Формацията е създадена отДата22.12.2018
Размер19.41 Kb.


tel: +359 887 926 877_ KIPRI association__ __e-mail: kipri@abv.bg

Формация КИПРИ са певици, които чрез българската народна песен са докоснали сърцата на много хора от различни кътчета по света.

Формацията е създадена от Илияна Найденова след натрупания сценичен опит в НАНПТ „Филип Кутев“, анс.“Чинари“,като диригент на народен хор при анс.“Гоце Делчев“, като солист на вокална формация „Аква-Делия“ и народния оркестър при БНР. Участвала е в множеството музикални проекти с различни музиканти, певци и композитори. Илияна Найденова е автор и водещ на документалната поредица „Фолклорът“ и има реализирани над 40 телевизионни филма, посветени на българските традиции, народната песен и фолклорното ни наследство.КИПРИ концертират на малки и големи събития в България и чужбина, изяват се в дуети, триа, квартети, квинтети и достигат до 15 певици хор. Част от песните са съпроводени от традиционните български инструменти гъдулка, тамбура, гайда, кавал, тъпан и дайре. Последните години експериментират със звучността на австралийско диджериду и перуански кахон. С изключителен успех в цял свят се приема участията им с музикантите от група „Оратница“, като целта е да се постигне една симбиоза без да се нарушава магическото въздействие на българската народна песен. Именно тази звучност Илияна и нейната майка, шопската певица Санка Мишева често представят в различни континенти. Изключително атрактивни са шопските, пиринските и родопските акапелни изпълнения на Илияна Найденова, Кристина Карамфилова и Веселка Стамболиева. Кристина Карамфилова е преподавател по народно пеене в СУ „Св.Климент Охридски“, солист на квартет „Славей“, хор „Големите български гласове“, „Драгостинфолк“, нар. оркестър на БНР и Теодоси Спасов Фолк Проджект. Веселка Стамболиева е преподавател по нар. пеене в Българската театрална академия, солист на вокална формация „Аква- Делия“ и хор „Големите български гласове“.
В атрактивността на КИПРИ винаги има заложени изненади в обработките направени от Илияна Найденова специално за репертоара на КИПРИ. Редом с певиците от КИПРИ на сцената понякога запяват и деца на различна възраст. Наред с модерната етно визия КИПРИ пеят песните от българската музикална съкровищница облечени с красиви народни носии, някой от който са на повече от 100-150 г.


Волята за утвърждаване на българския фолклор, неравноделните ритми и емоционалния заряд на музиката първоначално привличат вниманието на публиката, а след това завладяват душата на всеки слушател.
Каталог: Docs -> 2015
2015 -> Изложение „ Планините на България гостоприемство в четири сезона
2015 -> Отчет за доходите Отчет за всеобхватния доход
2015 -> Доклад за изпълнението на бюджета на община раковски за времето от 01. 01. 2014 Г. До 31. 12. 2014 Г
2015 -> 73. соу”Владислав Граматик” София” Ние творим с Паскал, Серпински и Питагор
2015 -> Ведомства и
2015 -> Техническа спецификация списък на климатичните инсталации и системи в мтитс
2015 -> Информационните технологии и съобщенията


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница