Г. Фокус Шест центъра от семеен тип за настаняване на деца, лишени от родителски грижи ще бъдат разкрити в Пловдивстраница1/3
Дата18.12.2018
Размер164 Kb.
  1   2   3
Новини за общините

03. 06. 2014 г.
Фокус

Шест центъра от семеен тип за настаняване на деца, лишени от родителски грижи ще бъдат разкрити в Пловдив

3 Юни 2014 | 13:52 | Агенция "Фокус"


Пловдив. Шест центъра от семеен тип за настаняване на деца, лишени от родителски грижи ще бъдат разкрити в Пловдив от 1 януари 2015 година. Това съобщи на пресконференция Веселина Ботева, директор на дирекция „Социална политика” в общината. Всеки от тях може да поеме по 9 деца, от 3 до 18 годишна възраст. Идеята е децата да попаднат в условия за създаване на умения и навици, полезни за самостоятелния живот, каза Ботева. Децата ще бъдат ежедневно подпомагани от специалисти. Два центъра ще бъдат обособени като преходни жилища за деца от 14 до 18 години. Единият център ще е за момичета, а другият за момчета. Те ще са за деца, при които са изчерпани възможностите за връщане в семейството. Това е форма на социална услуга, в която децата водят независим живот, във връзка с ежедневните им нужди. Така общо 72 деца, от Дома за деца, лишени от родителски грижи "Княгиня Мария-Луиза" в Пловдив ще бъдат настанени в тези самостоятелни центрове от семеен тип, които вече са готови и ще заработят от 1 януари. Те се намират на същото място, на ул. "Асен Златаров" № 29, където е сегашният дом. Средствата са от българо-немско сдружение, което подпомага дома от 2006 година. Останалите 18 деца ще постъпят в приемни семейства. Приемните родители се подготвят за това. Съгласно държавната политика, след 2015 година приемната грижа ще стане социална услуга с делегиран бюджет, каза Ботева. Сега тя се извършва по проект, срокът на който изтича. От общината се надяват, че децата няма да останат извън семействата след края на проекта. Трябва да бъде направено всичко възможно приемните родители да получават от държавата средства за тази услуга, той като нищо не може да замени семейната среда, каза Ботева.
Фокус

Сградите на училището във велинградското село Драгиново са санирани и обновени

3 Юни 2014 | 13:31 | Агенция "Фокус"


Пазарджик. Средното общообразователно училище „Методи Драгинов” в село Драгиново вече е санирано, след като беше включено в проект за дейности по енергийна ефективност, включващ училища и детски градини от община Велинград, каза за Радио „Фокус” Пазарджик директорът на учебното заведение във велинградското село Соня Тоскова. „Въпреки че имаше проблеми с този проект, ремонтите приключиха успешно. Извършено е външно саниране на училищните сгради, които при нас са две, подменена е изцяло дограмата. Освен това, са подменени осветителните тела на класните стаи, коридорите и фоайетата. Боядисани са всички класни стаи, коридорите, цоклите са освежени. Оградата на училището също е боядисана, ремонтиран е покривът на малката сграда”, добави Тоскова. Тя каза също, че в проектите за енергийна ефективност не са заложени средства за покриви, но ръководството на училището в Драгиново е осигурило необходимите ремонти със собствени средства, като се планира занапред с пари от делегирания бюджет да се оправи и другият покрив. „След последните дейности нямаме спешни проблеми за решаване, а в нашето училище сме наложили много добра практика на принципа „Направи си сам”. Не наемаме бригади, а всички служители – педагогически и непедагогически34 персонал, се заемат, когато се постави някаква задача. Родителите също много ни помагат. През лятото, например, не наемаме бригада, която да ремонтира стаите. Всичко е дело на учители и родители”, каза също директорът. В СОУ „Методи Драгинов”, което наскоро отбеляза 125-годишен юбилей, се обучават 545 ученици, разделени в 26 паралелки.

Фокус

Предстои Обществено обсъждане на общ устройствен план на „Долината на тракийските владетели” в Община Казанлък

3 Юни 2014 | 13:27 | Агенция "Фокус"


Казанлък. На основание чл.127, ал.1 от ЗУТ, е изработен общ устройствен план на територията с изявено културно-историческо наследство „Долината на тракийските владетели”, включващ по-голяма част от територията на общината, съобщиха от пресцентъра на общината. Обявява се обществено обсъждане, което ще се проведе на 16 юни от 17.00 часа в Инфоцентъра на ул. „Искра” 4. До датата на обсъждането материалите могат да бъдат разгледани в сайта на Община Казанлък и в Дирекция „УТТ” стая №16 на общината. В едномесечен срок от публикуване на обявата могат да бъдат внасяни писмени предложения, становища и възражения на гише №5 в Информационния център на Община Казанлък.
Фокус

До края на годината сградите над 5 етажа трябва да имат технически паспорти

3 Юни 2014 | 13:17 | Агенция "Фокус"


Бургас. Община Бургас е започнала да разплаща уведомителни писма до собствениците на високи жилища, че до края на годината трябва да са започнали процедура за издаване на технически паспорти на сградата. Това съобщи за Радио „Фокус” - Бургас обществения посредник на Бургас . Той посочи, че кметът Димитър Николов е разпоредил на администрацията да се изпълнят ангажиментите, които са предвидени в нормативните актове. В тях е записано, че кметовете на общини ежегодно организират разяснителна кампания в съответните общини за изработване на технически паспорти на сградите, а в началото на последната година от определения срок кметът на общината издава предписание до всеки собственик на строеж, който не с издаден технически паспорт. „В тази връзка териториалните директори вече изпращат писма до всички етажни собствености, в които те са информирани, че до края на 2014 година трета категория сградите в които влизат жилищните сгради над 15 метра /високо строителство/ т.е. всички жилищни сгради над пет етажа ще получат такива писма и до края на годината са задължени да започнат процедури за издаване на технически паспорти. В същите преходни разпоредби е записано, че ако до изтичането на определения срок, а той е 31 декември 2014 година за трета категория жилищни сгради няма такива процедури, тогава кмета разпорежда изработка на технически паспорти, а цените се събират с изпълнителни листове принудително. Администрацията има инструмент за принудително задължаване на етажната собственост да изработят тези важни документи. Въпросът не е в принудителното събиране, а в това всеки един, да осъзнае личната и колективна отговорност, която носи както за живеещите, така и за останалите граждани които преминават покрай съответния блок”, каза обществения посредник на Бургас.
Фокус

Зам.-кметът на Добрич инж. Надежда Петкова: Общината търси възможности за пазар на туристически продукти от региона

3 Юни 2014 | 12:48 | Агенция "Фокус"


Добрич. Министерство на икономиката, енергетиката и туризма в момента подготвя проект, в рамките на който Община град Добрич е поканена като заинтересована страна, развиваща туристически продукти, за които се търсят пазари. Това съобщи зам.-кметът „Икономическо развитие и европейски проекти” инж. Надежда Петкова, предаде кореспондентът на Радио „Фокус” – Варна. Все още се размишлява около темата за изграждане на туристически информационни центрове и пазар на продуктите чрез тях, посочи инж. Петкова. В Добрич вече има изграден такъв, нов туристически информационен център. Той е ситуиран в Дома-паметник „Йордан Йовков”, но са необходими промени в нормативната база у нас, за да е възможно предлагането на пазара на разработените туристически продукти, допълни зам.-кметът. Все още не е ясно как ще функционират тези центрове и какво позволява Законът за тяхното финансиране. „Все пак един туристически информационен център за да работи успешно, означава финансиране и то не малко, което касае издръжка, което касае човешки ресурси, и то хора, които наистина са подготвени и разбират от такъв тип работа”, коментира инж. Петкова. По думите й, това е важно, защото е свързано със сериозни консултации, сериозни взаимоотношение с турагенти и туроператори. Когато тези неща бъдат постигнати, това ще е гаранция за добра посещаемост на реконструираните от общината обекти – Архитектурния етнографски музей на открито (АЕМО) „Старият Добрич”, Етнографската къща, Дом-паметника „Йордан Йовков”, Къщата-музей „Йордан Йовков”, Археологическия музей и този за нова и най-нова история в градски парк „Св. Георги”. И към този момент общината е разработила разнообразни туристически пакети за различен тип интереси – история, култура, природа и т.н. Инж. Надежда Петкова посочи, че вече е по-важно да се говори и работи в посока на регионален туризъм и съответно такъв продукт, което означава поддържане на добри контакти и съвместна работа с останалите седем добруджански общини в областта. Взаимодействието в разработването и предлагането на туристически услуги ще е гаранция за тяхното качество, подчерта инж. Петкова. Тя посочи, че в този контекст вече се предлага създаването на клъстери или мрежи – това са структури за съвместна работа в дадена област и ползотворно сътрудничество. „Ние следим процеса и наистина активно ще участваме в тези разговори, в изготвянето на тези нормативни документи и съответно догодина може би ще внесем в рамките на Програмата за туризъм вероятно, имаме вече физическа среда за такъв информационен център, знаете, че тя се намира в Дом-паметника. Там имаме и подходящо място за паркиране на автобуси. А организацията като цяло от гледна точка на физическа среда е подготвена, но е необходима още работа. Ние очакваме първо нормативната база, за да стъпим върху нея и от там нататък да искаме вече решение на Общински съвет, за да можем да сме готови, за да може да имаме такъв информационен център, за да има пазара”, заяви зам.-кметът инж.
Фокус__Кметът_на_Кюстендил_Петър_Паунов:_Подготвяме_туристически_пакети_за_всички_видове_туризъм'>Фокус

Кметът на Кюстендил Петър Паунов: Подготвяме туристически пакети за всички видове туризъм

3 Юни 2014 | 12:48 | Агенция "Фокус"


Кюстендил. Кметът на община Кюстендил Петър Паунов проведе среща с журналистите, които участват в първия инфотур по проект „Дестинация Кюстендил – Невестино - Земен – природа, традиции и хилядолетна история”, предаде репортер на Радио „Фокус” – Кюстендил. Пред журналистите кметът подчерта, че това е първата сериозна инвестиция в оформянето на туристически пакети за целия регион, подкрепена с европейски средства. „Нееднократно съм споменавал, че в последните близо две десетилетия туристическата структура не се намираше в най-доброто си състояние. За това се постарахме да инвестираме първо в нея, а след това да заложим на сериозни инвестиции в рекламата и оформянето на туристически пакети”, заяви Петър Паунов. Кметът изрази надежда, че с помощта на проекта целият регион ще си възвърне блясъкът, който заслужава. Пакетите, които се изготвят по проекта, са в областта на всички видове туризъм, с изключение на морски. Подготвят се предложения за екологичен, исторически, здравен, ловен туризъм и други. „Благодаря на всички партньори, които работят по проекта”, каза Петър Паунов. Той отново подчерта, че регионът заслужава да бъде посещаван.
Фокус

Д-р Тодор Чобанов: Поне още 1-2 години са необходими за селището в столичния район „Слатина” за археологични проучвания

3 Юни 2014 | 14:11 | Агенция "Фокус"


София. Поне още 1-2 години са необходими за селището в столичния район „Слатина” за сериозни археологични проучвания, за да може да бъде представено пред публиката по един европейски начин.Това каза пред журналисти при подписването на меморандума за разбирателство между БАН и Столична община зам.-кметът на Столична община д-р Тодор Чобанов, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Бюджетът е доста добър. Междувременно, за да не губим темпото, ще разработваме археологичната градинка с посетителски център и ще мислим за това, да експонираме на място част от откритите жилища. Припомням, че миналата година там беше направено световно откритие – смятаната за най-старата в света мраморна фигура на Богинята майка от началото на шесто хилядолетие. Факт е, че неолитизацията т.е. цивилизацията по нашите земи върви вероятно по р. Струма и тук в днешна София съществува един от най-големите на Балканите, а може би и в Европа неолитни центрове на онази епоха”, каза д-р Чобанов. По думите му, това са били големите градове на Европа, така че общината гледа с огромен интерес, защото и от научна гледна точка това е златен обект. Район „Слатина” е една съкровищница – излизат идоли. Много рядко се случва в такъв тип неолитно селище, това е преди 8 хил. години, находки, които показват търговия с повече от едно, две места. А там има податки за търговия с всички съществуващи в онзи момент на историята големи центрове т.е. това е много важно средище в София и неслучайно в следващите хилядолетия градът играе толкова стратегическа роля, обясни заместник-кметът. „Кметът прекарва много часове в Съвета по наука, в който членуват много видни учени както от сцената на БАН, така и от други учебни заведения. Основната тема, която се поставя и разисква е как общината ще помага на всички проекти за научно-изследователски центрове, които ще се финансират по новата Оперативна програма за образование и наука. Както Общината, така и БАН гледат с интерес на тази програма, защото за първи път в новата история на България имаме толкова голям концентриран инструмент за стимулиране на науката и прилагането й в живота. Много се надяваме в София да има поне няколко такива успешни проекта”, каза още д-р Тодор Чобанов.
Фокус

9 от общо 19 проекта са одобрени по новия културен проект на общинска администрация в Бургас

3 Юни 2014 | 12:31 | Агенция "Фокус"


Бургас. 9 проекта от общо 19, подадени в община Бургас, са одобрени по новия културен проект на общинска администрация, предаде репортер на Радио „Фокус” - Бургас. Проектите, които са получили финансиране, са албум „Незабравими морски песни” на сдружение „Арт мюзик”, „Подаръкът” на Пламен Андреев, фестивал на ъндърграунд културата на Бургас, летни празници на изпятата поезия ‘Солени ветрове” на сдружение „Солени ветрове”, „Бургаска среща в камък” на Дружеството на художниците - Бургас, Музика на страните от Черноморски регион на Новислав Михаилов, „Кажи ми, бедни ми рибарю” - документален филм за рибарското селище Росенец на проф. Георги Дюлгеров, Георги Ингилизов и Христо Димитров - Хиндо, „Кислород” - акция за развитие на независимия културен сектор в Бургас на сдружение „Танц БГ” и младежка киношкола на Слави Георгиев. „Въпреки, че проектът за фестивала на ъндърграунд културата на Бургас е одобрен за финансиране, вносителите му решиха да го оттеглят, за да го обогатят и да кандидатстват отново за есенната сесия”, обясни Весела Йорданова, директор на "Култура, маркетинг и връзки и с обществеността" в община Бургас. Проектите ще се изпълняват по различно време през цялото лято до есента, когато отново ще може да се кандидатства по новия културен проект на общината.
Фокус

В Каварна се разкриват 157 работни места

3 Юни 2014 | 12:29 | Агенция "Фокус"


Каварна. В Каварна беше направена първа копка на фабриката за преработка на рапани, с инвеститор варненската фирма „ЕЛЕКТА 03“ ООД. Това съобщиха от пресцентъра на общината. Общият размер на инвестицията е 1,5 млн. лв., като 440 061 хил. лв. са съфинансиране по проект, одобрен от Местна инициативна рибарска група „Шабла – Каварна – Балчик“ по Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство“. На първата копка присъстваха Любов Георгиева – управител на „ЕЛЕКТА 03“ ООД, Атанас Чолаков – началник отдел „Рибарство и контрол“ ИАРА Добрич, Цонко Цонев – кмет на община Каварна, представители на общинска администрация, Теодора Георгиева – координатор на МИРГ „Шабла – Каварна – Балчик“ и Николай Уромов.

Фабриката ще бъде разположена на площ от 576 кв. м. Проектът се реализира в ромския квартал „Хаджи Димитър“ в Каварна, като основните работници ще бъдат наети от бюрото по труда и от свободния пазар, което значително ще намали безработицата в община Каварна. Плановете на инвеститора са до три месеца фабриката да заработи с пълен капацитет.

По индикатор разкриване на работни места, това е най-големият проект по оперативна програма в сектор „Рибарство”.
Фокус__Община_Стара_Загора_ще_направи_оглед_на_всички_пространства,_в_които_децата_играят,_във_връзка_със_загиналото_4-годишно_дете'>Фокус

До 5 септември може да се кандидатства по проекти в областта на книгоиздаването и книгоразпространението в Добрич

3 Юни 2014 | 11:26 | Агенция "Фокус"


Добрич. До 5 септември физически и юридически лица могат да подават заявления за финансиране на добрички автори и творби, свързани с историята и развитието на Добрич, съобщиха от пресцентъра на общината. Срокът е определен от Постоянната комисия “Култура, вероизповедания и етнически въпроси” към Общинския съвет, която ще заседава на 29 септември от 14.00 часа. Проектите ще се финансират по общинските правила за подпомагане на книгоиздаването и книгоразпространението. Правилата, необходимите документи и заявлението за кандидатстване могат да се намерят на интернет–страницата на Община Добрич в рубриката “Общински съвет” и подсекция “Правилници”. Документите за кандидатстване се подават в деловодството на Центъра за услуги и информация на улица ”България”12.

Фокус

48 вида стоки са дарили кюстендилци за пострадалите от наводнението в Сърбия

3 Юни 2014 | 12:08 | Агенция "Фокус"


Кюстендил. 48 вида стоки са дарили кюстендилци за пострадалите от наводнението в Сърбия. Това съобщи пред журналисти кметът на община Кюстендил Петър Паунов, предаде репортер на Радио „Фокус” – Кюстендил. „Още преди 10 дни обявихме, че ще бъдем съпричастни към трагедията с наводненията в съседните нам страни. Нашите съграждани са дарили тези стоки, които са на разположение. Над 100 стека минерална вода, одеяла, дрехи, пособия и храни”, заяви Петър Паунов. Общината ще се свърже с посолството на Сърбия, откъдето трябва да бъдат изпратени указания, относно предоставянето на събраните помощи. Кметът на Кюстендил посочи, че ако нуждите на хората в засегнатите райони продължават, партньорството ще продължи. Помощите за пострадалите от наводненията се събираха в общинската поликлиника.
Фокус

Община Стара Загора ще направи оглед на всички пространства, в които децата играят, във връзка със загиналото 4-годишно дете

3 Юни 2014 | 11:15 | Агенция "Фокус"


София. На две места е обозначено, че пешеходната зона, на която бе блъснато 4-годишно дете в Стара Загора е забранена за автомобили. Това каза пред Радио "Фокус" Живко Тодоров, кмет на Стара Загора. Тодоров определи поведението на шофьора като истинска арогантност на пътя.

“Въпреки обозначенията, той навлиза в пешеходната зона, тръгва да извършва маневри и дори не е разбрал какво е направил, докато не е слязъл от колата си. Ние ще прибегнем към крути мерки. От страна на община Стара Загора ще направим оглед на всички пространства, в които децата играят, в които майките се разхождат и ще ги ограничим, защото явно в България начинът да се решават нещата е с крайни мерки. Когато отсъства налагането на закона, когато органите, които трябва да контролират нехаят, се стига до подобни трагедии”, каза още Живко Тодоров.

По думите му, наказанията са прекалено малки за подобни престъпления. Трябва да се вземат крайни мерки и да се налагат най-тежките наказания в такива случаи, коментира още кметът на Стара Загора.
Фокус

Установено е огнище на туберкулоза по животните на територията на Кюстендилска област

3 Юни 2014 | 14:20 | Агенция "Фокус"


Кюстендил. Установено е огнище на туберкулоза по животните на територията на Кюстендилска област. Това съобщи на пресконференция д-р Първан Дангов, директор на Областна дирекция по безопасност на храните, предаде репортер на Радио „Фокус” – Кюстендил. Става въпрос за първично огнище на туберкулоза по говедата в животновъден обект в село Бистрица, община Дупница. Във фермата се отглеждат 44 говеда, но само при три от тях е установено заболяването. Тези животни са реагирали съмнително на диагностично изследване, проведено в края на 2013 година. При повторно изследване, проведено през месец май 2014 година, животните са установени като „положителни”. Към днешна дата животните са заклани в изолационна кланница в област Габрово. Заболяването е ликвидирано, в момента няма установени други животни с клинични признаци или реагирали на диагностичния тест. Предприети са всички мерки, свързани с дезинфекция, спиране на движението на животните. „През месец март 2013 година собственикът на обекта е закупил от село Мирянци, област Пазарджик, животни и при нашето първо изследване три от тях реагират. Към момента фермата е под особен надзор”, заяви Първан Дангов. Установено е, че млякото се продава във фирма в село Самораново. Млякото се събира отделно и се обезврежда с високотемпературна пастьоризация. За случая е информирана Регионалната здравна инспекция, извършени са диагностични изследвания на собствениците на фермата и на гледачите, които са били на работа. Не са установени клинични признаци, които да показват, че туберкулозният бацил е наличен при хората. Към момента опасност от възникване на вторични огнища няма. Д-р Дангов посочи, че става въпрос за бактериално, а не за вирусно заболяване. Близо от 40 години това заболяване не е наблюдавано на територията на Кюстендилска област. Разпоредени са засилени проверки по отношение на придвижването на животни от съседни области и вкарването им в Кюстендилска област. Собственикът на фермата не е спазил изискването новозакупените животни да бъдат поставени под карантина и да не се смесват с наличните говеда, поради което ще бъде глобен. В рамките на 60 дни ще се извършват изследвания. Ако две последователни изследвания докажат, че няма други засегнати животни, фермата ще възстанови статута си.
Фокус

Областният управител на Разград алармира за необходимостта от прочистване на река Хлебаровска в град Цар Калоян

3 Юни 2014 | 12:16 | Агенция "Фокус"


Разград. Областният управител на Разград Стоян Ненчев изрази притеснение от състоянието на река Хлебаровска, при което към днешна дата има 2 метра наноси, тиня и кал. Той лично е посетил района и алармира за острата необходимост от прочистване коритото на реката, съобщиха от пресцентъра на областната управа. По негово настояване, съгласувано с кмета на Община Цар Калоян вече е изпратено искане до председателя на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет за осигуряване на средства за прочистване на дерето по ул. „Хаджи Димитър” и подмостовите пространства на река Хлебаровска. От информацията, с която разполага областният управител до момента количествено-стойностните сметки показват, че няма да има необходимост от голяма сума средства. Стоян Ненчев счита, че от порядъка до около 10 000 лева са достатъчни да бъде изгребано и изчистено коритото на река Хлебаровска. Ненчев изрази надежда, че в Междуведомствената комисия бързо ще бъде разгледана преписката и разчетите, които са представени от Община Цар Калоян ще бъдат приети, за да може общината в най-кратки срокове да извърши всичко необходимо по изчистване на коритото на реката, като по този начин да бъде премахната реалната опасност от наводнение в Цар Калоян.
Фокус

БАН и Столична община подписаха Меморандум за разбирателство

3 Юни 2014 | 11:59 | Агенция "Фокус"


София. БАН и Столична община подписаха Меморандум за разбирателство, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

„През последните години реализираме някои проекти с БАН. Тази година продължават разкопките в район „Слатина”. Осигурено е финансиране, част от терена е собственост нас БАН, а друга част е собственост на общината, така че ние обединяваме усилията си. Ще изработим подробен устройствен план, който да гарантира, че това място ще бъде парково пространство с археология. С възможност то да бъде посещавано от деца и ученици. Все още продължават разкопките, това е най-старото неолитно селище в България. Това са много големи неолитни селища, около 100 кв. м. помещения. Това споразумение, което подписахме слага началото на координираната работа между Столична община и БАН с цел гарантираното устойчиво развитие на града на научна основа. Голямо богатство има града по отношение на това, че тук е седалището на БАН”, каза при подписването на меморандума кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.

На подписването на меморандума присъства и академик Стефан Воденичаров, който заяви: „За нас е чест, че кметът на София има такова отношение към българската култура. Договорихме се да има музей на Васил Левски пред паметника му. Не е удобно да признаем,ч е толкова години няма музей за Апостола. След като Фандъкова и доцент Шабанов подкрепят нещата, се надявам, че това ще се случи. БАН ще осигури хора, които ще подпомогнат за обучението на талантливите деца в елитните гимназии”.


Каталог: uploads -> tinymceup -> files -> News
News -> Новини за общините 11. 06. 2014 г. Бнр 1040 лева отгоре за Йорданка Фандъкова
News -> Нсорб кметът на Троян към министър Михайлова: „Не ни взимайте довеждащите водопроводи!“
News -> Г. Фокус Има сключен договор с фирма-изпълнител, която ще изгради новата улица до рибарското пристанище в Бургас
News -> Нсорб кметове се съмняват в лобизъм
News -> Нсорб оценяват категоризирането на общините и населените места в България
News -> Нсорб община получи почетна грамота
News -> Осми клас остава в основните училища amalipe com/14. 03. 2014
News -> Нсорб до края на 2015 г. Опак има амбициите да усвои
News -> Нсорб цветлин Йовчев: Сътрудничеството на мвр с местната власт трябва да е в полза на обществото
News -> Нсорб стартира третата поред процедура за присъждане на Етикета за иновации и добро управление на местно ниво


Поделитесь с Вашими друзьями:
  1   2   3


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница