Госпожо, ГосподинеДата14.01.2018
Размер35.79 Kb.
#46763
Госпожо, Господине,
Моля, прочетете внимателно тази информация, което ще Ви помогне по-добре да разберете лечението с имплантати, от което Вие се нуждаете.
Поставянето на зъбни имплантати позволява изработването на неподвижни мостове, алтернатива на подвижни протези или евентуално стабилизирането на подвижните протези.

Рентгенологичното изследване, както и анализът на модели от Вашите челюсти, от което имаше нужда позволява да се оцени количеството кост, с която се разполага за поставянето на имплантатите и да се предвидят протетичните възможности.

Съвременните имплантати се изработват от титан - метал, чието основно свойство е идеалната биологична съвместимост с костта и другите тъкани в устната кухина. Този метал се използва от много години в зъбната имплантология, както и в ортопедичната хирургия (стави, протези на ханша и др.).

Хирургичната интервенция за поставянето на имплантатите не е травматизираща и може да се извърши без никакъв проблем в зъболекарския кабинет. Понякога тя се извършва обаче от съображения за сигурност под антибиотична защита. Обикновената местна анестезия е абсолютно достатъчна и осигурява идеален оперативен контрол.

Усложненията в слеоперативния период са минимални. Двата задължителни контролни прегледа през ден за полагане на специфични грижи за оперативната рана също допринасят за това.

Оток може да се появи в продължение на няколко дни, без болка или със слаба болезненост, която може лесно да се овладее с обезболяващ препарат.

Конците от шевовете се отстраняват след осем до десет дни.

Веднъж поставени в костта, имплантатите трябва да бъдат оставени под венеца “за да врастнат” в продължение на около шест месеца. В действителност при зараждането на имплантологията, имплантатите са били веднага натоварвани (поставяне на временен мост) и не са враствали в повечето случаи, тъй като не е осигурявано време за свързване с костта. Изследванията от последните двадесет години показват ясно, че един промеждутък от шест месеца осигурява съвършена симбиоза между костта и имплантата при ниво на успех 95%. Следователно “изхвърлянето” на имплантат е станало рядкост. Този срок би могъл и да се съкрати на четири месеца за горна челюст и на 3 за долна челюст при положение, че се изпълзуват лазери и анаболни препарати, които усилват образуването на нова кост.

След този срок се поставя локална анестезия, за да се открие горната част на имплантата и да се постави т.н. “цикатризационен винт”, който остава 7 до 10 дни и служи за оформяне на биологичното пространство на бъдещата протеза във венеца. След това цикатризационния винт се премахва и на негово място се поставя т.н. “пънче”, върху което се адаптира бъдещата протеза, която ще се завинти или циментира. Тези намеси са много по-безобидни от първата и по принцип не предизвикват никакви усложнения. Тези 5% неврастнали имплантати, които все още се срещат (и чийто процент за съжаление е присъщ за цялостната медицинска практика), се установяват бързо през първите 1 до 3 месеца на врастването. След като е сигурно, че имплантатът е приет, се пристъпва към изработването на окончателния мост. По принцип коронките или мостовете върху имплантати се изработват от металокерамика или фотополимер, като металната основа и в двата случая трябва да бъде от титанова сплав, за да се избегне електрическо напрежение между протезата и имплантата, т.н. “би/поли/-метализъм”. При стойности на това електрическо напражение над 100 mV, колкото е естественото електрическо напрежение на живата клетка, се получава увреждане на костните клетки, което е пагубно за имплантата.

Така създадените опори са съвършено стабилни и дават възможност за постигането на нормална функция и естетика. Трябва да се има предвид и Вашето участие, изразяващо се в специалните грижи. Хигиената на протезите върху имплантати се извършва със специални междузъбни четки и конци / виш брошурата /. След протезирането е необходимо да се извършат серия от контролни прегледи, а именно: след един месец, след три месеца, след шест месеца и след една година.

След това – два пъти годишно до третата година, а по-нататък - един път годишно, освен ако не възникне необходимост.
В настоящият момент имплантологията е една надеждна и рутинна техника в стоматологията
T.B.R.- имплантатната система, която Ви предлагаме за лечение на Вашия случай е създадена преди 20 г. в гр.Тулуза, Франция от д-р Андре Бенаму. През 2001 г. в стоматологичната практика у нас навлезе усъвършенствуваната версия – T.B.R. ide@. Имплантатната система притежава европейски сертификат за качество и се явява една от най-добрите имплантатни системи в Европа и света. Разрешена е за внос и употреба в България. Фирмата производител гарантира 95% успеваемост. Останалите 5% се дължат на незадоволителна хигиена от страна на пациента и на случайни причини. Нашият, вече близо 4 годишен опит с нея, гарантира 99% успеваемост.

Металокерамичните конструкции, които предлагаме ще бъдат изработени от съвременна низкотопима флуоресцираща керамика Solution – Германия, а фотополимерните – от Megadenta – Германия, последно поколение микрохибридни материали, употребявани в зъботехниката. И в двата случая се използува титановата сплав Titachrom – Италия, която няма аналог при титановите сплави.


Тези няколко пояснения бяха предназначени за Вашата информираност относно лечението, което ние можем да Ви предоставим.

Повече ивформация за имплантационната система можете да получите от интернет /виж адреса на корицата/.Оставаме на Ваше разположение на GSM 0888/94 80 72 за всяко допълнително пояснение, което Вие бихте желали да получите.


Сподели с приятели:
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница