Ф ирма “ The Green Garden” Собственик: Иван Иванов България, ВрацаДата20.05.2022
Размер30.66 Kb.
#114390
ТипБизнес-план
Бизнес План Кафене

Бизнес план

Ф ирма “ The Green Garden”
Собственик: Иван Иванов
България, Враца
Тел. 0888669922
Е-mail: ivan.ivanov@gmail.com


Кафенето ще се намира в град Враца. Заведението ще бъде част от веригата кафенета "The Green Garden" (кафето за всеки вкус) и ще се разполага на центъра на Враца, в близост до хотел "Хемус". Създаването на кафенето има за цел популяризиране на марката във Враца и други градове за привличане на нови клиенти - туристи, местно население. Също така отварянето на ново заведение от веригата " The Green Garden" във Враца ще запознае хората, не посещавали до сега функциониращи заведения от веригата, с традиционния вкус на едно истинско и ароматно кафе, с приятната атмосфера и професионалното обслужване. Основни цели за развитието на кафенето са:
* Оптимално оползотворяване на възможностите, които предоставя местоположението на заведението
* Официално откриване и популяризиране на кафенето, с цел привличане на клиенти
* Поддържане на контрол на разходите, операциите и паричния поток
* Поддържане заведението на високо ниво и осигуряване на постоянни клиенти
* "Разбиване" на конкуренцията
Постигането на гореспоменатите цели ще се постигне чрез осъществяването на тактически и оперативни идеи като:
* Обслужване на високо ниво
* Приятна атмосфера, подходяща както за Вашите бизнес срещи, така и за Вашите приятелски събирания
* Цени на продуктите, приемливи за всичи и седмични промоции
* Организиране на партита, седмични томболи и промоции
* Професионално управление на финансите и паричния поток за контролиране на приходите и разходите
* Избиране на най-добрата стратегия на действие и организация на работата

"The Green Garden" е позната и разработена верига кафенета в страната. Ето защо решихме да отворим още едно заведение от веригата, за да предложим на нашите клиенти още едно място, на което могат да си починат и да се видят с приятели. Този кафенето ще отвори врати в град Враца. Така не само българските граждани, но и чуждестранните туристи, които посещават ежегодно Врачанския балкан, ще се насладят на неустоимия вкус на уникалните кафе - специалитети, които предлага " The Green Garden".

Мястото, на което сме избрали да се позиционира заведението е стратегическо, не само през летния сезон, но и през останалото време от годината. Това дава възможност за по - голяма целогодишна посещаемост. Допълнително организираните партита, томболи и други забавления ще съдействат за увеличение на посещаемостта.

Предвижда се малка инвестиция, което допринася за по - бързото й откупуване ( инвестиция 25 000 лв., инвестиция плюс разходи за първия месец - 44 758 лв. и срок за откупуването й - 2 месеца).

Всички, които ще работят в заведението ще са с нужната квалификация и професионален опит в областта. През първата година заведението ще наброява печалба в размер на 264 180 лв. през следващите години печалбата ще с увеличава със сума равна на средната месечна печалба през годината, като през 2019 тя ще наброява 286 198 лв., а през 2020 - 308 210 лв.

Финансовите показатели на заведението през година и направените прогнози са в норма и са приемливи. Критичната точка на продажбите показва, че за да не сме на загуба трябва да продавам количество от 110 продукта на ден или 3 295 на месец. Това е минимума на продажбите, който се покрива всеки месец, особено през летния период. В останалата част от годината има намаление на посещаемостта, но въпреки това, това количество продукция се продава без проблем.
Нетния паричен поток за първата година е приблизително равен на 100 000 лв. или 95 585,60 лв. на година. Както вече уточнихме чистата печалба на кафенето е 264 180 лв., което не включва разходи за материали или работни заплати, или други разходи, само печалбата от поръчаните продукти.

Както вече бе споменато кафенето ще се намира в град Враца и ще се разполага на центъра на града, в близост до хотел "Хемус". Местонахождението на заведението в тази част на Балканския град и конкретно във Враца, дава възможност за посещаемост не само през летния сезон, но и целогодишно. Кафенето ще бъде "дом" не само за туристи, решили да посетят българския Врачански балкан, но и да прекарат една незабравима лятна и зимна почивка в прекрасния Врачански балкан, но и местните жители, студенти, ученици и млади хора,

Марката “The Green Garden” е българска марка и е създадена през 2019г. Има собствен бранд висококачествена кафе селекция, в резултат на дългия труд на експерти и се стреми да предложи на своите клиенти най-доброто кафе и най-добрите кафе напитки.

Идеята за отваряне на заведения от веригата "The Green Garden" ми хрумва. Аз си представях място, което да бъде неизменна част от нашето ежедневие, което съчетава елементите изключително добре изпеченото и прясно приготвено кафе, сервирано в чудесна и уютна обстановка на фона на приятна атмосфера. Място, съчетаващо удобството между дома и офиса, място за среща с приятели и най-вече, място, което да достъпно за всички. През следващите месеци идеята за "The Green Garden" се развива изключително добре и бързо.


Изготвил: Йоанна Петрова

Проверил:

Сподели с приятели:
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница