General Motors закрива HummerДата05.03.2017
Размер12.41 Kb.
#16320
Новина
General Motors закрива Hummer
Сделката за продажбата на Hummer с китайската компания Tengzhong не бе доведена до успешен край и GM ще започне поетапно да закрива поделението си за луксозни всъдеходи.
Източник: General Motors
Hummer е поредното поделение на General Motors, което ще бъде закрито. След като преди година компанията реши да фокусира усилията си върху четирите основни марки GMC, Chevrolet, Buick и Cadillac, бе взето решение да се търси алтернатива за Hummer. От тогава текат преговори с китайската компания Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machines Co., Ltd (Tengzhong), които обаче не достигнаха до успешен край.

След провала на сделката с Tengzhong, General Motors обяви, че ще започне поетапното закриване на Hummer. Ръководството на GM ще работи в сътрудничество с профсъюзите, дилърите и доставчиците на Hummer, за да закрие компанията по възможно най-безболезнен и отговорен начин. След закриването на компанията General Motors ще продължи гаранционната и извънгаранционната поддръжка на автомобилите Hummer и доставката на резервни части.Припомняме, че Hummer бе създаден като цивилна компания за производство на серийни автомобили през 1999 г. Автомобилите на Hummer започват историята си с така наречения военен Humvee, разработен по поръчка на американското правителство от AM General. Автомобилът High Mobility Multi-Purpose Wheeled Vehicle (HMMWV, което се чете Humvee) стана известен от различните военни акции на САЩ и от него са произведени над 20 000 екземпляра за военни цели. В края на 90-те години на миналия век General Motors отбелязва огромния интерес към Humvee и купува търговската марка Hummer от AM General, започвайки серийно производство. Оригиналният Humvee е наречен Hummer H1 и се предлага във версии SUV, пикап и кабриолет. На пазара се появяват още моделите H2 (SUV и пикап) и H3 (SUV и пикап).
Агенция Speed-Press
Каталог: pi files -> 2010
2010 -> Call of Duty – не игра, а Wrangler
2010 -> Серджо Перез най-бърз в тренировката във Валенсия Арабаджиев остана 21-ви, на 2,3 сек от мексиканеца
2010 -> L`argus de l`automobile
2010 -> Автомобилни зверове са обсебили новия брой на bbc topGear бг
2010 -> Породистата машина Audi Quattro Concept (видео)
2010 -> Обширно сравнение: bmw 1 Series m coupe и Audi rs3 Източник: Sport-cars fr
2010 -> Еecc 2010 Първото луксозно ретро рали на Балканите
2010 -> Амбициозен български пилот превърна старо bmw z3 m coupe в състезателен автомобил
2010 -> Рок и моторен рев огласят Търново през уикенда


Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница