Елена Георгиева есе размисълДата27.02.2022
Размер19.59 Kb.
#113294
Елена Георгиева - ЕСЕ - размисъл

Top of Form
Елена Георгиева - ЕСЕ - размисъл
19 април 2017 г. ·
РАЗМИСЪЛ!?! = РАЗНИ МИСЛИ – МОНОЛОГ – ДА СПОДЕЛЯ СЪС ВАС – МОИТЕ ПРИЯТЕЛИ!
НАЛИ ЗНАЕТЕ, ЧЕ ТРЯБВА НЕЩО ДА СЕ СЛУЧИ, ЗА ДА НИ ПРЕДИЗВИКА, ДА „ИЗВАДИ“ НЕЩО ОТ НАС, ДА НИ НАУЧИ НА НЕЩО, ДА ПОСТРАДАМЕ МАЛКО ИЛИ МНОГО, ЗА ДА ДОЙДЕ РАДОСТТА! ДА, СЛУЧИ СЕ! ВИДЯХ МЪКАТА В НЕЧИИ ОЧИ? МНОГО Е ТРУДНО ДА ГЛЕДАШ ТОВА И ДА НЕ МОЖЕШ ПОЧТИ НИЩО ДА НАПРАВИШ. ДА, ВСЕКИ САМ ТРЯБВА ДА НАМЕРИ ПЪТЯ СИ, НО НЕ МОЖЕ ВИНАГИ ДА СМЕ БЕЗУЧАСТНИ? НЕ МОГА ПОВЕЧЕ ДА ГЛЕДАМ КАК ХОРАТА СЕ МЪЧАТ!(А ТРЯБВА, ЗА ТЯХНО ДОБРО Е) ИСКАМЕ С ЧЕСТЕН ТРУД ДА ИЗХРАНВАМЕ СЕМЕЙСТВАТА СИ И ДА УЧИМ ДЕЦАТА СИ НА ЧЕСТНОСТ! ВСЕ ОЩЕ ИМА МНОГО ХОРА, КОИТО ИМАТ НЯКАКВА НАДЕЖДА, ЧЕ СЪС ЗЕМЕДЕЛИЕ И ЖИВОТНОВЪДСТВО ЩЕ МОГАТ ДА СВЪРЖАТ „ДВАТА КРАЯ“ И КАКВО – НИЩО! (И ЕТО ТУК Е ИСТИНАТА – В „ДВАТА КРАЯ“ - ДА ГИ СВЪРЖЕМ)! ЗАЩОТО ИМА ПРЕКУПВАЧИ, КОИТО ОБИРАТ ПЕЧАЛБАТА! А И ДА НЕ СА ТЕ, ИМПОРТИРАМЕ ТАКИВА СТОКИ НА ПО-НИСКА ЦЕНА И...ПАК НИЩО! РАБОТИМ ЗА МИЗЕРНИ ЗАПЛАТИ И ПАК - НИЩО! ПЛАЩАМЕ ГОЛЕМИ ЛИХВИ – НИКОЙ – НИЩО! НЕПРЕКЪСНАТО ВСИЧКО СЕ УВЕЛИЧАВА И ПАК НИЩО! ЛЕКУВАТ НИ БОЛНИ ХОРА, ПАК НИЩО! ДАВАТ НИ СЪВЕТИ ЗА БОГАТСТВО БЕДНИ ХОРА – НИЩО НЕ СЕ ПОЛУЧАВА! ДО КОГА??? А ТОК И ВОДА И ГОРИВО МОЖЕМ ДА ИМАМЕ БЕЗПЛАТНО!!! (ВЕЧЕ ИМА ГОТОВИ ТЕХНОЛОГИИ) ДО КОГА ЩЕ НИ ИЗНУДВАТ И ИЗДЕВАТЕЛСТВАТ НАД НАС? А ДАЛИ НЕ ЗНАЕМ ЗАЩО... И НЕ НИ ИНТЕРЕСУВА? ИЛИ НИ ЗАБАЛАМОСВАТ СЪС САПУНЕНИ СЕРИАЛИ, ЗА ДА ВИДИМ, ЧЕ ИМА И ПО-ЛОШО? И ЗА ДА НЕ МОЖЕМ ДА СЕ ОСЪЗНАЕМ? ДАЛИ НЕ НИ „ПРИСПИВАТ“? ПРИ ВСИЧКАТА ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ, КОЯТО ИМАМЕ И КОЯТО МОЖЕМ ДА НАМЕРИМ ПРИ ДОБРО ЖЕЛАНИЕ, ДА НЕ МОЖЕМ ДА СЕ „СЪБУДИМ“? КАКВО Е ТОВА? – НИЩО... ДАЛИ НАИСТИНА НЕ НИ ПУКА ЗА НИЩО? А ВСЪЩНОСТ ИМАМЕ ГОЛЕМИ ЖЕЛАНИЯ! ЧЕ КАК ЩЕ ГИ ОСЪЩЕСТВИМ? ЧЕ КАК ЩЕ ВИДИМ ДЕЦАТА СИ ЩАСТЛИВИ? НАЛИ ИМАМЕ ЗА ТЯХ ГОЛЕЕЕМИ ПЛАНОВЕ? НЕ ВЯРВАМ НЯКОЙ ДА НЯМА ТАКИВА?!?!?! С КАКВО, С ЛЪЖА И ИЗМАМА!?! НИКОЙ, АМА СЪВСЕМ НИКОЙ, КОЙТО И ДА Е ТРЪГНАЛ ПО ТОЗИ ПЪТ НЕ Е ПРОКОПСЪЛ!!!(НЕ ЗНАМ ЗАЩО МИ ИДВАТ ТАКИВА ДУМИ) МОЖЕ ДА ИМА НЯКОИ, НО ТОВА Е СЪВСЕМ ЗА КРАТКО И ПОСЛЕ КОЛКО ПОКОЛЕНИЯ НАРЕД ПЛАЩАТ НЕГОВИТЕ ДЪЛГОВЕ? ИМА ВЕЧЕ МНОГО ХОРА, КОИТО ЗНАЯТ ЗА КАКВО ГОВОРЯ!
ВСИЧКИ ЗНАЕМ, ЧЕ НЕЩАТА СТОЯТ ПО ТОЗИ НАЧИН И КАКВО ОТ ТОВА? ВСЕКИ ГЛЕДА ДА „МИНЕ ПО ПЕРВАЗА“! ДО КОГА??? УЧАТ НИ НА СМИРЕНИЕ И ТЪРПЕНИЕ – ДОБРЕ, НО ДА ГЛЕДАШ КАК ДЕЦАТА ТИ ОПИТВАТ ВСИЧКО С ЧЕСТЕН ТРУД И ВМЕСТО ДА СПЕЧЕЛЯТ –ЗАБОРЧНЯВАТ – ТОВА ВЕЧЕ Е ГОЛЯЯЯМ ПРОБЛЕМ!!!(В ПОВЕЧЕТО СЕМЕЙСТВА Е ТАКА) ЗАЩО СИ ЗАРАВЯМЕ ГЛАВИТЕ В ПЯСЪКА, А Д-ТО НИ Е ЛЪСНАЛО ГОЛО? А ЗАЩО САМО СЕ ОПЛАКВАМЕ ЕДИН НА ДРУГ(ОТ СТРАХ), КОЕТО ОСВЕН ДА НИ РАЗБОЛЕЕ, НЕ МОЖЕ ДА НИ ПОМОГНЕ? ОТ КАКВО ВСЪЩНОСТ НИ Е СТРАХ? ЧЕ НИЕ НЕПРЕКЪСНАТО „ИДВАМЕ И СИ ОТИВАМЕ“, УМИРАМЕ И СЕ ПРЕРАЖДАМЕ! ВАЖНОТО Е ДА ЖИВЕЕМ С ЧЕСТНОСТ, ЛЮБОВ И РАЗУМНОСТ!
МИЛИ ХОРА, ВСИЧКО СЕ ПРАВИ, ЗА ДА НИ ДЪРЖАТ В НЕВЕЖЕСТВО И СТРАХ? И ТАКА ЩЕ БЪДЕ, ДОКАТО ГЛЕДАМЕ ТЕЛЕВИЗИЯ И НОВИНИ! ЧЕ 90% ОТ НОВИНИТЕ СА НЕГАТИВНИ, ТОВА Е ФАКТ? ЗАЩО НЕ Е ОБРАТНОТО? ЗАЩО ЛИ? ЗА ДА НИ Е „ВЕСЕЛО“! ДА СЕ РАДВАМЕ, ЧЕ ПРИ „НАС“ НЕ Е ДОШЛО „ОНОВА“ ЛОШОТО! ЧЕ МОЖЕ ЛИ ДА ИМА ПО-ЛОШО ОТ ТОВА, В КОЕТО ЖИВЕЯТ ПОВЕЧЕ ОТ 80% ОТ ХОРАТА В ТОООЗИ ВЕК? А ТЕЗИ ТАКА НАРЕЧЕНИ „РЕКЛАМИ“? КАКВО ИСКАТ С ТОВА, КОЕТО НИ ПОКАЗВАТ? – ДА НИ РАЗБОЛЕЯТ, ЗА ДА КУПУВАМЕ ЛЕКАРСТВА! А ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ ЛЕКАРСТВА? И КАКВО ОЩЕ В РЕКЛАМИТЕ? – ХРАНА, КОЯТО НЕ Е ИЗОБЩО ЗА НАС! НАПРИМЕР МАРГАРИН С ВИТАМИНИ И МНОГО ДРУГИ ТАКИВА! СИГУРНА СЪМ И ЗНАМ, ЧЕ МНОГО ХОРА ВЕЧЕ ТЪРСЯТ ИЗХОДИ ДА СЕ ХРАНЯТ ПО-ЗДРАВОСЛОВНО, НО ТЕЗИ МАЛКИ ДЕЦА, ТОВА ПОДРАСТВАЩО ПОКОЛЕНИЕ, КОЕТО „СЛУША“ ВСИЧКО ТОВА, БЕЗ ДА ИСКА?(ЗАЩОТО ТЕЛЕВИЗОРА РАБОТИ БЕЗ ДОРИ НЯКОЙ ДА ГО ГЛЕДА) ТОВА НЕ Е ЛИ МАНИПУЛАЦИЯ? ВМЕСТО ДА УЧИМ ДЕТЕТО, ЧЕ Е ЗДРАВО И ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ, ТО СЛУША САМО ОТ КАКВО ЩЕ СЕ РАЗБОЛЕЕ И КАК ЩЕ СЕ ИЗЛЕКУВА ОТ ТОВА ИЛИ ОНОВА?! А НЕ СТАВАМЕ ЛИ ПО-БОЛНИ? КАКВО ПОКАЗВА СТАТИСТИКАТА? ВЪЗРАСТОВАТА ГРАНИЦА НАМАЛЯВА ЛИ НАМАЛЯВА...СИГУРНА СЪМ, ЧЕ АКО ПОНЕ 30% НЕ СЛУШАХА НОВИНИ И НЕ ГЛЕДАХА САПУНЕНИ СЕРИАЛИ(ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ МОЖЕМ ДА ОПОЗНАВАМЕ СВЕТА И СЕБЕ СИ), ПОЛОЖЕНИЕТО ЩЕШЕ ДА Е ДРУГО! НЕ Е ЛИ ТАКА? „А ДАЛИ Е ТАКА, КОЙЙЙ ЩЕ МИ КАЖЕ, АЗ ВЪРВЯ ПО ПЕРВАЗА И УСМИХВАМ СЕ ДАЖЕ...“ ТЪЖНО, МНОГО ТЪЖНО! А ДАЛИ НЕ СМЕ ГО ЗАСЛУЖИЛИ С НАШЕТО ПОВЕДЕНИЕ И ЖИВОТИ? И ЧЕ Е ТАКА, ТАКА Е! НО ВСЕ МИ СЕ СТРУВА, ЧЕ Е МНОГО ЛЕСНО ДА СЕ ОСЪЗНАЕМ, ДА ПРОГЛЕДНЕМ!?! И ДА ЖИВЕЕМ РАДОСТНИ И ЩАСТЛИВИ! ЗНАМ, ЧЕ ВСЕКИ СИ ГО ПРАВИ ЖИВОТА, ОТ ТОВА КАКЪВТО Е И КАКВОТО МИСЛИ! НАШИТЕ МИСЛИ, ТОВА СМЕ НИЕ! НО СЪЩО ТАКА Е ВЯРНО, ЧЕ ВСИЧКИ СМЕ ЕДНО ЦЯЛО И СИ ВЛИЯЕМ МНОГО! ТАКА ЧЕ, АКО ИМА 10% ДА ПРАВЯТ КАКВОТО ТРЯБВА(ТЕЗИ, КОИТО НАИСТИНА ЗНАЯТ КАКВО), ДРУГИТЕ 90% ГИ ДЪРПАТ НАЗАД! ВСИЧКИ СМЕ КАТО СКАЧЕНИ СЪДОВЕ, ЕДИН ОРГАНИЗЪМ И НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА „ИЗБЯГА“! ЗАТОВА ХУБАВО БИ БИЛО ВСЕ ПОВЕЧЕ ХОРА ДА ЖИВЕЕМ ПО-ЩАСТЛИВО, ОСОБЕНО ДЕЦАТА! ЗАЩО ОСТАВЯМЕ ДЕЦАТА ДА СТРАДАТ? НЯКОИ ЩЕ КАЖАТ – ДА СЕ НАУЧАТ! ПРАВИЛНО! НО НАЛИ НИЕ ГОЛЕМИТЕ ВЕЧЕ СМЕ „ПО-УМНИ“ И МОЖЕМ ДА ГИ УЧИМ ПО ДРУГИ НАЧИНИ?! ИЛИ САМО СИ МИСЛИМ, ЧЕ СМЕ? ЗАЩО ЛИ?
ДОКАТО СЕ ДЕЛИМ, ДЕЛИМ И ПАК ДЕЛИМ... ВМЕСТО ДА СЕ ОБЕДИНИМ... ЗАЩО ИМАМЕ ТОЛКОВА МНОГО ПАРТИИ? НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАМ ОТ ПОЛИТИКА, НО НЕ ЗНАМ ДАЛИ НЕ СМЕ ПЪРВИ В СВЕТА ПО БРОЙ НА ПАРТИИ?!?! ЗАЩО? ЗАЩОТО ТРЯБВА ДА СТАНЕМ НА“ ПАРЧЕНЦА“! И ПУХ – ВЯТЪРА НИ ИЗДУ-ХАЛ... А БЪЛГАРИЯ Е КРАСИВА, МНОГО КРАСИВА И ПРИРОДАТА НИ Е ДАЛА ВСИЧКО! БЪЛГАРИЯ ЩЕ СТАНЕ ЦЕНТЪР НА ЛЮБОВТА! И ОТ ТУК ЩЕ Я ПРЪСНЕМ ПО СВЕТА! И ТОВА ЩЕ СТАНЕ СЛЕД КАТО СЕ ОБЕДИНИМ И ЗАПОЧНЕМ ДА МИСЛИМ ЕДИН ЗА ДРУГ! ВСИЧКИ ГО МОЖЕМ, ЗАЩОТО СМЕ УНИКАЛНИ(ИВОМИР ДИМЧЕВ)! ИСКРЕНО СЕ РАДВАМ НА ВСИЧКИ МЛАДИ ХОРА, КОИТО СА ЗАПОЧНАЛИ ДА „ПРАВЯТ“ НЕЩО СЪС СЕБЕ СИ!!! ИМА ГИ ВЕЧЕ МНОГО ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ И ТУК – В БЪЛГАРИЯ! ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ, ЗАЕДНО ДА ПРОМЕНИМ ЖИВОТА СИ!
СИГУРНО, НЯКОЙ ЩЕ ПОПИТА КОЙ Е ТОЗИ ИЛИ ТЕЗИ, КОИТО НИ МАНИПУЛИРАТ?(НЕ СА НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ-ТЕ СА ПИОНКИ, ПЕШКИ, НООО, ВСЯКА ПЕШКА МОЖЕ ДА СТАНЕ ЦАР!) ТОВА СА ХОРАТА ЗА СВЕТОВНИЯ РЕД – ВСЕКИ ИМА ПРАВО ДА ИМА ПРАВО! КОЙТО ИМА ИНТЕРЕС ЩЕ НАМЕРИ! ВСИЧКО ИМА В ИНТЕРНЕТ!
МОЛЯ ДА БЪДА ИЗВИНЕНА ЗА ГРУБИЯ ТОН!
КАКВО ДА НАПРАВИМ ЛИ? НИЩО! ВСИЧКО Е ПРАВИЛНО! ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА СИ ЖИВЕЕМ ПО СТАРОМУ - ЖИВОТЪТ Е ПРЕКРАСЕН! ОБИЧАМ ВИ!
ПП. МНОГО „НИЩО“ НАПИСАХ! А В „НИЩОТО“ Е ВСИЧКО!
ЕЛЕНА

Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница