Френската ривиера и прованс дата : 1 Април 2011



Дата07.12.2017
Размер33.23 Kb.
#36250



ФРЕНСКАТА РИВИЕРА И ПРОВАНС ДАТА : 1 Април 2011
Лазурният бряг, Ван Гог, Пикасо, фамилията Грималди…заливът на Агелите и уханието на Прованс
ЦЕНА: 850 лв. При настанявяне в хотел 2 */3 * ;

790 лв.при настаняване в студентски общежития Auberge de Jeunesse www.fuaj.org

По желание - доплащане за 8 вечери 187 лв. или само за 4 вечери във Франция 94 лв.
С ТАЗИ ЕКСКУРЗИЯ ЩЕ ПОСЕТИТЕ

Загреб, Милано, Ним, Ница, Кан, Монако и Монте Карло, Марсилия, Арл, Верона, Лидо ди Йезоло, Венеция, Опатия



ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

* 8 нощувки със закуски и вечери: две в Ница, две в Ним, по една в Загреб, Милано, Лидо ди Йезоло, Опатия

* екскурзовод на български език

* транспорт с луксозен автобус – 3-4 звезди


ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

1 Ден - София – Загреб

Отпътуване от София за Загреб в 08:00ч от Нац.стадион “Васил Левски”. Пристигане в Загреб вечерта. Настаняване в хотел. Нощувка.



2 Ден – Загреб - Милано

Закуска. Туристическа програма в Загреб – столицата на Хърватия, наричана често “Малката Виена” е град с топла славянска атмосфера. Ще видите – Националния театър, Катедралата, хълма Градец със старата енорийска църква Св.Марк и Парламента, Централния площад - сърцето на града. Отпътуване за Италия. Нощувка в Милано.



3 Ден – Милано - Ним

Закуска. Туристическа програма в Милано – финансова и модна столица на Италия : Замъка на фамилията Сфорца, грандиозната готическа катедрала, операта Ла Скала. Свободно време за шопинг и за истинско италианско капучино. Отпътуване за Ним. Нощувка в Ним .



4 Ден – Ним – Арл - Авиньон - Ним

Закуска. Денят е посветен на Френската област Прованс. Посещение на Арл – малко градче в сърцето на френската област Прованс, впечатляващо със съхранената древноримска арена и средновековния площад. Красотата на Арл вдъхновява и известният художник Винсент Ван Гог, който посвещава на Арл най-красивите си платна.

Туристическа програма в Авиньон: обиколка на Старата част на града, заобиколена от крепостна стена, Площада на Часовника и Старото Кметство. Разглеждане на Двореца на папите и Моста Бенезет, който свързваме с популярната песничка “…Sur le pont d’Avignon…”. Свободно време за обяд – Авиньон се слави с многобройните си ресторанти, непременно опитайте традиционната “Патица с портокали”.

Следобед разглеждане на Ним – гостоприемен и средновековен град с впечатляващи забележителности - Римския амфитеатър и акведукта.

Градът е известен с оживените си заведения и вълнуващ нощен живот. Нощувка в Ним.


5 Ден – Ним – Марсилия – Кан – Грас - Ница

Закуска. Разглеждане на столицата на Прованс – Марсилия. Разходка покрай Старото пристанище и по търговския булевард Canebriere, чиято слава се разнасяла от моряците по цял свят.

Разходка в Кан – станете част от известния Булевард Кроазет и направете снимки на Червения килим пред фестивалния комплекс и Алеята на славата.

Следобед посещение на фабрика за парфюми в Грас – център на френската парфюмерия.

Нощувка в Ница.

6 Ден – Ница - Монако и Монте Карло – Ница

Закуска. Ден, посветен на блясъка на Лазурния бряг - незабравими пейзажи, дворци и казина в стил рококо, рай на игрите, калифорнийска архитектура, екзотични градини.

Посещение на Монако – Двореца на фамилията Грималди, смяната на караула, Катедралата на Монако. Посещение на Монте Карло и емблематичното Казино.

Следобед се потопете в очарованието на Ница. Дюма я нарича “Италианката”, това се дължи не само на съчетанието на лазурно синьо море и Алпийския пейзаж, но и на крайбрежният булевард и старото пристанище. Разходете се по Promenade des Anglais, опитайте кулинарните изкушения, насладете се на гледките към залива на Ангелите. Свободно време. Нощувка в Ница.



7 Ден – Ница – Верона – Лидо ди Йезоло

Закуска. Отпътуване за Италия. Разходка във Верона – елегантната виа Мацини, посещение на къщата на Жулета, където си пожелаваме вечна любов. Във Верона се намира и прочутата Арена ди Верона, функционираща и до днес като сцена на Оперния сезон. Продължаваме за Лидо ди Йезоло– най-популярния курорт на Адриатическото крайбрежие, разходка по крайбрежната улица, привличаща с нестихващ нощен живот. Нощувка в Лидо ди Йезоло.



8 Ден – Венеция - Опатия

Закуска. Разглеждане на Венеция – площад Сан Марко с едноименната Базилика, съхранила мощите на Свети Марко, покровител на града, Камбанарията, откъдето се разкрива панорама към Венеция и островите, Часовниковата кула, задаваща ритъма на градския живот векове наред, Старите и Новите Прокурации с най-старото кафене във Венеция – Флориан, двореца на Дожите. Корабче от Пунта Сабионе до Венеция и обратно /15 евро/. Свободно време във Венеция. Отпътуване за Хърватската ривиера. Нощувка в Опатия.



9 Ден – Опатия – София

Закуска. Отпътуване за София. Пристигане в София вечерта.


Цената е валидна при минимум 40 ученици.
Каталог: img -> PROGRAMI
PROGRAMI -> Мароко нова година екзотика от „1001 нощи”
PROGRAMI -> Имперски тур кръстопът на цивилизации, на границата между два свята. Тук свършва Европа и започва Африка. Една многоцветна мозайка от древна култура, ориенталски пейзажи и прекрасна природа
PROGRAMI -> 1 ден: Казабланка
PROGRAMI -> Концерт на Guns 'N' Roses 22 23 септември 2010 в Белград
PROGRAMI -> Програма: 1-ви ден: 30. 12. 2014 (вторник)
PROGRAMI -> Дата на провеждане: 15. 12. 2011 програма
PROGRAMI -> Програмата се предлага с тръгване от: софия, пловдив и хасково; габрово, велико търново, казанлък, ст. Загора!!!
PROGRAMI -> Програмата се предлага с тръгване от: софия, пловдив и хасково; габрово, велико търново, казанлък и стара загора
PROGRAMI -> Програма: Ден 1 07. 12 Излитане от летище София за Дубай в 00: 00 ч


Сподели с приятели:




©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница