Хористка в хора на радио софия виола ЙордановаДата29.07.2017
Размер12.66 Kb.

ХОРИСТКА В ХОРА НА РАДИО СОФИЯ
Виола Йорданова


(линк към снимка, която се отваря в нов прозорец - ГАЛЕРИЯ)
Бавно животът почна да се нормализира. Аз самата почнах да мисля, че е време да търся работа. Написах една молба до Министерството на просветата – да бъда назначена учителка по пеене в гимназията. Нали бях завършила Музикалната Академия – Общия отдел по пиано, артистичния отдел по пеене и драма и Учителския по пеене, включително бях завършила двегодишния стаж за гимназиални учителки и също бях взела държавните си изпити – първа специалност музика, втора специалност – български език. Така въоръжена, заставам с молбата си пред Министерството, но в колебание – новата власт не търпи учители, които говорят за Божията Любов.

В това време минава Големинов, професор от Академията. – “Виола, какво правиш тук?” – “Чудя се, отвърнах аз, дали да подам молбата си да бъда назначена гимназиална учителка.” – “Нищо подобно”, каза той, “Върви веднага в Радио София, ще има конкурсни изпити за хористи. Върви веднага.” И весело махна с ръка за сбогом.

Отидох веднага при Учителя, Който беше Се завърнал от Мърчаево на Изгрева. Учителят ме насърчи и даже ми каза да се явя с арията на Маргарита на “Фауст” от Гуно.

Аз се явих и на трите конкурсни изпита. Бях първа в листа от всички участвуващи. Радостна отидох при Учителя да Му съобщя резултата. Той беше много доволен.Започнах редовно да пея в хора на радиото, а за да подобря вокалната си техника, взимах частни уроци при г-жа Прокопова. От време на време изнасях някой концерт по радиото, винаги акомпанирана от г-жа Прокопова.
Каталог: images -> upload -> izdania text
izdania text -> Последният концерт пред учителя
izdania text -> Папа пий ХI и учителя дънов
izdania text -> Владиката стефан и учителя дънов
izdania text -> Защо учителят даде песента “писмото” Нестор Илиев
izdania text -> Та няма да падне темелко Гьорев (линк към снимка, която се отваря в нов прозорец галерия)
izdania text -> Моята печка георги Събев
izdania text -> Кривият стълб на православието симеон Арнаудов (Дякона)
izdania text -> Френологичен случай райна Стефанова Арнаудова
izdania text -> Райна Стефанова Арнаудова
izdania text -> Огнената пещ в обществената безопасност


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница