Г. Фокус Зам кметът на Добрич арх. Пламен Ганчев: Продължава ремонтът на сградата на дкц-2страница1/5
Дата23.07.2016
Размер0.63 Mb.
#2451
  1   2   3   4   5
Новини за общините

22. 05. 2014 г.
Фокус

Зам.-кметът на Добрич арх. Пламен Ганчев: Продължава ремонтът на сградата на ДКЦ-2

22 Май 2014 | 10:08 | Агенция "Фокус"
Добрич. Продължава ремонтът на сградата на Диагностично-консултативния център (ДКЦ)-2 в Добрич. Това съобщи арх. Пламен Ганчев, зам.-кмет „Устройство на територията”, предаде кореспондентът на Радио „Фокус” – Варна. В ход е подмяната на дограма. За тази седмица е предвидено полагането на топлоизолация в рамките на одобрения от общината и фирмата изпълнител график. По сградата на ОУ „Панайот Волов” предстои да се направят покривните изолации. Всички тези дейности са свързани с политиката на Община град Добрич по прилагане на мерки за постигане на енергийна ефективност, с финансиране по Международния фонд „Козлодуй”. Арх. Ганчев съобщи, че е проведена среща с подизпълнителя на третия обект от тази програма – енергоефективна подмяна на уличното осветление. Уточнени са принципни въпроси и след среща с представители на испанска фирма са обсъдени изискванията от страна общината относно видове стълбове, видове осветителни тела и т.н. Арх. Пламен Ганчев изрази надежда, че началото на дейностите ще бъде добре подготвено.

Жулиета НИКОЛОВА


Фокус

Община Бургас ще се побратимява с град Ла Сейба, Хондурас

22 Май 2014 | 17:56 | Агенция "Фокус"
Бургас. В сградата на общината на гр. Ла Сейба, Хондурас, председателят на Дружеството за приятелство България - Хондурас Спас Ташев, в присъствието на членовете на общинския съвет на Ла Сейба, ще връчи на кмета на града Карлос Алехандро Агилар Понсе писмо от кмета на гр. Бургас Димитър Николов от 18.00 ч. българско време. Това съобщиха от пресцентъра на община Бургас. В писмото се изразява желание за побратимяване на двата туристически града, които имат и сходни икономики. Побратимяването би създало възможности за разработването на съвместни културни и икономически проекти.
До изпращане на писмото от бургаския кмет се стигна, след като той бе подробно информиран за желанието на Ла Сейба да се побратими с един от двата големи черноморски града на България. Спас Ташев, който е определен за почетен консул на Хондурас в България и координаторът на проекта по побратимяването Георги Дракалиев предложиха на кмета Николов този град да бъде Бургас.
След тържествената церемония Спас Ташев ще бъде приет от г-жа Франсис Кастро, губернатор на департамента Атлантида, чийто административен център е Ла Сейба. Същият ден се предвижда и среща на Спас Ташев с Търговско-промишлената камара на Атлантида, както и други срещи с представители на туристическия бранш.
Фокус

Международен фестивал на анимационните филми „Златен кукер” ще се проведе в Казанлък

22 Май 2014 | 15:25 | Агенция "Фокус"
Казанлък. Първи Международен фестивал на анимационните филми „Златен кукер’ и Фестивал на военните духови оркестри са двата нови момента, включени в програмата на Празника на розата, съобщи за Радио „Фокус” началник Отдел „Култура” в Община Казанлък Сребра Касева. „Златен кукер” ще бъде открит на 30 май от 20.30 часа на площад „Севтополис” в Казанлък. В продължение на три дни, на открито в центъра на града, ще бъдат прожектирани детски анимационни филми, носители на национални и международни награди. Третият ден на фестивала съвпада и с отбелязването на Международния ден на детето, като анимационните филми ще бъдат част от цялата празнична програма за децата на община Казанлък. Празникът на розата на 5 юни ще бъде сцена и за изявите на военните духови оркестри на сухопътните войски от цялата страна.

Славяна ГАЙДАРОВА


Фокус

Над 17 милиона лева за отделени от програма „Растеж и развитие на регионите” за Кюстендилска област

22 Май 2014 | 13:20 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. Над 17 милиона лева за отделени от програма „Растеж и развитие на регионите” за Кюстендилска област. Това съобщи пред журналисти областният управител Иван Каракашки, предаде репортер на Радио „Фокус” – Кюстендил. Областният управител посочи, че за Кюстендил са отпуснати средства за Крепостната стена в „Хисарлъка”, за ниското тяло на бившия партиен дом, което е част от общинския балнеологичен комплекс. Отпуснати са 4,5 милиона лева за ремонт на спортната зала в Дупница, както и 1 милион лева за община Трекляно – за водопровод и пътища. Отделени са 1 милион лева за Невестинска община, където ще се прави водопровод. Същата сума е отделена за община Бобошево, където ще се изграждат улици, а за община Кочериново 750 хиляди лева. В Бобов дол вече е извършен ремонт на улица „Георги Димитров”, от нея започва и ремонтът на пътя за Радомир. „По наше настояване ще се направи междуфондово финансиране, което ще бъде между всички оперативни програми, ще се акумулира финансов ресурс, в който ще участват селата от общините, които досега са били изключени от Програмата за развитие на селските райони”, заяви Иван Каракашки. Той посочи, че Кюстендил ще получи цели средства за изпълнение на разработения и приет план за интегрирано градско възстановяване и развитие.

Венцеслав ИЛЧЕВ


Фокус

Още три общини ще имат нови тролеи, благодарение на спечеления от община Бургас проект

22 Май 2014 | 14:26 | Агенция "Фокус"
Бургас. Спечеленият от община Бургас проект по оперативна програма „Околна среда” ще осигури нови тролейбуси не сама за жителите на Бургас, но и за гражданите на Варна, Стара Загора и Плевен, предаде репортер на Радио „Фокус” - Бургас. ”Община Бургас бе водеща и ние подготвихме този проект. Благодарение на това сътрудничество още три български града ще имат съвременен електротранспорт. Различното на този проект е, че тук успяхме да защитим пред ЕК да се закупят и монтират двигатели с вътрешно горене, което ще помогне за автономността на тролеите при авария в контактната мрежа. Вече тролеите няма да спират и да чакат сервизния автомобил да отведе тролейбуса в депото. Поискахме допълнително усилване на климатичната инсталация, тъй като в Бургас е горещо през лятото. Имахме жалби от възрастни хора за високата температура в тролеите и сега този проблем ще отпадне. Новите превозни средства са изключително модерни”, каза Николов и допълни, че е радостен, че екипът на общинска администрация е успял да подмени целия парк на обществения транспорт и сега бургазлии имат най-модерните автобуси и тролейбуси.

Катя НИКОЛОВАФокус

Стара Загора: На 23 май ще бъде преустановено движението на автомобили по няколко улици във връзка с провеждане на митинг

22 Май 2014 | 10:59 | Агенция "Фокус"
Стара Загора. На 23 май ще бъде преустановено движението на автомобили по няколко улици във връзка с провеждане на митинг, съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора. Във връзка с провеждане на митинг за закриване на предизборна кампания на партия, участваща в Изборите за Европейски Парламент 2014, за времето от 16.00 часа до 21.00 часа на 23 май се преустановява движението на личен и обществен транспорт по улиците, през които преминава митинга, а именно: по ул. „Иван Вазов“ в участъка от ул. „Радецки“ - посока Казанлък до ул. „Хан Аспарух”. Не се ограничава движението на превозни средства в двете посоки по ул. „Хан Аспарух”. При необходимост ще се направи временна организация на движение на превозни средства по ул. „Хан Аспарух”, като движението в двете посоки по ул. „Хан Аспарух’ ще се осъществява в западното платно за движение.
Фокус

Община Велинград предприема мерки за справяне с бездомните кучета

22 Май 2014 | 12:00 | Агенция "Фокус"
Велинград. Община Велинград отново предприема мерки за справяне с бездомните кучета, съобщиха от пресцентъра на общината. Назначени са двама легитимни ловци, работещи в съответствие със законовите наредби. Бездомните кучета ще бъдат улавяни, след което изпращани в Зооветеринарен център Пловдив за обезпаразитяване и кастриране, което значително ще намали тяхната популация. За целта в община Велинград ще се използва и специален автомобил с необходимата маркировка. Според кмета на общината Иван Лебанов, това няма да намали броя на бездомните кучета, а ще намали популацията им. Според него, най-удачният вариант е да бъде изграден приют, но към този момент не е гласуван подходящ терен от Общински съвет, а предложенията на администрацията по темата са отхвърлени няколко пъти. Акцията по залавянето и придвижването на кучета във Велинград започна на 19 май и ще тече постоянно на територията на града.


Фокус

В Благоевград приключи театралният фестивал „ТАРА-РА-БУМБИЯ”

22 Май 2014 | 11:48 | Агенция "Фокус"
Благоевград. В Благоевград приключи театралният фестивал „ТАРА-РА-БУМБИЯ”, съобщиха от пресцентъра на общината. След десетдневен сценичен маратон и 32 незабравими постановки, в които гастролираха еталоните на режисьорското и актьорското майсторство в страната, „ТАРА-РА-БУМБИЯ“ затвори страницата на второто си успешно издание. Цветя от кмета Атанас Камбитов, който присъства на закриването, благодарствено слово от драматурга и директор на фестивала Явор Веселинов към общинското ръководство и пълна зала с нестихващи аплаузи бяха финалните акорди на тазгодишния фестивал. Интересът към последните постановки беше изключителен, всички билети бяха продадени ден преди спектаклите, имаше и правостоящи. Спектакълът „Йерма“ от Федерико Гарсия Лорка е дело на младия режисьор Диана Добрева. „Харесвам този град, тук като актриса играх една от първите си постановки „Кървава сватба“ и съм много щастлива, че сега съм в града и като режисьор. Благоевградската публика е театрална и интелигентна. За мен винаги ще е удоволствие да се връщам в Благоевград“, заяви след постановката Добрева. Главната роля в пиесата изигра една от най-нашумелите млади български актриси Радина Кърджилова, която влезе в ролята на бездетна жена и потопи зрителите в една лична драма благодарение на актьорите Веселин Анчев, Мимоза Базова, Гергана Данданова, Стефка Янорова, Георги Къркеланов, Тигран Торосян, Екатерина Стоянова,Борислава Костадинова, Лили Сучева и Милен Миланов и Диана Добрева. Във вчерашния ден пред благоевградската публика бе представена и постановката „Две“. В нея две легендарни български поетеси Елисавета Багряна и Дора Габе се оказаха в принудително съжителство в Дома на писателите в Хисар. Режисьорът Юрий Дачев направи публиката свидетел на отношенията между личности с неоспорим литературен талант и интересни биографии. В образите се превъплътиха Бойка Велкова – като една суетна, страстна, лесно ранима и иронична Дора Габе, и Мария Каварджикова, която влиза под кожата на безкомпромисната, консервативна, праволинейна и вече уморена от живота Багряна.
Фокус__Вандализмът_в_парковете_е_много_често_срещан_във_Велико_Търново'>Фокус

Вандализмът в парковете е много често срещан във Велико Търново

22 Май 2014 | 11:18 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Вандализмът в парковете е много често срещан във Велико Търново и това не е ново явление, от тази или от миналата година. Все по-често вандали унищожават общинското имущество в парковете в града. Това каза за Радио „Фокус” - Велико Търново Зорница Кънчева, началник Отдел „Околна среда” в Община Велико Търново. Според нея, последният случай е от отминалите почивни дни. „Тази събота и неделя имаше случаи на изтръгнати пейки, които са захвани за настилаката, те бяха премахнати, заедно с елементи от настилката”, коментира още Зорница Кънчева. Тя е на мнение, че случаите на подобен вандализъм са по-често срещани в кварталите, в парковете и междублоковите пространства, отколкото в центъра на града. По думите й, е невъзможно никой от живущите в районите да не е забелязал, но сигналите се подават много рядко. Началникът на Отдел „Околна среда”, отдава това на страх или незаинтересованост на гражданите. „Обръщам се с апел към жителите на града, винаги когато видят, че се унищожава някакво общинско или частно имущество, да сигнализират на телефон 112 или в най-близкото управление на МВР, защото в противен случай няма как да решим този проблем”, каза още Зорница Кънчева. Според нея, не е възможно в едно междублоково пространство, една детска площадка да бъде изцяло унищожена и никой да не разбере. Най-често тези вандалски прояви се извършват от младежи, които се събират в тези паркове и прекарват доста време там. „Трябва да има по един полицай до всяко едно съоръжение. Друг ефект няма да има. Хората отказват да си дадат документите за самоличност ако няма униформен полицай”, коментира още Зорница Кънчева. Според нея, постоянно се правят съвместни акции с полицията, които се извършват след работно време, но те са по-често за замърсяване със строителни отпадъци, проблемите с домашните любимци. Тези акции също нямат много голям ефект, защото в повечето случаи е нужен свидетел, който да потвърди, а такъв трудно се намира.

Луиза ТРАНЧЕВАФокус

Започна монтажа за празничната арка пред община Ямбол

22 Май 2014 | 11:15 | Агенция "Фокус"
Ямбол. Служители на община Ямбол монтират празничната арка пред сградата на общината, предаде кореспондентът на Радио „Фокус” – Сливен. Арката е с височина 3,5 метра и широка повече от 7 метра. От 2011 година арката се монтира в навечерието на абитуриентските балове и предстоящия празник на българската писменост и култура - 24 май. Тя е украсена в зеленина, цветя, цветни флагчета и транспаранти. По традиция през арката ще дефилира и шествието от учители, ученици, деца от детските градини и представители на културни институти, което традиционно се провежда на 24 май.

Дора СТОЯНОВА


Фокус

Атанаска Николова: Надяваме се на активността на бургазлии, за да можем да обсъждаме конкретните проекти от Общинския план за развитие

Бургас. Надяваме се на активността на бургазлии на тези обществени обсъждания, за да можем юни месец да обсъждаме и конкретните проекти, които да бъдат заложени в Общинския план за развитие 2014-2020 г. Това каза за Радио „Фокус” – Бургас Атанаска Николова, зам.-кмет Европейски политики и Екология в община Бургас. „Ние като администрация имаме представа за това как да се развива града – техническата инфраструктура, благоустрояването не само в града, но и в цялата община. Продължават усилията ни и в посока опазване на околната среда, подобряване на обществените услуги в културна, здравна и социална сфера. Важни са приоритетните проекти, които ще бъдат заложени в този план и затова очакваме гражданите да са много активни, за да определим кои са тези проекти, които бургазлии искат”, посочи, тя. Николова обясни още, че провеждащото се днес в града обществено обсъждане на целите и стратегията на Общинския план за развитие на Община Бургас за периода 2014-2020 г. е първо по ред. Процесът на разработването му е част от мерки и дейности по проект на ОП „Административен капацитет”. В началото на дейностите по проекта е направена оценка на изпълнението на плана за развитие на Бургас за 2007-2013 г. Този анализ и оценка ще бъдат разглеждани от Общински съвет Бургас на сесията на 27 май. Николова обясни, че сега са вече на следващия етап и днешното обществено обсъждане цели именно това да се обсъди изготвения анализ на състоянието на общината и на база този анализ да се идентифицират приоритети на общината за следващия програмен период 2014-2020 г. „Тези приоритети зависят не само от общината, но и от бургазлии. Ние сме сформирали консултативен съвет, в който са поканени членове не само на общината, но и на всички държавни институции, на научните среди, на гражданските организации. Този съвет работи от стартирането на проекта и с него се обсъждат всички етапи”, подчерта Николова.

Калина ЕНЧЕВА
Фокус

Жалба за незаконна предизборна агитация срещу кмета на Сливен Кольо Милев е постъпила в РИК

22 Май 2014 | 11:02 | Агенция "Фокус"
Сливен. Жалба за незаконна предизборна агитация срещу кмета на Сливен Кольо Милев е постъпила в Районната избирателна комисия, предаде репортер на Радио „Фокус” – Сливен. В документа, входиран под номер 157 се посочва, че Милев е агитирал с действията си за определена политическа сила. На свое заседание, комисията е решила да не изпраща жалбата за проверка в ОД на МВР, и я е обявила за неоснователна. От гласувалите 12 члена на РИК – Сливен, петима са били „За” жалбата да бъде препратена до компетентните органи, а 7 – „Против”.

Жалбата е от редактор на местно електронно издание. Решението подлежи на оспорване в тридневен срок пред централната избирателна комисия София.Людмила ЙОРГОВА
Фокус

Прозорците на домовете на заместник-кметовете на Ихтиман бяха счупени снощи

22 Май 2014 | 10:51 | Агенция "Фокус"
Ихтиман. Прозорците на домовете на заместник-кметовете на Ихтиман инж. Тони Кацаров и Георги Илиев бяха счупени снощи около 21:00 часа от група неизвестни лица, съобщиха от пресцентъра на партията. В своя позиция ГЕРБ-София област осъжда остро проявата на вандализъм. „Три дни преди вота за Европарламент отново сме свидетели на поредната вандалска проява срещу кметове на ГЕРБ“, се казва в позицията.

Фокус

Правителството е отпуснало 750 хиляди лева за извеждане на минералната вода до общинския хотел в Кюстендил

22 Май 2014 | 12:42 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. Правителството е отпуснало 750 хиляди лева за извеждане на минералната вода до общинския хотел в Кюстендил. Това каза на пресконференция зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова, предаде репортер на Радио „Фокус” – Кюстендил. „Както кметът обеща, а и общинските съветници, еквивалентът на тези пари от общинския бюджет ще бъдат предоставени на малките населени места. Всяко село ще може да получи, за да реши свой конкретен проблем, защото през последните години хората в селата са най-ощетени. За последните 10 месеца правителството отпусна над 10 милиона лева за нашата община”, заяви Мая Манолова. Тя посочи, че са изградени много детски площадки, подновени са много от тротоарите в Кюстендил. Започва и изграждането на Крепостната стена в „Хисарлъка”, която като туристическа атракция ще привлече много посетители в града. За нея са отпуснати 5 милиона лева. Продължава и изграждането на общинския здравен център. По този проект от държавата се предоставят 2,5 милиона лева. Мая Манолова посочи, че вече върви ремонтът на балнеосанаториума, предстои и вътрешна реконструкция, както и изграждане на открит плувен басейн. Вече се работи и по реконструкция на езерата в Кюстендил. С 20 000 рибки е зарибен язовир „Дренов дол”. Вече са отпуснати средства за ремонт на две черкви в село Слокощица, както и за други храмове.
Фокус

Най-старият бургаски тролей ще направи последна обиколка на града

22 Май 2014 | 09:57 | Агенция "Фокус"
Бургас. Бургазлии ще изпратят най-стария тролейбус, който символично ще предаде щафетата на най-новия, съобщиха от пресцентъра на общината. Това ще се случи от 13.00 часа на автобусната спирка при ЖП гара, където ще бъде и кмета на Бургас Димитър Николов. Най-старият бургаски тролейбус е марка „Берна”, произведен през 1967 година. Най-новият, доставен преди броени дни, е от марка „Шкода”, произведен през 2014 година. До края на септември поетапно ще пристигнат още 21 нови тролейбуса от същата марка. Доставката на новите тролейбуси е по спечелен от общината проект, чрез който се осигурява такъв транспорт и други общини.

Фокус

Мария Минчева: Нови 8 детски градини ще отворят врати на територията на Столична община до края на годината

22 Май 2014 | 09:41 | Агенция "Фокус"
София. Нови 8 детски градини ще отворят врати на територията на Столична община до края на годината. Това съобщи в сутрешния блок „Добро утро, България” на Радио „Фокус” Мария Минчева, директор Дирекция „Образование“ в Столичната община. Това ще осигури места в детските градини за още 800 деца, обясни тя. Минчева допълни, че от началото на годината до момента са открити 7 нови детски градини, като последната в район „Младост” има капацитет да приеме 200 деца. В последните години има трайна тенденция към намаляване на недостига на места в детските градини, отчете тя. Минчева уточни, че най-голям е недостигът на места в детските заведенията в жк. „Люлин” и жк. „Младост”, но там в края на годината и следващата година ще бъде открити две нови детски градини. От Столична община отчитат най-голям недостиг на места за деца за яслените групи. В тази посока общината работи по преобразуване на целодневни детски градини в обединени детски градини, обясни Минчева. Тя добави, че на този етап около 4 000 деца между 3 годишна и 6 годишна възраст и над 6 000 деца в яслени групи остават извън детските градини.
Фокус

Представят проекта за паметник на Свети Климент Охридски в Стара Загора

22 Май 2014 | 08:46 | Агенция "Фокус"
Стара Загора. Проектът за паметник на Свети Климент Охридски в Стара Загора ще бъде представен на пресконференция в Община Стара Загора, която ще се проведе от 11.00 ч в зала „Фоайе“ на община Стара Загора. Паметникът ще бъде издигнат в двора на едноименното читалище в Стара Загора. За реализирането на тази идея има учреден Инициативен комитет, а решението е взето от Общински съвет Стара Загора през 1999 година, когато е направена първа копка от източната страна на читалището.
Фокус

25 детски площадки и кътове за отдих са били ремонтирани в Ямбол през последните две години

22 Май 2014 | 12:28 | Агенция "Фокус"
Ямбол. 25 детски площадки и кътове за отдих са били ремонтирани в Ямбол през последните две години, предаде кореспондентът на Радио „Фокус” – Сливен. От общината посочиха, че са готови с техническите проекти на още 65 детски и спорни площадки. До края на 2016 година всички стари и неремонтирани съоръжения ще бъдат приведени в съответствие с всички изисквания на Наредбата за устройството и безопасността на площадките за игра. Започва изграждането на две нови фитнес площадки и за тях са осигурени 10 хиляди лева от предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда. От същото предприятие ще бъдат финансирани и проектите на две ямболски училища и една детска градина, за обособяване на фитнес стаи на открито и зелени зони за отдих и игри. В Ямболска област има 105 детски и спортни площадки.

Дора СТОЯНОВА


Фокус

Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов откри санираната сграда на СОУ „Владимир Комаров”

22 Май 2014 | 12:25 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов откри санираната сграда на СОУ „Владимир Комаров”, съобщиха от пресцентъра на общината. С 1 104 034 лв. училище „Владимир Комаров“ е реновирано. Подменена е дограмата и е извършена топлоизолация на сградата.Подменена и модернизирана е отоплителната инсталация, подменени са топлопреносната и електрическа система, ремонтирана е покривната конструкция и е направена хидроизолация, монтирано е енерго спестяващо осветление. Кметът изрази надеждата си, че след ремонта училището ще бъде по- добро място за образование за децата и учителите. Родителите ще бъдат по- спокойни за своите деца. Той подчерта, че този значим проект е важна част от усилията за това квартал „Чолаковци” като цяло да стане все по- добро място за живеене. „Акцент в моята управленска програма винаги е била, е и ще бъде дейността по цялостно обновяване на сградният фонд и инфраструктурата на детските ясли, градини и училищата”, заяви Панов Директорът на училището Веселин Ангеличев изказа благодарност не само от свое име и от името на учителският екип, а и от името на съкварталците за придобивката. За европейското финансиране и за съфинансирането на проекта от общинският бюджет. „Вече има 10 записани нови ученици в училището, заради чувствително подобрените условия за провеждане на учебният процес”, каза Ангеличев. Даниел Панов увери жителите на „Чолаковци”, че в края на месец юни или началото на месец юли площ от 15 декара в квартала ще бъдат превърнати в парк чрез спечелен от общината проект за финансиране на тази дейност.Кмета обеща на жителите, че квартала за пръв път ще има свой парк. Спортно игрище и детска площадка в централната част на квартала ще бъдат изградени в рамките на проект, който има за цел да даде уютно и безопасно пространство за спорт и отдих на децата, младежите и жителите на квартала. Даниел Панов пое ангажимент пред жителите на „Чолаковци”, че ще направи необходимото за да бъдат подменени и автобусните спирки в квартала.
Каталог: images -> news
news -> Новини за общините 27. 08. 2014 г. Фокус
news -> Г бнр безработицата в Ловешко бележи спад за пореден месец
news -> Нсорб до есента ще има единен регистър за хора с психични заболявания
news -> Г бнр в бургас започва общественото обсъждане на проекта за Парк "Българско Черноморие"
news -> Новини за общините 11. 06. 2014 г. Бнр 1040 лева отгоре за Йорданка Фандъкова
news -> Г. Фокус Община Бургас търси доброволци за фестивала "Включи града"
news -> Г. Фокус 12-те нови детски площадки в Благоевград вече са готови
news -> Нсорб стартира третата поред процедура за присъждане на Етикета за иновации и добро управление на местно ниво
news -> Медиа пул Безработицата продължава да расте, но по-бавно


Сподели с приятели:
  1   2   3   4   5
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница