Екскурзия до Индия и Непал Златният триъгълник и КатмандуДата04.08.2018
Размер147.65 Kb.
#77812
Екскурзия до Индия и Непал

Златният триъгълник

и Катманду
Делхи, Агра, Джайпур, Катманду
Дата: 17.11.2017 – 27.11.2017
11 дни/ 9 нощувки/ 10 закуски / 9 вечери

1750

с включени летищни такси

1-ви ден 17.11.2017: СОФИЯ – ИСТАНБУЛ – ДЕЛХИ

Заминаване от София в 10:05 часа за Делхи през Истанбул. Кацане на летище Истанбул в 12:35 часа, продължаваме с директен полет до Делхи в 20:50 часа.

2-ри ден 18.11.2017: ДЕЛХИ Закуска и вечеря

Пристигаме рано сутринта в 05:15 часа. Посрещане от представител на фирмата-партньор и трансфер до хотела. Ранно настаняване в хотел 4* още с пристигането. Закуска и кратка почивка. Днес ви очаква туристическа обиколка на Ню Делхи. Своеобразен космополитен метрополис, Делхи се слави със своето пищно развитие и урбанизация. По време на обиколката ще посетим: Президентският дворец „Ращрапати Бхаван”, който е и най-голямата резиденция в света, строен в продължение на 19 години; Комплексът Кутуб от XIII век, включващ древните руини на джамии, стълбове, гробници и известното тухлено минаре Кутаб Минар, високо 72,5 м, по чиито стени деликатно са издялани красиви фигури; Гробницата на Монголския император Хумаюн; Храмът Лакшми Нараян известен като Birla Mandir, който е хинду храм посветен на Лакшми - хинду богинята на богатството и Нараян - едно от имената на върховния бог Вишну; Ще видим и Вратата на Индия, с внушителната си 42-метрова арка е един от най-големите мемориали от войните с Британската империя, издигната в памет на над 90 000 индийски войници.

Ще преминем и през Lotus Tеmple в Делхи. Храмът на Лотоса е един от Бахайските молитвени домове, като е вдъхновен от най-древния индийски символ – лотоса. За индийците лотосът е символ на чистота и красотата, олицтворяващ божественото начало. Само за няколко години Храмът на Лотоса се превръща в световна архитектурна забележителност, привличайки милиони туристи и поклонници. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

3-ти ден 19.11.2017: ДЕЛХИ – АГРА /204 км ~ 2,3 часа/ Закуска и вечеря

Закуска в хотела. Днес ни предстои обиколка на Стария град на Делхи, ще видим джамията „Джама Масджид”, извисяваща се до небето със своите две 40-метрови минарета, това е най-голямата джамия в Индия и една от най-големите джамии в цял свят. Била е построена през 1656 г. по нареждане на моголския император Шах Джахан (Кралят на света), същият който е инициирал и създаването на величествения Тадж Махал. Ще посетим пазарите за сребро и подправки - едни от най-старите и натоварени тържища в Индия, датиращи още от 17 век.

Ще имате възможност да видите Червената крепост (отвън) и базарът Chandni Chowk. Тази невероятна и внушителна постройка, изградена от червен пясъчник, е дело на моголски архитекти от XVII век, седалище на управниците в периода и понастоящем в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. С дългите си цели 2км стени и десетки декари паркове, Червената крепост е основна туристическа забележителност. Ще останете очаровани от изкусните орнаменти, смесица от персийско, европейско и индийско изкуство с богати цветове и форми.

Отпътуваме към Агра, настаняване в хотела. Вечеря и нощувка.

*По желание – вечерно посещение на колоритен музикално-танцов спектакъл „Mohabbat e Taj“ /27 евро на човек/ - заплаща се на място.

4-ти ден 20.11.2017: АГРА Закуска и вечеря

Закуска. Посещение на Тадж Махал - Неминуемо ще се очаровате от гледката към един от най-екстравагантните паметници, увековечаващи любовта. Построен е от Шах Джахан в продължение на 22 години, като символ на обичта му към починалата му съпруга Мумтаз Махал. Впечатляващият архитектурен стил съчетава елементи от персийски, турски и индийски стилове и поставя двореца в списъка на ЮНЕСКО, както и в класацията на Новите седем чудеса на света. Декорацията е плод на майсторски инкрустации от камък, бои, дърворезбовани и калиграфирани фини и изящни елементи, предимно с флорални мотиви. Усилия за направата, са вложили най-добрите зидари, скулптури, занаятчии и краснописци от цяла Индия, Иран и Турция. Изградена от бял мрамор, централната сграда е малка част от целия комплекс, състоящ се от четири функционално свързани сгради. А когато влезете в нея, ще се насладите на ръчно изписаните стихове от Корана по вътрешната страна на големия мраморен купол. Стените са от полиран полупрозрачен мрамор с инкрустации от скъпоценни камъни. Фасадата също е декорирана с резба и инкрустирани цветни камъни. Мраморът пък има интересна особеност - при ярка дневна светлина той изглежда бял, рано сутрин става розов, а през нощта – сребрист.

Продължаваме с посещение на интересната и вдъхновяваща крепост Агра Форт, някогашната индийска столица. Величествените кули, бастиони, крепостни стени и порти символизиращи могъществото на император Акбар. Шах Джахан, създателят на Тадж Махал, построил и много от основните сгради в пределите на крепостта: крепостна стена от червен пясъчник и няколко постройки вътре. Разходете се и усетете древната история в залите като Диван-и-Ам, смайващите джамии Наджина Масжид и Мина Масджид, дворците Мачхи Бхаван, Кхас Махал, Схиш Махал, Схах Джахани Махал и пазара Зенана Мина. Няколко от сградите са направени от чист мрамор и са с красиви гравюри. За да се охлаждат стаите в мраморните шатри, стените са кухи и са пълни с течаща вода. От балконите на шатрите се открива хубав изглед към река Ямуна и Тадж Махал. Свободен следобед. Вечеря и нощувка в Агра.

5-ти ден 21.11.2017: АГРА – ДЖАЙПУР /258 км ~3-4 часа/ Закуска и вечеря

Закуска. Отправяме се към Джайпур. По пътя посещение на Фатехпур Сикри – старинен архитектурен комплекс, чието име означава Град на победата. Комплексът е красиво съчетание на индийски храмове, паметници, построени в унифициран архитектурен стил. Макар и построен преди 400 години, Фатехпур Сикри е изключително добре запазен и до днес. Разделен е на две части – дворцова и поклонническа. Най-впечатляващата постройка във Фатехпур Сикри е огромната и величествена Врата на победата, считана за една от най-високите порти в света. Освен невероятната гледка, която се разкрива от тази част на старинния град, тук може и да се прочете един надпис още от времето на великия монголски император Акбар: „Светът е само един мост – премини по него, не строй къщи отгоре му. Светът е само един час прекаран в молитви, останалото е невидимо.“ Ще направим и фото-пауза пред стъпаловидния кладенец Абханери, който е на повече от 1200 години и бил главен воден източник за десетки села. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка в хотела.

6-ти ден 22.11.2017: ДЖАЙПУР Закуска и вечеря

Закуска. Днес ни предстои организирана екскурзия на Джайпур /известен като „розовият град на Индия“/, първата спирка от която е крепостта Амбър Форт, където освен всичко, ще имате уникалния шанс да се повозите на специално украсен слон (изкачването със слонове до крепостта е възможно, ако има свободни, в противен случай изкачването се извършва с джипове). Величественият Амбър Форт лежи на изкуственото езеро Маота, което отразява бляскавата му архитектура, смесица от хиндуистки и мюсюлмански стил. Той е част от дворцов комплекс, известен като Джайгарх Форт, който се намира на хълмовете срещу двореца Амбър. Макар и с леко груба фасада на външен вид, Амбър Форт впечатлява многобройните си посетители с изключително хармонична и спокойна интериорна украса. Кехлибареният дворец в центъра на крепостта е като лабиринт от богато украсени зали, изписани с малахити и нефрити стени, дърворезби на ловни сцени, индийски приказки. От хълма се разкрива главозамайваща гледка към града.

Нашата обиколка продължава с друга невероятна местна забележителност -Дворецът на ветровете Hawa Mahal, проектиран във формата на короната на бог Кришна. Хава Махал е впечатляващ със своята архитектура, изградена от множество малки бастиони, стриктно подредени, аранжирани и изграждащи пищната, хармонична фасада. Предполага се, че Хава Махал е предназначен за „женски дворец”. Дворецът на ветровете е построен във време, когато владетелските жени са били изцяло скрити от очите на света, а техните майки се радвали на особена почит и закрила от околния свят. Продължаваме с двореца City Palace – Градският дворец на махараджата, известен с прекарсните си градини и постройки. Днес бившият махараджа живее в част от него, а другата е превърната в музей с богати колекции от текстил, оръжия, картини, килими и др. До двореца се намира най-голямата каменна обсерватория в свeта - Jantar Mantar (ЮНЕСКО). Тук няма модерни уреди за измервания, но има 14 каменни постройки, които доста точно са измервали времето, движението на планетите, правили са метеорологични прогнози. Всички постройки са издигнати на определено място една спрямо друга и спрямо посоките на света. Вечеря и нощувка в хотела.

7-ми ден 23.11.2017: ДЖАЙПУР – ДЕЛХИ (258 км ~4-5 часа) Закуска и вечеря

Закуска в хотела. Отпътуване към Делхи, настаняване и свободно време за шопинг. Вечеря и нощувка в Делхи.

8-ми ден 24.11.2017: Делхи – Катманду Закуска и вечеря

Закуска. Трансфер до летището в Делхи за директен полет до Катманду /около 1 час и 40 мин./, пристигане в ранния следобед. Столицата на Непал е обградена от заснежени планини и зелени хълмове, сред които са разположени множество традиционни селища, древни храмове и светилища. Непал е короната на индийският субконтинент, чудесна и пленителна симбиоза от две големи религии и култури – индуизъм и будизъм. Настанавяме се в хотел 4*, свободно време за почивка, вечеря в хотела.
9-ти ден 25.11.2017: Катманду Закуска и вечеря

Закуска. Днес ни предстои туристическа обиколка на столицата Катманду. Ще разгледаме местния площад Дурбар и древния дворец на непалските владетели Хануман Дока. Този комплекс от храмове и дворци на кралски особи е въплъщение на религиозният и културен живот на хората от древността, а днес е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Ще се спрем и пред 36-метровия храм Талежу, кръстен на едноименната богиня.

Програмата продължава с посещение на религиозният комплекс Сваямбунат – Храмът на маймуните. Той представлява оградено пространство, в средата на което е поставен „гледащият” храм - Ступа /буквално „куп, насип” е постройка с конусовиден или пирамидален силует - монументален обект на почит разпространен във всички будистки култури/. Наричат го “Гледащият” храм, защото под купола има куб, върху който са изрисувани очите на Буда, вперени в четирите посоки на света. Тук се молят и будисти, и индуисти. Местността е своебразна мозайка от най-различни храмове, а от там се открива и красива панорамна гледка към долината на Катманду и града.

Следобед ще посетим гр. Патан, известен с името Лилитпур или „град на красотата“. Намира се на около 5 км от Катманду, разположен на бреговете на река Багмати. Ще се разходим из площад Дурбар, център на индуистка и будистка култура, изпълнен е с религиозно изкуство, храмове и манастири. Завладяващ е и храмът посветен на бог Кришна – Кришна Мандир, изграден изцяло от камък. Впечатляващ е и златният храм Махавихар, посветен на бог Буда.

Вечеря в хотела. Нощувка

10-ти ден 26.11.2017: Катманду Закуска и вечеря

Закуска. Днес ще посетим храма Пашупатинат, известен с величествената си архитектура, златния покрив и сребърни врати. Посветен на бог Шива, той е един от най-свещените и древни храмове за индуистите. На празника Шиваратри се чества рождеството на Бог Шива, като хиляди поклонници се струпват по бреговете на свещената река Багмати.

Продължаваме с посещение на ступата Боданат, разположена на 8 км източно от Катманду, свещена за тибетските будисти. Вярва се, че това е най-голямата и най-красива ступа в света, известна още като "Касти" (капки роса) с четири чифта очи зорко наблюдаващи в четирите посоки на света. Според легендите, костите на Кашапа Буда са вградени в основите на храма.

Следва посещение на град Бхактапур - едно от трите средновековни княжества в долината Катманду и най-добре запазеното, дом на средновековно изкуство и архитектура, който се намира се на 14 км от Катманду. Едни от най - впечатляващите забележителности са местния площад Дурбар, Кралския резидентски квартал със Златната врата и двореца на 55-те прозореца, площад Таумади с 5-етажната пагода, и колосалният 5-етажен храм Нятапола - най-високата пагода в страната, построена от крал Бупендра Мала. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.


11-ти ден 27.11.2017: Катманду – Истанбул – София Закуска

Закуска. Трансфер до летището за полет на Turkish Airlines в 12:30 часа за Истанбул. Пристигане в Истанбул в 17:45 часа. След кратък престой продължаваме с полет към София в 19:25 часа. Кацане в София в 20:45 часа.

ЦениДата

На човек в двойна стая

Единична стая

Трети възрастен на допълнително легло

17.11.2017

1750 евро

2042 евро

1695 евро


Цената включва:

 • Самолетен билет София – Истанбул – Делхи – Катманду – Истанбул - София с Turkish Airlines с вкл.30 кг. багаж;

 • Самолетен билет Делхи – Катманду с вкл.багаж 20 кг.;

 • Всички летищни такси;

 • Всички трансфери по програмата с климатизиран автобус или подобен;

 • Ранно настаняване в Делхи с включена закуска хотел Sarovar Portico Kapashera 4* или подобен;

 • 2 нощувки със закуски и вечери в Делхи, хотел Sarovar Portico Kapashera 4* или подобен;

 • 2 нощувки със закуски и вечери в Агра в хотел или подобен;

 • 2 нощувки със закуски и вечери в Джайпур в хотел  Zone by the Park 4* или подобен;

 • 3 нощувки със закуски и вечери в Катманду в хотел Grand Hotel 4* или подобен;

 • Всички екскурзии и забележителности, описани в програмата;

 • Входни такси по посещаемите обекти, описани в програмата;

 • Разходка с рикши на пазара Чанди Чоук в Делхи;

 • Езда на слонове за изкачване до Амбър Форт в Джайпур (при липса на свободни слонове при пристигане на групата, изкачването става с джипове);

 • Водач, който ще пътува с групата по време на цялата екскурзия и ще превежда на български език;

 • Медицинска застраховка – 10 000 евро ЗАД със ЗАД „Уника” (за лица до 70 години);


Цената не включва:

 • Виза за Индия – 105 лв, заплаща се предварително в България

 • Виза за Непал – 25 долара – получава се на летището в Катманду

 • Разходи от личен характер;

 • Бакшиши на шофьора/екскурзовода - около 10 USD на човек за всеки град

 • Посещение в Агра на музикално-танцов спектакъл „Mohabbat e Taj“ – 27 евро


Необходими документи:

 • Международен паспорт с валидност не по-малка от 6 месеца след датата на завръщане;

 • Актуална снимка в електронен формат 2” x 2” (600x600 pixels);

 • 2 снимки паспортен формат, които се представят на летището в Непал;


Полетно разписание:

17.11 София 10:05 – Истанбул 12:35

17.11 Истанбул 20:50 – Делхи 05:05, пристига на 18.11

27.11 Катманду 12:55 – Истанбул 18:50

27.11 Истанбул 20:20 – София 20:40 

Условия и Забележки:

 • При записване се внася 50% депозит, а пълно плащане се прави 45 дни преди тръгване.

 • Офертата важи при минимум 20 туристи;

 • Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.80 лв.

 • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации;

 • Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни, преди заминаване

 • Посочените хотели са примерни, възможно е да бъдат променени преди заминаване

 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

 • Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.Срокове за анулации и неустойки:

 • при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;

 • между 60-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;

 • между 45-ия и 20-ия ден преди датата на заминаване се удържа 70% от стойността на екскурзията;

 • при по-малко от 20 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” посмисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 1792113150000561118 на

ЗАД „Армеец”
Каталог: cms -> user -> offers
offers -> Израел и йордания – докосване до древността 6 дни / 5 нощувки 5 закуски / 5 вечери
offers -> Програма със самолет на невероятна цена
offers -> Програма Пролет / Есен 2017 г. София Катания Джойоза Мареа Месина Палермо
offers -> Дубай златен блясък и пустинно очарование 7 нощувки / 8 дни включена екскурзия на Дубай Дата Есен 2017
offers -> Цена на човек в двойна стандартна стая: 1980 лв. Доплащане за единична стая – 323 лв
offers -> Почивка портокаловият бряг 2017, коста азаар испания


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница