Допълнителни екскурзии остров крит 2014



Дата10.04.2018
Размер200.43 Kb.
#66259

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

ОСТРОВ КРИТ 2014




* ЕКСКУРЗИИТЕ СЕ ЗАЯВЯВАТ И ЗАПЛАЩАТ НА МЯСТО ПО ВРЕМЕ НА ИНФО СРЕЩАТА С ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ФИРМАТА-ПАРТНЬОР.


  • ЕКСКУРЗИИТЕ СЕ ПРОВЕЖДАТ НА РУСКИ ЕЗИК.

  • ДНИТЕ НА ПРОВЕЖДАНЕ НА ЕКСКУРЗИИТЕ СЕ ПОТВЪРЖДАВАТ НА МЯСТО.

  • ЦЕНИТЕ НА ЕКСКУРЗИИТЕ ПОДЛЕЖАТ НА ПОТВЪРЖДЕНИЕ НА МЯСТО.



Кносос - Пеза - Хераклион




ОПИСАНИЕ




Кносос, познат още като Лабиринта или Кносос Палас е най-големият обект на Крит, датиращ от Бронзовата ера и вероятен церемониален и политически център на Минойската цивилизация и култура. Обектът има много дълга история, която започва от първите заселници по времето на Неолита приблизително 7000 год.пр.Хр. Дворецът разкрива лабиринт с работни помещения, други за живеене и складове, в близост до централния площад. През Класическия и Римския период Кносос продължава да бъде важен център, но постепенно през 9 век населението му започва да се мести към новия град Хандак (днешен Хераклион). Счита се, че именно
този дворец е източник на легендата за Лабиринт: Построен от легендарният архитект Дедал за царя на Крит - Минос като място, където да бъде задържан Минотавъра (наполовина човек, наполовина бик). Според легендата Минотавърът бива намерен и убит от легендарния герой Тезей с помощта на дъщерята на цар Минос - Ариадна.
Руините при Кносос са открити за първи път през 1878 г. от Минос Калокеринос - местен антиквар. След него няколко археолози са се опитвали да продължат работата, в това число и Хенрих Шлиман, но едва през 1900 г. англичанинът Сър Артур Евънс успява да вложи средства и да започне организирани и сериозни разкопки.


След Кносос продължаваме към Пеза, малко селище, където ще имате възможност да опитате няколко типични за Крит вина, мезета. Тук можете да научите всичко за брането на грозде и маслини и производството на вино и зехтин.


В края на тази екскурзия из Древногръцката култура ние ще посетим центъра на Хераклион, да поскитаме из града, да видим Венецианските сгради и крепости, впечатляващата Катедрала, Фонтана на лъвовете и други.


ПРОГРАМАТА ЗА ДЕНЯ













Взимане от хотелите

07:10 - 09:25

Прибиране в хотелите

15:30 – 17:30

ВИД ЕКСКУРЗИЯ


Автобусна, целодневна
В ЦЕНАТА Е ВКЛЮЧЕНО


Трансфер и обслужване от лицензиран екскурзовод


НЕ Е ВКЛЮЧЕНО
Входна такса за Кносос, 6 € за възрастен Деца до 18 г. са с безплатен вход. Студенти и туристи над 65 год. ползват намаление (след показване на
съответния документ - валидна студентска карта / лична карта).
НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ДА ВЗЕМЕТЕ СЪС СЕБЕ СИ


Удобни обувки за ходене, вода, шапка и слънцезащитен крем, дребни пари в брой за входните такси и обяд, Фотоапарат/камера


ЦЕНА:
За района от Sissi Ammoudara: възрастен - 45 €, дете 4 до 12 г. – 22,5 €
За района от Rethimno - Bali - Georgiopolis: възрастен - 55 €, дете 4 до 12 г. – 27.50 €

Остров Спиналонга - BBQ круиз




ОПИСАНИЕ

По време на екскурзията правим обиколка около острова с екскурзовод и посещение на острова, който е с големина общо около 850 м. По време на обиколката ще видите оригинална Венецианска отбранителна крепост, която датира от 1579 г. и има 40 топа, което я прави една от най-добре охраняваните крепости в Европа. Островът е ползван за колония за прокажени от 1903 до 1957 г. и при обиколката все още могат да се видят останки от търговските улици с магазини и заведения, болницата и малки къщички, в които болните са живеели изолирани.

След разглеждането на острова с корабчето ще отидем на плажа Колокита, където ще има свободно време за плаж и обяд /включен в цената/ След обиколка на острова и залива Мирабело ще посетим
романтичния град Агиос Николаос (Свети Никола). Свободно време за кафе и шопинг из уникалните сувенирни магазини на града.


ПРОГРАМАТА ЗА ДЕНЯ













Взимане от хотелите

07:05 - 09:15

Връщане по хотелите

17:00 - 18:00


ВИД ЕКСКУРЗИЯ
Автобус & корабче, целодневна
ВКЛЮЧЕНО В ЦЕНАТА


Трансфер с автобус и корабче, обслужване от лицензиран екскурзовод, обяд

В ЦЕНАТА НЕ Е ВКЛЮЧЕНО


Допълнителни напитки, вход за Спиналонга 2 евро на човек


НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ДА ВЗЕМЕТЕ


Пари в брой за вход и напитки.


Удобни обувки за разходка из острова, дрехи за плуване, вода, шапка и слънцезащитен крем, фотоапарат или камера
ЦЕНА:
За района от Ammoudara до Sissi: възрастен - 55 €, дете 4 до 12 г. – 27.50 €

Ханя – Агия Триада



ОПИСАНИЕ
Тази екскурзия ще ви отведе до Западната част на острова. Включва посещение на Ханя, гробовете на фамилията Венизелос, а също и манастира Агия Триада.
Екскурзията започва от гробницата на Венизелос, едно от най-популярните места в Ханя, на няколко километра източно от града, по пътя за Акротири. Гробовете са разположени в красив парк с прекрасна гледка към Ханя.


След това ще посетим манастира Агия Триада. Той е един от значимите манастирски комплекси от края на Венецианската окупация на Крит с принос в историята и образованието на острова. Той е също така един от най-богатите и красиви манастири в Крит.


Ханя е бивша столица на остров Крит, очарователна със своите Венециански крепостни стени и пристанище, тесни еднопосочни улички и стари сгради от Венецианския и Турския период ще ви пренесе в миналото. Старото пристанище,
където са навързани множество малки рибарски лодки е перфектното място да се насладите на гледката и оживлението, докато пиете кафе. На границата между Стария и Новия град е закритият пазар и пазарът за кожени изделия.
ПРОГРАМАТА ЗА ДЕНЯ




Взимане от хотелите

12:40 – 13:35


ВИД ЕКСКУРЗИЯ
Автобусна, полудневна
В ЦЕНАТА Е ВКЛЮЧЕНО


Трансфер с автобус и обслужване от лицензиран екскурзовод.


В ЦЕНАТА НЕ Е ВКЛЮЧЕНО


Напитки, лични разходи


НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ДА ВЗЕМЕТЕ


Пари в брой за вход и напитки.


Удобни обувки, дрехи за плуване, вода, шапка и слънцезащитен крем, фотоапарат или камера
ЦЕНА:
За района от Панормо до Ретимно: възрастен - 45 €, дете 4 до 12 г. – 22,5 € За района на Bali: възрастен - 50 €, дете 4 до 12 г. - 25 €


Грамвуса - Балос
ОТ ВЕНЕЦИАНСКА КРЕПОСТ ДО ТРОПИЧЕСКАТА ЛАГУНА НА БАЛОС
ОПИСАНИЕ
Ако смятате, че раят не същуствува, то това означава, че още не сте посетили остров Грамвуса и лагуната Балос.
Лодката ни взема от Кисамос и за около 1 час пътуваме по море, следвайки браговата линия.. По пътя ще имате възможност да наблюдавате внушителен геологически феномен – издигане на земната повърхност на 6 до 9 метра над морското равнище. След пристигането си на пиратския остров Грамвуса ще посетим останки от известна Венецианска крепост, построена през 1579 година на върха на стъпаловидна скала на 137 м над морето и ще се насладим на величествена панорамна гледка. Това е било първото място, освободено от турците през 1825 г. /турците си отиват от Крит чак през 1898 г.!!/. В наши дни островът е важен птичи хабитат на над 100 вида птици, 400 вида растения, средиземноморския тюлен монах, както и морската костенурка Карета-Карета.

В Северозападната част на полуострова срещу острова Грамвуса е великолепният плаж Балос със ситен бял пясък, който продължава в кристално чиста вода. Тук ще имаме много свободно време за слънчеви бани и плуване. Можете да обядвате на борда на кораба в ресторанта, който е отворен през целия ден.


Балос със сигурност е най-фотографираният плаж в Крит. Известен е с тюркоазените си води, дивата природна красота и екзотичния пейзаж. Лагуната на Балос е с бял, фин пясък, морето е плитко и топло, идеално за деца. На места пясъкът придобива розов отенък, заради милионите черупчести, фино обработени с времето. От другата страна на лагуната, при скалите, водата е по-дълбока и студена, идеална за гмуркане.



ПРОГРАМАТА ЗА ДЕНЯ













Взимане от хотелите

05:00 - 07:00

Прибиране в хотелите

17:00 – 20:00


ВИД ЕКСКУРЗИЯ
Автобус и лодка, целодневна
В ЦЕНАТА Е ВКЛЮЧЕНО


Трансфер, придружител и билет за корабчето


В ЦЕНАТА НЕ Е ВКЛЮЧЕНО


Обяд, напитки и лични разходи


НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ДА ВЗЕМЕТЕ


Пари в брой за вход и напитки.


Удобни обувки, дрехи за плуване, вода, шапка и слънцезащитен крем, фотоапарат или камера
ЦЕНА:
За района от Малия до Амудара: възрастен - 74 €, дете до 12 г. - 37 € За района от Бали до Ретимно: възрастен - 65 €, дете до 12 г. – 32.50 €

Ретимно – Превели - Плакяс




ОПИСАНИЕ

Турът започва от град Ретимно – един от най-добре съхранените средновековни градове в Гърция. Венециански фортификационни дейности умело се преплитат с християнски и католически църкви, джамии, големи къщи от венецианската епоха, арки и павирини улички.. Градът комбинира едновремешния аристократизъм с модерния град.

Програмата следва с пътуване на юг през ждрелото Курталиотико, през което тече р. Курталиотис. Ще посетим манастира Превели, който носи името на Ст.Джон Евангелиста. Той се състои на практика от 2 манастира – долен и горен, от 16 в. Манастирът е бил и убежище за войници и въстаници но време на освободителните борби на Крит от различни епохи. Монасите на манастира винаги са играли значителна роля в историята на Крит. От манастира се открива внушителна гледка към планинския релеф на острова.


Следва пътуване към живописния залив и селище Плакяс, където може да обядвате с традиционни специалитети или да поплувате в чистите води на Либийско море.



ПРОГРАМАТА ЗА ДЕНЯ







Взимане от хотелите

06:00 - 07:45

Връщане в хотелите

17:00 - 20:00


ВИД ЕКСКУРЗИЯ
Автобусна, целодневна
В ЦЕНАТА Е ВКЛЮЧЕНО


Трансфер и екскурзовод


В ЦЕНАТА НЕ Е ВКЛЮЧЕНО


Обяд, напитки, лични разходи


НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ДА ВЗЕМЕТЕ


Подходящи дрехи за манастира (коленете и раменете трябва да бъдат покрити) Пари в брой за вход и напитки.


Удобни обувки, дрехи за плуване, вода, шапка и слънцезащитен крем, фотоапарат или камера
ЦЕНА:
За района от Сиси до Амудара: възрастен - 65 €, дете до 12 г. – 32,5 € За района от Ретимно до Бали: възрастен - 50 €, дете 4 до 12 г. – 25 €

Критският живот и традиции



ОПИСАНИЕ

Една разходка из живописните селски улички в Крит е винаги специално изживяване. Селата в Крит имат специален и уникален традиционен стил.


Започваме нашето пътуване от историческото селище Anogeia, което се намира в подстъпите на планината Псилоритис на 750 м надморска височина. Това е селище, което е известно в Гърция със своите

традиции, запазени в годините. Изграждано е три пъти, тъй като е било опожарявано от турците, а по-късно и от германците.




Следващата ни спирка е пещерата Sfendoni. Тя се състои от много камери със сталактити и сталагмити и представлява обект от културното наследство на Гърция, част от Националния


парк Псилоритис, съхранено от ЮНЕСКО.



Продължаваме през Axos – селище, което пази традициите и населението си от преисторически времена. Първо ще погледнем как местните жени изработват тъкани изделия. След това ни предстои обяд в местна таверна с местни специалитети. След това ще наблюдаваме как селяните доят овците, как правят сватбени гевреци, пити със сирене, както и известната критска „myzithra” /вид сирене/ наречена “kaltsouni”. Освен това ще посетим дистилационна за ракия, където се прави известната местна критска ракия. Продължаваме из селото и ще посетим църквата Агиос Йоанис, както и дърворезбарско ателие.













Завършваме тура с манастира Diskouri, който се счита, че е един от най-старите







в Крит. Той е център на революционното движение слещу турците.







По нашия път обратно ще спрем за снимки в Aloides..



ПРОГРАМАТА ЗА ДЕНЯ













Взимане от хотелите

07:10 - 09:30

Връщане в хотелите

17:00 - 20:00


ВИД ЕКСКУРЗИЯ
Автобусна, целодневна, с обяд
В ЦЕНАТА Е ВКЛЮЧЕНО


Трансфер и екскурзовод


В ЦЕНАТА НЕ Е ВКЛЮЧЕНО


Напитки, лични разходи

НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ДА ВЗЕМЕТЕ


Подходящи дрехи за манастира (коленете и раменете трябва да бъдат покрити) Пари в брой за вход и напитки.


Удобни обувки, дрехи за плуване, вода, шапка и слънцезащитен крем, фотоапарат или камера
ЦЕНА:
За всички райони: възрастен - 74 €, дете до 12 г. – 37 €

ПЛАТОТО ЛАСИТИ
ОПИСАНИЕ
Направете си този очарователен тур на платото Ласити в целодневна екскурзия! Посетете манастира Kera Kardiotissa, възхитете се на плодородното плато, пещерата Dikteon, традиционна керамична фабрика в


Tzermiado!


Първата спирка на това внушително пътуване в планината е манастира в Кера. Този манастир е богат с фрески от 14 в. По всички вътрешни стени и е известен с икона на Св.Богородица, която извърша чудеса. Иконата е върната от Константинопол, след като 2 пъти е била крадена от турците.
Следвайки пътя, пристигаме в платото Ласити., известно с множеството си вятърни мелници с бели платна, запазена марка на мястото. Историята на Ласити датира още от неолита. Плодородното плато, надарено с обилна зеленина, се напоява от топящите се снегове от снежните шапки на планината Dikti, която образува естествена ограда на платото. По тези места се отглеждат висококачествени продукти като ябълки, круши, орехи, череши, бадеми. Повече от 20 традиционни гръцка села изпъстрят платото, кое от кое по-хубави!


Пещерата Dikteon е една от най-важните и значими пещери от общо над 3000 пещери в Крит и 8500 в Гърция. В тази пещера е роден бог Зевс, според легендата.
Прекосявайки множество селища из платото Ласити, ще имате възможност да посетите традиционна фабрика за керамика и да научите повеме за древното керамично изкуство, което се развива в Крит повече от 8000 години. Тук, в Tzermiado, ще имате време за обяд и свободно време преди да се завърнете във Вашия хотел.


ПРОГРАМАТА ЗА ДЕНЯ













Взимане от хотелите

06:55 - 08:40

Връщане в хотелите

17:00 - 18:00


ВИД ЕКСКУРЗИЯ
Автобусна, целодневна, с обяд
В ЦЕНАТА Е ВКЛЮЧЕНО


Трансфер и екскурзовод


В ЦЕНАТА НЕ Е ВКЛЮЧЕНО


Напитки, лични разходи


НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ДА ВЗЕМЕТЕ


Подходящи дрехи за манастира (коленете и раменете трябва да бъдат покрити) Пари в брой за вход и напитки.


Удобни обувки, дрехи за плуване, вода, шапка и слънцезащитен крем, фотоапарат или камера
ЦЕНА:
За всички райони/без района на Ретимно/: възрастен - 65 €, дете до 12 г. – 32,5 €
Eлафониси – един ден в рая
ОПИСАНИЕ
По пътя за Елафониси, точно след селото Тополия, има един малък тунел и от другата му страна се озовавате на входа на пещерата Agia Sophia. Тя е интересна с прекрасните си сталактити и сталагмити в различни форми. В пещерата при разкопки са намерени дори черупчести от неолита. В пещерата има и малка църква.

Следващата ни спирка е манастира Panagia Chrisoskalitissa, който се намира много близо до изумителната лагуна на Елафониси. Той работи като женски манастир и прилича на крепост, кацнала на 35 м висока скала над безкрайното море.


Продължаваме към Елафониси, спиращото дъха място. То представлява изолиран район, идеално за плуване. Островчето близо до брега, дава илюзията, че се намираме в лагуна. Екзотични плажове с фин бял пясък и тюркоазени води, приличащи на карибските. Пясъкът на места е с розов отенък заради множеството обработени с смляни черупчести.
Източната страна на плажа е организиран. Елафониси представлява и защитена природна местност. Малкият остров е дом на 110 растителни вида и мечта за всеки, който се интересува от ботаника.
В близкия – Kedrodasos beach, вие ще останете възхитени от комбинацията на пясъчни плажове и изобилна растителност от кедри и ще намерите множество уединени места за плаж.

Завършваме нашия тур с малкото селце Elos, където може да посетите църквата Agios Ioannis, с древни стенописи и един от най-старите критски акведукти.


Свободно време за обяд в традиционна критска таверна.
ПРОГРАМАТА ЗА ДЕНЯ




Взимане от хотелите

06:40 - 07:30

ВИД ЕКСКУРЗИЯ
Автобусна, целодневна
В ЦЕНАТА Е ВКЛЮЧЕНО


Трансфер и екскурзовод


В ЦЕНАТА НЕ Е ВКЛЮЧЕНО


Напитки, лични разходи


НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ДА ВЗЕМЕТЕ


Пари в брой за вход и напитки.


Удобни обувки, дрехи за плуване, вода, шапка и слънцезащитен крем, фотоапарат или камера
ЦЕНА:
За всички райони от Бали до Ретимно: възрастен - 60 €, дете до 12 г. – 30 €


Критска вечер




ОПИСАНИЕ
Почувствайте се като Зорбас за една нощ!!
Фолклорна вечер, която ще ви даде възможност да се насладите на типични за Крит ястия и вино, докато започне богата програма с музика и танци от Крит и от континенталната част на Гърция.
Който желае, ще може да се включи и да научи основните стъпки от танците. Дори да не успеете да ги запомните, ще можете да направите красиви снимки за спомен от една незабравима вечер.


Отпътуваме от хотелите около 19,00 с автобус, който ще ни отведе в традиционното селище Анополис, където се намира и таверната. До нея стигаме пеш, като това дава възможност да се потопите в автентична атмосфера. Началото на програмата е в 20,00 часа и продължава около 2-2,5 часа. След това отново с автобуси се прибираме в хотелите




ПРОГРАМАТА




Взимане от хотелите

17::00 - 19:00

Връщане в хотелите

От 23:00


ВИД ЕКСКУРЗИЯ
Автобусна, вечерна
В ЦЕНАТА Е ВКЛЮЧЕНО


Трансфер и придружител.


Вечеря, която включва раки при пристигане, местни мезета, салата, основно ястие с месо, сезонни плодове, бяло и червено вино, безалкохолни за децата.
В ЦЕНАТА НЕ Е ВКЛЮЧЕНО


Допълнителни напитки, например бира, узо, други спиртни


НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ДА ВЗЕМЕТЕ


Фотоапарат или камера


ЦЕНА:
За района от Сиси до Амудара: възрастен - 60 €, дете до 12 г. - 25 € За района от Ретимно до Бали: възрастен - 65 €, дете до 12 г. – 27.50 €

Остров Санторини - 1 ден






ОПИСАНИЕ
Остров Санторини е един от най-красивите острови на Гърция. Обикновено го считаме за един остров, но той представлява комплекс от 5 острова. Основният е Санторини (Тира), а около него са Тирасия, Аспрониси (част от античната Стронгили), и двата вулканични острова Неа Камени и Палеа Камени.


Санторини е бил един цял остров Стронгили ("кръг" от гръцки) до 1645 г.пр.Хр., когато вулкан изригва в центъра на острова и се оформя Калдерата. Двата вулканични острова се оформят по-късно в резултат на множество по-малки изригвания от 157 г.пр.Хр. до 20 век (през 1950 г. е било последното изригване).


Снимки от Санторини се използват навсякъде по света за представяне на Гърция. Островът се свързва и с множество разкази и легенди: една от версиите за митичната Атлантида се свързва именно с този остров. Освен това Жул Верн популяризира острова с романите си "20 000 левги под водата" и "Тайнственият остров", в които капитан Немо наблюдава изригването на вулкана. Жул Верн е бил един от учените, който посещава острова по време на изригванията през 1866 -1870 г.
Островът наистина изглежда тайнствен със своите изгледи от Калдерата, вълшебните заливи и може да се каже, че е един от най-красивите в цял свят.


ПРОГРАМАТА ЗА ДЕНЯ













Взимане от хотелите

06:00 - 07:30

Отпътуване от пристанището

08:30 - 09:00

Пристигане на пристанището в Санторини

11:00


Обиколка на острова с екскурзовод (с посещение на Фира, Фиростефани, Иа), свободно време във Фира


Обиколката завършва в Периса – плажен курорт на 15 км югоизточно от Фира. Това е градче, пълно с утристи и дълъг плаж с черен пясък.
Програмата на острова с часовете на свободно време и трансфери се дава от екскурзовода в автобуса


Прибиране в Хераклион:

20:30 - 21:00

Прибиране в хотелите

21:30 - 23:30


ВИД ЕКСКУРЗИЯ
Автобус & кораб, целодневна

В ЦЕНАТА Е ВКЛЮЧЕНО


Екскурзия на остров Санторини с автобус и лицензиран екскурзовод, трансфер хотел – пристанище на Крит -хотел



В ЦЕНАТА НЕ Е ВКЛЮЧЕНО


Входни такси за посещаваните обекти;



НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ДА ВЗЕМЕТЕ




Пари в брой за напитки и други; Дрехи за плуване, вода, шапка и слънцезащитен крем, фотоапарат или камера; Връхна дреха за вечерта ЦЕНА: За всички райони: около 155 €, дете 4 до 12 г. - 74 €


Сподели с приятели:




©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница