Експонатът Chevrolet Orlando показва навлизането на марката в нов за нея сегментДата25.07.2016
Размер44.94 Kb.
#5109
1 октомври 2008 година

Световна премиера:
Експонатът Chevrolet Orlando показва навлизането на марката в нов за нея сегмент


  • Характерен, наподобяващ модел SUV дизайн

  • Aдаптивно седемместно вътрешно пространство с възможност за конфигуриране на седалките и освобождаване на товарно пространство с напълно равен под

  • Последно поколение 2.0-литров турбодизелов двигател

Изложбеният автомобил Orlando демонстрира намерението на марката да разшири моделната си гама със семместен многофункционален модел (MPV), който се отличава с наподобяващ SUV дизайн, адаптивна подредба на пътническите места и впечатляващо вътрешно пространство.


Базиран на обявения наскоро напълно нов компактен седан Cruze, изложбеният автомобил Orlando пренася характерния за Chevrolet дизайнерски език в нов за марката автомобилен сегмент. Той изследва възможностите за съчетаване на характерните черти на SUV, семеен ван и комби в едно цяло.
Chevrolet Orlando се отличава със запомнящ се силует, който заменя класическите „еднообемни” пропорции с по-ярко изразен контраст между линията на предния капак и тази на челното стъкло. С ярко изразени обеми в областта на калниците вместо плоски странични повърхности на каросерията, Orlando има мускулеста стойка, която му придава вид на спортен утилитарен автомобил, но в същото време предлага динамика на шофирането и поведението на пътя, отлична икономия на гориво и лесен достъп до купето благодарение на основаната на лек автомобил архитектура.
Вътрешното пространство на разполагащия с пет врати Orlando е оформено в съответствие с изискванията на семействата и клиентите, които търсят повече възможности за сядане, предлагайки адаптивно, амфитеатрално разположение на седалките в три редици, което осигурява комфортно настаняване на до седем пътници. В случаите, в които обемът на багажника се превръща в първостепенен приоритет, просторният пътнически салон може бързо да се трансформира в голямо багажно пространство. Голямото междуосие на автомобила с дължина 2,760 мм и широките предна и задна следи осигуряват на Orlando огромно вътрешно пространство.

Последното поколение 2.0-литров турбодизелов двигател на Chevrolet с мощност 150 к.с./110 кВт и максимален въртящ момент 320 Нм, гарантира мощно и ефикасно задвижване.


Впечатляващ дизайн
Orlando пренася стилистичната линия на марката Chevrolet в сегмента на многофункционалните автомобили. Предната част на модела се характеризира с емблематичната за марката разделена на две радиаторна решетка и вече познатите от Cruze големи, извити предни светлини. Стилистиката включва също вдлъбнатата повърхност под долния ръб на страничните прозорци, която се изтегля по цялата дължина на каросерията и завършва хармонично в извитите форми на задните светлини – друг характерен елемент от дизайна на Cruze, който ще отличава бъдещите продукти с марката Chevrolet.
Характерният външен вид се допълва от изпъкналите арки над колелата, създаващи впечатление за отделни обеми на калниците и основното тяло на каросерията и водят до визуален ефект, вследствие на който високата линия на покрива изглежда по-ниско, отколкото е всъщност. Леденосинкавият цвят на осветлението на арматурното табло е използвана и в екстериора на Orlando под формата на лазерни инкрустации на предните светлини, задните светлинни блокове и пълноразмерния панорамен стъклен покрив.
Оформлението на вътрешното пространство на Orlando се характеризира със стилистичната тема на „двойния кокпит” на Chevrolet с използване на грапави тъмносиви акценти, разширяващи навън лявата и дясната част на централната конзола.
Пътническият салон е оформен в съответствие с нуждите на семействата и клиентите, които търсят повече възможности за сядане и включва инфоразвлекателни системи и навигация. В централната част на тавана над главите на пътниците е разположено допълнително отделение за багаж, което е особено удобно за пасажерите на задните места. Сред характерните детайли от дизайна е нишата в централната конзола, предназначена за мобилен телефон или MP3-плейър, който е свързан с бордовите системи посредством USB или Aux-портал. Допълнителна възможност за съхранение на дреболии има в отделенията на централния тунел, в подлакътника на втория ред седалки и в пода отзад.
Високият покрив позволява амфитеатрално разположение на седалките. Тази конфигурация осигурява по-добра видимост на всички пътници в купето и особено на децата, както и общуването на пътниците в автомобила.
Адаптацивен интериор
Внушителното междуосно разстояние от 2 760 мм е със 75 мм по-дълго от това на новия седан Cruze, а разширяването на предната и задната следа съответно с 40 и 30 мм позволяват на Orlando да се нареди сред най-добрите автомобили в компактния MPV клас по отношение на багажното пространство и простора на пътническото отделение.
Моделът е пълноценно седемместно превозно средство с място за краката на пътниците на втория и третия ред от съответно 950 и 753 милиметра. Гърбовете на седалките от втория и третия ред са облицовани с панели от издръжлив материал с метализирана повърхност и могат да се сгъват до пълно потъване в пода с цел създаване на лесна за товарене повърхност. Допълнителни начини за разнообразно конфигуриране на пътническите места и багажния обем дават възможността за сгъване на седалките от втория ред в отношение 60/40 и делимата 50/50 и сгъваема седалка на третия ред.
"Основната ни цел бе да придадем на Orlando мощна, издръжлива осанка," споделя дизайнерът Seungwoo Kim. "Той се придържа към традициите на Chevrolet със своя искрен, опростен дизайн, но в същото време разширява границите на нашата нова стилистична философия в класа на многофункционалните автомобили."

За контакти:
Hanspeter Ryser Florence Camenzind

Chevrolet Europe Chevrolet Europe

+41 44 828 2980 +41 44 828 2982

mob. + 41 79 404 9173 mob. +41 79 236 9664hanspeter.ryser@ch.gm.com florence.camenzind@ch.gm.com

Chevrolet Europe GmbH

Stelzenstrasse 4 Tel. +41 44 828 29 00 media.chevroleteurope.com

CH-8152 Glattbrugg/Zürich Fax +41 44 828 29 99

SwitzerlandКаталог: shows -> paris08 -> downloads -> chevrolet
chevrolet -> Нова свежест Пазарен сегмент: мини автомобили в гамата от: 2005 година Обем на продажбите в Европа до момента: 229 000 Основни характеристики
shows -> Навигация с „птичи поглед”, съвместима с iPod & Co
shows -> Изложение в Женева Opel представя в Женева офанзива от еднообемни модели
shows -> Изложение в Женева Моделите ecoflex на Opel отлични показатели по отношение на разхода на гориво и ниво на емисиите
downloads -> По-нисък разход без компромиси: Opel Insignia ecoflex
shows -> Изложение Женева По-нисък разход без компромиси: Opel Insignia ecoflex
downloads -> Шампионите по икономичност: Opel Insignia се присъединява към Corsa и Astra
shows -> Новото поколение светлини се адаптира към видимостта и пътните условия


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница