Допълнителна информацияДата14.01.2018
Размер30.37 Kb.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
ПЕКИН


Пекин има статут на град-провинция и е втория по големина град в Китай след Шанхай, като дава подслон на повече от 16 000 000 жители на площ от около 16 800 кв километра или половината от площта на Нидерландия. От 1949 година Пекин става столица на Китайската народна република.
Пекин е разположен в северния връх на Севернокитайската равнина, която се разширява на юг и изток от града. Планините на север, северозапад и запад отделят района на града от степите на Вътрешна Монголия. Най-западните и северозападни части на Пекин са разположени върху възвишения в подножието на тези планини. Най-високата точка на общината е връх Дунлин на западната граница с провинция Хъбей, който има надморска височина 2303 m. През Пекин преминава река Хай, там е и северният край на Великия канал, пресичащ цялата Севернокитайска равнина.

ЧАНЧУН


Чанчун (Changchun) е град в Китай с население от над 7 670 00 души. Той се намира в провинция Джилин (Jilin) и името му означава дълга пролет. Мястото, където днес се намира град Чанчун, е било обитавано от древни времена. Няма много данни за историята на местността през вековете. Той е създаден в началото на деветнадесети век, и се развива на мястото на малко селце. Градът се разраства край брега на река Итонг (Yitong) и става известен като средище за търговия с ценни за времето си продукти като подправки и кожи.Градът бележи сериозно развитие едва през деветнадесети век, когато в него е построена железницата. Това дава огромни възможности за развитие на търговията, за разрастване на икономиката и за увеличаване на населението на Чанчун.

Днес градът е известен като един от центровете на автомобилостроенето в Китай. В града пристигат много туристи, за да видят мястото, където е живял последният император от династията Цин (Qing) – императорът Пу И (Pu Yi). Той е обитавал величественият императорски дворец, където е останал да живее до 1945 година. Дворецът представлява огромен комплекс от десет сгради. Те са построени в различни стилове – използвани са традициите на китайската архитектура, които са допълнени от японски архитектурни елементи.ГУАНДЖОУ

Гуанджоу (Guangzhou) е един от стожерите на китайския икономически прогрес. Известен още и с британското си наименование Кантон (Canton), град Гуанджоу е модерен метрополис в Югоизточен Китай, столицата и най-голям град на провинция Гуандун. Гуанджоу е разположен на около 120 км северозападно от Хонконг, на северния ляв бряг в делтата на Перлената река (Pearl River).

Като голям промишлен и търговски център Гуанджоу се развива с темпове, по-високи от тези на китайската икономика още от 80-те години на миналия век. Гуанджоу е едно от най-големите речни и морски пристанища на Китай с международно значение. Разположен по южното крайбрежие на страната Гуанджоу е важен търговски, икономически, финансов, политически и културен център на страната.

Населението на града е около 6 560 500, а на цялата градска агломерация около 12 600 000, което прави Гуанджоу трети по население в Китай. Той има статут на алфа световен град (alpha city) заради огромното си икономическо значение. Всяка година през пролетта и есента в града се провежда най-големият китайски търговски и промишлен панаир - Кантонски панаир. Населението на града е около 6 560 500, а на градската агломерация около 12 600 000 (2000). Гуанджоу има хилядолетна история, която е оставила зад гърба си и интересни културно исторически паметници, които наред близостта му с Хонконг, Макао, Пекин и Шанхай, превръщат града и в отлична туристическа дестинация.Сред забележителностите на Гуанджоу са много величествени храмове и дворци, като има дори и паметници в ислямски и християнски стил. Вълнуващо преживяване е разходка по някои от многото мостове над Перлената река, която е с дължина над 2 000 км и е третата най-дълга в Китай. По течението на реката са разположени едни от най-интересните забележителности на Гуанджоу – Военната академия Хуангпу (Huangpu), която е първата в китайската история, Концертната зала Xinghai, отличаваща се е необичайния и елегантен външен вид, както и историческото селище Шамиан (Shamian), което включва стотици сгради в различни архитектурни стилове.
Каталог: download -> 2013
download -> Конкурс за певци и инструменталисти „ Медени звънчета
download -> Огнената пещ
download -> Задача Да се напише програма която извежда на екрана думите „Hello Peter. #include void main { cout }
download -> Окс“бакалавър” Редовно обучение I до III курс
download -> Конспект по дисциплината „Екскурзоводство и анимация в туризма" Специалност: "Мениджмънт в туризма"
download -> Дипломна работа за придобиване на образователно-квалификационна степен " "
download -> Рентгенографски и други изследвания на полиестери, техни смеси и желатин’’ за получаване на научната степен „Доктор на науките”
2013 -> Община минерални бани, област хасково


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница