Големият лов на растения продължава…Дата16.08.2017
Размер181.66 Kb.

Големият лов на растения продължава…

Никога моментът не е бил по-подходящ за Големия лов на растения и за да се порадваме на забавни и свободни образователни занимания в класната стая, в Интернет и навън.За повече подробности посетете:
„Невероятно – един от най-добрите образователни проекти, на които съм попадал за петнадесет години в сферата на образованието Пол Стоун, учител

Големият лов на растения - Дейности


Занимателни занятия за деца на възраст от 5 до 11 г., всички видимо свързани с основната програма по науките.5-6 годишните са

"Наблюдателите",

които търсят растения в местната среда и ги разглеждат внимателно. Те ще научат за частите на растенията и да откриват

прилики и разлики.
Занятие 2: Намери растението - 2

урока

Търсещите отиват на втора разходка, за да открият растения от примерния албум. Те ще използват умения за наблюдение за сравняване и намиране на съответствия между живите растения и тези от албума.6-7 годишните са

"Откривателите "

при събирането на удивителните растения, живеещи в тяхната част от света. Те ще видят сходствата и разликите между растенията в различни местообитания, ще съберат образци и ще ги проучат в прости експерименти.

Занимание 2: Намери растението - 2

урока


Откривателите ще работят по няколко проекта за наблюдение, използвайки растенията, събрани по време на разходката – свалете подробностите или измислите ваши собствени!
7-8 годишните са "Мислителите" Тези занимания предлагат редица възможности на децата да мислят критически. Мислителите биват окуражени да разсъждават върху откритото от тях и да обединят идеите си. Децата ще проучат как използваме растенията и ще изследват как те растат успешно.
Занимание 2: Добър живот 2

урока

Мислителите ще обсъдят какво е необходимо за успешен растеж на растенията и ще направят изпитания чрез наблюдаване на истински растения, отгледани при определени условия.Занимание 1: Размисъл и

разходка - 3 урока

Търсещите разглеждат частите на растенията и след това се разхождат, за да намерят диви местни растения. Предложени са начини за използване на събраните растения и листа или можете да измислите ваши собствени!


Занимание 3: Помощ! - 1 урок Търсещите ще видят растения, които са спаружени и нездрави. Като използвате работния лист, кажете на децата да подредят серия от картинки-комикси в правилния ред.
Занимание 1: Размисъл и

разходка

2 урока - Откривателите отиват на разходка и намират диви местни растения в два контрастиращи района – напр. мокър/сух. След това записват и описват различните местообитания и растения, които са открили.
Занимание 3: Сортиране и

покълване

2 урока Откривателите ще наблюдават различни видове семена, за да видят удивителното разнообразие от форми, размери и цветове, ще покълват семена, записват

интересни подробности и ще направят изложба в класната стая.


Занимание 1: Размисъл и разходка

2 урока Мислителите ще отидат на разходка и разсъждават за това как използваме растенията. Децата ще извършат подробно наблюдение и биха могли да запишат разходката в снимки или на аудио запис.


Занимание 3: Факторът 'чувствам се

добре'

2 урока - Мислителите ще съберат и ще изследват растителни продукти. Колекцията може да се използва за създаване на плакати за употребите на растенията и как те ни карат да се чувстваме добре.

.8-9 годишните са "Колекционерите" Дарвин много се е интересувал от събиране и правел колекции, наблюдения и записки, за да документира как растенията и животните се адаптират към околната среда. Това е идеална възможност да следваме стъпките на Дарвин!
Занимание 2: Нагаждане 2 урока Събирачите ще сравнят различните условия и растения, които се намират в двете местообитания, и ще размислят за възможни заплахи за местообитанията.

9-10 годишни те са

"Изследователите " В тези занимания Изследователите ще изучават разпространението на семената и ще направят експеримент за покълване. Те също ще могат да съберат, подготвят и съхранят семена в собствените им Мини банки за семена.
Занимание 2: Разклащане, летене,

лепене!

2 урока - Изследователите ще помислят за начини за разпространение на семената наоколо и ще възпроизведат някои от техниките за разпространение на семената, използвайки образци.

10-11 годишните са „ Растителни

детективи “

Те ще видят как учените са

идентифицирали неизвестни семена и след това ще тръгнат към своето предизвикателство. Тяхната мисия е да идентифицират някои мистериозни

семена. Разрешаването на тази загадка ще комбинира наблюдаване на доказателства с творческо мислене.


Занимание 2: Назови растението Растителните детективи ще разгледат мистериозните семена и ще проведат експерименти за покълване, за да ги идентифицират според редица променливи с помощта на "безпристрастен тест".

Занимание 1: Размисъл и

разходка

2 урока -

Събирачите отиват на разходка и сравняват растителни местообитания и събират, документират и притискат между листове образци от списъка с шаблоните, като истински Колекционери на растения.


Занимание 3: Събиране на образци

2 урока - Събирачите ще следват инструкциите, за да направят хербарий с образци – точно като този на Дарвин. Те също ще разгледат съвременни образци и ще видят как създаването им допринася за опазване на околната среда.

.

Занимание 1: Наблюдение намаргаритки Изследователите намират тревна зона и я ограждат, за да защитят растенията

от намеса. Те ще посещават същата зона в продължение на седмици, ще събират и обработват семе от маргаритки и ще го съхранят в собствените си Мини банки за семена!Занимание 3: Време за семената Изследователите ще планират експеримент, за да видят колко време отнема на семето да покълне, като използват слънчогледово семе,

и ще запишат и, може би, сравнят данните за покълването с други училища на уеб сайта.
Занимание 1: Размисъл и разходка Растителните детективи ще чуят истински истории за учени, които идентифицират неизвестни семена, и после ще помислят за идентифициращи характеристики на растенията, които срещат.

.
Занимание 3: Намерирастението Растителните детективи ще се опитат да идентифицират неизвестното растение на място и да съберат образци, като създадат тест и материали, които да се използват през следващите години.

Големият лов на растения продължава…

Всяка възрастова група има набор от адаптирани към нея занятия, всички те свързани с учебната програма, с познати процеси и понятия на преподаване. Разгледайте тази брошура за резюмета на занятията.


За пълните указания за занятията и за всичко, от което се нуждаете, за да участвате – включително всички ресурси за преподавателя и допълнителни материали, като филми и интерактивни игри – посетете www.greatplanthunt.org (НАЛИЧНИ САМО НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК).

Присъединете се към хиляди учители и деца, които се забавляват, учейки с Големия лов на растения:


“Ръководството за учителя и отделните брошури за възрастовите групи са толкова подробни и добре измислени, че ги намираме невероятно полезни и вдъхновяващи." Морийн Гейсън, начално училище на Английска църква на Вси светии, Лийк Утън

"Искам да науча повече за растенията, защото преди този проект просто смятах, че те са красиви, но сега знам за различните места, където растат, и различните начини, по които хората могат да използват растенията." Джеуд, Р6, Уест Лотиън


"Искаме да ви благодарим за този извор на блестящи материали и за прекрасния уеб сайт. Никога вече няма да имам затруднения при подготовката." Джанет Хейлс, начално училищеЧърч вейл“, Мансфийлд

"При тези добре замислени материали и планиране, решихме да изградим цялата ни седмица на науката около темата за Дарвин и Големия лов на растения. Това беше чудесна, забавна образователна седмица, вдъхновена от вашите материали. Нещо повече, децата, които се оплакваха, че не обичат природата, сега са напълно погълнати от естествения свят, дотам че събират образци от дома си!" Наташа Бирни, начално училище Объмарл,


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница