Доклад за отчитане на дейност по учебнастраница1/8
Дата11.10.2023
Размер73.75 Kb.
#118935
ТипДоклад
  1   2   3   4   5   6   7   8
ЗА ОТЧИТАНЕ НА ДЕЙНОСТ ПО УЧЕБНА ДИСЦИПЛИНА


ДОКЛАД
ЗА ОТЧИТАНЕ НА ДЕЙНОСТ ПО УЧЕБНА ДИСЦИПЛИНА
УЧЕБНА ПРАКТИКА В НАЦИОНАЛНИ ИНСТИТУЦИИ ЗА СИГУРНОСТ“


Изготвил: Николай Златев
Специалност: Национална сигурност; Проверил:
Задочно обучение; доц. Тихомир Иванов
Фак. № : 2007013551; Солаков
Трети курс

Велико Търново, 2023г


1.Време на провеждане на стажа
Стажът бе проведен на 18.01.2023 год.;
2. Място на провеждане на стажа
Община Велико Търново;
3. Длъжност изпълнявана по време на стажа – слушател;
4. Задачи изпълнявани по време на стажа
Запознахме се с дейността на Намаляване на риска от бедствия и аварии.
Доклад


Относно: Дейността на институциите при бедствия и аварии
Управлението при кризи в страната е способността на правителството, държавната и местната администрация чрез създадената ефективна управленска структура за планиране и координиране да изпълняват функционалните си задължения , като ръководят дейността на държавните органи и средства за управление при кризи и насочват и координират действията на неправителствените организации в сферата на управление при кризи.
Във всяко ведомство се формира административно звено от ръководни и експертни кадри , за които подготовката и участието в управлението при кризи е основно функционално задължение. Подготовката на органите за управление при кризи се извършва по единен замисъл от национални ведомствени,областни, общински и обективни планове.

"Бедствието" според научната терминология е всяко природно явление като земетресение, наводнение, свличане на земни пластове, бури, снежни виелици, лавини, специфични пожари, продължителни суши и епидемии. Характер на бедствие имат радиационното, химическото и бактериологичното заразяване, когато са причинени жертви и тежки материални щети на собствеността или са застрашени здравето и живота на населението. Министерството на държавната политика при бедствия и аварии осъществява дейностите по защита на населението при бедствия. Министерството на държавната политика при бедствия и аварии обединява съществуващите ведомства, ангажирани с превенцията, реагирането, управлението и възстановяването при кризи.


Сподели с приятели:
  1   2   3   4   5   6   7   8
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница