Галя Василева: Не се притесняваме от вота на недоверие, убедени сме в правилността на нашите политики Галя Василева, народен представител от пг на герб, в разговор с Клара Маринова в ефира на „Радио К2”Дата15.10.2018
Размер35 Kb.
#87463
Галя Василева: Не се притесняваме от вота на недоверие, убедени сме в правилността на нашите политики


Галя Василева, народен представител от ПГ на ГЕРБ, в разговор с Клара Маринова в ефира на „Радио К2”, заяви позиции по следните теми:

Отхвърлянето от парламента на президентското вето върху закона за бюджета на НЗОК.

Галя Василева заяви, че преди да започне да излага своите аргументи иска да увери всеки един от нуждаещите се пациенти, че НЗОК и МЗ по никакъв начин няма да ги ощетят. „Не искате да ги ощетите, но слагате мораториум, как така?”, попита водещата Клара Маринова. Събеседникът й обясни, че това е временно ограничение, което има за цел да балансира ситуацията в Здравната каса. Тя продължи, че нуждаещите се няма да останат нелекувани, което всъщност е важният акцент. Според нея този въпрос по време на дебата твърде много е бил политизиран от опозицията, което не е правилно. „Наистина трябва да намерим баланса, да засилим профилактиката, превенцията и противодействието на тези заболявания!”, категорична бе Галя Василева.

„Това което направихте, не е нормално, политически и финансови са ви съображенията, но когато става въпрос за здравето на хората, то трябва да стои над всичко!”, изрази своето мнение водещата Клара Маринова. Галя Василева напълно се съгласи, че здравето трябва да стои над всичко и още веднъж увери, че ръководните органи на МЗ и НЗОК се опитват да намерят правилния подход. Народният представител продължи, че в системата на здравеопазването за съжаление наистина има големи течове и затова са необходими сериозни усилия, които трябва да дойдат от всеки един от нас, от всяка една институция, за да се предотврати този процес.Европредседателството.

„България остава в мониторингов режи от Еврокомисията и през 2018 г. и същевременно България поема европредседателството. Тази ситуация не е типична и затова коментирайте, моля, двете роли на нашата страна за шест месеца от 1 януари 2018-та?”, попита водещата Клара Маринова. Галя Василева отговори, че председателството наистина е голямо предизвикателство за нас, но е убедена, че ще се справим успешно. Тя продължи, че трябва да покажем отговорно поведение, защото всички очи ще бъдат насочени към България.

„Но ние хем сме под мониторинг, хем сме европредседатели, това как ще го обясняваме на тези, които ще дойдат в България, а и на българските граждани?”, продължи водещата Клара Маринова. Събеседникът й отговори, че в самия доклад, който е положителен, е казано, че той върви към отпадане, ако продължат положителните стъпки по отворените глави. Тук е важната роля на правителството да продължи тези стъпки.

Действията на КОНПИ по проверката срещу Иво Прокопиев.

„Как оценявате това, което се случва с Иво Прокопиев, с блокирането, според КОНПИ, на незаконнопридобито имущество? Други го характеризират, Иво Прокопиев в това число, като „бухалка на властта спрямо честни и почтени граждани”?”, попита водещата Клара Маринова. Галя Василева отговори, че КОНПИ трябва да си свърши компетентно работата и тя е убедена, че това ще се случи. След като разследването приключи тогава вече може да се коментира.Заявената от ГЕРБ позиция, изразена в деклараци, че няма да прави коалиции с БСП.

„Без коалиции на ГЕРБ с БСП, без демонтаж на сегашния кабинет, каквото е искането на ДПС. Това продължава да бъде акцент в политиката и ежедневните действия на ГЕРБ. Какво следва от това заклинание? А ако реалността наложи промяна, как ще действате?”, попита водещата Клара Маринова. Галя Василева отговори, че ГЕРБ многократно са заявявали, че коалиция с БСП не може да има. Има твърде големи различия в разбирането за това как трябва да се води политиката. Според народния представител във всички случаи, когато ГЕРБ са търсили общи действия с БСП, социалистите са залитали към популизъм и са се опитвали да правят собствен пиар. По този начин те обезличават важните неща, които се случват.

„Но животът е непредвидим, ето, в Германия отново преговарят десни и леви. Защо у нас да е невъзможна подобна комбинация?”, попита водещата Клара Маринова. Галя Василева отговори, че тук важно място играят целите и принципите, които си поставя една партия. Тя продължи, че ГЕРБ винаги са били отворени за диалог, но не срещат разбиране от страна на опозицията.

Вотът на недоверие.

Галя Василева заяви, че да се прави вот на недоверие в първия месец от българското председателство е изключително безотговорна постъпка. Тя продължи, че председателството естествено не означава, че опозицията не трябва да търси реализиране на собствените си политики. Конкретната постъпка обаче е несъстоятелна, още повече, че още не са определени и написани мотивите за вота.

Според мен те не че не са готови с мотивите, но просто го отлагат, за да съвпадне с европредседателството, безпокоите ли се от този ход?”, попита водещата Клара Маринова. Галя Василева отговори, че няма никакво притеснение, а ГЕРБ са убедени в правилността на политиките, които провежда. Самите хора на последните избори, които са били преди по-малко от година, са показали, че подкрепят програмата на ГЕРБ.Обвиненията към лидера на БСП за съмнително участие в приватизацията.

„Докъде ще доведе тази надпревара между ГЕРБ и БСП да се вадят приватизационни сделки?”, попита водещата Клара Маринова. Галя Василева отговори, че се надява всичко това да доведе до истината. „Вие самата вярвате ли, че ще се стигне до истината и ще има резултат от ваденето на мръсните сделки на прехода?”, продължи водещата. Събеседникът й отговори, че що се отнася лично до нея, тя вярва. „Затова започнах преди 10 години да се занимавам с политика, защото вярвам, че нещата се случват и истината излиза наяве!”, завърши Галя Василева разговора си с Клара Маринова в ефира на „Радио К2” на 14 декември 2017 г.
Каталог: wp-content -> uploads -> 2017
2017 -> 4 дни/3 нощувки 14. 04. 2017 17. 04. 2017
2017 -> Бисер Иванов Райнов “подобряване на корпоративното управление чрез изграждане на базисен модел за вътрешен контрол”
2017 -> Синхрон медия” оод
2017 -> за нашият клас. Пътуването ще се проведе от (10. 07) до
2017 -> Средно училище „антон попов”-петрич изпитни програми за определяне на годишна оценка на ученици
2017 -> До (Бенефициент- наименование)
2017 -> Четвърто основно училище “ иван вазов”
2017 -> Айфоны-москва рф +7(967)199-80-08 +7 (903) 558-01-95 (Москва)


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница