Гл ас д-р Ангел Шопов Образование, професионален опит и научни интересиДата03.09.2016
Размер17.99 Kb.
#8184
Гл. ас. д-р Ангел Шопов
Образование, професионален опит и научни интереси:
Висше, магистър по право, завършено с отличие през 1999 г. в ЮФ на ПУ "Паисий Хилендарски".

Доктор по право, 2013 г., тема на дисертацията "Грешката като основание за унищожаемост на договорите", защитена в Института за държавата и правото - БАН.

Избран за асистент по Гражданско право в Юридическия факултет на ПУ "Паисий Хилендарски" през 2000 г. след проведен конкурс. Постъпва през 2001 г. след задължителния юридически стаж. По-късно старши асистент, понастоящем главен асистент.

Области на преподавания: Гражданско право – обща част; Юридически лица с нестопанска цел; Облигационно право; Международно частно право (2002 - 2004) за студентите от ЮФ на ПУ; Правна защита на потребителите за студентите от ЮФ, участващи в Правната клиника за защита на потребителите (2002-2005); Право на Европейския съюз (учебна 2004/5 г.) за студентите от Факултета по икономически и социални науки на ПУ.

Автор е на разработки в научни направления, които съвпадат с областите на провеждани занятия, както и по проблеми на сравнителното право; на семейното и наследственото право.
Специализации, продължили повече от месец:

Юни и юли 2013 г., ЮФ на Университета във Фрибург (http://www.unifr.ch/ius/fr/accueil), Швейцария, стипендиант на фондация "Кацарови". Тема на индивидуален научен проект "Задължението за приложение на по-благоприятния закон за потребителя".

Април - юни 2005 г., Т. М. С. Асер Институт (www.asser.nl) - Хага, Холандия. Сравнителноправно изследване по индивидуален научен проект „За обхвата на погрешната представата при заблуждението като елемент на гражданската измама”.

Ноември и декември 2002 г. вкл., Университет за чужденци (http://www.unistrapg.it/) в гр. Перуджа, Италия. Езикова специализация като стипендиант на италианското министерство на външните работи.


Участия в:

- международни изследователски проекти; в колективни и индивидуални научни проекти, финансирани от Фонд „Научни изследвания” към Пловдивския университет.- журита на студентски форуми като напр. състезания за решаване на казуси по гражданско и търговско право от 2010 г. насам; в конкурси за студентски научни съчинения от 2011 г. насам.
Организационни умения: Факултетен Еразъм координатор (2011);
Чужди езици: английски, френски, италиански, руски.

Каталог: paunov -> Prepodavateli
paunov -> Програма по публична администрация примерен в ъ п р о с н и к по сравнителна публична администрация
paunov -> Латинска правна терминология и казуистика анотация на курса
paunov -> L’âge d’or de l’ancienne faculté de droit de Bourges au xvie siècle Xavier Godin
Prepodavateli -> Проф д-р жасмин николова попова -генова
Prepodavateli -> І. Публикации в Република България
Prepodavateli -> Европейски формат curriculum vitae автобиография
Prepodavateli -> Списък на научните трудове на доц д-р Богдан Йорданов
Prepodavateli -> Творческа автобиография на


Сподели с приятели:
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница