Допълнителни екскурзии: Полудневна обиколка на столицата Порт ЛуисДата18.12.2018
Размер100.84 Kb.
#108359
ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:
Полудневна обиколка на столицата Порт Луис:

Обиколка на столицата на остров Мавриций - прекрасният Порт Луис, ще ви отведе през страниците на пъстрата история и културното многообразие на острова.

Религиозното разнообразие е част от културната традиция на острова. Светилищата са отворени за всеки един любопитен турист - мюсюлмански джамии, китайски пагоди, индуски храмове и християнски църкви.

Порт Луис е най-големият град на Мавриций, както и икономически и административен център на острова. Точно до главния площад можете да се разходите по най-внушителния булевард - Place d'Armes, ограден от двете страни с кралски палми. Можете да се насладите на няколко чудесни френски колониални сгради, особено на сградата на правителството и на общинския театър. Ще имате свободно време, за да посетите крайбрежната улица, както и търговски комплекс Le Caudan Waterfront. Оживената крайбрежна улица предлага множествовъзможности - за пазар, места за развлечение, ресторанти с изглед към пристанище Порт Луис. Крайбрежието на Порт Луис е центърът на културния живот в Мавриций.Цена на човек: 105 EUR (от 1 до 3 човека)

30 EUR (от 4 до 8 човека)


Целодневен тур Мистик:

Нашата обиколка започва с посещение на град Кюрпип. Това е най-централният град на острова, основен търговски център, домакин на луксозни аристократични имения и модерни бизнес сгради. Кметството, известно като Hotel De Ville, отваря врати през 1902 г. и впечатлява с уникална и прекрасна архитектура, както и Royal College от XVI - XVII век.

Друга популярна забележителност е Trou-AUX Cerfs – спящ кратер, разположен на най-високата точка на Кюрпип. От тук можете да се насладите на великолепни панорамни гледки към Кюрпип, както и на градовете наоколо.

Нашият тур продължава с посещение на Ganga Talao - кратерно езеро, намиращо се в уединен планински район в квартал Savanne, дълбоко в сърцето на Мавриций. То е ситуирано на около 1800 фута над морското равнище и се счита за най-свещеното индуско място на Мавриций. Там е построен храм, посветен на Шива и други Богове включително Хануман, Лакшми, както и множество други храмове в околоността. По време на празникаМаха Шиваратри, много поклонници в Мавриций ходят боси от домовете си до езерото.

Обиколката продължава с парк La Vanille - живописен природен резерват, чиято територия е над 3,5 хектара пищна зеленина. Разходете се по природната пътека, заобиколна от красиви палми, бананови растения и гигантски бамбук, които създават впечатлението, че се намирате в тропически гори. Ще имате възможност да се ​​ изправитеочивочисогромнинилски крокодилиида се запознаете със стадата на гигантските костенурки Алдабра. След това ви очаква впечатляващаколекцияотнасекоми, включителнои множество красивипеперуди.

GrisGris, най-южната точка на острова, е едно доста различно място от другите области в открити води. Тук, където силните морски течения разбиват вълните в отвесни скали, се открива една прекрасна гледка.Цена на човек: 115 EUR (от 1 до 3 човека)

60 EUR (от 4 до 8 човека)


Целодневен тур на северната част на острова:

Ще се насочим към Порт Луис - столицата на остров Мавриций. Крайбрежната зона на града включва търговски комплекс Caudan, основният пазар, пазара на плавателни съдове и крепосттаAdelaide (известна още като La Citadelle), построена от британците през 1835 г.

След това ще поемем къмAventure du Sucre, където ще посетим старата захарна мелница, която е била превърната в модерен музей, в края на която ви очакват възхитителни дегустации на захар и ром. Открийте мистериозния вход, свързан с раждането на острова и "спомените от робство".

Ще спрем за обяд в ресторант Tante Athalie, където можете да видите колекция ретро автомобили. След обяд ще направим спирка в Памплемус за посещение на ботаническата градина Seewoosagur Ramgoolam.

Прекръстена през 1988 г. като признание за почитания премиер, който е довел страната до независимост преди повече от 20 години, Ботаническата градина еедна отнай-посещаваните туристически атракции в северната част на острова.

Ще имате възможност да видите прочутите гигантски водни лилии, чиито листа разшири са с около три метра диаметър. Другото невероятно растение, с което ще се запознаете, е палмата Talipot. Тя цъфти само веднъж на всеки 30 до 100 години. Градините разполагат с чудесни примери за махагонови дървета и редките палми Latanier от Мадагаскар.Цена на човек: 115 EUR (от 1 до 3 човека)

60 EUR (от 4 до 8 човека)


Целодневен тур на западната част на острова: Пъстрите чудеса на Мавриций:

Първата спирка от нашия тур е приключенски парк Caselaс обща площ 14 хектара, който е дом на голямо разнообразие от флора и фауна. В паркът живеят над 1500 птици, много видове диви котки, зебри, гигантски костенурки, дългоопашати маймуни. А черният абанос заемацентрално място в парка!

След разходка през волиерата, ще имате възможност да отидете на 45 минутно сафари, по време на което ще видите различни видове диви котки, както и жирафи.

След това ще се отправите към ресторант за вкусен обяд, където ще имате избор между вегетарианско / къри / скара меню / креолско меню.

Нашият тур продължава към село Chamarel в югозападната част на остров Мавриций, където се намират величествениятводопад Chamarel и седемцветнитеземи – едни невероятни природни чудеса, които не бива да пропускате.

Уникалните цветове на почвата са образувани от превръщането на базалтова лава вглинени минерали. Тази относително малка площ от красиво изваяни пясъчни дюни е направена от пясък от седем различни цвята (приблизително червено, кафяво, лилаво, зелено, синьо, лилаво и жълто).

Малък хълм, заобиколен от гъсти храсти, сякаш съставен от замразени цветни вълни - синьо, розово или лилаво. Изведнъж вятърът смесва вълните в дъга хаос, но след това всичко се свежда и невидима ръка поставя всеки цвят обратно на мястото си. И тук са отново вълните в синьо, розово или лилаво. Чия е тазимагическа ръка, която управлява това чудо? Не знаем, но едно е сигрно,тя ще продължава да съществува.

Цена на човек: 130EUR (от 1 до 3 човека)

70 EUR (от 4 до 8 човека)


По пътя на чая:

Открийте традиционния Мавриций, следвайки пътя на чая. Събудете вашите пет сетива като откриете, как се отглеждат и създават чайовете, рома, ванилията, етеричнита масла. Това пътуване ще ви отведе назад във времето до първите дни на остров Мавриций и вие ще получите възможността да видите най-големите плантации, където се наблюдава процеса на отглеждане и производство на чай и се произвеждат най-добрите сортове чай и ром.

Първата спирка е в град Кюрпип, който е един от основните търговски центрове на острова - обикновено се разглежда като вторият град следПорт Луис. След това се насочваме към Trou AUX Cerfs. Този огромен природен вулканичен кратер, с дълбочина 85м и широчина 200м, се е образувал преди милиони години.

Вижте известната къща "Domaine Des Aubineaux" и нейните градини. Това е колониална къща, построена през 1872 г. от собственика на насаждения Bois Cheri, първият и най-големият производител на чай в Мавриций. След посещението в къщата, ще посетим градина с екзотични дървета от ендемичната гора и вие със сигурност ще се насладите на красивата гледка от насаждения с чай. Тогава ще бъдетепоканени и за кратка почивка за чай.

По време на обиколката, екскурзовод от фабриката ще ви запознае с историята на производството на чай. Днес тук се произвеждат нови гами от ароматизирани чайове, зелен и билков чай. Можете да се насладите на прекрасна панорама към красивата южната част на острова с чаша ароматен чай в ръка.

Нашият тур ще продължи към къщата от XIX век–Saint Aubin. Вижте плантацията на ванилия, орхидея и цветя, както и ще можете да се запознаете с производството на ром в дестилерията и да го опитате на място!Цена на човек: 200 EUR (от 1 до 3 човека)

135 EUR (от 4 до 8 човека)


Пъстрата земя на Мавриций:

Природният парк "La Vallée" е една от най-известните и уникални атракции на острова, която очарова както чужденците, така и местните жители.

Любителите на природатаще се влюбят в това място, което изобилства с много различни видове флора и фауна. Ще имате възможност да се насладите на редица природни пейзажи, включително плата, планини, долини, кратери и кратерни езера.

Паркът е дом и на сухоземни костенурки, маймуни, риби и птици, като застрашения от изчезване розов гълъб (т.нар. гълъб на Майер), морски тропически птици и папагали. Различни дървета и някои други редки растения допринасят за красотата на парка.

Предлагаме следните дейности:


  • Step Jet

  • ATV

  • Трекинг

  • Зип лайн

Цена на човек:445EUR (от 1 до 3 човека)

390EUR (от 4 до 8 човека)


Седемте каскади / водопадите Тамаринд:

Имате възможност да отидете дълбоко в местните гори на южен Мавриций – LesSeptCascades. Буквално в превод името означава "седем водопада", мястото, предпочитано от местните жители за туризъм в пищна зеленина.

Преходът разкрива едни от най-предизвикателните места, а в края на вашата разходка ще достигнете до охлаждащите извори и водопади. Ще имате възможност да се насладитена спиращите дъха панорамни гледки. Ще минете по малка пътека, от където ще се открият пред вас за първи пътседемте водопада, а след това ще спрете на още няколко места, откъдето ще имате възможността да разгледате водопадите от различни страни

Цена на човек: 140 EUR (от 1 до 3 човека)

95 EUR (от 4 до 8 човека)


Полудневен тур до остров Ile aux Aigrettes:

Ile aux Aigrettes е малък коралов остров (25 хектара) само край бреговете на град Махебург. Островът е под опеката на фондацията на Mauritius Wildlife.

Нашият тур на Ile aux Aigrettes ще отнеме около час и половина, както и допълнително още 10 минути във всяка посока за пътуване на лодка. Като част от този тур ще можете да се насладите на оригиналната природа на Мавриций с опитен екскурзовод. Тук ще откриете растения и животни, които са уникални за Мавриций и не се срещат никъде другаде по света. Някои от тях са дошли близо до изчезване като розов гълъб, птица, която е застрашена от изчезване.

Вие също така ще посетите местния растителен разсадник. Именно там трябва да се оглеждате за редкия розов гълъб, птицата керкенези разбира се гигантските костенурки.

При посещение на Ile aux Aigrettes вие щесе насладите на спиращи дъха пейзажи на югоизточен Мавриций, който ще ви даде един поглед на ранната история на Мавриций.

Цена на човек: 110 EUR (от 1 до 3 човека)

65 EUR (от 4 до 8 човека)


Целодневен тур с катамаран:

След закуска ще потеглим за един ден изпълнен със слънце, напитки, вкусна храна, много забавления и релаксация на круиз с катамаран!

За ваше удобство, ние предлагаме голям избор на круизи до няколко дестинации, с няколко различни изходни точки. На север, изборът е между Gabriel Island и Flat Island. Можетесъщодавидитеделфинипо време на единотнашитекруизипозападното крайбрежие. Друга възможност е да изберете круиз на източния бряг с посещение на известния островIleauxCerfs.

По време на круизите ще имате свободно време за гмуркане с шнорхел, слънчеви бани и почивки за плуване.

На катамарана ще можете да се насладите и на вкусен BBQ обяд с прясна риба, пиле и селекция от салати и чеснов хляб.

Цена на човек: 95 EUR
Неочаквана среща с делфини – полудневен тур:

Насладете се на една невероятна среща с делфини. Ще се придвижите с моторна лодка и ще посетите остров Benitiers, където ще имате вкусен обяд.

Уникалната част от преживяването еплуването с делфини в естествената им среда!

Като част от пътуването, ще се насладите:  • Свободно време в морето, плуване с делфини

  • Екскурзия до красивия остров Benitiers

  • Разходка с моторна лодка навътре в морето

Цена на човек: 95 EUR (от 1 до 3 човека)

65 EUR (от 4 до 8 човека)


Гмуркане из подводния свят на Мавриций:

Мавриций е остров с несравнима красота, разположен в Индийския океан, дом на някои от най-красивите в света коралови рифове и морски живот. Пълен със стотици пъстри риби, подводния свят на остров Мавриций може да се счита за едно истинско природно чудо.

Когато се потопите в Мавриций, когато влезете в света на подводните чудеса и опознаването на коралови рифове, многоцветния морски живот, корабните останки, датиращи от XVIII и XIX век. Кристално чиста вода, изобилието на морски живот и колоритни рифове... всичко това създава един великолепен декор за подводни снимки за фотографи.

В цената е включен обяд.Цена на човек: 275 EUR (за квалифицирани гмуркачи)

275 EUR (начинаещи – опция 1)

250 EUR(начинаещи – опция 2)
Целодневен тур – парасейлинг и разходка по дъното на океана:

Парасейлинг Ви предлага гледка от птичи поглед, която ще виспре дъха птичи, поглед към красивата лагуна и плажовете на остров Мавриций... едно от най-незабравимите преживявания по време на почивката ви на остров Мавриций.

Но това не е всичко! Насладете се и на една уникална, безопасна и вълнуваща подводна разходка по дъното на океана (около 3-4 м дълбочина), по време на която ще се запознаете с великолепния морски живот на Източното крайбрежие на острова, ще видите красивата фауна, коралите, както и голямо разнообразие от риби, всички в естествената им среда. Квалифицирани опитни водачи ще ви съпътстват по време на подводната разходка, като те ще гарантират вашата максимална сигурност.

Също така ще направим и една разходка с лодка по лагуната чак до югоизточните водопади. TheGrandSouth - Източната река е най-дългата река на Мавриций.

След посещение на водопадите, ще се отправят към IleauxCerfs остров, където можете да прекарате малко свободно време.

В цената на тура са включени обяд и напитки.Цена на човек: 140 EUR (от 1 до 3 човека)

115 EUR (от 4 до 8 човека)


Круиз с моторна лодка:

Круизът с моторна лодка ви дава възможността да се насладите на свежия бриз, океански вълни и да изживеете ден, пълен с приключения. Ние предлагаме екскурзии до северните, западните и югоизточните брегове на остров Мавриций. Красиви лагуни и огромни живописни плажове, изолирани острови, кристални водопади и скали - всички морски чудеса са там за вас!

В цената на тура е включен барбекю пикник на един от островите с изискани вина и екзотични десерти...

Цена на човек: 125 EUR (от 1 до 3 човека)

105 EUR (от 4 до 8 човека)


Посещение на ботаническата градина и музея на захарта:

Цена на човек: 80 EUR (от 1 до 3 човека)

40 EUR (от 4 до 8 човека)


Посещение на парк La Vanille:

Цена на човек:105EUR (от 1 до 3 човека)

65EUR (от 4 до 8 човека)


Нощният живот на Мавриций:

Цена на човек:105EUR (от 1 до 3 човека)

35EUR (от 4 до 8 човека)


Всички допълнителни екскурзии се предлагат, както от България, така и на място. По желание на клиента, ТО може да предложи допълнителни опции за турове.
Забележка:

Възможно е увеличение на цените на туровете на място.
Каталог: img -> PROGRAMI POC
PROGRAMI POC -> Програма: 1-ви ден: 30. 12. 2014 (вторник)
PROGRAMI POC -> Програма: Ден 1 07. 12 Излитане от летище София за Дубай в 00: 00 ч
PROGRAMI POC -> Програма за тази непозната част на испания! „ Там, където пред теб е само океанът почивка като на слънчевите Кариби кадис и курортите на Коста де ла Лус
PROGRAMI POC -> Програма за тази непозната част на испания! „ Там, където пред теб е само океанът почивка като на слънчевите Кариби кадис и курортите на Коста де ла Лус
PROGRAMI POC -> Възрастен 35 €, деца 4 до 12 год. – 17. 50 €, на място: възрастен 40 €, деца 4 до 12 г. – 20. 00 €. Минимален брой: 18 туристи „Там, където пред теб е само океанът!”
PROGRAMI POC -> Сицилия – за малки, големи и 55+ самолетна почивка
PROGRAMI POC -> Програма 10. 00 23. 00 Хранене ресторант
PROGRAMI POC -> Почивка в турция – Атлантис Хотел 5
PROGRAMI POC -> Ресторанти и барове


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница