Г-н Бойко Борисов Премиер на р българияДата15.01.2018
Размер38.76 Kb.
Отворено писмо

До


Г-н Бойко Борисов

Премиер на Р БългарияУважаеми г-н Борисов,
С настоящето изразяваме своето дълбоко възмущение от тиражираното в общественото пространство искане от политическа партия „Зелените”.
Не един път сме смятали да не отговаряме на лъжи и инсинуации от подобен род, но нашето мълчание в този случай не е най-доброто решение. Не защото в текста на написаното от тях е казана някаква истина, а защото тиражираната лъжа постепенно започва да се превръща в истина в съзнанието на хората. Заблуждаването на общественото мнение даде възможност на една малка група от хора да извървят пътя от никому неизвестни защитници на природата до добре организиран и строен съюз от рекетьорски екологични организации, както и да се стигне до създаването на политическа партия, която претендира да получи част от управлението на страната.
Проблемът с екологичния рекет в България не е от вчера, но той се игнорираше от досегашните правителства с цел да си осигурят комфорт, за да не протестират 20-30 до болка познати на обществото хора пред различните институции. Разчитаме на Вас като премиер на България да разследвате и разрешите генералния проблем със съществуващия еко-тероризъм, съпътстван от заплахи за бомбени атентати и еко-рекет в България. Всеки инвестиционен проект в България е подложен на атака от така наречените еко-активисти, които десетилетия наред не са направили нищо за опазване на природата и за намаляване здравния риск за населението, но са успели трайно да компрометират понятието „природозащитник, превръщайки го в непочтен бизнес.
Управлението на защитени територии в България от 1990 г. насам е узурпирано само от една неправителствена организация „Зелени Балкани” и нейните сателити – Фондация „Тайм-екопроекти”,Учебен и информационен център по екология, Сдружение за дива природа „Балкани”, „За земята” и още две-три други свързани юридически лица с нестопанска цел, с неясен произход на средствата и форми на финансиране. Идеолог, скрит собственик и лидер е Симеон Марин, главни негови съратници са Петко Ковачев, Андрей Ковачев, Ирина Йорданова, Тома Белев, Катерина Раковска, Весела Кавръкова, Христо Николов, Фиданка Бачева, като някои от тези хора са свързани помежду си. Така тяхната дейност се превръща все повече в семеен бизнес. Усвоявайки бюджетни средсва и грантове от европейски програми и директиви, с етикета „представители” на българската екологична общност, свързани с хора от изпълнителната и законодателната власт, те са недосегаеми за българските органи на правораздаване.
Коалицията „За да остане природа в България”, която всъщност е без юридическа регистрация, се е самообявила за говорител и изразител на волята на гражданските сдружения и на общественото мнение, имайки всички необходими агенти и подставени лица, за да си партнира неявно и нерегламентирано и в политиката, и във властта. За да се докопа до по-влиятелни лостове на въздействие коалиция „За да остане природа в България” регистрира партия „ Зелените”, подменяйки по обичайния за нея начин събраните подписи - подписите за защита на Рила, Пирин, Родопите са използвани за регистрация на партията.
Поредица частни и държавни високоотговорни и високотехнологични инвестиционни проекти в България са спрени от екологичния рекет установявайки негативни практики и лош пример за бъдещи инвестиции в туризъм, инфраструктура, производство Изглежда че европейските фирми и технологии никога няма да получат равностоен достъп в България за изграждане на заводи за преработка на отпадъци, на пречиствателни станции, на колекторни системи за вода и канал, докато и ножът, и хлябът, са само в ръцете на псевдо-еколозите.
Налага се спешно да информираме българската прокуратура, Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ и Европейската комисия за започване на разследване на усвоените финансирания за екологични програми. Досега никога не е провеждан мониторинг и контрол върху изразходването на усвоените грантове за екологични проекти, които като обем са колосални за България. Този комфорт позволи на екологичните организации да прерастнат в нова партия, преливайки усвоени за еко-проекти пари за финансирането на партия Зелените.

В ход са започнати от „Витоша ски” АД съдебни процедури за извършени от страна на Директора на ДПП Витоша Тома Белев явни закононарушение и злоупотреба с дадените му правомощия, които той упражнява единствено и само с цел да вреди на ивестиционните ни намерения. Според нас е налице явен конфликт на интереси и драстична злоупотреба с власт, тъй като Тома Белев е директор на природен парк „Витоша“ и същевременно е председател на сдружение Зелени Балкани. Досегашните правителства на България не направиха нищо за търсене на отговорност на това лице, което му дава още по-голямо самочуствие да вреди.


Дружество „Витоша ски” АД при спазване на всички регламентирани процедури съгласно законодателството на Република България от две години разработва Специализиран подробен устройствен план на „Туристическа и ски зона Алеко” на територията на ПП „Витоша”. Всички клевети и обвинения от страна на самозваните еколози не отговарят на истината - „Витоша ски” АД е търговско дружество, регистрирано съгласно законите на държавата и подлежи на пълен контрол от всички компетентни органи на територията на страната, няма непогасени публични задължения и не е обвързано с нито една политическа сила, в това число и с наречената от еколозите „червена олигархия”. За клеветите ще потърсим съдебна отговорност, за да не смятат представителите на зелената олигархия, че са недосегаеми.
Искаме да Ви помолим да преприемете решителни действия, за да се вдигне завесата, която прикрива тези хора и съвсем скоро да даде на обществото ясен и категоричен отговор на поставените въпроси.

Управителен съветВитоша ски АД


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница