Георги Марков, народен представител от пг на герб, в предаването „Беновска пита“ по „Канал 3“ и „Радио К2“ на 19 ноември: Илиана БеновскаДата11.03.2018
Размер167.43 Kb.
#62090
Георги Марков: Жертвахме председателя на НС Главчев от раболепие, щото председателят на ЕП Таяни искал пълна зала


Георги Марков, народен представител от ПГ на ГЕРБ, в предаването „Беновска пита“ по „Канал 3“ и „Радио К2“ на 19 ноември:

Илиана Беновска: Вземаме това интервю на 17 ноември 2017 г. в Народното събрание минути след като председателят на Народното събрание от ГЕРБ Димитър Главчев сам си подаде оставката. Събеседникът ми е политикът с много голям опит Георги Марков от ГЕРБ. Добър ден, г-н Марков!
Георги Марков: Здравейте!
Илиана Беновска: Как ще коментирате на фона на Вашия дълъг политически опит, бяхте знаково лице на промените, случилото се днес с Димитър Главчев?
Георги Марков: Да Ви кажа откровено не знам дали съм във форма да правя много голям коментар. Права сте, че имам опит, аз съм така да се каже доайен в това Народно събрание. Депутат съм от Великото народно събрание. Само един колега от БСП, Бояджиев от Разград, много добър човек, има този мой опит. Много ми е тъжно, защото няма начин да не се върна във времената, когато в тази зала, в този парламент БСП и ДПС свалиха заедно с част от отцепници от СДС един достолепен председател на Народното събрание, това беше 36-то Народно събрание, Стефан Савов.
Илиана Беновска: Вие бяхте и негов заместник в Демократическата партия.
Георги Марков: Да. Толкова съм шокиран, не съм хипертоник, но вдигнах кръвно и благодаря тук на медицинския персонал, че ми дадоха един ксанакс малко да се поуспокоя. Така не се похарчват хора! Това имах възможност да го кажа и по време на оставката на Антон Тодоров, който ние издигнахме на пиедестал за шеф на комисия, след това го снехме от кандидатура за шеф на комисия и след това го изхвърлихме от парламента. Бях много против оставката на ген. Петров. Не съм го виждал на живо.
Илиана Беновска: Говорите за здравния министър проф. Николай Петров.
Георги Марков: Да. Не ме е лекувал, запознахме се всъщност тук, когато го избирахме, но аз видях, че много висша инстанция в българската прокуратура не само, че казва, че няма престъпление, но одитът е преднамерен бил, който е бил срещу него. И големият въпрос е как може един такъв достолепен човек, на такова важно ведомство, да бъде така похарчен? Случаят с Главчев е шокиращ! Аз не го приемам. Считам го, не се притеснявам да го кажа, аз съм лоялен към Борисов и към ГЕРБ, независимо, че съм от гражданската квота, все пак се съобразявам с техните политически решения, но истината е, че беше много тежко похарчен. Ненужно.Не считам, че той постъпи правилно, когато изгони г-жа Нинова. Това е парламент, говори шефът на опозицията, тя си има свой начин на изказ, свой начин на поведение. Затова е парламент, всеки да говори каквото му тежи, дама е, все пак. Но тази грешка, според мен, която е нормална, и аз съм се изпускал понякога в парламента, една такава грешка може да бъде поправена по хиляди начини – чрез отмяна на санкция, чрез извинение, но това да доведе до оставка на г-н Главчев не съм го мислил в най-лошите си сънища. Това е тежък и лош сигнал на ГЕРБ към нашите избиратели. Тежък и лош сигнал! Знаеш, че ми се налага всеки петък да пътувам за Унгария и всеки понеделник виждам, че някой си подава оставката и все от лагера на ГЕРБ.
Илиана Беновска: Чу се, че във връзка с предстоящото посещение на председателя на ЕП Антонио Таяни във вторник в България БСП по свои канали, са въздействали да се получи становище, че Таяни няма да дойде в парламента, ако БСП не е в залата. Възможно ли е това да е била последната капка, която е преляла чашата на Бойко Борисов и той е помолил вероятно Главчев.
Георги Марков: Вероятно е това, защото аз доста втрещен от новината попитах моя приятел Цветанов дали добре са премислили какво става. Той каза – „приятелю, много добре премислихме, ще идва г-н Таяни, как ще види половината зала празна?”. Аз мисля, че г-н Таяни, който е близък до Берлускони, от ЕНП, приятел на нашия премиер, идва от страна, в която предсрочните избори са да не кажа всекидневие, ама всяка година. Знае истериите в парламентите и не виждам какъв ще му е проблемът, ако лявата страна на залата по собствено усмотрение не иска да участва. Това е парламентарен бойкот, парламентарният бойкот е нормално средство в парламентарната борба. И аз не считам, с цялото си уважение към г-н Таяни, че той, ако не иска да дойде на пълна зала, ние трябва да жертваме Главчев. Ами ако не иска дойде да си стои там в Рим, Брюксел или където и да било. Аз не считам, че нашето раболепие трябва да стигне дотам, че ние да си жертваме председателя на парламента, защото някакъв европейски лидер, е, той не е някакъв, на ЕП, слава Богу смени Шулц. Шулц ми беше крайно несимпатичен и си получи урок, ако знаеш, 20% - най-нисък резултат на социалдемократите в Германия. Но работа на БСП си е ще влизат ли, няма ли и ако не бяха влезли като дойде Таяни, си е за тяхна сметка. Те не са малолетни, а пълнолетни. Не приемам това обяснение.
Илиана Беновска: Добре, Вие споменахте, че имаме раболепие към Европа. И ще добавя, в каква кондиция е ГЕРБ в момента, според Вас, бива ли наистина да сме толкова чиннопочтителни?
Георги Марков: Виж какво Илиаче, аз съм на 67 години, роден съм през 1950 г. Откакто се помня все сме раболепни. Ние, включително и моето поколение, включително и аз, гласувахме през 1971 г. Конституцията на г-н Живков. Участвахме 99,7% в референдума и над 99,6% гласувахме дружбата с СССР да е конституционен принцип.
Илиана Беновска: Какъв референдум?
Георги Марков: Ние с референдум одобрихме Конституцията на г-н Живков и с референдум одобрихме член 1 и дружбата с СССР.
Илиана Беновска: Член 1, напомнете за по-младите!
Георги Марков: Член 1 беше за господстващата роля на еднопартиен режим в България.
Илиана Беновска: На БКП!
Георги Марков: Не видях някой в България, може вътрешно много да са били несъгласни, не видях някой да е излязъл на площада в България и да се е запали като Ян Палах през 1968 г., камо ли пък да тръгнем на всенародно въстание. На нас не ни отива, като бяхме най-големите дупедавци на СССР, най-големите, затова не празнувахме Коледа и Великден, сега да сме се навели на ЕС и САЩ, защото са най-силни на деня. Затова съм много огорчен от тази оставка, считам, че това е тежка политическа грешка и това е много лош сигнал за нашите избиратели. Ние трябва да си защитаваме хората и вижте как г-жа Нинова умело защити Иво Христов.
Илиана Беновска: Ето сега говорите за г-жа Нинова в конкретно лице. Тези думи, които отправяте към ГЕРБ, всъщност отправяте ли ги към лидера на ГЕРБ Борисов и неговия заместник Цветанов?
Георги Марков: Бойко си го обичам, врекъл съм се да му помагам, както и на г-н Цветанов, тъй като имам достатъчно акъл в главата и опит да преценя, че той няма алтернатива в момента като министър-председател на България. Големият въпрос, Илианче, е защо когато на председателски съвет се драматизира посещението на Таяни, не се каже на господата социалисти – абе, уважаеми социалисти, що е време, все пред нас е. Защо този вот на недоверие тръгвате да го правите точно по време на европредседателството? Вие имате талантливи юристи, това момче Крум Зарков, талантлив, не го ли питате, че служебно правителство не върви да провежда европредседателството.
Илиана Беновска: Г-н Марков, нали разбирате, че те ще се възползват от всички средства, които имат, за да дискредитират управлението!
Георги Марков: Служебно правителство не може да бъде домакин на европредседателство!
Илиана Беновска: Може!
Георги Марков: По простата причина, че то има ограничени правомощия, искам дебело да подчертая, това го е казал КС в решение 19 още от 1992 г. То е правителство по служба да подготви изборите, да върши текуща дейност, то не може например да започне да прави простъпки за въвеждане на еврото по простата причина, че загуба на парична единица е загуба на суверенитет и няма санкция на парламента. Как Доналд Туск, Юнкер и Таяни ще допуснат България да председателства Съвета при липса на парламент и с някакъв мушморок - служебно правителство. Служебният премиер, колкото и да е качествен, те друг освен Борисов не познават и е сигурно, че ако има служебен премиер и предсрочни избори, тази среща, която се готви за май – 27-те премиери на ЕС заедно с лидерите на Западните Балкани няма да е в София при служебно правителство, както Борисов успя да издейства, а ще си е в Брюксел или някъде другаде. Да не говорим, че е Коледа. Я си спомни кабинета „Попов”! На 23-ти декември на връх Бъдни вечер - абе цяла Европа бъднува, коледни песни, украси, ние избирахме някъде в 3 часа навръх Коледа кабинета „Попов”. Над България тегне една орисия, защото такъв ни е манталитета.
Илиана Беновска: Така беше и кабинета „Беров”, ако си спомняте, на 31-ви декември. Ще Ви кажа само, че България е откривател. Служебният кабинет на сегашния президент Радев се опита да наложи на България да купува „Грипени”. Така че защо едно служебно правителство, също пак негово, може би, да не помага на БСП. Но да Ви попитам в какво обвинявате БСП, в национално предателство ли?
Георги Марков: Аз не ги обвинявам, аз не съм по силните приказки – национално предателство!
Илиана Беновска: Как да не сте, „избори до дупка” беше Ваше!
Георги Марков: Мисля, че не си дават достатъчна сметка за последиците, ако отидем на предсрочни избори през февруари, март или април. Ами то е смешно! След като преди 6 месеца сме имали вот на българския народ, който за четвърти пореден път избра ГЕРБ. Това беше не преди 6 години, а преди 6 месеца. Разбирам, че вотът на недоверие от тяхна страна, за самите тях е ясно, че трудно ще мине. То за 28 години преход нито един не е минал, но теоретично последици те ще бъдат жестоки за България.
Илиана Беновска: А къде е ДПС, тук, в това партньорство?
Георги Марков: ДПС очевидно се дразни, че конфигурацията е следната – вместо Борисов да управлява в правителство на малцинство, подкрепено от ДПС, което да му е съюзник, е тръгнал да работи заедно с така наречените „Патриоти”, за които те считат, че са фашисти, националисти. Много силни думи. Достатъчно е да видим изборите в Европа тази година. Навсякъде патриотичните и радикални партии са в тройката. Във Франция Льо Пен на балотаж. Хофер в Австрия на балотаж, загуби с по-малко от 1% президентските избори. А „Партията на свободата” в Австрия на парламентарните избори стана втора, измести социалистите. В Чехия Андрей Бабиш спечели даже изборите, социалистите отидоха седми. В Холандия Вилдерс е втори. „Алтернатива за Германия” в ГДР е втора, а общо на изборите в Германия е трета. Това са настроенията на европейските граждани към тази горкичка Европа, която в момента е толкова объркана и неадекватна, че си плаче за нов европейски договор. Аз не съм евроскептик, аз мисля, че свободното движение на хора, на капитали, на идеи, на финанси и стоки трябва да си остане. Но не може отношенията в Европа да бъдат изградени на власт и подчинение и на някакви безумни доклади, които ни се пишат. Ти, ако обърна внимание, цяла седмица в България се говореше как не сме дебили. Окей и това е добре, че не сме дебили. Ами като не сме дебили защо тогава позволяваме да ни мислят за дебили и да ни пращат от ЕК едни абсурдни доклади?
Илиана Беновска: Говорите за мониторинга по предприсъединяването на България, за съдебната система…
Георги Марков: Занимаваме се дали е положителен, дали е отрицателен, дали ни се карат, дали не ни се карат, какво ни препоръчват. Вижте, ние сме не на десетия ден, а на десетата година членове на ЕС. В доклада има например следните абсурдни неща, следните небивалици – избрали сме били членове на ВСС по новия режим с две трети парламентарна квота, но не сме го били направили според медиите и най-вече според гражданското общество с достатъчен дебат. И аз ги питам тези другарки и другари ли са, госпожи и господа ли са от ЕК, те наясно ли са първо, че България е суверенна държава? Второ, че ние сме се заклели да гласуваме по съвест и съобразно нашите разбирания?
Илиана Беновска: Говорите за избор на членове на ВСС от Народното събрание?
Георги Марков: Да! Колко ще е дебатът по този избор – 5 минути, 5 дни, 50 дни решава само българският парламент. Господ не може да ни каже колко да е дебатът. Още повече, че господата и госпожите членове на ВСС до един бяха избрани с над 200 гласа. Такъв консенсус по принцип изключва дълъг дебат. Освен ако еврочиновниците искат да имитираме дебат. Ти, знаеш, че аз съм добър в дебатите. И да излезем долу и да се разпеним 3 дни, за да са доволни ЕК, че е имало дебат. И накрая присъди искали да видят. Никой в Европа не може да говори, че в България трябва да има присъди. Присъди може да има само когато има решение на българския съд. Никой не може да каже на българския съд осъдителни ли да са присъдите, оправдателни ли да са, всичко е въпрос на доказване.
Илиана Беновска: Добре де, но не става ли някаква, първо - двоичност? ЕК явно я осведомяват различни лобита в съдебната система, различни от тези, които са свързани с изборния начин, ако мога да се изразя меко! И второ…
Георги Марков: Вижте, повече от това, което направи Борисов - да успее от стая в стая да убеди парламентът с три четвърти да промени Конституцията, да раздели съдебна и прокурорска колегия, да направи с две трети избора на парламентарната квота вътре, повече от това няма какво да се направи. Топката е в ръцете на българските магистрати. Нито Конституцията, нито законите им пречат да правораздават. В момента има двойни стандарти. Гледам ЕК се е разпенила по отношение на Полша и на Качински. Човекът е спечели избори с 50% плюс едно да си прави съдебна реформа. същевременно никой не казва какво става със съда в Германия и Франция. Защо така жестоко бяха убити хора, включително и на Коледа миналата година в Берлин и се оказа, че всички тези атентатори и безобразници са с криминални досиета. Защо съдилищата и защо ЕК не провери защо Германия и Франция не ги е вкарала в затвора? Защо медиите в тези страни, наскоро един колега от БСП каза, че имало някакво изследване, че сме последни по свобода на словото. Аз ще повярвам само, ако пише, че сме пред Германия. Германия е много по-зле със свободата на словото от България, защото скри Кьолнския инцидент. Аз мисля, че и твоята телевизия, и останалите, ако на Нова година дойдат тук имигранти да късат гащите, да хапят, да щипят и да малтретират нашите момичета, сестри, приятелки, жени и майки, всички телевизии щяха първо да го отразят, полицията да предотврати това и на другия ден родители и близки щяха да дойдат да разкажат. Това не се случи в Германия.
Илиана Беновска: Веднага ще Ви задам щекотливия въпрос, по който Вие сте даже пристрастен, но той става супер актуален. Виждате, че в момента Меркел се бори, няма да кажа със сетни усилия, надявам се да успее да състави правителство, но с огромни усилия, губейки рейтинг, да се задържи на власт. Причините за това са най-малко две – безконтролното допускане, радушно на мигранти в Германия и желанието да ги натрапи в Европа. Второто е един факт, който сигурно сте видял, че се разрешиха и в Германия гей-браковете и правото на гейовете да имат деца от тези съжителства. Третото и най-важното, обаче, е прословутият милиардер Сорос, който оказва такова влияние в Европа и в частност в България, че не виждам едно правителство, освен „Вишеградската четворка” и Орбан да се опитват да му се противопоставят. Знаете, че той завеща и милиарди сега!
Георги Марков: Ще започна отзад напред, в Унгария предстоят избори в първите дни на април. Цяла Унгария и най-вече Будапеща с огромни плакати, разлепени от правителството на Виктор Орбан – „Ние, унгарците, няма да позволим Сорос да се смее последен”. Той е „персона нон грата“ в Унгария в момента.
Илиана Беновска: Знаете, че Орбан забрани и вероизповеданията да се финансират с чужди средства.
Георги Марков: В момента се извършва проверка на парите, които Сорос е давал на „гражданското общество”, то такова вече няма, в бившите соцстрани има само платени протестъри, и нищо чудно да му повдигнат обвинения за подривна дейност. Този господин Тимерманс, заместникът на Юнкер, ей такива уста отвори, за да защитава Сорос и си позволи нахалството да нарече Орбан антисемит, поради което Нетаняху беше така любезен, посети Унгария и даде голямо рамо на Орбан, че никакъв антисемит не е, а Сорос е този, който иска да разруши националните държави и традиции.
Илиана Беновска: И православната религия!
Георги Марков: И понеже говориш за „четворка”, не знам дали българските медии са разбрали, че бъдещият млад и талантлив премиер на Австрия Себастиан Курц е дал 28 дни да се омита „Отворено общество” от Виена. Значи Орбан каза така, защото не знам дали знаеш, че вчера ЕП е гласувал решение за квотите – „Докато съм жив един няма да допусна! И ние, вишеградците, плюс Австрия, петицата, ще поставим въпроса, че искаме ЕС на национални държави, а не европейски съединени щати. В момента Националната телевизия на Унгария извършва мащабно журналистическо разследване, че не един и двама, а 226 депутати от ЕП са на хранилка на „Отворено общество”. Като започнеш от зелени, либерали и социалисти, та стигнеш и до ЕНП. И този господин Юнкер си позволи да покани Сорос под знамето на ЕС, там, където целува премиерите, да разцелува Сорос. И се молих на Господ да не мине отнякъде Борисов и да не му удари две вендузи със същите уста, с които е целунал Сорос.
Илиана Беновска: Е, тогава трябва ли и ние в България с по-решителна крачка и ръка да се предприемат действия, да се спре финансирането на съдебната ни система, да се спре финансирането на вероизповеданията, да се спре финансирането на медии и да се спре тази благосклонност към третополови, гейбракове и т.н., онова, което граничи с неестественото?
Георги Марков: Големият проблем на този доклад, за който ти преди малко ме попита, че той ако беше обективен, той трябваше да направи забележка на България, че съдебни организации под формата на сдружения, асоциации на съдии и т.н., се финансират от юридически лица, фондации, наши и чужди.
Илиана Беновска: Обяснете си защо не го прави, кои са лобистите тук в България, които дават сведения на ЕК?
Георги Марков: Това е абсолютно недопустимо, но тези хора си мълчат. Няма значение дали „Америка за България”, „Египет за България” или „Бангладеш за България”.
Илиана Беновска: Има значение!
Георги Марков: Това е голям проблем. Докладът не е обективен, той е неолиберален, такова, каквото е мисленето на тези чиновници. То няма нищо общо с настроенията на европейските граждани и това го показаха гласуванията. 226 депутата да бъде допуснати - лоби на Сорос в ЕП!
Илиана Беновска: Вие знаете, че излезе списък на наши народни представители и представители в парламента на Европа,от много видни лица, които отново са лобисти на Сорос. И тук искам резкия въпрос да Ви задам – лобисти на Сорос ли пишат доклада, мониторинговия, за България?
Георги Марков: Нищо чудно, щом Юнкер се целува с него под знамето. В крайна сметка Сорос не е избиран човек, може да милиардер, дали е спекулант, дали не е аз не знам, юрист съм, не съм го проверявал, но че той направи публични 6 точки, оповести ги публично, че иска Европа да приема по един милион годишно ислямисти, тоест директен внос на терористи и то по този начин да минават, не по КПП-тата, а откъдето им дойде, без паспортна проверка, без проверка за оръжие и да им ръсим по хиляди евро на месец. Този план досега никой в ЕП или в ЕК не е казал, че е зловещ. Казала го е „Вишеградката четворка” и „Вишеградката петица”. Идната неделя не надявам на вечерята на г-н Борисов с г-н Орбан в Будапеща, нашият премиер доколкото знам ще ходи на „срещата на коприната” в Будапеща. Знаете отличните отношения между Орбан и Борисов, Орбан идва два пъти миналата година, на 30-ти ноември му даде и кръста. Благодарен съм на Бойко, че ме покани на това велико събитие. Аз обичам Бойко, а Орбан - от 1989 г., когато каза съветските танкове да напуснат страната. Тогава се изискваше, извинявай за неконституционния израз, „дупе“, за да излезеш това да го говориш. Както знаеш Ангела Меркел не се е чуло в Берлин, Дрезден или Лайпциг да е излязла и да е казала да си ходят съветските войски от ГДР. Такъв кураж г-жа Меркел е нямала. И се надявам на тази вечеря г-н Борисов да получи една добра информация какви пари текат от страна на Сорос, за да се подриват националните правителства, да се финансират неправителствени организации, които да създадат не парламентарни републики, а анархорепублики, за да може той да обезличи християнска Европа и да си печели на неин гръб.
Илиана Беновска: Добре, финален въпрос, на Вас, като човек, който беше знаково лице на промените през 1989 г. и последващите събития, който и в момента е знаково лице в ГЕРБ, бяхте и член на КС, не Ви ли отива да инициирате един законопроект, който във всички тези области, които споменахме, религия, съдебна система, образование, медии, бежанци и т.н. да ограничи чуждото влияние?
Георги Марков: Аз съм много обезсърчен.
Илиана Беновска: Защо?
Георги Марков: Имаше законопроект да се спре финансирането, Българската конституция както е, на българските съдийски организации отвътре и отвън. И то е елементарно, то следва от прякото действие на Конституцията. Излязох и си казах. Приехме го на първо четене. Заминах в петък за Будапеща, върнах се в понеделник и ГЕРБ го оттегли. Защо го оттегли? Трябвало да се обсъжда от гражданското общество. гражданско общество в България означава на практика тези платени протестъри, които обслужват чужди интереси. Ти ме караш да пиша закон. Никога няма да пиша закон, след като написаният, за който пледирах и който приехме на първо четене, ние го оттеглихме на второ четене. Това беше голяма грешка на ГЕРБ.
Илиана Беновска: Може би от първия опит няма да стане. Но това би било проява на Ваша национална отговорност, г-н Марков, извинете, че си служа с такива гръмки думи!
Георги Марков: Ние трябва много добре тук, в нашия парламент да направим дебат. Не можем повече да се правим, че не се вижда, острите противоречия между западноевропейските страни, които командват Европа - и Борисов е абсолютно прав за „големите началници”. Няма съмнение, че Меркел и Макрон командват ЕС, че Франция и Германия избират шефа на ЕК. Те дори пренебрегнаха Камерън, това беше груба политическа грешка. Естествено, че България и Румъния няма да изберат председателя на ЕК, но Англия трябваше да бъде послушана, когато не искаше Юнкер. При гласуването 26 на 2. само Камерън и Орбан срещу Юнкер. Ами дръпна се Камерън, то се разбраха Франция и Германия да командват и Англия. Няма как да стане тази работа и англичаните излязоха. Трябва да се реши какъв да бъде ЕС. Очевидно, че след като Централна Европа, това са 80 милиона население, не желание съединени щати, европейски, а иска съюз на национални държави, както казва Орбан, сега го избраха пак за лидер на партията миналата събота – „по-малко Брюксел, повече национални държави”, ние искаме да се води такъв дебат и да се определим. Ние искаме да има съединени европейски щати, откъдето от един център да ни казват какво да правим, или искаме да има съюз на национални страни, които да си запазят суверенитета. Това е големият проблем, който трябва в българския парламент да се дебатира, защото сме парламентарна страна.
Илиана Беновска: Кога ще го предложите не само в интервюто, но и от трибуната?
Георги Марков: Смятам, че Борисов е уникален в своето умение да поддържа много добри отношения, знаеш посещението при Макрон, идването на Макрон тук, да не говорим за Меркел, сега беше в Италия. Много добри отношения със „западните началници”, в кавички, но то дефакто е така, така е устроен ЕС, и с „вишеградците”. Знаеш Беата Шидло беше тук, сега ще се види с Орбан. Той умее много добре да балансира нещата, за да се види накъде отива Европа. Но, според мен, чисто психологически, като народ ние трябва да сме по-близо до „вишеградците”, които към момента имат по-добри политици. Те постигат нещо, което е най-важно за един народ – да защитиш здравето и живота на своите граждани. Екси кулсум на богатството на Германия и Франция, когато отиваш на Коледа на базара в Берлин да пиеш едно греяно вино с вурст и минава един ахмак ислямист и те премазва. Ти да си видяла Юнкер да е отишъл на мястото, да е отишъл на погребението, да поговори с близките на потърпевшите... И се връщам на фразата на Радой Ралин „сит на гладен вера нема”, „да ги трепят там”. Наскоро имаше организирано някакво шествие пак от неолибералите на Сорос – „сърцето ми тупти за многообразие”. Абе като ти тупти за многообразие иди питай родителите на убитите, премазани жестоко на най-светлия християнски празник Коледа как се чувстват. Има тотално откъсване на брюкселския елит от европейските граждани. То е видимо. Така че по тези неща българският парламент трябва да дебатира. Бойко постигна изключително големи успехи напоследък в стратегическото усилие Западните Балкани да бъдат приобщени. Това трябва да му се отчете, не знам защо БСП не го отчита. Защо те не го приемат като легитимен премиер на България и не признаят неговите успехи?
Илиана Беновска: Само ще Ви напомня, че Корнелия Нинова на техния конгрес каза, че политиката на Борисов по отношение на Германия и Турция била провал, цитирам дословно, а политиката му като обединител на Западните Балкани била, тук вече не съм точна, пиар кампания, снимане на снимки и т.н. Попитах каква би била политиката на БСП, ако са на неговото място, но не получих отговор.
Георги Марков: Аз се надявам, че като се вкара този вот на недоверие в първите дни на декември ще има дебат и аз на този дебат ще стана и надявам се да ми дадат думата, ще кажа какво мисля за цялата тази ситуация. БСП имат два извода – Бойко не става за външна политика, той само се фотографира, а вътре в страната сме в робство. По тези две теми надявам се, че ще имам възможността да се изкажа, да ме чуеш и т.н.
Илиана Беновска: Добре, тогава приключваме този разговор на този етап. Подарявам Ви една здрава българска червена ябълка да оправдаете доверието на избирателя!
Георги Марков: Мерси! Ти ме радваш като казваш, че е българско, защото напоследък ядем само македонски и други работи.
Илиана Беновска: Подарявам Ви и една книга – Ахмед Доган от 1992 г. Би ми се искало от днешна гледна точка пак да я прочетете преди дебата, тук става дума точно за етническия модел, за заедността, за българщината, не знам дали я помните. И клубната тениска на предаването „Беновска пита”. А въпросът „защо“ на тениската…., защо трябва да отстояваме българското, националното и нашето си?
Георги Марков: Знаеш ли какво каза Орбан сега на конгреса в Унгария? Това, което мога да се похваля за тези 7 години, каза той, е че успях да се справя с монополите и свалих цените на тока, газа, водата с 25% за хората и 11% за монополите. Изчистих дълга към всички държави и финансови институции в света. Постигнах банките, медиите и енергетиката да са 50% плюс 1 в унгарски ръце. Успях да направя над 100 милиарда износ, с което да обявя 2018 г. за година на унгарското семейство и вече влизат в сила неговите прословути бонуси за трето дете – 33 000 евро за трето дете безвъзмезден подарък плюс така, плюс така, плюс така. И накрая каза нещо много важно, което аз ще го кажа в твоето предаване, което важи и за България. Той казва – на Унгария, аз казвам на България трябва не ново правителство, казва той, а нова опозиция. Аз също считам, че на България трябва нова опозиция, която да оценява неимоверните усилия в тези тежки времена на българското правителство. Нека си бъде опозиция, но когато става въпрос за национални усилия да ги признава!
Каталог: wp-content -> uploads -> 2017
2017 -> 4 дни/3 нощувки 14. 04. 2017 17. 04. 2017
2017 -> Бисер Иванов Райнов “подобряване на корпоративното управление чрез изграждане на базисен модел за вътрешен контрол”
2017 -> Синхрон медия” оод
2017 -> за нашият клас. Пътуването ще се проведе от (10. 07) до
2017 -> Средно училище „антон попов”-петрич изпитни програми за определяне на годишна оценка на ученици
2017 -> До (Бенефициент- наименование)
2017 -> Четвърто основно училище “ иван вазов”
2017 -> Айфоны-москва рф +7(967)199-80-08 +7 (903) 558-01-95 (Москва)


Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница