Evid – ev I иновативен дизайн ръководство за употреба описание на продуктаДата16.10.2018
Размер122 Kb.
#90061
EVID – EV I ИНОВАТИВЕН ДИЗАЙН
РЪКОВОДСТВО ЗА УПОТРЕБА
ОПИСАНИЕ НА ПРОДУКТА

Благодарим ви, че закупихте EVIDТМ серията високоговорители. Преди да започнете работа с продукта, моля прочетете това ръководство за употреба.

Тази серия високоговорители се отличава с иновативен дизайн и материали, благодарение на което може да ви предложи първокачествено изпълнение на компакни, монтирани към повърхност високоговорители.

Серията се състои от четири модела: модел 6.2 с двойни 6-инчови LF драйвери и 1-инчов титаниев туитер с вълнонавигатор; модел 4.2 с двойни 4-инчови LF драйвери и 1-инчов титаниев туитер с вълнонавигатор; модел 3.2 с двойни 3.5-инчови LF драйвери и 0.75-инчов титаниев директно излъчващ туитер; модел EVID 12.1, субвуфер, проектиран да усилва и разширява нискочестотния диапазон, е един напълно достоен завършек на серията.


Важни характеристики

 • Последователно свързано управление с увеличен обхват;

 • Компактна, дискретна форма;

 • SAM система за безопасен и надежден монтаж;

 • Изключително широк диапазон на въртене на високоговорителя, позволяващ разнообразно разположение и голям обхват;

 • Защита срещу претоварване за целия честотен диапазон;

 • С голяма продължителност на употреба, възможност за боядисване

 • Двойни LF трансформатори;

 • Разширен бас диапазон;

 • Възможност за работа с голяма мощност и значителен капацитет;

 • Титаниеви HF трансформатори (модели 4.2 и 6.2 в допълнение имат и вълнонавигатор);

 • Висока степен на чувствителност;

 • Защита при видео приложения.


Общо описание на моделите

EVID 3.2 – най-компактния от серията; използва двойни 3.5-инчови LF драйвери, с 0.75-инчов титаниев, директно излъчващ туитер; предлага голяма прецизност, звук в целия честотен диапазон и изключително широк обхват. Разполага и с трансформатор за 70V или 100V системи.


EVID 4.2 – компактен модел; предлага звук в целия честотен диапазон, благодарение на двойните 4-инчови LF драйвери и 1-инчовия титаниев туитер, с вълнонавигатор. Има възможност да възпроизвежда звук с ниво до 110dB, в широк обхват. Разполага и с трансформатор за 70V или 100V системи.
EVID 6.2 – високоговорител с разширен капацитет; има двойни 6.5-инчови вуфери и 1-инчов титаниев туитер, с вълнонавигатор. Разполага и с трансформатор за 70V или 100V системи.
EVID 12.1 – уникалният 12-инчов вуфер, с двойна звукова намотка, както и порт системата с възможност за поставяне под ъгъл или фронтално, този субвуфер ви позволява да увеличите ниските честоти, като изберете дали да бъде монтиран към стена или таван. Богатият му бас регистър го прави подходящо допълнение към всяка Evid система.
Описание на продукта

Окомплектовка (3.2, 4.2, 6.2)

В следващата таблица ще откриете всички компоненти, включен към окомплектовката на високоговорителите Evid.


Буква Количество Компонент

А 2 високоговорителна система

В 2 SAM система за монтаж

С 2 голяма лого капачка

С 2 малка лого капачка

D 1 ръководство за употреба

Е 1 гаранционна карта

F 1 SAM инструменти за монтаж


Фиг.1 EVID компоненти
Продуктова гама

8-омов импеданс
Номер на компонента

Модел

Описание

301045-001

3.2

Двоен 3.5-инчов, защита в целия диапазон (черен)

301045-002

3.2w

Двоен 3.5-инчов, защита в целия диапазон (бял)

301046-001

4.2

Двоен 4-инчов, защита в целия диапазон (черен)

301046-002

4.2w

Двоен 4-инчов, защита в целия диапазон (бял)

301047-001

6.2

Двоен 6-инчов, защита в целия диапазон (черен)

301047-002

6.2w

Двоен 6-инчов, защита в целия диапазон (бял)

70 волтови/100 волтови устройства
Номер на компонента

Модел

Описание

301045-003

3.2t

Двоен 3.5-инчов, защита в целия диапазон (черен)

301045-004

3.2w

Двоен 3.5-инчов, защита в целия диапазон (бял)

301046-003

4.2t

Двоен 4-инчов, защита в целия диапазон (черен)

301046-004

4.2w

Двоен 4-инчов, защита в целия диапазон (бял)

301047-003

6.2t

Двоен 6-инчов, защита в целия диапазон (черен)

301047-004

6.2w

Двоен 6-инчов, защита в целия диапазон (бял)


Субвуфери


Номер на компонента

Модел

Описание

301048-001

12.1

12-инчов двоен вход (черен)

301048-002

12.1w

12-инчов двоен вход (бял)


Съставни компоненти на високоговорителите от серията EVID
А. Двойни вуфери със защитно покритие

В. Сигнална система на вълнонавигатора за съответно покритие

С. Двойни нискочестотни портове

D. Обработени вуферни конуси

Е. Стоманена спица с цинково покритие и дълъг живот на употреба

F. Лята алуминиева SAM система за монтаж

G. Увисване до повече от 100 градуса; въртене до 90 градуса.

Н. Лесно регулиране на горната част на цокъла.

I. Туитери с титаниев купол и неодимиум магнитна структура.
Фиг. 2: Компоненти на Evid (фронтален изглед)

Фиг. 3: Компоненти на Evid (изглед отзад)


SAM системата за монтаж

Системата за монтаж напълно отговаря на четирите изисквания за монтиране на FGM/BGM системи: лесно, бързо, разнообразна ориентация и надеждност. Следвате трите лесни стъпки и сте готови: прикрепете скобата на повърхността към стената или тавана; прикачете Evid кутията към скобата, с помощта на болта с вдлъбната глава; регулирайте кутията и затегнете болта. По отношение на възможностите за монтаж, SAM системата далеч превъзхожда обикновените приспособления от типа топка. Обикновените приспособления предлагат ограничено въртене, когато са насочени косо надолу; и дори тази възможност бива ограничена допълнително, когато кутията има достъп със стената и е извън остта си. За разлика от тях, SAM позволява пълно въртене, дори и когато изцяло докосва повърхността. На фиг.4 можете да разгледате диапазона на въртене, който предлага SAM. (отбележете, че EVID дъговидната кутия позволява въртене по-голямо (90 градуса), в сравнение с това, което предлагат правоъгълените или трапезоидните кутии). На фиг.5 можете да разгледате обсега на движение с докосване на повърхността, вляво и вдясно на стената. И трите модела позволяват завъртане до 100 градуса.


Последователност на инсталирането и окабеляването (3.2, 4.2, 6.2)
Стъпка 1: Монтирайте SAM скобата. Можете да я монтирате и от двете страни на високоговорителя. Първо определете дали искате да монтирате отляво или отдясно на говорителя (не затягайте болта). Добре е да монтирате скобата от тази страна на говорителя, която остава срещуположна на посоката, в която искате да го ориентирате. Това ще ви позволи да запазите пълния ъгъл на завъртане, както и ще ви осигури лесен достъп до болта, с който трябва да закрепите скобата. (вижте стъпка 3). С цел осигуряване на безопасност, проверете дали повърхността, върху която монтирате уреда може да издържи товар, по-голям от теглото на говорителя. Използвайте само специални за целта крепежни елементи и методи за монтаж. Ако не сте сигурни в това, какво трябва да правите, консултирайте се със специалист. Прочетете стъпка 2 и стъпка 3, преди да монтирате говорителя в съответствие със стъпка 4.

За стандартно вертикално разположение, вижте ориентацията на скобата, показана на фиг.6.

За хоризонтален монтаж, най-лесния и безопасен начин за монтиране на скобата е към дъното на уреда (вижте фиг.7); така ще можете да разположите говорителя съвсем близо до тавана.
Стъпка 2: Изберете настройка за електронапрежението (само за модели 4.2t и 6.2t)

Преди да монтирате високоговорителя към скобата, изберете подходяща настройка за захранващото напрежение. Превключвателя за напрежението се намира на задния панел на говорителя, под вход конектора.

Модели 4.2t и 6.2t включват и превключвател за избор на мощност. Модел 3.2t може да ползва само една настройка за мощност.
EVID 3.2t – една възможна настройка за мощност, 5W@70V и 10W@100V.

EVID 4.2t – възможност за избор на настройка от 30W, 15W, 7.5W, при напрежение 70.7 и 100 волта и настройка 3.7W за напрежение 70.7 волта.

EVID 6.2t – възможните настройки са 60W, 30W и 15W, при напрежения 70.7 и 100 волта, както и настройка 7.5W само за напрежение 70.7 волта.
По-горе изброените настройки можете да избирате с помоща на копче, което се намира на задния панел. На гърба на всеки говорител ще откриете и указания за това каква настройка да изберете за съответното напрежение.

На фиг.8 можете да разгледате настройките за модели 4.2t и 6.2t.


Стъпка 3: Монтирайте високоговорителя към скобата.

Използвайте болта с вдлъбната глава, както е показано на фиг.9. Обезопасете говорителя с предоставения ви предпазен инструмент, като завиете двата болта, както е показано на фигурата. След като изберете подходящия хоризонтален ъгъл, закрепете оста на завъртане, като завиете болта. След това, изберете подходящ вертикален ъгъл, като използвате ъгловите маркери, както е показано на фиг.10. Завийте болт В, за да закрепите остта на въртене.


Прикрепете двете лого капачки, както е показано на фиг.11, след като преди това сте завили винтовете и сте закрепили добре високоговорителя.
Стъпка 4: Свързване на кабели към високоговорителя

Свържете кабелите към задния панел на говорителя, като спазвате поляритета на конекторите. Push конекторите са определени за щепсели от типа „банан”.


Стъпка 5: Подсигурете допирната точка на сеизмичната капачка.

От вътрешната страна на кутията можете да откриете болт с кръгла глава, за връзка към сеизмичния ограничител. Свържете го към подходящ хардуер и се уверете, че сте го закрепили добре, независимо от скобата. Дори и в случай, че местните разпоредби за строителство да не изискват допълнителна опора, ние ви препоръчваме да използвате такава.


Стъпка 6: Тестване на системата

След като сте реализирали всички връзки, направете тест на системата. В Приложение С можете да се запознаете с възможностите за отстраняване на проблеми при работата с няколко високоговорителя.


Окомплектовка (субвуфер 12.1)

Следва списък с компонентите, включени към окомплектовката на субвуфера. На фиг.14 можете да видите илюстрация с тези компоненти:


Буква Количество Компонент

А 1 субвуфер 12.1

В 1 скоба за монтаж към стена/ъгъл

С 2 клипси за монтаж на високоговорителя

D 4 гумени крачета за монтаж

Е 1 болт с кръгла глава

F 1 ръководство за употреба

G 1 гаранционна карта


Описание на характеристиките на продукта

Субвуфера е окомплектован със монтажна скоба, с две ориентации; можете да го монтирате лесно към стена или таван. Приложените болтове от кована стомана осигуряват надеждност и стабилност на монтажа. Можете да инсталирате субвуфера и във висяща позиция, като се подава едва 2 ¾” от конструкцията на окачения таван. Вижте илюстрираните инструкции.

На следващата фигура можете да разгледате основните компоненти на субвуфера.
Последователност за монтаж и окабеляване (12.1 Субвуфер)
Стъпка 1: Монтирайте скобата. Можете да го направите по два начина (вижте фиг.17 и фиг.18). Оставете разстояние от 1.5 инча между скобата и тавана, когато монтирате на ъгъл!

Закрепете скобата към стената с подходящи крепежни елементи. Помнете: инсталиращия носи отговорността за обезопасения и стабилен монтаж.


Стъпка 2: Инсталирайте предпазна линия

Следвайки практиката за окачен монтаж, използвайте предпазен кабел или верига, за да закрепите говорителя към точка, разположена над него и която може да издържи на натоварване в случай на падане на говорителя. Това е особено важно при инсталиране на обществени места. Не закрепяйте предпазния кабел към скобата. Целта на този кабел е да обезопаси говорителя, в случай че скобата поддаде и се откъсне. Другия край на кабела свържете към болта, изцяло завит в кутията.


Стъпка 3: Свържете кабели към говорителя

Като ориентир можете да ползвате фиг.19. Много важно е, докато реализирате връзките, да обезопасите говорителя. Свързвайте всички кабели към задния панел на говорителя, като спазвате поляритета на конекторите. Push конекторите позволяват свързване на стандартен кабел до 14 размер. Ако използвате два сателита, свържете говорителите директно към изход конекторите на панела. Четири сателита можете да свържете като две двойки, директно към изход конекторите или верижно, тип „маргаритка”; вижте фиг.20.


Стъпка 4: Монтирайте говорителя към скобата.

Първо отстранете двата винта Phillips от задната страна на кутията. Използвайте приложения болт с кръгла глава, за да поставите едната монтажна клипса от горната страна на говорителя, както е показано на фиг.21. Проверете дали сте свързали правилно и стабилно усилвателя и сателитните високоговорители.


За монтиране на ъгъл – прикрепете четирите гумени, монтажни крачета към краищата от лицевата страна и закрепете предпазен кабел към болта с кръгла глава. Вдигнете кутията на тавана и я центрирайте в ъгъла, докато се допре до напречните спици на скобата, след което внимателно я наклонете, така че горните клипси да висят върху най-горната напречна спица. (1). Използвайте един от 3/8-16-нарезов винт с глава Phillips и го прекарайте през другия клипс; завийте винта, като внимавате клипса да сочи нагоре. Нивелирайте клипса и го закрепете с отвертка #3 Phillips. Въпреки, че кутията виси, закрепена към горния клипс, винаги монтирайте и долен, за да обезопасите допълнително монтажа. Изправете логото и го притиснете плътно в центъра, така че да покрие монтажния отвор.
За монтаж на стена

Прикрепете четирите, гумени монтажни крачета от вътрешната страна на ъглите, отстрани на кутията, към страната, която е срещу стената; добавете и предпазния кабел към болта с кръгла глава. Прекарайте един от 3/8-16-нарезния винт през другия клипс и го дръжте на нивото на ръката си. Вдигнете кутията на тавана и я притиснете леко назад, докато се допре до напречните спици на скобата. Плъзнете кутията странично, за да закрепите клипса над едната напречна спица от скобата (1) и докато я държите здраво срещу двете напречни спици, вкарайте 3/8-16-нарезния винт с прилежащия му клипс в монтажния отвор, докато клипса се закрепи към спиците на скобата. Завийте с пръст винта и изправете клипса. Сега можете да отпуснете кутията. Тя ще се плъзне по спиците, докато четирите гумени крачета прилепнат плътно към стената. Използвайте отвертка #3 Phillips, за да завиете втория винт с Phillips глава. Внимателно завъртете логото на четвърт оборот и притиснете плътно към центъра, докато се закрепи стабилно в монтажния отвор. Вижте фиг.22.


Монтаж през конструкция на окачен таван

На гърба на кутията монтирайте и затегнете два 3/8-16-нарезни, ковани, стоманени болта, с 3/8” плоска шайба под всеки от болтовете. Отрежете две парчета от тавана, L ъгъл, с дължина 23 ¾” и ги прикачете към горната и долната част на кутията, като използвате за целта ¾” винта за метал; вижте на фиг.23. Свържете всички кабели и окачете кутията, така че лицевия панел да гледа на долу, в близост до винтоветете с кръгла глава, в съответствие с изискванията за безопасност на окачен монтаж. Регулирайте дължината на монтажните кабели, така че краищата на приложените L ъгли да лежат върху металната конструкция на тавана. По този начин вие осигурявате кутията срещу клатене. Подрежете панелите на тавана и ги напаснете към новите отвори. От монтиращият зависи дали конструкцията, която използвате, за да окачите вашия високоговорител, ще издържи на натоварването.Внимание! Не монтирайте високоговорител към окачен таван, ако не сте осигурили подходяща и надеждна опора.
Монтаж върху под

EVID 12.1 можете да разположите директно върху пода, в ъгъла или разположен успоредно на стена. За целта просто монтирайте гумените крачета към тази страна на кутията, която ще лежи на пода.


Стъпка 5: Тестване на системата

След като сте реализирали всички връзки, необходимо е да направите тест на системата. В приложение С ще се запознаете с възможностите за разрешаване на проблеми, възникнали по време на работа.


Съответствие с изискванията за безопасност

EVID 12.1 системата от скоби отговаря на EIA 636, като определения й фактор за безопасност е 8:1. Системата от скоби е предназначена за окачване единствено на високоговорителя 12.1. Не я използвайте за други цели. Когато използвате тази скоба, не поставяйте нищо върху и не окачвайте нищо допълнително към високоговорителя.

Ако желаете да имате копие от Декларацията за съответствие за специфичен модел, свържете се с Electro-Voice.
Поддръжка

Вашата EVID система е проектирана и произведена така, че да можете да я използвате в продължение на години и тя да ви служи добре. Не е необходима рутинна поддръжка. Отделните компоненти можете да почиствате с мека, влажна кърпа. Не изпозлвайте почистващи разтвори от какъвто и да е вид.

Electro-Voice гарантира, че продуктите й нямат дефекти по отношение на използваните материали и методите на изработка и няма да дефектират за определен период от време, който е отбелязан за всеки отделен продукт в принадлежащата му техническа спецификация или ръководство за употреба. Този гаранционен период започва от дата на закупуване на продукта. Ако по време на гаранционния период, уреда дефектира, ще му бъде осигурен ремонт или пък уреда ще бъде подменен, за сметка на фирмата производител. Продуктът ще бъде върнат на клиента с платени разноски за транспорт.
Изключения и ограничения

Ограничените условия на гаранция не се отнасят за:

(а) външния вид или покритието на продукта; (в) някои специфични компоненти, описани в техническата спецификация на продукта или в ръководството му за употреба; (с) дефектиране на продукта, поради използването му за предназначения, не включени към техническата му спефикация; (d) дефектиране на продукта, в резултат на неправилна употреба или проявена небрежност; (е) дефектиране на продукта, след направен ремонт, извършен от неоторизирани лица.
Как да получите гаранционно сервизно обслужване

За да получите гаранционно сервизно обслужване, вие трябва да доставите продукта до Electro-Voice сервизен център, като предварително сте заплатили разноските по транспорта. Към продукта е необходимо да приложите и документ, удостоверяващ закупуването му.


Повреди, вследствие на инциденти и косвени повреди не се включват в условията на гаранция

Това на което има право клиента, е продукта да бъде поправен или подменен и да му бъде върнат обратно. Electro-Voice не носи отговорност по отношение на повреди при инциденти и косвени повреди, включително, без ограничение, нараняване на хора или повреда на собственост, или невъзможност за употреба на уреда.


Други права

Настоящите условия на гаранция ви дават определени законови права, но съгласно местните закони, в страната където живеете, вие може да имате и други права.


Високоговорителите и електрониката

Високоговорителите и високоговорителните системи Electro-Voice имат гаранция срещу повреди, поради дефекти в използваните материали или методи на изработка, за перод от пет (5) години, считано от дата на закупуване на продукта. Условията на гаранция не се отнасят за изгорели звукови намотки или дефекти на конуса и/или намотката, в резултат на неправилно проектиране на кутиите. Електрониката, използвана за високоговорителните системи има гаранция от 3 години, считано от датата на закупуване на продукта.


Примери за инсталиране

Продуктите от EVID серията предлагат разнообразие и гъвкавост по отношение на разположението. А ето и няколко предложения за комбинации системи, ако използвате 12.1. • Ако ви трябва музикален фон за тих ресторант, офис или склад: използвайте два Evid 3.2s, свързани паралелно към всеки от изходите на 12.1;

 • Музика със средно ниво на звука, подходяща за спортни барове/ресторанти: необходими са ви два Evid 4.2s, свързани паралелно към всеки от изходите на 12.1.

 • Музика с високи нива на звука, приложения с големи количества бас (дискотеки, шумни барове): използвайте един Evid 6.2, свързан към всеки изход на 12.1.

Evid системите могат да бъдат използвани в комбинации.
Например, един голям хотел може да ползва осем 3.2s у два 12.1s за фоайето си, четири 6.2s с два 12.1s за дансинга си, 6.2s в близост до басейна, 6.2s или 4.2s, с или без 12.1s в лобито и 3.2s за коридорите.
Честота и импеданс на кросоверите

12.1 е проектиран така, че да използва пасивен субвуфер. Не се изискват допълнителни усилватели или сигнал процесори. Вграденият пасивен, стерео кросовер изпраща най-ниските ноти от двата стерео канала към 12”двойна намотка на бас драйвера и намалява количеството нискочестотен звук, който се изпраща към сателитните високоговорители. Това им дава възможност да свирят по-високо и по-чисто.

Кросовера регулира комбинация от електрически и акустични характеристики, за да допълни честотните характеристики на моделите Evid. Точката на кросовера е електрически зададена в диапазона 160Hz, като номиналния импеданс се определя от броя на сателитите за всеки канал.
Използване на Отделен Усилвател Канал за 12.1

При някои специфични приложения, може да се окаже препоръчително да се задвижва субвуфера с отделен усилвател канал. При тези приложения, точката на активния кросовер, трябва да бъде зададена на или под 160Hz, така че да не взаимодейства с вградения пасивен кросовер. Двете секции трябва да са свързани паралелно, ако изпозлвате уреда в моно режим. Не са ви необходими съпротивления на изходите на филтрите за ниски честоти.


Характеристики на всички субвуфери

Тъй като субвуферите излъчват звук във всички посоки и звука обикновено не може да се локализира, нивото на звука от субвуфера постепенно намалява с вашето отдалечаване от него. Най-добра мощност можете да постигнете ако монтирате субвуфера в ъгъл, във връзка с три повърхнини (стена/стена/таван или стена/стена/под). Ако при монтажа реализирате връзка само с две повърхнини, това ще доведе до намаляване на мощността с три dB; а ако монтирате говорителя в средата на помещение, вие ще намалите мощността му с още три dB.

Субвуферите възпроизвеждат големи количества нискочестотна енергия, с голяма дължина на вълната. Всеки предмет има своя собствена резонантна честота. Дългите вълни обикновено се привличат от големи обекти (стени, под, врати и панели от окачени тавани). Ако има незакрепен предмет върху пода, стената или тавана, при увеличаването на силата на звука на субвуфера, той ще започне да дрънчи. Можете да закрепите подобни предмети с пенеста лента; да използвате допълнителни пирони или винтове.
Приложение В: Боядисване на EVID високоговорителите

Субвуфера 12.1 разполага с дървена, боядисана кутия, която лесно можете да пребоядисате.


Процедура по боядисването (3.2, 4.2, 6.2)

Моделите 3.2, 4.2 и 6.2 са изработени от силно издържливи на опън АBS, които позволяват боядисване с широко разнообразие от бои. • Отстранете скарата и покрийте пластинката за регулиране на въздушната струя;

 • Почистете кутията и скарата, като избършете високоговорителя с леко навлажнена кърпа. Не използвайте абразивни препарати, газолин, керосин, ацетон, MEK, разредител за боя, тъй като те могат трайно да увредят кутията.

 • След почистване, приложенте латекс или емайллак. Препоръчва се да се полага на струя.


Боядисване на скарата

Скарата трябва да се боядисва със спрей. Ако се опитате да боядисате скарата с валяк или пък с четка, възможно е отворите да се запушат с боя; в резултат ще получите влошено качество на звука.


Процедура по боядисване (12.1 Субвуфер)

Отстранете четирите винта, които държат предния капак и свалете капака. Внимателно извийте и вдигнете EV логото и го оставете настрани.

Пенестите блокове на скарата се държат с помоща на остри карфици. Отбележете си разположението на пяната и повдигнете блоковете от карфиците. Покрийте около входа на панела с лента. Не е необходимо да вадите компоненти.

Почистете кутията, скобата и клипсите с леко влажна кърпа. Не използвайте абразивни препарати, газолин, керосин, ацетон, МЕК, разредител за боя, силни почистващи препарати или други химикали, тъй като те могат трайно да увредят кутията.

След като почистите, приложете два или повече пласта покритие; използвайте латекс или боя, на бензинова основа. Препоръчваме ви да използвате спрей, но можете да използвате и четка или пък малък валяк. Необходимо е да боядисате само видимата повърхност: предния капак и страничните краища, видимите повърхности на кутията. Задната част на скобата и клипсите не е необходимо да боядисвате. Главите на винтовете по капака могат да бъдат боядисани, но могат и да останат небоядисани.

Когато боята е напълно изсъхнала, внимателно свалете покритието от всички компоненти. Поставете обратно пенестите блокове, като ги натиснете внимателно надолу, така че да попаднат под карфиците. Поставете на място капака и завийте четирите винта.

Намерете малката дупчица в центъра на кутията, ориентирайте правилно логото и го натиснете плътно в средата, за да попадне в монтажния отвор.
Приложение С: Таблица с предложения за разрешаване на проблемни ситуации


 1. Проблем – няма звук; възможна причина/и:

А) усилвателяначин за разрешаване на проблема: свържете тестови високоговорител към изходите на усилвателя. Ако няма звук, проверете дали електрониката е включена, дали насочването на сигнала е правилно, дали източника е активиран, дали е включен регулатора за усилването на звука и т.н. Ако е необходимо, коригирайте/поправете/заменете. Ако звук се появи, проблема е във връзката.

Б) връзканачин на разрешаване на проблема: проверете дали сте свързали точните двойки кабели към усилвателя. Изсвирете нещо при ниски нива на звука от усилвателя. Свържете тестови високоговорител паралелно към дефектиралата линия. Ако няма звук или звука е слаб, по линията има късо съединение. Ако звука е нормален, връзката е отворена. Като използвате тестовия високоговорител, преминете по цялата линия и тествайте всеки компонент/съединение, докато откриете проблема и го корегирате. Спазвайте поляритета.

Ако използвате 12.1 субвуфер, работете с тестови високоговорител, за да проверите дали входовете и изходите са свързани към правилните кабели. Ако входа на субвуфера не е свързан правилно, няма да има звук или звука ще бъде слаб. Спазвайте поляритета.


 1. Проблем – лошо възпроизвеждане на нискочестотния сигнал; възможна причина:

А) високоговорителите са свързани с грешен поляритет; начин за разрешаване на проблема: когато два високоговорителя са свързани с грешен поляритет, нискочестотните сигнали взаимно ще се анулират акустично. Внимателно разгледайте означенията за поляритет. Уверете се, че + конектора на усивателя е свързан към червения конектор на високоговорителя и – конектора на усилвателя е свързан към черните конектори на високоговорителя.

Б) неправилно свързан субвуфер; начина за разрешаване на проблема: използвайте тестови високоговорител, проверете дали всички кабели от усилвателя и високоговорителя са свързани към коректните конектори и е спазен поляритета. Ако обърнете поляритета само на един от кабелите на усилвателя, в резултат ще получите отрязани бас сигнали от субвуфера. 1. Проблем: прекъсващ изходящ звук или дисторция; възможна причина: грешно свързване; начин за разрешаване на проблема: проверете всички компоненти на усилвателя и високоговорителите и се уверете, че са чисти и добре закрепени. Ако проблема продължи да се наблюдава, причината вероятно се дължи на усилвателя или връзката. Вижте проблем номер 1, разгледан по-горе.

 2. Проблем: постоянен шум, подобен на жужене, съскане или бръмчене; възможна причина:

А) дефектирал усилвател или друго електронно устройство; начин за разрешаване: ако има шум, но не свирите от програма, вероятно причината е в сигналната верига, в електрониката. Проверете всеки компонент, докато изолирате проблема.

Б) лошо заземяване на системата или лууп заземяване; начин за разрешаване: проверете и коригирайте заземяването, съгласно изискванията.


Ако по-горе изброените предложения не могат да разрешат вашия проблем, свържете се с най-близкия дилър или дистрибутор на Electro-Voice.
Каталог: public -> MANUALS -> Electro-Voice -> text files
MANUALS -> Matrix аудио матрична система cme matrix X ръководство за употреба
MANUALS -> Cerwin – wega professional субвуфери ръководство за употреба
text files -> Ръководство за употреба важни инструкции за безопасност
text files -> Evid – Високоговорителни системи за монтаж към таван ръководство за употреба описание на продукта
text files -> Sx600 Ръководство на потребителя ev® Описание на продукта
text files -> Ev sxA360 Активно озвучително тяло Ръководство на потребителя
text files -> Ev sxa активни озвучителни тела Ръководство на потребителя


Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница