Giza Машината на времетоДата13.10.2018
Размер56.5 Kb.
#85413
Giza - Машината на времето
Повечето пирамиди по целия свят са били построени в целенасочено подбрани географски местоположения, и които са предназначени за показване на важни астрономически данни (често е свързано с цикъла лунни и слънчеви календари /).

Андраш Goczey (унгарски архитект) открива, че 6 малки сателитни пирамиди в близост до три пирамиди в Гиза дисплей ключови елементи на слънчеви и обикновени лунен календар ...


Sphinx_Pyramid
Връщайки се назад във времето, с помощта на астрономията софтуер, Робърт Бовал определя, че около 10, 500 BC Сфинкса се гледа директно в най-важната звезда на съзвездието Лъв (повишаване над източния хоризонт).
Sphinx1
Като няма данни за изграждането на Сфинкса е достъпно, то трябва да се спомене, че малката линия, пресичаща най-важните звездите, е разнесъл непрекъснато, когато се гледа в деня на равноденствието (от 10, 500 г. пр.н.е.). Малкият линия се измества с 1 градус на всеки 72 години. Да направим пълен кръг, което съответства на 360 градуса, изисква 25, 920 година (поради прецесията).

Линиите на посоката на пирамидата на Хуфу сочеше южните звезди на Сириус и Орион колан са също носеше непрекъснато по време на 8 000 години, считано от 10, 500 пр.н.е.


Всяка пролет на 21 март, на Сфинкса намира на изток от пирамидата на Khefren, се сочи към изток. Един ден преди, или един ден по-късно, прави разлика от около 2 метра! В 25, 920 години, за да се върнат на 21 март за дълго година!
Тъй като Сфинкса погледна съзвездието Лъв, (Сириус не беше видимо по това време), линията е преместен 38 градуса от сближени 11 градуса (в 8000 година), още от времето на пирамидите сграда. В сравнение с 11-те градуса, посоката показва промяна от 47 градуса за пълния кръг, т.е. 13 хиляди години. Големият часовник на Сфинкса, показваща 25, 920 години цикъл, указва точната период от време са построени пирамидите в Гиза !
На е на източната страна на пирамидата, има малка стена (10 м височина) става от север на юг. Близо до тази стена има място, където минават над стената на малките звезди!

В 8 000 години те се носят от 38 degrees.This север на юг стена се използва за наблюдение на малки звезди най-високата точка! Szemlél е точката, от където можете да наблюдавате звездите!


AG_Giza1
Сфинкс може да е по-стара от пирамидите в Гиза
Ерозията намерена от страна на тялото на Сфинкса може да бъде причинено само от дъждовна вода. Районът, където Сфинкса се намира на източната граница на Сахара е много суха за дълго време през последните 5 000 години. Според геолога Робърт Schoch, тя датира от по-ранен период, дъждовно, най-малко 5 000-7 000 BC (оценка от R.Schoch). По това време, климатът там е много по-различна от настоящата. All надлъжното следи, причинени от водна ерозия на оригиналния Sphinx статуята са съществували още в началото на сухия период, т.е. 2500 г.пр.Хр. Като нова глава трябваше да бъдат издълбани да прилича на текущата фараон на всеки ремонт, главата на стария тялото видими в настоящото дни трябва да са били образувани по това време, както добре. Две стари снимки, показващи различните глави, и те също така показват, че новият шеф не е в оригиналния й място!
Тук ще бъде два Sfinx с грешното място главата на Сфинкса.
SphinxA

Лапите са, докато по цялата дължина е 150 фута (45 метра) .The главата е с дължина 30 (10 м) фута и 14 фута (четири метра) широк 50 фута дълъг (15 млн). Тя е дълга 200 фута и 65 фута висок. Главата е забележимо, несъразмерни в контекста на тялото. SphinxB


Above, чертеж, показващ какво Сфинкса може да има, след като изглеждаше.
Hidden Календар на Хуфу
от Andr á ите G ö czey, унгарски архитект
Това е общото мнение на египтолозите, че малките пирамиди следващите до голямата пирамида на Хеопс послужили като гробни места за близките на фараона. В северната от тях е пирамидата на Hetepheres, като средната е, че на Meritetes, докато най-южният от тях е, че на Hanutsen.
Някои факти, които не са били предварително считат, показват, че има възможност, че пирамидите - поради тяхното споразумение за земята план - не са само погребални места, но и ключови компоненти на соларен календар.

Като резултат от позицията на Ghiza Некропола на 30 градуса ширина лъчите на изгряващото слънце точно указват посоката на това право на изток по време на есенното и пролетното равноденствие; докато Изгрев е насочено 28 градуса на север от това (т.е. N62ºE) по време на лятното слънцестоене и 28 градуса на юг от това (т.е. S62ºE) по време на зимното слънцестоене. ! Тези ъгли са били нарочно вградени в относителните позиции на пирамидата на Хуфу и 3 Куинс пирамидите

Разстоянието от SP и върха на Meritetes е 110 m, разстоянието между върховете на Meritetes и Hetepheres е 59,25 м (от Wikipedia); тен (59,25 / 110) показва ъгъл 28 градуса!
hethep1ev

Това изображение показва изгрева в Гиза по време на лятното слънцестоене. Обърнете внимание на ъгъла на повишаване на слънцето.

Кликнете, за да увеличите. Изображението се генерира чрез ефемериди The Photograppher му.
AG_Khufu_calendar
Когато в момента на равноденствието и в двете пролетта и есента, лъчите на изгряващо слънце хит на върха на средния пирамидата (Meritetes) хоризонтално тогава сянката на тази апекс марка на ясно важен нюанс точка (SP) върху наклонената страна югоизточната на Голямата пирамида на Хеопс.
Равноденствията
Правата линия, свързваща проекцията на това място SP към проекцията на върха на пирамидата Meritetes на основния план определя точна посока изток-запад. Ако една права линия от SP (нюанс точка) под ъгъл от N62ºE (т.е. 62 градуса на изток, измерена от право на север), тази права линия пресича на върха на най-северната пирамида (Hetepheres).
Лятното слънцестоене
По време на лятното слънцестоене (от началото на годината) само сянката на най-северната малка пирамида на Hetepheres появява на маркера сянка дата точка. Връх точката сянката на Hetepheres започне да се движи на север 77-59 см на ден.
По време на есенното равноденствие на, т.е. на 21 септември, на върха на пирамидата на Meritetes изглежда съвпада с посочената точка сянка дата маркер, със сянката на Hetepheres близо it.The връх точка сянка на Meritetes започне да се движи на север 59-77 см на ден.
KhufuCalendarDec21
По време на зимното слънцестоене сянката на най-южната малка пирамида на Hanutsen появява близо дата маркер точка сянка със сенките на Meritetes и Hetepheres. Връх точката сянката на Meritetes започне да се движи обратно на Южна 77-59 см на ден.
По време на пролетното равноденствие, т.е. на 21 март, на върха на пирамидата на Meritetes изглежда съвпада с посочената точка сянка дата маркер, със сянката на Hetepheres в близост до нея. Връх точката сянката на Hetepheres започне да се движи обратно на Южна 59-77 см на ден.
Линк The Video: http://www.youtube.com/watch?v=d816AkwMbHM

Резюме
Три малки пирамиди, разположени на изток от пирамида Хуфу, имат размер, съответстващ на една пета част от височината на пирамидата на Хеопс. Северният нарича Hetepheres, като средната нарича Meritetes, а южният нарича Hanutsen да играе важна роля за измерване на времето, като се посочва тримесечия на годината. С помощта на своята сянка гласове в точката на SP на една пета от югоизточната ръба на юго-източната страна на голяма Хеопс пирамида, годината може да бъде разделен на четири части. Пирамидата Meritetes определя както на пролетното равноденствие и есенни чрез леене под сянката на своя връх на източния SP точката на Хуфу при изгрев слънце, както на 21 март и 22 септември. Чрез кастинг своята сянка върху точката на SP при изгрев слънце на 21-ви декември, южната малка пирамида Hanutsen показва на зимното слънцестоене. С помощта на сянката на върха му гласове в точката на SP при изгрев слънце на 21-ви юни северната малка пирамида Hethepheres точно определя лятното слънцестоене.


AG_Khufu_calendar
PyramidKhufu3
Сутрин сянката на гласове от северната малка пирамида Hetepheres се движи между две важни точки през годината: от точката на SP означаваше лятното слънцестоене намира на една пета от югоизточната наклонената страна на пирамидата, до зимното слънцестоене, в съответствие с северната стена на църквата, сянката му бе хвърлен от 60 до 70 cm висока от източната страна на Хеопс в разгара на точката за SP всяка сутрин (виж съвременния земята план с малкия прозорец по стената). Дори и да не се вижда в момента, сянката на ден за ден пътува напред-назад вероятно е съществувала към момента на Хеопс, като по този начин, всеки ден от цялата година може да се маркира! Тя ще бъде цялата година календар на източната страна на Хуфу за височината на малки пирамиди!
* * *
Забележка: Можете да видите също и "плаващите" на звездите по време на големия годината!

1 градус на всеки 72 години!

25 920 години, 12 звезди съзвездия!
Има и още една малка пирамида от размери 21.7 х 21.7 м на изток от Хуфу, на върха на който показва звездите, които се издигат под същия ъгъл, всяка сутрин. Гледайки от края на стената, обграждаща голяма пирамида, с работен обем от 1 градус в хода на звезди може да се наблюдава на всеки 72 години.AG_Giza2

Вижте също "Хуфу скрит календар" на YouTube, чрез Андраш Goczey


evpircsucs

Пирамида на Chephren (известен още като Khephren Khafre)


В пирамидата на Khafre, известен също като пирамидата на Chephren, е най-големият от второ втората по височина и на египетски пирамиди в Гиза.
Часът на лятно и зимно слънцестоене е маркиран с прави линии на 28 градуса всеки, извлечени от най-високата точка на Khefren.

The лятното слънцестоене е белязана от права линия, като се започне от върха на пирамидата и ще 28 градуса север (от запад на източна посока) пуснат на чертежа от JAR Legon през 2000 г. (27.95 градуса). Линията на зимното слънцестоене може да се определи чрез отразявайки тази линия в южна посока. В североизточната част на стъпалото-точката на варовик Khentkawes ще бъде местоположението на зимното слънцестоене. С течение на годините може да бъде разделена на две равни части по този начин, разделянето на годината на две части е създаден. В лятното слънцестоене е свързан с 21-ви юни, а на зимното слънцестоене на 21-ви декември. Днес има 6 месеца между двете дати.


250 + 205,5 = 455,5 205,5 + 213 + 440 = 858,5 455,5 / 858,5 = 0,53 TG почти 28 градуса!
The "Nabta Playa Гиза" на младост, след Nabta Playa част!
AG_Giza3B
Поставянето на правите линии на близо 28 градуса намерени тук върху чертежа Гиза е целесъобразно; като по този начин може да се получи плана оформление в малък мащаб!
+ 205.5 = 250 455,5

205,5 + 213 + 440 = 858,5

тен -1 (455.5 / 858.5 = 0,53) = 27,95 ° С, почти 28 градуса!
Вижте: The "Nabta Playa Гиза" на младост, след Nabta Playa част!
AG_Giza3
Вижте: Nabta Playa Giza на YouTube, Андраш Goczey

Hidden Календар на Menkaure


Видели деление на годината на две части и на четири части, както и маркирането на всеки и всеки ден (на източната страна на пирамидата на Хеопс), други възможни деления трябва да бъдат изследвани.

Трите малки пирамиди, разположени на южния страна на пирамидата на Menkaure, когато се гледа в южна посока, направи разделението на годината в точно 4 х 7 = 28 дни. Това може да стане чрез наблюдаване на Луната, тъй като се променя от новолунието, полумесец полумесец, пълно Луната и намаляващата луна по време на всеки 28 дни. Това дава възможност за разделяне на 7, 14, 21 и 28 дни (виж изображението по-долу от Ahet-Aton известен още като Ехнатон), с помощта на която две години срок може да бъде точно разпределени в 26 х 28 = 728 дни.

На 728 дни могат да се разделят от 14 почти напълно, показва точно 52 повторения с деление от 14 посочено в чертежите. Останалата част възлиза на 0,3% на всеки две години.


Akhenation
Фараона Ехнатон, 14 лъчи може да показват, че дискът не е слънцето, а луната ...
Най-интересното е, че две и половина Луни са разделени от 14 дни.
Вижте "Menkaure скрит календар" на YouTube, Андраш Goczey

Menkaure, Хатор и Cynopolite Nome, Старото царство, Dynasty V. 2548-2530 г. пр.н.е. Green шисти (Greywacke) 3 фута 1 3/8 инча (Египетски Музей, Cairo)


Всяка жена има среща на Луната на собствената си: това е разбира се 28 дни менструация цикъл ...
Copyright от Andr á ите G ö czey
Каталог: wp-content -> uploads -> 2015
2015 -> Висше военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“
2015 -> Правила за изменение и допълнение на Правила за търговия с електрическа енергия Съществуващ текст
2015 -> 120 Основно училище “Георги С. Раковски” София
2015 -> Премиерният сериал Изкушение от 12 октомври по бтв lady
2015 -> Агнешко месо седмична справка: средни цени за периода 7 – 14 януари 2015 г
2015 -> Пилешко месо седмична справка: средни цени за периода 7 14 януари 2015 г
2015 -> Бяла кристална захар седмична справка: средни цени за периода 7 – 14 януари 2015 Г


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница