Herculite xrv микрохибриден композиционен възстановителен материалДата27.09.2016
Размер83.62 Kb.
#10978
HERCULITE XRV

Микрохибриден композиционен възстановителен материал
Микрохибридният композит Herculite XRV е фотополимеризиращ стоматологичен възстановителен материал на полимерна основа, който съдържа приблизително 78% тегловни части (59% обемни части) неорганичен пълнител със среден размер на частиците 0,6 микрона. Herculite XRV беше първият универсален композит със субмикронна големина на частиците, представен на пазара, предлагащ революционното предимство на изключителна естетика и същевременно много добри механични характеристики. В следващите години Herculite XRV се превърна в златния стандарт за композитната технология благодарение на своята издръжливост, стабилност на цветовете, ететика и оптимално напасване VITA™.

Условия на Cъхранение и Cрок на годност

Herculite XRV трябва да се съхранява при стайна температура.

Срокът на годност е отбелязан на опаковката. Не използвайте след изтичане на срока на годност.

Трябва да се направи всичко възможно композитът да бъде защитен от видима светлина преди употреба.МОЛЯ ДА ИМАТЕ В ПРЕДВИД СЛЕДНОТО:

Вие сте закупили този композит в шприца или в дозираща система Unidose™. За всяка доза има определени изисквания за работа и съхранение, които (ако се спазват) ще предоставят възможност за отлична работа от страна на потребителя по време на целия период на годност на материала. Моля, следвайте съответните препоръки, отбелязани по-долу за направения от Вас избор на дозиране.Дозиране със шприца: За да осигурите оптимална работа на шприците по време на употреба: След нанасяне на композита, освободете налягането със завъртане буталото на шприца с два оборота назад. Това ще предотврати натрупване на материал в капачката и ще осигури надеждно използване на композита при съхраняването му.

Дозираща система Unidose: накрайниците на компюлите са създадени за УПОТРЕБА САМО ПРИ ЕДИН ПАЦИЕНТ. Не затваряйте отново и/или не използвайте повторно накрайниците на компюлите, след като материалът е подготвен за дадения пациент.

ПРЕДИ ПОСТАВЯНЕ -- ПРЕПОРЪКИ ЗА ПРАВИЛНО ПРИЛОЖЕНИЕ

 • Силно препоръчително е да се използва кофердам (OptiDam™) за изолиране на подготвения зъб от замърсяване.

 • Изолирайте зъба от съседни зъби. Използвайте матрична система (SuperMat® или Adapt® секционни матрици) с ръбове за постигане на подходящи проксимални контакти.

 • За влажните дентинови повърхности (за разлика от сухия дентин) е доказано, че усилват здравината на свързване на бондинг агентите при техника на тотално ецване (като OptiBond Solo Plus, OptiBond FL) ЗАБЕЛЕЖКА: "Влажни" не означава замърсени с кръв или слюнка.

 • Трябва стриктно да се спазва последователността на поставяне, описана в настоящата инструкция.

 • Отделете време, за да определите повърхността, върху която ще свързвате.

 • Моля, внимавайте въздушната струя да не съдържа масло или други замърсители.


OPTIBOND SOLO PLUS и OPTIBOND ALL-IN-ONE


OptiBond Solo Plus е еднокомпонентен адхезив за техниката “тотално ецване”, комбиниращ праймер и адхезив в един флакон и се използва с гел за ецване. OptiBond All-In-One е еднокомпонентен "самоецващ" адхезив. И двата продукта се предлагат във флакони и система Unidose™.

ДИРЕКТНО СВЪРЗВАНЕ КЪМ ЕМАЙЛ/ДЕНТИН С

OPTIBOND SOLO PLUS -- МЕТОД НА ТОТАЛНО ЕЦВАНЕ
 1. Изолирайте и подсушете.

 2. Нанесете Kerr Gel Etchant** върху емайла и дентина за 15 секунди.

 3. Изплакнете обилно, като се уверите, че цялото ецващо вещество е отстранено.

 4. Подсушете леко, не пресушавайте.

 5. Ако използвате Solo Plus в бутилка, разклатете я леко преди употреба. Ако използвате Solo Plus в система за доставка Unidose, завъртете капсулата по средата и изхвърлете по-дългата част.

 6. Нанесете OptiBond Solo Plus върху емайловата/дентиновата повърхност с леко четкащо движение за 15 секунди.

 7. ЛЕКО подсушете с въздух за 3 секунди.

 8. Фотополимеризирайте. *

 9. Продължете с нанасяне на композит Herculite XRV.

ДИРЕКТНО СВЪРЗВАНЕ КЪМ ЕМАЙЛ/ДЕНТИН С

ALL-IN-ONE-- МЕТОД НА САМОЕЦВАНЕ
 1. Подгответе кавитета. Измийте обилно с водна струя и подсушете с въздух (не пресушавайте).

Забележка: С цел постигане на оптимална адхезия, винаги отпрепарирайте всички повърхности с емайл и/или гранични зони преди нанасяне на адхезива OptiBond All-In-One.

 1. Разклатете леко флакона с адхезива OptiBond All-In-One.

Забележка: При първата употреба разклатете флакона енергично в продължение на 10 секунди.

 • Дозираща бутилка: Капнете 2–3 капки от адхезива OptiBond All-In-One върху чиста плочка. След това веднага поставете капачката.

 • Дозираща система Unidose™ ( за употреба само при един пациент): Отворете системата и поставете апликаторната четчица в контейнера, за да намокрите върха й.

 1. С помощта на апликаторната четчица за еднократна употреба нанесете обилно количество адхезив OptiBond All-In-One по повърхността на емайла/дентина. Втрийте с четкащо движение в продължение на 20 секунди.

 2. Нанесете втори слой от адхезива OptiBond All-In-One с четкащо движение в продължение на 20 секунди.

 3. Първо изсушете адхезива с лека струя въздух, а след това със средно силна струя с обезмаслен въздух в продължение поне на 5 секунди.

 4. Фотополимеризирайте. *

 5. Нанесете композита според указанията за употреба на производителя.

Забележка: Смесителните плочки, накрайниците за ецващия гел и накрайниците за апликатора на Kerr са предназначени за еднократна употреба.


ПОСТАВЯНЕ

 1. Изберете желания цвят. За повече информация се консултирайте с “Обяснение на системите за оттенъци на Herculite XRV”.

 2. Ако използвате шприца, след изстискване на материал в смесителното блокче, не пропускайте да завъртите шприцата поне на два пълни оборота обратно, за да се освободи налягането върху материала.

 3. Ако използвате система Unidose, сложете накрайник и подравнете добре в диспенсера.

 4. Поставете върха на компюлата в най-дълбоката част на препарацията.

Внимание: Изстисквайте бавно с равномерен натиск.

 1. Отделните слоеве не трябва да бъдат по-дебели от 2 мм. След поставяне на всеки слой, загладете композита, за да осигурите периферна адаптация.

 2. Фотополимеризирайте всеки слой*. Когато са налице повече повърхности, полимеризирайте всяка повърхност.

ОБЯСНЕНИЕ НА СИСТЕМИТЕ ЗА ОТТЕНЪЦИ НА HERCULITE XRV
Herculite XRV се предлага в множество оттенъци на VITA. Поради сложния процес на подбиране на цветове по VITA, много производители на композити включват своя собствена разцветка, която се доближава до цветовете на VITA. Тъй като композитите на Kerr показват идеално съответствие с vacuum VITA, просто използвайте разцветката по VITA в кабинета си.

(Бележка: VITA е регистрирана търговска марка на VITA Zahnfabrik Company, Германия)


По-долу следва списък на предлаганите цветове Herculite XRV:


Herculite XRV шприца

Емайл/Дентин

A1/A1

A2/A2


A3/A3

A3.5/A3.5

A4/A4

B1/B1


B2/B2

B3/B3


B4/B4
C1/C1

C2/C2


C3/C3

C4/C4
D2/D2

D3/D3

D4/D4
Инцизален светълИнцизален среден
Цервикален червено-кафяво

Цервикален жълто-кафяво


Herculite XRV Unidose

Емайл/Дентин

A1

A2/A2


A3/A3

A3.5/A3.5

A4

B1/B1


B2/B2

B3


B4
C1

C2/C2


C3

C4
D2/D2

D3

D4


Инцизален светъл

Инцизален среден
Инцизален - Този цвят предлага на зъболекаря високо ниво на прозрачност за изграждане на ръбовете на резците или прозрачната им анатомия. Той е чудесен материал за поставяне на краен слой върху различни композитни реставрации.

Система Unidose с накрайник - Тези накрайници са цветово кодирани, както и с отпечатан върху тях цвят с цел избягване на обърквания при избора. Цвета на тялото на накрайника показва кой от трите варианта с различно предназначение използвате:
ЧЕРВЕН НАКРАЙНИК Инцизал

ЧЕРЕН НАКРАЙНИК Дентин

СИВ НАКРАЙНИК Емайл
Указания за стерилизация на пистолета за Unidose – в автоклав: 30 минути при 134°C.

OptiGuard

SURFACE SEALANT (СИЛАНТ ЗА ПОКРИВАНЕ НА ПОВЪРХНОСТИ)

OptiGuard е композитен силант, който се поставя като краен слой върху всички композитни реставрации.

Модерните бързодействащи финиращи материали могат да причинят миниатюрни пукнатини, които водят до преждевременно износване на композита и могат да продължат да се разпространяват под повърхността.

Нанасянето на силант може да предпази повърхността на композита от ранно износване и по този начин да увеличи шанса за по-голяма дълготрайност и здравина на вашите възстановявания.Указания за употреба на:

OptiGuard - силант за повърхности

 1. Изплакнете завършената реставрация и подсушете.

 2. Ецвайте** повърхността на реставрацията и приблизително 2 mm от емайла извън границата за 15 секунди.

 3. Изплакнете обилно зъба и подсушете с въздух, несъдържащ масло.

 4. След изстискване на малко количество OptiGuard в смесително блокче за еднократна употреба на Kerr, нанесете тънък слой с апликатор на Kerr по ецваната повърхност. Обдухайте леко, за да се изглади нанесеното върху повърхността.

 5. Фотополимеризирайте. *

 6. Проверете захапката, ако е необходимо.

*Препоръчителна продължителност на полимеризация: Само за мощност ≥ 500 mW/cm2.

Demi и L.E.Demetron II: 5 секунди за бондинг агент и композит цвят A3 и по-светли цветове и 10 секунди за композит цвят A3.5 и по-тъмните нюанси.

L.E.Demetron I: 10 секунди.

Optilux 501: в режим Boost - 10 секунди, в режим Ramp - 20 секунди, в режим Regular - 20 секунди.

За всички други лампи вижте инструкциите на производителя.

** ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ:Съдържа фосфорна киселина. Избягвайте контакт с кожата, очите и меките тъкани. В случай на контакт с кожата или очите, незабавно изплакнете с вода. Осигурете офталмологична помощ. Само за външна употреба.
ВНИМАНИЕ: Неполимеризиралата метакрилатна смола може да причини контактен дерматит и да увреди пулпата. Избягвайте контакт с кожата, очите и меките тъкани. След контакт изплакнете обилно с вода.

Фиг

Ограничаване на отговорността на kerr

Техническите съвети на Kerr, устни или писмени, имат за цел да подпомогнат стоматолозите при употребата на продуктите на Kerr. Стоматологът поема изцяло риска и отговорността за щети, възникнали вследствие на неправилна употреба на продуктите на Kerr. В случай на дефект в материала или изработката отговорността на Kerr е ограничена, по усмотрение на Kerr, до подмяна на дефектния продукт или част, или възстановяване на действителната цена на дефектния продукт. За да се използват правата по тази ограничена гаранция, дефектният продукт трябва да се върне на KERR. Kerr в никакъв случай не носи отговорност за косвени, инцидентни или последващи увреждания.

С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА ИЗРИЧНО ПОСОЧЕНОТО ПО-ГОРЕ KERR НЕ ДАВА НИКАКВИ ГАРАНЦИИ, ИЗРИЧНИ ИЛИ ПОДРАЗБИРАЩИ СЕ, ВКЛЮЧИТЕЛНО ГАРАНЦИИ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ОПИСАНИЕТО, КАЧЕСТВОТО ИЛИ ПРИГОДНОСТТА ЗА ОПРЕДЕЛЕНО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ.Мипис” ООД – Варна

mipis@abv.bg

www.mipis.com

Производител:

Kerr Hawe


гр. Варна

ул.”Генерал Цимерман” №55

тел/факс: 052 / 612 123гр.Варна


ул.”Патриарх Евтимий” №35

тел/факс: 052 / 601 648


гр.София


ул.”Перник” 91

02 / 952 66 450882 / 508 239; 0882 / 820 766Каталог: Datasheets
Datasheets -> I-plast hc топло полимеризираща акрилна смола на базата на метилметакрилат
Datasheets -> I-plast hc топло полимеризираща акрилна смола на базата на метилметакрилат
Datasheets -> S р е е d ех силиконов отпечатъчен материал speedex putty -основна маса
Datasheets -> Tubulicid blue туболицид син описание
Datasheets -> Временен цимент без евгенол
Datasheets -> Superacryl® plus топлополимеризираща пластмаса за протези характеристика
Datasheets -> Duracryl характеристика
Datasheets -> Brealloy f 400 Показания
Datasheets -> Dycal dycal ® е твърд, самовтвърдяващ, радио-непрозрачeн калциев хидрооксиден състав. Той няма да инхибира полимеризацията на акрилни и композитни възстановявания. Dycal се предлага в туби и в cfc разфасовки. Състав
Datasheets -> С широк спектър на приложение


Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница