Георги Марков: Ще оборя на вота бсп, че Бойко не става за външна политика, а вътре в страната сме в робствоДата26.10.2018
Размер138.71 Kb.
#100208
Георги Марков: Ще оборя на вота БСП, че Бойко не става за външна политика, а вътре в страната сме в робство

Георги Марков, член на ПГ на ГЕРБ, в разговор с Илиана Беновска в предаването “Беновска пита” по Радио К2 и Канал 3, заяви позиции по следните теми:

Оставката на председателя на парламента Димитър Главчев.

„Как ще коментирате на фона на Вашия дълъг политически опит, бяхте знаково лице на промените, случилото се днес с Димитър Главчев?”, попита в началото на разговора водещата Илиана Беновска. Георги Марков отговори, че му е много ми е тъжно и си припомни времената, когато в същата тази БСП и ДПС са свалили заедно с част от отцепници от СДС един достолепен председател на Народното събрание - Стефан Савов!”. „Толкова съм шокиран, не съм хипертоник, но ще вдигна кръвно и благодаря тук на медицинския персонал, че ми дадоха един ксанакс малко да се поуспокоя. Така не се похарчват хора! Това имах възможност да го кажа и по време на оставката на Антон Тодоров, който ние издигнахме на пиедестал за шеф на комисия, след това го снехме от кандидатура за шеф на комисия и след това го изхвърлихме от парламента. Бях много против оставката на ген. Петров. Не съм го виждал на живо!”, категоричен бе народният представител от ГЕРБ.

Случаят с Главчев е шокиращ! Аз не го приемам. Считам го, не се притеснявам да го кажа, аз съм лоялен към Борисов и към ГЕРБ, независимо, че съм от гражданската квота, все пак се съобразявам с техните политически решения, но истината е, че беше много тежко похарчен!”, продължи Георги Марков. Той заяви, че не счита, че Главчев е постъпил правилно, когато е изгонил Корнелия Нинова. Все пак това е парламент, говори шефът на опозицията, тя си има свой начин на изказ, свой начин на поведение. Но една такава грешка може да бъде поправена по много начини, например чрез отмяна на санкция или чрез извинение. „Но това да доведе до оставка на г-н Главчев не съм го мислил в най-лошите си сънища. Това е тежък и лош сигнал на ГЕРБ към нашите избиратели. Тежък и лош сигнал! Знаеш, че ми се налага всеки петък да пътувам за Унгария и всеки понеделник виждам, че някой си подава оставката и все от лагера на ГЕРБ!”, категоричен бе Георги Марков.

„Чу се, че във връзка с предстоящото посещение на председателя на ЕП Антонио Таяни във вторник в България БСП по свои канали, са въздействали да се получи становище, че Таяни няма да дойде в парламента, ако БСП не е в залата. Възможно ли е това да е била последната капка, която е преляла чашата на Бойко Борисов и той е помолил вероятно Главчев?”, попита водещата Илиана Беновска. Събеседникът й отговори, че вероятно е това. Той продължи, че е попитал своя приятел Цветанов дали добре са премислили какво става. Той му е отговорил – „приятелю, много добре премислихме, ще идва г-н Таяни, как ще види половината зала празна?”. Георги Марков коментира: „Аз мисля, че г-н Таяни, който е близък до Берлускони, от ЕНП, приятел на нашия премиер, идва от страна, в която предсрочните избори са да не кажа всекидневие, ама всяка година. Знае истериите в парламентите и не виждам какъв ще му е проблемът, ако лявата страна на залата по собствено усмотрение не иска да участва. Това е парламентарен бойкот, парламентарният бойкот е нормално средство в парламентарната борба. И аз не считам, с цялото си уважение към г-н Таяни, че той, ако не иска да дойде на пълна зала, ние трябва да жертваме Главчев. Ами ако не иска дойде да си стои там в Рим, Брюксел или където и да било. Аз не считам, че нашето раболепие трябва да стигне дотам, че ние да си жертваме председателя на парламента, защото някакъв европейски лидер, е, той не е някакъв, на ЕП, слава Богу смени Шулц. Шулц ми беше крайно несимпатичен и си получи урок, ако знаеш, 20% - най-нисък резултат на социалдемократите в Германия. Но работа на БСП си е ще влизат ли, няма ли и ако не бяха влезли като дойде Таяни, си е за тяхна сметка. Те не са малолетни, а пълнолетни. Не приемам това обяснение!”. Народният представител от ГЕРБ добави, че не бива да бъдем толкова раболепни и трябва да имаме повече национално самочувствие и достойнство. „На нас не ни отива, като бяхме най-големите дупедавци на СССР, най-големите, затова не празнувахме Коледа и Великден, сега да сме се навели на ЕС и САЩ, защото са най-силни на деня. Затова съм много огорчен от тази оставка, считам, че това е тежка политическа грешка и това е много лош сигнал за нашите избиратели. Ние трябва да си защитаваме хората и вижте как г-жа Нинова умело защити г-н Христов!”, категоричен бе Марков.

„Ето сега говорите за г-жа Нинова в конкретно лице. Тези думи, които отправяте към ГЕРБ, всъщност отправяте ли ги към лидера на ГЕРБ Борисов и неговия заместник Цветанов?”, попита водещата Илиана Беновска. Георги Марков отговори: „Бойко си го обичам, врекъл съм се да му помагам, както и на г-н Цветанов, тъй като имам достатъчно акъл в главата и опит да преценя, че той няма алтернатива в момента като министър-председател на България!”. Той продължи, че големият въпрос е защо когато на председателски съвет се драматизира посещението на Таяни, не се каже на социалистите – „Абе уважаеми социалисти, що е време, все пред нас е. Защо този вот на недоверие тръгвате да го правите точно по време на европредседателството?”.

Вотът на недоверие. Може ли да провали европредседателството, ако бъде успешен?

Служебно правителство не може да бъде домакин на европредседателство!”, категорично заяви Георги Марков. Той обясни, че то има ограничени правомощия, това го е определил КС в решение 19 още от 1992 г. „То е правителство по служба да подготви изборите, да върши текуща дейност, то не може например да започне да прави простъпки за въвеждане на еврото по простата причина, че загуба на парична единица е загуба на суверенитет и няма санкция на парламента. Как Доналд Туск, Юнкер и Таяни ще допуснат България да председателства Съвета при липса на парламент и с някакъв мушморок служебно правителство. Служебният премиер, колкото и да е качествен, те друг освен Борисов не познават и е сигурно, че ако има служебен премиер и предсрочни избори, тази среща, която се готви за май – 27-те премиери на ЕС заедно с лидерите на Западните Балкани няма да е в София при служебно правителство, както Борисов успя да издейства, а ще си е в Брюксел или някъде другаде. Да не говорим, че е Коледа. Я си спомни кабинета „Попов”! На 23-ти декември на връх Бъдни вечер, абе цяла Европа бъднува, коледни песни, украси, ние избирахме някъде в 3 часа навръх Коледа кабинета „Попов”. Над България тегне една орисия, защото такъв ни е манталитета!”, обясни Георги Марков.

„Така беше и кабинета „Беров”, ако си спомняте, на 31-ви декември. Ще Ви кажа само, че България е откривател. Служебният кабинет на сегашния президент Радев се опита да наложи на България да купува „Грипени”. Така че защо едно служебно правителство, също пак негово може би, да не помага на БСП. Но да Ви попитам в какво обвинявате БСП, в национално предателство ли?”, попита водещата Илиана Беновска. Геоги Марков отговори, че в нищо не обвинява, той просто не е по силните приказки. Народният представител продължи, че според него БСП просто не си дават достатъчна сметка за последиците, ако отидем на предсрочни избори през февруари, март или април. „Ами то е смешно! След като преди 6 месеца сме имали вот на българския народ, който за четвърти пореден път избра ГЕРБ. Това беше не преди 6 години, а преди 6 месеца. Разбирам, че вотът на недоверие от тяхна страна, за самите тях е ясно, че трудно ще мине. То за 28 години преход нито един не е минал, но теоретично последици те ще бъдат жестоки за България!”, заяви Марков.

„А къде е ДПС тук в това партньорство?”, попита водещата Илина Беновска. Георги Марков отговори, че ДПС очевидно се дразни, че конфигурацията е следната – вместо Борисов да управлява в правителство на малцинство, подкрепено от ДПС, което да му е съюзник, е тръгнал да работи заедно с така наречените „Патриоти”, за които те считат, че са фашисти, националисти. „Много силни думи. Достатъчно е да видим изборите в Европа тази година. Навсякъде патриотичните и радикални партии са в тройката. Във Франция Льо Пен на балотаж. Хофер в Австрия на балотаж, загуби с по-малко от 1% президентските избори. А „Партията на свободата” в Австрия на парламентарните избори стана втора, измести социалистите. В Чехия Андрей Бабиш спечели даже изборите, социалистите отидоха седми. В Холандия Вилдерс е втори. „Алтернатива за Германия” в ГДР е втора, а общо на изборите в Германия е трета. Това са настроенията на европейските граждани към тази горкичка Европа, която в момента е толкова объркана и неадекватна, че си плаче за нов европейски договор. Аз не съм евроскептик, аз мисля, че свободното движение на хора, на капитали, на идеи, на финанси и стоки трябва да си. Но не може отношенията в Европа да бъдат изградени на власт и подчинение и на някакви безумни доклади, които ни се пишат. Ти, ако обърна внимание, цяла седмица в България се говореше как не сме дебили. Окей и това е добре, че не сме дебили. Ами като не сме дебили защо тогава позволяваме да ни мислят за дебили и да ни пращат от ЕК едни абсурдни доклади!”, обясни Георги Марков.Мониторинговият доклад на ЕК.

Занимаваме се дали е положителен, дали е отрицателен, дали ни се карат, дали не ни се карат, какво ни препоръчват. Вижте, ние сме не на десетия ден, а на десетата година членове на ЕС. В доклада има например следните абсурдни неща, следните небивалици – избрали сме били членове на ВСС по новия режим с две трети парламентарна квота, но не сме го били направили според медиите и най-вече според гражданското общество с достатъчен дебат. И аз ги питам тези другарки и другари ли са, госпожи и господа ли са от ЕК, те наясно ли са първо, че България е суверенна държава? Второ, че ние сме се заклели да гласуваме по съвест и съобразно нашите разбирания?”, заяви Георги Марков в коментар за за доклада на ЕК.

Водещата Илиана Беновска уточни, че става дума за избор на членове на ВСС от квотата на парламента. Народният представител от ГЕРБ отговори: „Да! Колко ще е дебатът по този избор – 5 минути, 5 дни, 50 дни решава само българският парламент. Господ не може да ни каже колко да е дебатът. Още повече, че господата и госпожите членове на ВСС до един бяха избрани с над 200 гласа. Такъв консенсус по принцип изключва дълъг дебат. Освен ако еврочиновниците искат да имитираме дебат. Ти знаеш, че аз съм добър в дебатите. И да излезем долу и да се разпеним 3 дни, за да са доволни ЕК, че е имало дебат. И накрая присъди искали да видят. Никой в Европа не може да говори, че в България трябва да има присъди. Присъди може да има само когато има решение на българския съд. Никой не може да каже на българския съд осъдителни ли са присъдите, оправдателни ли са, всичко е въпрос на доказване!”.

„Добре де, но не става ли някаква, първо двоичност? ЕК явно я осведомяват различни лобита в съдебната система, различни от тези, които са свързани с изборния начин, ако мога да се изразя меко!”, попита водещата Илиана Беновска. Георги Марков отговори, че според него повече от това, което е направил Борисов в парламента трудно може да се направи. Премиерът е успял от стая в стая да убеди законодателният орган с три четвърти да промени Конституцията, да раздели съдебна и прокурорска колегия, да направи с две трети избора на парламентарната квота. В момента топката е в ръцете на българските магистрати и нито Конституцията, нито законите им пречат да правораздават.

Според народния представител от ГЕРБ в момента има двойни стандарти. „Гледам ЕК се е разпенила по отношение на Полша и на Качински. Човекът е спечели избори с 50% плюс едно да си прави съдебна реформа. същевременно никой не казва какво става със съда в Германия и Франция. Защо така жестоко бяха убити хора, включително и на Коледа миналата година в Берлин и се оказа, че всички тези атентатори и безобразници са с криминални досиета. Защо съдилищата и защо ЕК не провери защо Германия и Франция не ги е вкарала в затвора? Защо медиите в тези страни, наскоро един колега от БСП каза, че имало някакво изследване, че сме последни по свобода на словото. Аз ще повярвам само, ако пише, че сме пред Германия. Германия е много по-зле със свободата на словото от България, защото скри кьолнския инцидент. Аз мисля, че и твоята телевизия, и останалите, ако на Нова година дойдат тук имигранти да късат гащите, да хапят, да щипят и да малтретират нашите момичета, сестри, приятелки, жени и майки, всички телевизии щяха първо да го отразят, полицията да предотврати това и на другия ден родители и близки щяха да дойдат да разкажат. Това не се случи в Германия!”, категоричен бе Георги Марков.

Влиянието на Сорос върху процесите в Европа.

„Веднага ще Ви задам щекотливия въпрос, по който Вие сте даже пристрастен, но той става супер актуален. Виждате, че в момента Меркел се бори, няма да кажа със сетни усилия, надявам се да успее да състави правителство, но с огромни усилия, губейки рейтинг, да се задържи на власт. Причините за това са най-малко две – безконтролното допускане, радушно на мигранти в Германия и желанието да ги натрапи в Европа. Второто е един факт, който сигурно сте видял, че се разрешиха и в Германия гей-браковете и правото на гейовете да имат деца от тези съжителства. Третото и най-важното обаче е прословутият милиардер Сорос, който оказва такова влияние в Европа и в частност в България, че не виждам едно правителство, освен „Вишеградската четворка” и Орбан да се опитват да му се противопоставят. Знаете, че той завеща и милиарди сега!”, попита водещата Илиана Беновска. Събеседникът й отговори, че в Унгария предстоят избори в първите дни на април. Цялата страна и най-вече Будапеща е с огромни плакати, разлепени от правителството на Виктор Орбан – „Ние, унгарците, няма да позволим Сорос да се смее последен”. Той е персона нон грата в Унгария в момента. „Знаете, че Орбан забрани и вероизповеданията да се финансират с чужди средства!”, отбеляза водещата. Народният представител продължи, че в момента се извършва проверка на парите, които Сорос е давал на „гражданското общество”, макар че според него такова вече няма, защото в бившите соцстрани има само платени протестъри, и нищо чудно да повдигнат на Сорос обвинения за подривна дейност. „Този господин Тимерманс, заместникът на Юнкер, ей такива уста отвори, за да защитава Сорос и си позволи нахалството да нарече Орбан антисемит, поради което Нетаняху беше така любезен, посети Унгария и даде голямо рамо на Орбан, че никакъв антисемит не е, а Сорос е този, който иска да разруши националните държави и традиции!”, заяви Марков.Георги Марков обясни, че премиерът на Австрия Себастиан Курц е дал срок от 28 дни да се омита „Отворено общество” от Виена. Самият Орбан е казал, че докато е жив няма да пусне мигранти в страната си. А Унгария, заедно с останалите „вишеградци” плюс Австрия, петицата, ще постави въпроса, че иска ЕС на национални държави, а не европейски съединени щати. В момента Националната телевизия на Унгария извършва мащабно журналистическо разследване, че цели 226 депутати от ЕП са на хранилка на „Отворено общество”.

Трябва ли в България да приемем законодателство да се спре чуждото финансиране на съдебната система, медиите и вероизповеданията?

Е, тогава трябва ли и ние в България с по-решителна крачка и ръка да се предприемат действия, да се спре финансирането на съдебната ни система, да се спре финансирането на вероизповеданията, да се спре финансирането на медии и да се спре тази благосклонност към третополови, гейове и т.н., онова, което граничи с неестественото?”, попита водещата Илиана Беновска. Георги Марков отговори, че големият проблем на мониторинговитя доклад е, че той, ако е бил обективен, трябваше да направи забележка на България, че съдебни организации под формата на сдружения, асоциации на съдии и т.н., се финансират от юридически лица, фондации, наши и чужди.

„Обяснете си защо не го прави, кои са лобистите тук в България, които дават сведения на ЕК?”, попита водещата Илиана Беновска. Народният представител отговори: „Това е абсолютно недопустимо, но тези хора си мълчат. Няма значение дали „Америка за България”, „Египет за България” или „Бангладеш за България””. Според Марков докладът не е обективен, той е неолиберален, такова, каквото е мисленето на еврочиновниците.

„Вие знаете, че излезе списък на наши народни представители и представители в парламента на Европа и много видни лица, които отново са лобисти на Сорос. И тук искам резкия въпрос да Ви задам – лобисти на Сорос ли пишат доклада, мониторинговия, за България?”, попита водещата Илиана Беновска. Георги Марков отговори, че вероятно е така, щом Юнкер се целува със Сорос под знамето на ЕС. „В крайна сметка Сорос не е избиран човек, може да милиардер, дали е спекулант, дали не е аз не знам, юрист съм, не съм го проверявал, но че той направи публични 6 точки, оповести ги публично, че иска Европа да приема по един милион годишно ислямисти, тоест директен внос на терористи и то по този начин да минават, не по КПП-тата, а откъдето им дойде, без паспортна проверка, без проверка за оръжие и да им ръсим по хиляди евро на месец. Този план досега никой в ЕП или в ЕК не е казал, че е зловещ. Казала го е „Вишеградката четворка” и „Вишеградката петица”!”, категоричен бе народният представител от ГЕРБ. Той изрази надежда при скорошното си посещение в Будапеща премиерът Борисов да получи една добра информация какви пари текат от страна на Сорос, за да се подриват националните правителства, да се финансират неправителствени организации, които да създадат не парламентарни републики, а анархорепублики, за да може да се обезличи християнска Европа.

„На Вас, като човек, който беше знаково лице на промените през 1989 г. и последващите събития, който и в момента е знаково лице в ГЕРБ, бяхте и член на КС, не Ви ли отива да инициирате един законопроект, който във всички тези области, които споменахме, религия, съдебна система, образование, медии, бежанци и т.н. да ограничи чуждото влияние?”, попита водещата Илиана Беновска. Георги Марков отговори, че такъв законопроект е имало. Той е бил приет на първо четене. Впоследствие обаче ГЕРБ го е оттеглил. „Защо го оттегли? Трябвало да се обсъжда от гражданското общество. Гражданско общество в България означава на практика тези платени протестъри, които обслужват чужди интереси. Ти ме караш да пиша закон. Никога няма да пиша закон, след като написаният, за който пледирах и който приехме на първо четене, ние го оттеглихме на второ четене. Това беше голяма грешка на премиера!”, категоричен бе народният представител.

Може би от първия опит няма да стане. Но това би било проява на Ваша национална отговорност, г-н Марков, извинете, че си служа с такива гръмки думи!”, продължи водещата. Гостът й отговори, че според него ние трябва да направим дебат в парламента. Не можем повече да се правим, че не се виждат острите противоречия между западноевропейските страни, които командват Европа и Борисов с право ги нарича „големите началници”. „Няма съмнение, че Меркел и Макрон командват ЕС, че Франция и Германия избират шефа на ЕК. Те дори пренебрегнаха Камерън, това беше груба политическа грешка. Естествено, че България и Румъния няма да изберат председателя на ЕК, но Англия трябваше да бъде послушана, когато не искаше Юнкер. При гласуването 26 на 2. само Камерън и Орбан срещу Юнкер. Ами дръпна се Камерън, то се разбраха Франция и Германия да командват и Англия. Няма как да стане тази работа и англичаните излязоха. Трябва да се реши какъв да бъде ЕС. Очевидно, че след като Централна Европа, това са 80 милиона население, не желание съединени щати европейски, а иска съюз на национални държави, както казва Орбан, сега го избраха пак за лидер на партията миналата събота – „по-малко Брюксел, повече национални държави”, ние искаме да се води такъв дебат и да се определим. Ние искаме да има съединени европейски щати, откъдето от един център да ни казват какво да правим, или искаме да има съюз на национални страни, които да си запазят суверенитета. Това е големият проблем, който трябва в българския парламент да се дебатира, защото сме парламентарна страна!”, категоричен бе Георги Марков.

„Кога ще го предложите не само в интервюто, но и от трибуната?”, настоя да получи отговор водещата. Георги Марков отговори, че според него Борисов е уникален в своето умение да поддържа много добри отношения, със „западните началници” и с „вишеградците”. Той продължи, че страните от „Вишеградската четворка” постигат нещо, което е най-важно за един народ – да защитиш здравето и живота на своите граждани. Според Марков няма полза от богатството на Германия и Франция, когато „отиваш на Коледа на базара в Берлин да пиеш едно греяно вино с вурст и минава един ахмак ислямист и те премазва”. „Има тотално откъсване на брюкселския елит от европейските граждани. То е видимо. Така че по тези неща българският парламент трябва да дебатира. Бойко постигна изключително големи успехи напоследък в стратегическото усилие Западните Балкани да бъдат приобщени. Това трябва да му се отчете, не знам защо БСП не го отчита. Защо те не го приемат като легитимен премиер на България и не признаят неговите успехи?”, обясни народният представител от ГЕРБ.

„Само ще Ви напомня, че Корнелия Нинова на техния конгрес каза, че политиката на Борисов по отношение на Германия и Турция била провал, цитирам дословно, а политиката му като обединител на Западните Балкани била, тук вече не съм точна, пиар кампания, снимане на снимки и т.н. Попитах каква би била политиката на БСП, ако са на неговото място, но не получих отговор!”, обясни водещата Илиана Беновска. Събеседникът й отговори, че се надява, че като се вкара този вот на недоверие в първите дни на декември, ще има дебат и ще си каже мнението за цялата тази ситуация. Той продължи, че БСП имат два извода – „Бойко не става за външна политика, той само се фотографира, а вътре в страната сме в робство”.Подаръците.

Водещата подари на своя гост здрава българска червена ябълка и книгата с интервюто й с Ахмед Доган и попита: „Подарявам Ви и една книга – Ахмед Доган от 1992 г. Би ми се искало от днешна гледна точка пак да я прочетете преди дебата, тук става дума точно за етническия модел, за заедността, за българщината, не знам дали я помните. И клубната тениска на предаването „Беновска пита”. А въпросът защо, защо трябва да отстояваме българското, националното и нашето си?”. Гостът й отговори, че Орбан е казал на конгреса на партията си в Унгарияе че това, с което може да се похваля за тези 7 години, е, че е успял да се справи с монополите и е свалил цените на тока, газа, водата с 25% за хората и 11% за монополите. Изчистил е дълга към всички държави и финансови институции в света. Постигнал е банките, медиите и енергетиката да са 50% плюс 1 в унгарски ръце. Успял е да направи над 100 милиарда износ, с което да обяви 2018 г. за година на унгарското семейство и вече влизат в сила неговите прословути бонуси за трето дете. „И накрая каза нещо много важно, което аз ще го кажа в твоето предаване, което важи и за България. Той казва – за Унгария, аз казвам за България трябва не ново правителство, казва той, а нова опозиция. Аз също считам, че на България трябва нова опозиция, която да оценява неимоверните усилия в тези тежки времена на българското правителство. Нека си бъде опозиция, но когато става въпрос за национални усилия да ги признава!”, завърши Георги Марков разговора си с Илиана Беновска в предаването „Беновска пита” по „Канал 3“ и „Радио К2 на 19 ноември 2017 г.
Каталог: wp-content -> uploads -> 2017
2017 -> 4 дни/3 нощувки 14. 04. 2017 17. 04. 2017
2017 -> Бисер Иванов Райнов “подобряване на корпоративното управление чрез изграждане на базисен модел за вътрешен контрол”
2017 -> Синхрон медия” оод
2017 -> за нашият клас. Пътуването ще се проведе от (10. 07) до
2017 -> Средно училище „антон попов”-петрич изпитни програми за определяне на годишна оценка на ученици
2017 -> До (Бенефициент- наименование)
2017 -> Четвърто основно училище “ иван вазов”
2017 -> Айфоны-москва рф +7(967)199-80-08 +7 (903) 558-01-95 (Москва)


Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница