Допълнителни екскурзии коста браваДата22.10.2018
Размер79.74 Kb.
#92213
ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

КОСТА БРАВА
МОНСЕРАТ
Монсерат е планина, намираща се почти в географския център на Каталуня, на 40 км. Северозападно от Барселона. Това е своеобразен планински масив, който впечатлява още от пръв поглед с причудливите си форми, извисяващ се над равнината с многозначителното име Монсерат /Нарязана с трион планина/.

Предполага се, че планината е възникнала в следствие на климатични промени и усилени геологични процеси. Ерозията, възникнала от климата и сеизмична активност в миналото, придава магически форми на скалите и прави пейзажа уникално неповторим.

Като цяло планината се простира на 45 кв. км на 10 км в дължина и около 5 км. ширина и периметър около 25 км. Издига се на височина 1232 м., където е и най-високия връх – Св. Йероним.

От векове Монсерат е поклонническо място, а също така и най-святото за Каталуня. Манастира дължи своето съществуване на неголямата статуя „Ла Моренета” – Черната Мадона, скрита тук според преданията от Св. Петър

Легендата разказва, че статуята на Пресветата Дева е намерена от овчари, привлечени от сияние, което се излъчвало седем последователни съботи от вътрешността на пещера, в която е престояла скрита от мюсюлманските завоеватели векове наред.

Екскурзията ще ви даде възможност да се насладите на прекрасни пейзажи, да се полюбувате на необичайните форми на скалите и изживеете една неповторима душевна наслада в манастира, разположен в едно от най-живописните места на страната.

Като чудесен завършек на деня ще ви предоставим възможност да наблюдавате блестящия спектакъл на танцуващи водни струи, музика, цветове и светлина.


Магическият фонтан се намира в края на ул. „Мария Кристина”, срещу Националния Дворец на Монджуик и е допълнен с водни каскади по цялата дължина на улицата .

Впечатляващата комбинация от вода, музика и светлина ще направят екскурзията ви до Монсерат едно колоритно изживяване.
Пакетна цена: 45 EUR на турист

КОСТА БРАВА – ТОСА ДЕ МАР И БЕСАЛУЧетирите провинции на Каталуня, чиито имена произлизат от главните им градове, поразяват със своята природна красота. Тук има скалисти брегове, планини, плодородни долини и пясъчни плажове.

Каним ви да посетите провинция Хирона, един от най-интересните райони на Каталуня. Известна на всички като Коста Брава, тя се простира на площ от 200 кв.км. между Бланес на юг и граничния район Емпорда на север. Изпълнена е с изсечени скални носове, малки уютни заливи , скрити в сянката на боровете, златистопясъчни плажове и известни туристически селища.

След кратък преход с автобус ще се качим на корабче за една приятна разходка покрай брега между Йорет де Мар и Тоса де Мар, която ще ни разкрие очарованието на Коста Брава в цялата му прелест.Тоса де Мар е едно от най-красивите крайбрежни селища. Основано е на мястото, където в античността се е намирала римската крепост Туриса. Църквата от ХІV в., рибарските къщи и пълните с барове улички са обградени от средновековна крепостна стена, с добре съхранени до днес три кули. Стария град е обявен за национално богатство. След кратка разходка и малко свободно време в селцето, ще се отправим към столицата на провинцията – Хирона.

Бесалу е средновековно градче, изключително добре запазено в своя крепостен вид. Първите документи, в които се споменава крепостта датират от Х в., времето на основаването на графство Каталуня. Ето защо посещението в него ще ви върне в онези времена, за да се почувствате част от романтичния свят на рицари и героични битки. Разходката по тихите каменни улици на града, своеобразния площад в центъра му, опасан от аркади, ще ви накара да погледнете света с други очи.
Пакетна цена: 45 EUR на турист
ФЛАМЕНКО ШОУ
Испанска нощ” е спектакъл испански танци на атракционното заведение „Ла Сиеста”, който се предназначен за широк кръг публика.
Фламенко спектакълът е художествена интерпретация, която се развива през последните години от „Ла Сиеста” и е представен с аплодисменти пред хиляди зрители.
„Ла Сиеста” не представя класическото Таблао Фламенко, а артистична постановка на много високо ниво с прекрасна хореография и колорит в костюмите, осветлението и декора.
Спектакълът започва с класически испански танци като Пасо Добле и Сарсуела, продължава с най-горещата част – Фламенко, в съпровод на перкусия, следвано от Булериас и Сапатеадо /своеобразен танц само с крака/ и завършва с най-празничните и весели танци Севиянас и Румба каталана.
Начало : 21.00 – 21.15 ч.

Край: 24.00 ч.

Включва: Сангрия, пенливо вино, минерална вода и снакс

Пакетна цена: 35 EUR на турист


СВЕТЪТ НА ДАЛИ
Салвадор Дали е явление не само в света на изкуството, а в обществения живот на ХХ в. Около него винаги витае една мистерия, един ореол на гениалност и неповторимост, на ексцентричност и скандал.

Намерил своето място в историята на изкуството като символ на сюрреализма, Салвадор Дали неизменно се свързва и с цялостния образ на родната си Каталуня. Така, както тя се вплита в неговото творчество, така той се сраства с представата за нея.

Екскурзията „Светът на Дали” ще ви даде възможност да се запознаете не само с родното място на великия художник и театъра – музей, създаден лично от него, но и да усетите неповторимата атмосфера на провинцията, която го вдъхновява през целия му живот. Въпреки, че прекарва много години от живота си в САЩ , той остава емоционално свързан и подвластен на прелестите на родната земя.

След кратко пътуване до Пубол, едно малко и сякаш откъснато от света селце, ще имате възможност да посетите замъка, който Салвадор Дали подарява на своята муза и неизменна спътница в живота – Гала. Средновековния замък, закупен от него полуразрушен и потънал в бурени, се превръща в тихо убежище на любимата му жена в последните години от живота и.РИЦАРСКИ ТУРНИР
Мечтали ли сте някога да бъдете поканени от истински граф в неговия замък? Мечтали ли сте да седнете на трапезата в истинската атмосфера на средновековието, а пред очите ви смели рицари да оспорват уменията, смелостта и боеспособността си? Всеки поне веднъж в детството си е заживявал с приказните герои…..

Днес ще имате възможността да се върнете към детските си мечти, към приказния свят на графове, рицари, красиви дами и нечувано смели изпълнения. Пред очите ви ще оживеят историите на миналото . Седнали на дървена маса, като истински гост на средновековен замък ще вкусите от типичната вечеря и виното от графската изба. Очакват ви весели изненади и неповторими мигове зад каменните стени на Валтордера.
След специално организирания турнир, победителя ще ни покани в балната зала, където ще повишите празничното си настроение в ритъма на танца.

Най-накрая пламенни танцьори ще демонстрират огнените ритми на фламенко.

Магията свършва………..в полунощ,. Готови ли сте за една истинска авантюра?


В ПОРТ АВЕНТУРА се подгответе за вълнуващи изживявания в пет различни области, изпълнени с екзотични пътешествия,атракциони и спектакли за цялото семейство.

Паркът е построен на повече от един милион квадратни километра площ с прекрасна панорама. На територията му са засадени повече от 30 000 вида растения. Тук можете да пропътувате от слънчевото Средиземноморие до тропическа Полинезия, да погледнете от Великата Китайска Стена и в следващия миг да бъдете сред руините на древните маи в Мексико. Запознайте се на живо и с коубоите от Дивия Запад.Елате, за да се насладите и на водния парк Caribe Aquatic Park , открит почти през цялата година. Със своите тобогани, басейни с вълни и други атракциони е много повече от една топла закрита зона на воден парк.
АНДОРА

Принципат Андора е средиземноморска страна в южната част на Европа с площ 468 km2, разположена в Пиринеите на средна височина 1.996 m. Надморско равнище . На юг граничи с Испания посредством каталунските области Cerdaña, Alto Urgel y Pallars Sobirà,и на север от Франция при Ariège, в областта Mediodía-Pirineos.

Андора е страна със самостоятелно държавно устройство и социално , демократично и правово управление. Столицата на страната е известна с множеството си магазини и ресторанти. Това е място за почивка сред красотата на планината. По време на екскурзията клиентите имат свободно време за покупки.

Пакетни цени – Вариант 1 

110 EUR на възрастен

55 EUR на дете (2 - 12 год.)

 

Монсерат + Магическият фонтан (отпътуване около 14:30 – връщане около 24:00 часа)Коста Брава: разходка с корабче край бреговете на Тоса де Мар и продължаване с автобус до Бесалу (отпътуване около 08:30 – връщане около 17:00 часа).

Сиеста – Фламенко шоу – нощна екскурзия (отпътуване около 20:30 – връщане около 24:00 часа).

 

Пакетни цени – Вариант 2 

85 EUR на възрастен

42,50 EUR на дете (2 - 12 год.)

 

Фигерес + Пубол (родното място на Салвадор Дали) - (отпътуване около 08:00 – връщане около 16:00 часа)Фламенко + Шоу в Средновековен замък с включена вечеря + нощна екскурзия - (отпътуване около 20:00 – връщане около 24:30 часа)

 

Клиентите могат да се възползват от по-горе изброените екскурзии и по отделно: 

Фигерес + Пубол : 45 EURШоу в Средновековен замък с включена вечеря: 46 EUR
Каталог: img -> PROGRAMI POC
PROGRAMI POC -> Програма: 1-ви ден: 30. 12. 2014 (вторник)
PROGRAMI POC -> Програма: Ден 1 07. 12 Излитане от летище София за Дубай в 00: 00 ч
PROGRAMI POC -> Програма за тази непозната част на испания! „ Там, където пред теб е само океанът почивка като на слънчевите Кариби кадис и курортите на Коста де ла Лус
PROGRAMI POC -> Програма за тази непозната част на испания! „ Там, където пред теб е само океанът почивка като на слънчевите Кариби кадис и курортите на Коста де ла Лус
PROGRAMI POC -> Възрастен 35 €, деца 4 до 12 год. – 17. 50 €, на място: възрастен 40 €, деца 4 до 12 г. – 20. 00 €. Минимален брой: 18 туристи „Там, където пред теб е само океанът!”
PROGRAMI POC -> Сицилия – за малки, големи и 55+ самолетна почивка
PROGRAMI POC -> Програма 10. 00 23. 00 Хранене ресторант
PROGRAMI POC -> Почивка в турция – Атлантис Хотел 5
PROGRAMI POC -> Ресторанти и барове


Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница