Допълнения в периода 22. 10. 2011 – 31. 10. 2011 Версия 31Дата10.08.2017
Размер20.07 Kb.
#27581
Допълнения в периода 22.10.2011 – 31.10.2011

Версия 2.0.31

Във връзка с разширяване функционалността на системата при работа с търговски вериги и ползване на системи за обработка на електронни фактури са направени някои изменения и допълнения в различни модули. Поставени са следните цели:  • Да се направи достъпна в документите информацията свързана със Специалните контрагенти. Такава информация имаме по отношение на Стоки и услуги и Обекти.

  • Да се даде възможност за импорт на документи получени чрез система за електронни фактури.

Промененено е понятието Специализиран обект на Специален контрагент.

Отстранени са някои грешки от предходни версии.


Модул Документи


В Настройки на документ, за компоненти от класове Стоки, Стоки по позиции и Обект, в основната страница за настройки е добавен елемент Специален контрагент. Елементът дава възможност да се избере или компонент от клас Контрагент или константен Контрагент. Идеята на тази настройка е да се фиксира Специален контрагент при работата със Стоки и Обекти. Връзката се прави през номенклатурата Контрагенти, чрез полето Специален контрагент.

В Настройките на компоненти от класове Стоки, Стоки по позиции в секция Видими полета е дадена възможност да се избират полетата от детайлната таблица Специализирана информация на номанклатурата Стоки и услуги. Добавено е и Събитие При промяна на спец. Инф. С цел описание и ползване на формули в които участва полето Спец.инф. - единица.

При подготовка на данни за бланките към документа се подават и полетата свързани със спец.информация за Стоките и Обектите.

Отстранен е проблем свързан с автоматични номерации допускащи изискване. Проблемът се е проявявал след ползване на бутон Запис и нов.


Модул Справки


Отстранен е проблем в елемент Разгръщане. Проблемът се е проявявал, когато към този елемент се подаде празна таблица.

Отстранен е проблем в елемент Групиране. Проблемът се е проявявал в това, че след този елемент не се е коригирала достъпността до полетата на база самото групиране, а е оставала такава каквато е била преди него.


Модул Бланки


Добавена е нова функция достъпна при описание на елемнт Блоков текст. Функцията се нарича Транслиране на XML чрез XSL и има параметри за определяне на Източник(XML) и Транслатор(XSL). Всеки един от параметрите може да бъде Файл (фиксиран или избираем), Поле или Параметър. Новата функция, на практика, дава възможност за зареждане и трансформация на информация от XML файл чрез XSL файл. Повече информация за този тип транслации може да намери на следните сайтове:

Концепция - http://en.wikipedia.org/wiki/XSLT и http://www.learn-xslt-tutorial.com/Уеб приложение демонстриращо трансформацията - xsl.http://www.w3schools.com/xsl/tryxslt.asp?xmlfile=cdcatalog&xsltfile=cdcatalog

Модул Хонорари


Отстранен е проблем с отпечатването на бланки от прозореца за въвеждане и редакция на хонорар и договор.


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница