Fun travel тур Програми великден в кападокияДата28.10.2018
Размер113.5 Kb.
#104175
FUN TRAVEL
Тур Програми

ВЕЛИКДЕН В КАПАДОКИЯ

Дата: 21.04 – 26.04.2011г. - 6 дни / 5 нощувки/ 5 закуски/ 3 вечери
БЕЗ НОЩЕН ПРЕХОД

1 ден: Отпътуване от София в 07.00 ч. от пл. “Ал. Невски”, от Пазарджик в 8.30ч., от Пловдив в 09.00 ч. за Истанбул. Кратък престой в Одрин с посещение на българската църква "Св.Георги" и джамията „Селимие”. Панорамна обиколка на Одрин с автобус. Продължаване за Истанбул, пристигане и настаняване в хотел 3*. По желание пешеходна разходка из нощен Истанбул. Нощувка /1/.

2 ден: Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Анкара. Пристигане в турската столица,  обиколка с местен екскурзовод: Мавзолея на Ататюрк, Националния площад с конната статуя на Ататюрк, Цитаделата на Анкара, с прекрасна панорамна гледка към града, музея на Анадолските цивилизации. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка /2/.

3 ден: Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Кападокия. По пътя фото пауза на Соленото езеро (Тузгьол), разположено на 905 м надморска височина. Посещение с местен екскурзовод на подземния град Каймаклъ, възникнал вероятно в края на второто хилядолетие преди новата ера. Той достига до около 80 м дълбочина и е съставен от вкопани във вулканичните скали жилищни и обществени помещения на няколко нива свързани с тунели. Настаняване в хотел 4*. Вечеря. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на шоу на “Въртящите се дервиши “ (20 EUR). Нощувка /3/.

4 ден: По желание и срещу допълнително заплащане полет с балон над Кападокия (мероприятието се провежда рано сутринта около 05.30 ч. В цената е включен трансфер, лека закуска, шампанско, застраховка и сертификат). Закуска. Целодневна екскурзия с местен екскурзовод: разглеждане на произведения на местни грънчари в Аванос /наричан в древността Ванаса/, изработени по традиционен начин, запазен още от времето на хeтите. Посещение на емблематичната местност Зелве – с три долини и с няколкото селища от жилища в скалните комини, в които също са живели ранни християни, намерили тук убежище от гоненията на римските войници, а според преданията преди тях те са били обитавани от добри духове. Програмата продължава с Пашабаг - район със скални пирамиди сред лозови масиви, известен в миналото като Долината на монасите; Юргуп - едно от най-старите селища в района, известно с винарството си и с традициите си в ръчното тъкане на килими. Посещение на долината на Гьореме - изпъстрена с характерните за цяла Кападокия скални пирамиди и няколко църкви, издълбани в скалите от първите християни, установили се в района по време на Римската империя - Църквата с ябълката, Църквата Света Варвара и др. Отпътуване към град Учхисар с неговата цитадела, от върха на която човешкия поглед може да обхване цялото вълшебство на околния пейзаж. Връщане в хотела. Вечеря. По желание и срещу допълнително заплащане – посещение на представление с ориенталски танци (25 EUR). Нощувка /4/.

5 ден: Закуска. Тръгване за Истанбул, пристигане вечерта. Настаняване в хотел 3*. Нощувка /5/.

6 ден: Закуска. Панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод: Синята джамия, Св.София (отвън), египетския пазар, българската църква „Св.Стефан”, моста Галата, кулата Галата, двореца Долмабахче (отвън), преминаване в азиатската част по въжения мост, фото пауза на Йеди тепе и връщане в европейската част. В 12.30 ч. отпътуване за България. Пристигане вечерта.

 Възрастен в двойна стая

Трети възрастен

Дете 2-12г. с двама възрастни

485 лева

455 лева

395 лева


Цената е валидна за група от 35 човека и включва:
- транспорт с автобус с категория 3*
- 5 нощувки със закуски и 3 вечери, от които 2 - в Истанбул в хотел 3*, 1 - в Анкара в хотел 3*, 2 – в Кападокия в хотел 4*
- туристическа програма в градовете и обектите по маршрута с местни лицензирани екскурзоводи
- водач от агенцията
- медицинска застраховка с асистанс на база 500 евро за лица до 70г.

Цената не включва:
входните такси на музейните обекти и допълнителните мероприятия:
- представление с ориенталски танци – 25 EUR (с неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки, гостите стават свидетели на едно истинско представление)
- шоу на “Въртящите се дервиши “ (около 40 мин. същевременно докосвайки се до турските традиции и до церемонията на Дервишите, която пресъздава мистичния цикъл на съвършенството) – 20 EUR (при записани минимум 20 туристи двете мероприятия се осъществяват със собствен автобус). При събран недостатъчен минимум туристи – трансферът се осъществява с местен автобус с доплащане в размер на 5 EUR
- летене с балон над Кападокия – 120 EUR, за деца до 12 г. – 60.00 EUR.
- Музеят на Анадолските цивилизации в Анкара – 15 TRL
- Кападокия – Каймаклъ – 15 TRL, деца до 12 г. - безплатно
- Гьореме – Музей на открито - 15 TRL, деца до 12 г. – безплатно
- Ючхисар крепостта – 4 TRL – за възрастни, за деца до 12 г.- 2 TRL
- Зелве - вход за комплекса – 8.00 TRL, деца до 12 г. – безплатно
(музейните такси се заплащат в турски лири, желателно обмяната да е от България)
- доплащане за единична стая - 115 лева
- разходи от личен характер

Музейните такси задължително се заплащат в турски лири!


Желателно е обмяната на валутата да се извърши в България

Начин на плащане:депозит - 30% от пакетната цена; доплащане - 10 дни преди датата на тръгване


Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: – 7 дни преди датата на тръгване

НЯМА ВИЗОВИ И САНИТАРНИ ИЗИСКВАНИЯ
Каталог: programi
programi -> Превръщане на числа от една бройна система в друга
programi -> Мароко нова година екзотика от „1001 нощи”
programi -> Имперски тур кръстопът на цивилизации, на границата между два свята. Тук свършва Европа и започва Африка. Една многоцветна мозайка от древна култура, ориенталски пейзажи и прекрасна природа
programi -> 1 ден: Казабланка
programi -> Концерт на Guns 'N' Roses 22 23 септември 2010 в Белград
programi -> Програма: 1-ви ден: 30. 12. 2014 (вторник)
programi -> Дата на провеждане: 15. 12. 2011 програма
programi -> Програмата се предлага с тръгване от: софия, пловдив и хасково; габрово, велико търново, казанлък, ст. Загора!!!
programi -> Програмата се предлага с тръгване от: софия, пловдив и хасково; габрово, велико търново, казанлък и стара загора


Сподели с приятели:
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница