Eвропейски награди за предприемачество 2010 РезултатиДата25.03.2017
Размер27.8 Kb.
Eвропейски награди за предприемачество 2010

Резултати:

На 4 декември 2009 година министърът на икономиката, енергетиката и туризма г-н Трайчо Трайков връчи наградите на победителите в конкурса.

Постъпили за участие бяха само 3 кандидатури, както следва:

Община Казанлък с проекта "Местно икономическо развитие и маркетинг на Община Казанлък" в категорията "Подкрепа интернационализирането на бизнеса". Проектът може да се изтегли оттук

Център за предприемачество и управленско развитие (CEED) с проекта "Top Class" в категорията "Насърчаване на предприемаческия дух". Проектът може да се изтегли оттук

Център на учебно-тренировъчните фирми (ЦУТФ) с проекта "Български младежки форум на бизнес-лидерите" в категорията "Насърчаване на предприемаческия дух". Проектът може да се изтегли оттук.

Жури в състав:

г-н Джон Мъри, предприемач и консултант по клъстерни проекти и предприемачество, управляващ Growthclusters Великобритания и Growthclusters България

г-н Димитър Вълков - търговски мениджър в Adidas България

г-н Ивайло Грънчаров - държавен експерт в дирекция "Икономическа политика", МИЕТ, национален координатор по Европейските награди за предприемачество, председател на журито

подпомагани от:

г-н Денис Ризов - продуцент, собственик на Harbor Island Records, управител в Sofia Music Enterprises, предприемач с опит както в малкия, така и в големия бизнес

г-жа Силвия Стойчева - професионален гримьор

разгледа проектите и взе следното решение:Първо място се отрежда на Центъра на учебно-тренировъчните фирми за проекта "Български младежки форум на бизнес-лидерите".

Кратки мотиви на журито:

В проекта са въвлечени стотици и дори хиляди деца, чието мнение по решаването на въпроси, свързани с развитието на учебно-тренировъчните фирми, се зачита. Проектът има широк кръг от привърженици, представители на бизнеса. Лесно би могъл да се провежда и изцяло на местно ниво. Голям плюс за проекта е, че поражда след себе си създаването на нови инициативи в помощ на учениците при тяхното възпитание в предприемачество и бизнес-култура.Второ място се присъжда на Центъра за предприемачество и управленско развитие за проекта "Top Class".

Кратки мотиви на журито:

Проектът не се базира на някаква иновация в проектирането на политики към малкия бизнес, но неговата практичност го прави лесно приложим, както личи от изложението, и на местно ниво, и на международно ниво. Проектът е устойчив и би могъл да продължи за неограничено време напред с трайност на качеството, което предлага.

Журито прецени и се възползва от даденото му право от Европейската комисия да смени категорията на проекта "Top Class", като го премести в категорията "Подкрепа интернационализацията на бизнеса", тъй като по регламент от една държава не могат да бъдат изпратени два проекто от една и съща категория. Според преценката на журито "Top Class" отговаря на същността на гореспоменатата категория и може да бъде преместен.

Получени точки:

Оригиналност и приложимост:

ЦУТФ - 17 точки, CEED - 16 точки, Община Казанлък - 11 точки (от максимални 20 точки)Въздействие върху местната икономика:

ЦУТФ - 20 точки, CEED - 20 точки, Община Казанлък - 13 точки (от максимални 30 точки)Подобряване на отношенията с регионалните партньори:

ЦУТФ - 23 точки, CEED - 21 точки, Община Казанлък - 19 точки (от максимални 25 точки)Приложимост на проекта в други региони на страната и Европа:

ЦУТФ - 25 точки, CEED - 25 точки, Община Казанлък - 18 точки (от максимални 25 точки)ОБЩО:

ЦУТФ - 85 точки, CEED - 82 точки, Община Казанлък - 61 точки (от възможни 100 точки)Двата призови проекта взеха участие в общоевропейския конкурс през 2010 година, чийто финал се проведе в Мадрид, Испания. Проектите бяха разгледани от Голямо жури, съставено от Европейската комисия, но не получиха номинации за големия финал.


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница