Химакс Фарма еоод dio- renal Detox capsules Birch leaf dry extract 400 mgДата17.09.2016
Размер38.84 Kb.
#9962
Химакс Фарма ЕООД

Dio- Renal Detox capsules

(Birch leaf dry extract 400 mg/

Dandelion dry extract 100 mg)

Хранителна добавка от растителен произход
Хранителната добавка Дио-Ренал Детокс капсули представлява специфична комбинация, съдържаща 400 mg стандартизиран сух екстракт от листа на бреза (Betulae folii extractum siccum) и 100 mg сух екстракт от корен с надземна част на глухарче (Taraxacum officinale G.H. Weber ex Wiggers, radix cum herba)
Направеният преглед на наличните научни данни относно стандартизиран сух екстракт от листа на бреза (Betulae folii extractum siccum), който е основен активен принцип в състава на хранителната добавка и по- конкретно в състава на Дио-Ренал Детокс доказва относителна безвредност на препарата при установената при продължителна употреба дозировка. Специфичната му здравна претенция, избрана въз основа на продължителна употреба е увеличаване количеството на урината до постигане на пречистване и избистряне на уринарния тракт. Препаратът се определя като един регулатор във второстепенните съпътстващи оплаквания при потребители с бъбречно каменна болест с доказан „благоприятен ефект върху здравето”.

Направеният преглед на наличните научни данни относно сух екстракт от корен с надземна част на глухарче, който е основен активен принцип в състава на хранителни добавки и по- конкретно в състава на на Дио-Ренал Детокс доказва относителна безвредност на препарата при установената при продължителна употреба дозировка.

Общото заключение потвърждава употребата на растителни препарати от глухарче в установените индикации на традиционна употреба за облекчаване на симптомите, свързани с леки храносмилателни нарушения, временна загуба на апетит и за увеличаване количеството на урината. Глухарчето е доказало своите полезни действия по отношение на пречистването и детоксикацията на черния дроб.

Хранителната добавка Дио-Ренал Детокс, която е специфична комбинация, съдържаща 400 mg стандартизиран сух екстракт от листа на бреза (Betulae folii extractum siccum) и 100 mg сух екстракт от корен с надземна част на глухарче (Taraxacum officinale G.H. Weber ex Wiggers, radix cum herba) се определя като един регулатор във второстепенните съпътстващи оплаквания при потребители с бъбречно каменна болест. Доказан е „благоприятен ефект върху здравето”от увеличаване количеството на урината в комбинация с облекчаване на леки храносмилателни нарушения и полезни действия по отношение на пречистването и детоксикацшята на черния дроб. Намалява риска от развитие на болести при човека.
Положителните ефекти при използване препарати на база корен с надземна част от глухарче за облекчаване на симптомите, свързани с леки храносмилателни разтройства като чувство на пълнота в корема, метеоризъм и бавно храносмилане и за стимулиране на диуреза отдавна са признати емпирично. Не са намерени налични данни от клинични проучвания при използване на съответните растителни препарати. Диуретично действие на препарати от глухарче може да бъде свързано със съдържанието на калий в растението и с някои флавоноиди, въпреки че няма проучвания за потвърждаване на тази хипотеза. Горчивите съставки (sesquiterpenoids) могат да бъдат отговорни за стимулиране на храносмилателните течности в стомаха и стимулиране на жлъчния поток. Продуктите могат да бъдат считани за безопасни при традиционно използваните дози, с изключение на хора с бъбречна недостатъчност и / или диабет, и / или сърдечна недостатъчност. Въпреки че, токсикологични данни за глухарчето са много ограничени, нито Европейският комитет за традиционната употреба на растителни препарати, нито изследваните съставки показват, че има потенциален риск, свързан с използването на глухарче корен и надземна част.Поради липса на данни, препаратите от глухарче не могат да се препоръчват за деца и юноши под 12-годишна възраст, по време на бременност и кърмене .
Birch Leaf (сухи листа от бреза) съдържат не по- малко от 1.5 % флавоноиди, изчислени като хиперозид (C21H20O12; Mr 464.4 Ph.Eur.2008: 1174). Съставките от флавоноиди са с „доказан благоприятен ефект върху здравето”.

Публикувани са много подробни изследвания за съдържание на флавоноиди в сухи листа от бреза на Betula pendula и Betulа pubescens (Carnat A, Lacouture I, Fraisse D, Lamaison JL 1996). И в двата вида анализите показват: общо флавоноиди от 3.29% до 2.77 %, хиперозид от 0.80% до 0.77 %, avicularin 0.57% and 0.26%, galactosyl -3- myricetol 0.37% and 0.18% , glucuronyl- 3-quercetol 0.25% and 0.36%, quercitrin 0.14% and 0.12%..

В екстракт от листа на бреза (Betula pendula), приготвен в среда на въглероден диоксид са идентифицирани тридесет и три компонента, като основно са установени следните съставки: α- pinene (2.22%), bornyl acetate (2.736%), lambertianic acid (2.448%) и n- tricosan (2.50%) (Demina LN,Parshikova VN, Stepen RA., 2006)
Заключение относно химическия състав на сух екстракт от бреза:
Изследванията на химическият състав на “birch leaves” обхващат продължителен период. Характерните компоненти на листа от бреза са флавоноиди: хиперозид и други кверцетин гликозиди заедно с гликозиди на кемпферол и мирицетин. Химическият състав на другите съставки от листа на бреза все още не са добре документирани.

Становището е, че са възможни синергични действия на няколко флавоноиди и фенолни компоненти. Затова изводът е , че благоприятна за здравето е активна съставка, която представлява комплексен нативен екстракт от листа на бреза.


Заключение относно химическия състав на сух екстракт от корен на глухарче:
Изследванията на химическият състав на “Root and herb” обхващат продължителен период, започващ от 1938 година. Характерните компоненти на корен с надземна част са флавоноиди: хиперозид и други кверцетин гликозиди заедно с гликозиди на лутеолин.

Препарати, съдържащи екстракт от корени на глухарче и екстракт от листа на бреза се употребяват в германската народна медицина още от 16- ти век (Kroeber L 1950, Faber K 1958).Тяхната употреба в Германия е в продължение на много десетилетия. Определени са в списъка на „традиционните растителни продукти” за използване само в определени указания въз основа на дългогодишна употреба и натрупан опит. (т.е. указания за увеличаване количеството на урината и за облекчаване на симптомите свързани с леки нарушения в храносмилането) Глухарчето е доказало своите полезни действия по отношение на пречистването и детоксикацията на черния дроб. Успешно се включват в комбинация с други поддържащи здравето съставки и растителни препарати. (Trunature® Liver Health 1000 mg with Milk Thistle, Extra purifying benefits of dandelion, turmeric and NAC/ Costco Wholesale Inc.).


Каталог: images -> products -> hranitelni-dobavki -> dio-renal-detox
hranitelni-dobavki -> Какво представлява Рестарта®? Рестарта®
hranitelni-dobavki -> Химакс Фарма еоод restarta capsules 330 mg (Valerian root 56 mg/ St. John`s Wort Herb 120 mg) Хранителна добавка от растителен произход
products -> Витамин с 100 mg/ml 2 и 5 ml ампули за пиене
products -> Главен редактор: Момчил Методиев Съдържание (отделен файл) Статии от настоящия брой
products -> Tempalgin® филмирани таблетки темпалгин® филмирани таблетки
products -> Аналгин хин табл. 250 мг. 10 Листовка: информация за потребителя метамизол натрий
products -> Табл. 20 Листовка: информация за потребителя
products -> Парацетамол софарма табл. 500 мг. 20 Листовка: информация за потребителя
products -> Бусколизин табл. 20 Листовка: информация за потребителя


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница