Епифизната Жлеза Майстор сред Жлезите



Дата19.01.2018
Размер24.63 Kb.

Епифизната Жлеза - Майстор сред Жлезите

Епифизната жлеза е разположена между очите. Това е органът на ясновидство, третото око, окото на Ра или Херу (Бог). Библейският Яков видя Бога лице в лице на остров Pe-ni-el (Pineal gland). Епифизната жлеза отделя мелатонин, който има ефект против стареене и е антиоксидант по природа. Тя също отделя меланин, който оцветява кожата ни.


Епифизната жлеза, най-загадъчният от ендокринните органи отдавна е от интерес за анатомистите. Преди няколко хилядолетия се е смятало, че е клапан, който контролира потока на спомени в съзнанието. Рене Декарт, френският философ-математик от 17-ти век, заключи, че епифизата е седалището на душата.

При активиране, епифизната жлеза става линия за комуникация с високите нива. Енергията навлиза през коронната чакра и нейният вихър докосва епифизната жлеза. Прана, или чиста енергия се получава чрез този енергиен център в главата. С практика, нивото на вибрациите на астралното тяло се повдига и дава възможност за отделяне от физическото.


За да активирате "третото око" и възприемате по-високи измерения, епифизната жлеза и хипофизата трябва да вибрират в унисон, което се постига чрез медитация и / или релаксация. Когато правилната връзка е установена между личност, работеща чрез хипофизата, и душата, която работи чрез епифизната жлеза, се създава магнитно поле.

Отрицателните и положителните сили си взаимодействат и стават достатъчно силни, за да създадат "светлина в главата". С тази активирана "светлина в главата", астралните проектори могат да се оттеглят от тялото, пренасяйки светлината с тях.


Астралните пътувания и други окултни способности са тясно свързани с развитието на "светлината в главата". След физическа релаксация, концентрация върху епифизната жлеза се постига като се взира в точка в средата на челото. Без да се напрягат мускулите на окото, това ще активира епифизната жлеза и "третото око".

Започвайки с оттеглянето на сетивата и на физическото съзнание, съзнанието е съсредоточено в района на епифизната жлеза. Проницателната способност и мястото на реализация са централизирани в района между средата на челото и епифизната жлеза. Номерът е да се визуализира стремително финото тяло ... за да се избяга капана на мозъка.

"Тракащ звук" в областта на епифизната жлеза може да се появи по време на отделянето на астралното тяло. Визуализационните упражнения са първата стъпка, в насочването на енергиите в нашите вътрешни системи, за да активирате "третото око". Магнитно поле се създава около епифизната жлеза, като съсредоточим ума си върху междинната точка, между епифизата и хипофизата. Творческото въображение визуализира нещо, а енергията на мисълта на ума дава живот и посоката към тази форма.

Развитието на "третото око", въображението и визуализацията са важни съставки в много методи за отделяте от физическата форма. Интуицията също се постига и чрез развитие на "третото око". Знанията и паметта на астрално ниво, не са регистрирани в пълно будно съзнание, докато интуицията не стане достатъчно силна. Проблясъците на интуицията идват с увеличаване на постоянството, като "третото око" се активира в по-голяма степен чрез практика. Универсални Познания ... могат също да се придобият.

Епифизната жлеза кореспондира с божествената мисъл, след като е докосната от вибриращата светлина на Кундалини. Кундалини започва своето изкачване към центъра на главата, след като реагира на вибрациите от "светлината в главата".

Светлината се намира в горната част на сутратма, или "нишката на душата", която преминава надолу от най-високата равнина на нашето същество ... във физическото тяло.



Тъй като човешките същества продължават да се развиват, по-нататък от материята, пътуване от духа към материята ... и обратно към духа, епифизната жлеза ще продължи да се покачва от състоянието си на латентност, връщайки обратно на човечеството ... астралния капацитет и духовните способности.
Каталог: 01-Bulgarian -> 14.Knigi%20i%20statii%20-%20Ezoterika
14.Knigi%20i%20statii%20-%20Ezoterika -> Биография на един йогин Парамаханса Йогананда Предговор
14.Knigi%20i%20statii%20-%20Ezoterika -> Книга първа платон елевсинските мистерии Младостта на Платон и смъртта на Сократ
14.Knigi%20i%20statii%20-%20Ezoterika -> К. Г. Юнг Автобиография спомени, сънища, размисли Записани и издадени от Аниела Яфе Подготвената съвместно от Юнг и Аниела Яфе автобиография
14.Knigi%20i%20statii%20-%20Ezoterika -> Уолдън или Живот в гората Хенрих Дейвид Торо
14.Knigi%20i%20statii%20-%20Ezoterika -> Вестителите на зората барбара Марчиняк
14.Knigi%20i%20statii%20-%20Ezoterika -> Живот без принцип хенри Дейвид Торо Избрани произведения
14.Knigi%20i%20statii%20-%20Ezoterika -> Образи и символи Размисли върху магическо-религиозната символика
14.Knigi%20i%20statii%20-%20Ezoterika -> Sant Bani Ashram Sanbornton, New Hampshire, usa превод Красимир Христов, 2003 Художник на корицата Димитър Трайчев Кратка биография
14.Knigi%20i%20statii%20-%20Ezoterika -> Писма на елена рьорих 1929 – 1932 Том 2 Един уникален по съдържанието си труд
14.Knigi%20i%20statii%20-%20Ezoterika -> Митът за вечното завръщане Архетипи и повторение


Поделитесь с Вашими друзьями:




База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница