Думи за попълване: Вход Господен в Йерусалим, палмови клонки, Йерусалим, апостоли, Връбница, Цветница, Пасха, дрехи, ОсаннаДата23.10.2018
Размер8.41 Kb.
След като възкресил Лазар, Христос се отправил към град .................. за да празнува големия еврейски празник.............. . С Него били дванадесетте ............... Когато наближили стените на града хората посрещнали Спасителя като постилали ............. по пътя Му и Го приветствали с ............... .............. в ръце. Поздравявали Го с думата .............., което означава слава, да живее. Този празник се нарича ...................................., а в България носи имената ................ и ..................... .

Думи за попълване: Вход Господен в Йерусалим, палмови клонки, Йерусалим, апостоли, Връбница, Цветница, Пасха, дрехи, Осанна.Иисус Христос извършил Тайната вечеря с дванадесетте.............., преди вечерята Той измил ........... и с това им дал пример за истинско смирение. На Тайната вечеря Христос установил тайнството .............. . След това отишъл да се помоли в .................. градина с учениците си Петър, Яков и ........ На това място Спасителят бил заловен от войниците, които били водени от предателя ............ .

Думи за попълване: Гетсиманската, апостоли, Св. Причастие, краката, Юда


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница