Екскурзия до йордания и израел с полет от варна 16. 10. 2016 – 23. 10. 2016 8 дни / 7 нощи Програма: Първи ден 16. 10. 2016Дата23.07.2016
Размер100.22 Kb.

ЕКСКУРЗИЯ ДО ЙОРДАНИЯ и ИЗРАЕЛ
С ПОЛЕТ ОТ ВАРНА


16.10.2016 – 23.10.2016 - 8 дни / 7 нощи

Програма:
Първи ден 16.10.2016

Отпътуване от летище Варна с редовен полет на Turkish Airlines по маршрут Варна – Истанбул - Акаба. Посрещане от обслужващата фирма-партньор, трансфер до избрания хотел в Акаба и настаняване. Нощувка.


Втори ден 17.10.2016

Закуска. Панорамна обиколка на Акаба. Акаба е курортен и пристанищен град в Йордания, разположен на Червено море и любима дестинация за гмуркачи. Населението му е около 70 хил. души (2000 год.). Градът има стратегическо значение за Йордания, тъй като е нейното единствено пристанище. Ежегодно приема хиляди туристи, наслаждаващи се на топлите води и пясъчни плажове. В залива, където се намира градът, са открити над 140 вида корали, а също и около 40 вида морски животни, които се срещат само тук. Интерес представлява и битът на местното бедуинско население, съхранило много от древните си обичаи в ежедневието си. Акаба е побратимен с Варна и Санкт Петербург град.


Отпътуване за пустинята Уади Рум - изумително място, недокоснато от човешка ръка. Тук времето и ветровете са изваяли причудливи скални форми и гигантски каменни стени. Тук е домът на седемте бедуински племена и техните стада от камили и коне. Организирано за туристите е джип сафари за около 1:30 ч./ 2ч. Посещение на бедуински лагер, където ще имате възможност да изпиете типичния бедуински чай и да се докоснете до бита на местното население. Отпътуване за Петра, настаняване в избрания хотел. Вечеря и нощувка.
Трети ден 18.10.2016

Ранна закуска. Целодневна екскурзия из феноменалния каменен град Петра, изграден още през III в. пр.Хр. и включен в листата на ЮНЕСКО на световното културно-историческо наследство, а днес и едно от новите седем чудеса на света. Петра е придобила световна известност и със сцените към филма „Индиана Джоунс: Последният Кръстоносен Поход”. В сърцето на южната планинска пустиня, някога дъно на море, ще намерим удивителна розово-оранжева скална магия – преминаване (около 300 м.) с коне до каньона /по желание/, в дъното на който се разкрива величествената съкровищница. Разглеждане на амфитеатъра, манастира и базиликата, издълбани в скалите. Връщане в хотела за вечеря и нощувка.


Четвърти ден 19.10.2016

След закуска отпътуваме за град Керак, намиращ се на половината път между Аман и Петра. Керак е град в западна Йордания, намиращ се на 140 км. южно от столицата Аман. Разположен е на плато с триъгълна форма, което се издига на 300-400 м. над околната територия. Населението е около 20 000 души. Керак някога е бил част от Йерусалимското кралство, а по-късно се е разгърнал като крепостно укрепление за рицарите кръстоносци. Намиращото се на 1000 м. надморска височина селище е давало предимството на своите обитатели да виждат с просто око Мъртво море.


Най-важните забележителности в древния град са крепостните кули Бурж ал Захир, Бурж ал Банави и Бурж ал Сауб. Тези масивни постройки се намират в различни краища на крепостта, обграждала селището от всички страни и защитавали го от нежелани посетители и врагове.Днес в града може да се разгледат археологическият музей, поместен в стар замък и предлагащ богат набор от артефакти и ислямският музей Мазар, в който може да се видят експонати, представящи бита и културата на ислямското население.

Продължаваме към Мъртво море - най-ниската точка на света. Ще имате достатъчно свободно време, за да се насладите на едно от най-удивителните природни чудеса, да усетите благотворното влияние на повече от 35 вида различни минерала и да поплувате в най-соленото от всички океани и морета. Дори можете да четете вестник, докато плувате – нещо, което не сте в състояние да преживеете другаде по света.

Отпътуване за Аман за вечеря и нощувка в избрания хотел.
Пети ден 20.10.2016

Закуска. Отпътуване за Бетани – мястото, където е живял Св. Йоан Кръстител. Посещение на мястото, където е кръстен Исус Христос. Продължаваме към Мадаба - древен град, издигнат върху останките на някогашни римски и византийски сгради, известен най-вече с уникалните си мозайки. Най-известната от тях е картата на древна Палестина, изобразяваща Мъртво море, река Йордан и Йерусалим с безценно упътване към Библията. Продължаваме към връх Небо, от където Мойсей вижда Обетованата земя и умира. Отпътуване за Аман. Обиколка и разглеждане на модерната и древна столица на Йордания – Аман, с нейната нова и стара част. Един град, изпълнен с контрасти, разположен на повече от 19 хълма, където съвременни сгради в бяло се сливат с многовековни постройки, елегантни бутици допълват колорита на многоцветни базари. Вечеря и нощувка.


Шести ден 21.10.2016

Ранна закуска. Отпътуване за Йерусалим. На древния арамейски език - езикът, на който е говорил Иисус Христос, вместо "Отивам в Йерусалим" казвали "Изкачвам се в Йерусалим". И не само защото градът е съграден върху хълм, който настина трябва да бъде изкачен. Казват, че Йерусалим е мястото, където човек е най-близо до Бога. А приближаването към Него винаги е свързано с човешкото извисяване - едно непрестанно изкачване на душата - нагоре и нагоре - към Създателя. Затова Йерусалим не е просто един от многобройните туристически маршрути по света. От стари времена идването тук се означава само с една дума - поклонение. Разположен на плато в Юдейските планини между Средиземно и Мъртво море, Йерусалим е един от най-древните градове в света и е смятан за свещен от трите главни авраамически религии  – юдеизъм, християнство и ислям. Панорамната обиколка започва с Елеонския хълм, от който Исус се възнесъл към небесата, с панорами към стария град и златния купол на Храмовия хълм. Стръмното изкачване на върха на Елеонската планина /809 м/ е особено изживяване. Тази планина спада към най-високите в цяла Палестина, коронясана с няколко кули, от които нито една не е по-висока от тази на руския манастир. Отдалеч прилича на игла. Вита стълба с 214 стъпала води към нейната площадка на върха, откъдето човек може да се наслаждава на приказна гледка не само на Свещения град, но и на далечни места от Западна и Източна Палестина. В подножието лежи живописният град Ерусалим с неговите начупени стени, старинни улички и нови квартали. На изток се вижда Юдейската пустиня, долината на Йордан и Мъртвото море, а далеч на хоризонта - високото плато Моав. На запад планините на Юдея се спускат към Средиземно море. На юг ясно се откроява Витлеем, а зад него в далечината се издигат планините на Хеброн и Неджев. На север са историческите места Гавая /Gibea/, на Саул и Масфа /Mizra/, на Самуил, както и планините Гаризин /Garizim/ и Гевал /Ebal/, където чрез водача Исус Навин са били прогласени Божиите благословения и проклятия над Израилевия народ. Спиране на Маслиновия хълм, за да се насладите на панорамната гледка към Свещения град. Продължаване към Капелата «Плач Господен» и Гетсиманската градина, където Исус е прекарал последната си нощ преди да бъде заловен. Обиколка на Стария град на Йерусалим, посещение на известната Църква на всички нации, в която се намира камъкът, от който Исус произнасял своите молитви преди да бъде арестуван. Посещение на Базиликата „Гроб Господен”. Продължаване към Витлеем и посещение на църквата „Рождество Христово” – мястото, където се е родил Исус. Посещение на църквата „Св. Екатерина” и пещерата на Св. Йероним – където е била превеждана Библията. Отпътуване за Аман. Вечеря и нощувка в хотела.


Седми ден 22.10.2016

Закуска в хотела. Свободен ден. Възможност за допълнителна екскурзия до Джераш (на около 50 км. от Аман) по желание. Вечеря и нощувка в хотела.


Джераш е най-добре запазеният римски провинциален град в света. Той е археологически шедьовър, разположен сред плодородните хълмове на Гилеад. Основан от войниците на Александър Македонски през ІV в. пр.н.е., Джераш се присъединява по-късно към процъфтяващите и космополитни градове на римския Декаполис (конфедерация от десет римски града), достигайки своя зенит около 150 г.

Неговият просперитет се основава на търговията с кервани, земеделието и рудодобива, а неговите граждани харчат с широка ръка, издигайки разкошни сгради в един характерен „ориенталски бароков“ стил.Златната му епоха е през ІІ и ІІІ в., а впечатляващите петнайсет църкви в града датират от вековете след това. Римските руини включват триумфална арка, форум с необикновена овална форма, стадион, монументален фонтан, топла и студена баня и безброй храмове. Широка улица от колони води към най-разкошния монумент на града: храма на Артемида, богинята покровителка на Джераш, който все още се извисява над градския център.

Пътуването продължава на запад от Джераш, към един от най-известните в Средновековието крепост-замък Аджлун, построен на върха на планината, откъдето се разкрива приказна гледка към долината на река Йордан.


Осми ден 23.10.2016

Ранна закуска и трансфер до летище Кралица Алия за полет Аман – Истанбул – Варна. Пристигане във Варна около 15.25 ч.


ЦЕНА ЗА НАСТАНЯВАНЕ В ХОТЕЛИ 3*

Хотели 3*

Цена

Възрастен в двойна стая

1945 лв.

Възрастен в единична стая

2179 лв.

Дете до 12 г. без допълнително легло

1380 лв.

Дете до 12 г. на допълнително легло

1572 лв.

Възрастен на допълнително легло

1945 лв.


ЦЕНА ЗА НАСТАНЯВАНЕ В ХОТЕЛИ 4*

Хотели 4*

Цена

Възрастен в двойна стая

2175 лв.

Възрастен в единична стая

2525 лв.

Дете до 12 г. без допълнително легло

1520 лв.

Дете до 12 г. на допълнително легло

1747 лв.

Възрастен на допълнително легло

2175 лв.


Цената включва:

 • Самолетен билет Варна – Истанбул – Акаба и Аман – Истанбул – Варна с включени летищни такси

 • 1 нощувка със закуска в Акаба;

 • 2 нощувки в Петра на база полупансион

 • 4 нощувки в Аман на база полупансион

 • трансфери летище – хотел – летище;

 • входни такси за всички обекти , упоменати в програмата

 • минерална вода в автобуса по време на обиколката

 • групова виза за Йордания

 • обслужване от представител на фирмата – партньор на «Евро – Варна»

 • медицинска застраховка с покритие 10 000 евро/с Assistance/;


Необходими документи:

- задграничен паспорт

- За деца до 18 г., придружавани от близък или само от един родител се изисква нотариално заверено пълномощно от родителите или непътуващия родител (+копие от пълномощното) за пътуване на детето в чужбина. В случай, че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от негоЦената НЕ включва:

 • Разходи от личен характер – телефонни разговори, пране, напитки по време на храненията...

 • Бакшиши за екскурзовод и шофьор – по 10 евро ( или 15 щ.д. ) на турист за цялата обиколка.

 • Гранични такси при преминаване на йорданско-израелската граница – при излизане от Йордания таксата е около 10 JOD ( йордански динари ), които към днешна дата се равняват приблизително на 14 щ.д. При напускане на Израел таксата към днешна дата е около 47 щ.д.

 • Допълнителна екскурзия до Джераш и Аджлун – по желание
Брой участници

19 - 24

25 - 28

29 - 34

35 - 39

Цена в щ.д.

125

105

100

90Полети:

TK1049   SU 16OCT  VARIST HK35  1620 1720

TK 818   SU 16OCT  ISTAQJ HK35  2240 0130*

 TK 813 SU 23OCT  AMMIST HK35  0640 0905

 TK1049 SU 23OCT  ISTVAR HK35  1235 1525
Условия за записване:

Екскурзията се осъществява при наличие на записани минимум 25 участници . Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 30 дни преди датата на отпътуване.


Резервации:
Записването за пътуване става в писмен вид с необходимата информация за туристите (трите имена по задграничен паспорт, изписани на латиница, ЕГН, No на паспорт и валидност) . Минималната изисквана валидност на паспортите е 6 месеца след датата на завършване на екскурзията.

Резервацията се счита за напълно потвърдена след заплащане на невъзвръщаем депозит в размер на не по-малко от 50% от цената.

Плащане:
Остатъкът до пълната сума трябва да се внесе не по-късно от 30 дни преди датата на заминаване. В противен случай резервацията се смята за анулирана и се дължи неустойка, както следва:


 • под 7 дни преди датата на отпътуване неустойка 100% от пакетната цена на човек

 • от 13 до 8 дни преди датата на отпътуване неустойка 80% от пакетната цена на човек

 • от 30 до 14 дни преди датата на отпътуване неустойка 50% от пакетната цена на човек


Рекламации:
Рекламации относно организацията и провеждането на пътуванията се представят в писмен вид в срок до 7 дни след края на пътуването.
Форсмажор:
„Евро – Варна” не носи отговорност за промени в пътуването поради форсмажорни обстоятелства или по вина на превозвача.9000 Varna, 54 Osmi Primorski polk Blvd., Tel: +359 52 600 225, tourism@vectratravel.com

1612 Sofia, 99 Vitosha Blvd., Tel: +359 2 408 30 30, tourism.sofia@vectratravel.com7000 Rousse, 2 Tzar Ferdinand Blvd., Tel. +359 82 54 90 90, tourism.rousse@vectratravel.comКаталог: uploads -> excursions
excursions -> Гърция – великден на Йонийското крайбрежие
excursions -> Бутиковият 5 звезден кораб, aqua amazon, има 16 дизайнерски апартамента за 32 гости
excursions -> Почивка в Сардиния Пролет – Есен 2016 Castelsardo Resort Village 4
excursions -> Harmony of the seas най-големия круизен кораб в света със специална цена за дата 03 юли от Барселона
excursions -> 1-ви ден 17. 10 /18. 10 Отпътуване от Русе -19. 30 ч. – паркинга на Централна жп гара -велико Търново –хотел «Етър» в 21. 00 ч. Габрово -23. 00-Бензиностанция Лук Ойл-01. 00-Стара Загора –Омв до автогара –Пловдив -02
excursions -> Програма: Ден 1: пристигане на летище Entebbe/ Kampala
excursions -> Програма: Ден 1: пристигане на летище Entebbe/ Kampala
excursions -> Програма: 8 дневен тур queen elizabeth горили и шимпанзета
excursions -> Продължителност: 12 дни / 11 нощувки цена от: 9188 лв. Всяка неделя


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница