Достъпни високи технологии – новият Opel Astra с ниски нива на емисиите на co2 и на ценитеДата14.05.2017
Размер87.24 Kb.
#21350

Пресинформация

19 август, 2015 годинаДостъпни високи технологии – новият Opel Astra с ниски нива на емисиите на CO2 и на цените


  • Бензинова мощ – най-икономичният модел в компактния сегмент на пазара

  • Ново поколение шептящ дизел – разходът на гориво е сведен до едва 3,4 литра

  • Динамика – ускорението в средния диапазон е подобрено с до 32 процента

  • Oтлични и достъпни нововъведения - IntelliLux LED®, Opel OnStar и ергономични седалки

Рюселсхайм. Предлагане на водещите технологии, възможности и удобства на достъпни цени - Opel си поставят изключително амбициозна цел при разработката на новото поколение на Astra. В резултат на това, новият Opel Astra прави качествен скок напред - той е лек и динамичен, той е на върха във своя пазарен сегмент по отношение на енергийната ефективност благодарение на новите високотехнологични двигатели и не на последно място представя новаторски технологии и услуги, познати до момента само от по-високи ценови категории автомобили в популярния компактен клас.


Новият базов двигател на Astra е трицилиндровият 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo със 77 кВт/105 к.с., който направо превръща новата звезда на Opel в екологично най-чистия и най-икономичен модел с бензинов двигател в компактния клас със среден разход на гориво едва 4.2 литра на 100 километра и емисии на CO2 от 96 грама на километър в комбинация със система Start/Stop и автоматизираната трансмисия Easytronic 3.0. За почитателите на дизеловите двигатели новият модел предлага гама от три версии на новото поколение "шептящ дизел" 1.6 CDTI с максимална мощност от 70 кВт/95 к.с. до 100 кВт/136 к.с., всички от които в съчетание с шестстепенната механична предавателна кутия изразходват средно по-малко от 4.0 литра гориво при смесен цикъл на движение, а най-икономичният към момента агрегат се задоволява с едва 3.4 литра на 100 километра пробег (90 г/км CO2).
Новият Opel Astra представя за първи път в компактния сегмент на пазара изцяло матрична система с LED елементи на предните светлини – технология, която до момента се предлага само при някои модели от луксозния клас. Цената на системата е наистина сензационна – Opel предлагат своята революционна адаптивна система на светлините IntelliLux LED® на цени от 1 880 лева (всички цени са препоръчителни с включен ДДС за пазара в България), което е с 275 лева по-ниско от ценовото равнище на системата BiXenon AFL+ при предишното поколение на модела. Новата Astra е също и първият автомобил, който излиза на пазара с високотехнологичната услуга Opel OnStar, като първоначално ще се предлага в 13 страни от Западна Европа. Личният мобилен асистент предлага постоянна връзка с глобалната мрежа и богата гама услуги за притежателите на Astra, изпълнявайки ролята на техен личен ангел хранител 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, 365 дни в годината. Новото поколение на Astra ще предложи и предимствата на последната генерация инфоразвлекателни системи IntelliLink. Новата R 4.0 IntelliLink, която разполага със 7-инчов сензорен екран и позволява пълна интеграция на голяма част от функциите на личния смартфон чрез Apple CarPlay и Android Auto. Новото поколение ергономични седалки на Opel, изпитани и получили сертификат за одобрение от независимите експерти по ортопедично здраве от германската организация AGR (Инциатива за подобряване на ортопедичното здраве на гърба), са друг важен акцент и предимство на новия модел. Продължавайки своите традиции в създаването на най-добрите и достъпни за широк кръг потребители инженерни и ергономични решения в областта на седалките, Opel предлага ергономичната седалка за водача на цена 780 лева над цената на обикновените кожени седалки.
Когато инженерите и дизайнерите на Opel започват изпълнението на своята задача за успешно продължение на славната 80-годишна история на моделите Kadett и Astra в сегмента на компактния клас, усилията им се фокусират върху изкачването на новото поколение на Astra до върха на този пазарен сегмент по отношение на цялостната енергийна ефективност на автомобила. Всеки отделен компонент от конструктивната архитектура е конструиран с цел постигане на максимално компактни размери. Резултатът от повсеместното прилагане на олекотени материали и оптимизирани процеси при всяка нова Astra е тегло, минимум 120 килограма и до 200 килограма по-ниско от това на съответната версия при предходното поколение. В съчетание с новата технологична генерация при задвижващите агрегати, тези мерки са довели до значително подобрение на разхода на гориво и количествата отделени емисии от CO2. В същото време те се отразяват положително и на динамичния темперамент на новата Astra, която демонстрира по-активно и прецизно поведение на пътя, държи се по-добре в завоите и като цяло създава по-директно цялостно впечатление зад волана. Динамиката на новия модел също е по-впечатляваща отпреди, а реакциите са осезаемо по-добри.

Само най-доброто – гама от най-новите и модерни задвижващи агрегати
За задвижването на новата Astra се използват само дригатели от последното поколение с максимална мощност в диапазона от 70 кВт/95 к.с. дo 100 кВт/150 к.с. и работен обем от 1.0 до 1.6 литра. Всички тези агрегати, бензинови и дизелови, имат три общи качества съчетани в едно – отличен разход на гориво, превъзходна динамика и изключително тихи и спокойни работни характеристики.
При пазарната премиера на модела през есента, ролята на базов двигател на новата Astra ще се поеме от трицилиндровия 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo, който преди това бе представен при моделите ADAM и Corsa. До момента той прави изключително добро впечатление със своята динамика и ниско ниво на работния шум, а при новата Astra ще демонстрира нови стандарти по отношение на разхода на гориво при бензиновите двигатели със своята средна консумация от едва 4.2 литра на 100 километра пробег в смесен режим на движение и емисии на CO2 в рамките на едва 96 грама на километър (най-добрите стойности в класа на компактните модели с бензинов двигател) при използване на система Start/Stop и автоматизираната петстепенна трансмисия Easytronic 3.0. Но дори в комбинация с традиционната механична 5-степенна предавателна кутия, емисиите на CO2 на динамичния агрегат с впечатляваща мощност от 77 кВт/105 к.с. се ограничават до едва 99 г/км (4.3 л/100 км). Tази базова версия ще се предлага на изключително разумната цена от 29 925 лева при богато стандартно оборудване, включващо: електронна стабилизираща програма ESPplus с ABS и асистенция при потегляне по наклон, LED дневни светлини, климатична инсталация, електрическо задвижване на прозорците и регулиране на външните огледала, система отчитаща налягането в гумите, шест въздушни възглавници и много други.
Изцяло новият четирицилиндров бензинов двигател от същата фамилия агрегати като по-малкия еднолитров трицилиндров мотор също отбелязва своята премиера в новото поколение на Astra. Този 1.4 ECOTEC Direct Injection Turbo ще се предлага във варианти на мощност от 92 кВт/125 к.с. и 110 кВт/150 к.с. В съчетание със системата Start/Stop и 6-степенна механична трансмисия средният разход на гориво при този двигател в смесен цикъл на движение е само 4.9 литра на 100 километра (114 г/км CO2), което е извънредно впечатляващо подобрение в размер на 11 процента в сравнение с разхода на предишното поколение на Astra с мощност 103 кВт/140 к.с.. Динамичните характеристики също демонстрират драстично подобрение – във версията с максимална мощност 110 кВт/150 к.с., новата Astra изисква с 4.3 секунди по-малко време за ускорението от 80 до 120 км/ч на пета предавка от своя предшественик, което е динамичен скок в размер на невероятните 32%.
Дизеловата гама на новото поколение се покрива изцяло от трите версии на „шептящия дизел” 1.6 CDTI, чиято мощност започва от 70 кВт/95 к.с. Цените за базовия дизелов вариант започват от 32 465 лева – с 1 055 лева по-ниско от ценовото равнище на актуалната базова дизелова версия. Равнището на емисиите на CO2 при всички варианти, оборудвани с 6-степенната механична предавателна кутия не надвишават 99 грама на километър пробег. До момента като шампион по икономичност в новата фамилия на Astra се очертава моделът с мощност 81 кВт/110 к.с. със среден разход на гориво от едва 3.4 литра и емисии на CO2 от 90 грама. Що се отнася до върховото дизелово изпълнение на новото поколение на Astra, то се задвижва от агрегата 1.6 CDTI с максимална мощност 100 кВт/136 к.с., който бе представен в актуалния модел през миналата година. Благодарение на значителното намаляване на теглото, разходът на гориво и равнището на емисиите при новата Astra cа значително по-ниски от тези при нейния предшественик с постижение от едва 3.7 литра на 100 километра в смесен цикъл на движение (срещу 3.9 литра) и съответно емисии в размер на 99 грама CO2 на километър (срещу 104 грама). В същото време, новият модел демонстрира и мощни стойности по отношение на ускорението – време от 9.6 секунди за достигане на скорост от 100 км/ч от място (минус 0.7 секунди) и още по-важно – само 8.2 секунди за ускорение от 80 дo 120 км/ч на пета предавка, което е с цяла секунда по-малко от постижението на предходния модел.
Върхови технологии на достъпни цени
И не на последно място, премиера в новото поколение Astra ще направи и друга абсолютна новост, поставяща ярък акцент върху безопасността на пътя. Новата звезда на марката Opel ще демонстрира напълно новата патентована от Opel изцяло матрична система с LED елементи на предните светлини IntelliLux LED® от ново поколение, каквато се предлага за първи път в автомобил от компактния сегмент. До момента тази технология бе достъпна само в скъпите модели от високите сегменти на престижния и луксозния клас от пазара. Използването й дава възможност за постоянно движение на дълги светлини без опасност от заслепяване на насрещно движещите се превозни средства и ще се предлага на цена от 1 880 лева. В сравнение с адаптивната система на предните светлини BiXenon AFL+ (която се предлагаше в пакет на цена от 2 150 лева) е много вероятно клиентите на новата генерация Astra да бъдат привлечени от още по-големите възможности на технологията IntelliLux LED® и от нейните предимства по отношение на безопасността и комфорта на пътуване.
Наред със системите Opel OnStar и IntelliLux LED®, бъдещите собственици на Astra ще могат да разчитат и на истински арсенал от модерни системи за осигуряване на безопасността и комфорта, както и за предоставяне на подкрепа на водача, като много от тях до момента са без конкуренция в този пазарен сегмент. Tретото поколение на фронталната камера Opel Eye с функция за разпознаване на пътните знаци TSA (Traffic Sign Assistant) и за поддържане на лентата на движение LKA (Lane Keep Assist) с предупреждение за неволно напускане на лентата LDW (Lane Departure Warning), наред с индикаторът за дистанцията до движещия се отпред автомобил FDI (Following Distance Indication) и предупреждението за сблъсък с движещото се отпред превозно средство FCA (Forward Collision Alert) с функция за аварийно спиране CIB (Collision Imminent Braking) правят шофирането на новото поколение на Astra много по-удобно и безопасно на допълнителна цена от 1 860 лева.
Изпитаните и получили сертификат за одобрение от независимите експерти по ортопедично здраве от германската организация AGR (Инциатива за подобряване на ортопедичното здраве на гърба) ергономични предни седалки на новия модел също се предлагат на изключително конкурентоспособни цени със 780 лева над цената на обикновените кожени седалки. Tези седалки продължават успешно традициите на марката Opel в създаването на водещи и достъпни ергономични решения и сега вече се предлагат с допълнителни комфортни възможности като функция за масаж, вентилация и регулиране на широчината на седалката – още една уникална комбинация в компактния клас автомобили.
Като цяло, новото поколение на Opel Astra е станало не само по-леко, по-динамично и енергийно по-ефективно. То е и по-икономично по отношение на разходите, по-комфортно, безопасно и по-привлекателно от когато и да било благодарение на високотехнологичните нововъведения, които представя на изключително конкурентоспособни цени в сегмента на компактните автомобили.


За връзка:
Люба Ганчева

PR мениджър

тел +359 ( 0) 2 969 3051

Mobile: +359 (0) 88 831 8090ljuba.gancheva@opel.com
Текстова информация и снимки можете да намерите в интернет на адрес media.opel.com.


Opel Southeast Europe media.opel.com

Търговско представителство за БългарияКаталог: content -> Pages -> news
news -> Класическа Grand Prix звездите на 111-годишната история на Opel в света на моторните спортове
news -> Chevrolet ще покаже творението на младите дизайнери на изложението в Женева
news -> Пресинформация 29 септември, 2011 година Opel Ampera спечели международната награда ecobest
news -> Пресинформация 26 октомври, 2015 година Перфектен рали сезон за Opel
news -> Отборът adac opel Rallye Junior Team запазва водачеството си в шампионата erc
news -> Пресинформация 29 юни, 2015 година Тройна победа за Opel на рали Ypres
news -> Програма за развитие на нови таланти с ангажименти в областта на пистовите надпревари и рали-спорта
news -> Пресинформация 30 март, 2015 г


Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница