Доклад за корпоративно социална отговорност в съответствие с водещ международен стандарт за отчетност, заверен от независим външен одиторДата15.08.2018
Размер28 Kb.
#78933
ТипДоклад
Пощенска банка публикува първия български доклад за корпоративно социална отговорност в съответствие с водещ международен стандарт за отчетност, заверен от независим външен одитор

Пощенска банка представи на вниманието на МОСВ своя годишен отчет за корпоративно социална отговорност и устойчиво развитие. Като институция с тринадесетгодишна традиция в подпомагането на социални каузи, банката има възможността да представи първия си доклад, изготвен според международно признатия стандарт за устойчива отчетност G3 на GRI. Едновременно с това той е и първият български доклад за корпоративно социална отговорност, заверен от независим външен одитор.

В писмото се казва: „Чрез този доклад ние бихме искали да споделим с Вас нашите ангажименти в икономически, социален и екологичен план, които поехме и изпълнихме през 2010 година. Устойчивото развитие е не само програма или инициатива, то е начин за правене на бизнес. В дългосрочен план нашият успех зависи от способността ни да спазваме обещанията си към клиентите, акционерите, служителите и другите заинтересовани страни. Докладът е фокусиран върху няколко области, които Пощенска банка счита за основополагащи за своя бизнес, като взаимоотношенията с клиенти, акционери и подизпълнители, както и поетите ангажименти към околната среда и обществото.”

За да удостовери надеждността на изнесената информация, Пощенска банка си партнира с „Крестън БулМар“, които са извършили независим одит на доклада в съответствие с принципите и критериите на АА1000 AS(2008) – международен стандарт за одит на доклади за корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие. Потвърждаването на изнесените данни е допълнителна гаранция за тяхната надеждност и достоверност и още веднъж изразява желанието на Пощенска банка да бъде максимално прозрачна относно своето влияние върху околната среда, икономиката и обществото като цяло.


20 декември 2011 г.


Сподели с приятели:
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница