Галерия сибанкДата27.11.2017
Размер14.17 Kb.

Галерия СИБАНК


представя
ИСЛАНДИЯ

Огнената ледена земя
Фотографска изложба на Свилен Панайотов

посветена на националния празник на Исландия – 17 юни
18 – 24 юни 2007
Откриване – 18 юни 2007 (понеделник), 18.30 часа
В края на август миналата година Свилен Панайотов заминава за Исландия с приятели на познавателно пътешествие. За две седмици обикаля страната и пропътува около 3200 км. Резултат от това пътуване са близо 1500 фотографии на различни природни забележителности на Исландия – вулкани, ледници, айсберги, гейзери - и интересен пътепис.

За експозицията сега авторът е подбрал 37 фотографии. Откриването й ще бъде съпроводено с представяне на книгата “Исландия. Огнената ледена земя”.

Изложбата е посветена на националния празник на Исландия – 17 юни и се организира под патронажа на Почетния консул на Исландия в България и Председател на Надзорния съвет на СИБАНК г-жа Цветелина Бориславова.

Изложбата и книгата са реализирани с изключителната подкрепа на СИБАНК.


Свилен Панайотов е любител-фотограф. До този момент е обиколил с фотоапарата си около 30 страни. Сам определя като най-впечатляващи пътуванията си в Антарктида, Аржентина, Южните Анди и Чили, Зимбабве, както и до най-високия връх в Европа – Елбрус в Кавказ. Исландия е особено предизвикателство за него заради уникалната си природа, която красиво съчетава толкова противоположни стихии като огъня и водата.

Авторът започва да се занимава с фотография още през студентските си години във ВМЕИ-Варна. След завършването си работи като инженер-конструктор, научен сътрудник, фотограф, оператор на мини фото-лаборатория и дистрибутор на фото-материали. Основната идея в неговите фотографии е да разкрие красотата и хармонията на заобикалящия ни свят. Правил е няколко самостоятелни изложби в страната. Негови работи са сред първите приети във Фото Трезор – първата цифрова банка за фотография в България.


За повече информация:

Галерия СИБАНК – 93 99 280; Светлана Куюмджиева – 0897 967 121
Каталог: press
press -> Іі. 2016 година Първа стратегическа цел
press -> Списък на одобрени за финансиране проекти сесия м. ІІ. 2016 година Втора Стратегическа цел
press -> Конкурс за първи и втори филми, Големите пет, Киното днес, Киното утре, Ново българско кино, Балкански конкурс и други. За девети път ще бъде присъдена
press -> Пресинформация – 28 февруари 2012 16-и международен филмов фестивал
press -> Търговски дела в окръжен съд- пазарджик
press -> Европейска комисия Съобщение за медиите
press -> Тема: здравеопазване
press -> Обществени и политически нагласи октомври 2014


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница