Хуманитарен проект Профилактика и лечениеДата22.12.2018
Размер42.39 Kb.
#109216
Хуманитарен проект - Профилактика и лечение
Ротари клуб Almadies Дакар, Сенегал идентифицирал нарастването на случаите на малария сред уязвимите членове на обществото (например, бременни жени и малки деца) на две села близо до Дакар, Сенегал, заради наличието на комари ".

Ротари клуб Almadies Дакар е направил оценка на нуждите и е изготвил подробен проект съгласуван с местната общност и спонсори.


Същността на проекта е превенция, диагностика и лечение на малария в тези села, с намерение за разширяване и прилагане на този проект и в други засегнати области. Целта е с помоща на други РКлубове и дистрикти, да се закупи оборудване за разработване на нови диагностичните средства и за обучение на здравни работници в тези села. Безвъзмездната помощ на спонсори планира да покаже тяхното въздействие проекта чрез проследяване на стандартните мерки,като общият брой на бенефициентите, общият брой на обучените лица,както и специфични за проекта мерки, като определяне на рисковите фактори в области където случаи на малария намаляват.

Клубът в Ротари клуб Almadies Дакар работи и си сътрудничи с Института Пастьор от Дакар, който ще наблюдава и ще събира данни за напредъка на проекта.Вашият клуб е поканен да се включи в този проект.

Като председател на клубна комисия трябва да направите оценка на нуждите и да изготвите подробен проект съгласуван с местната общност и спонсори и да анализирате шансовете за успешното реализиране на този проект.


От тази ваша оценка зависи дали вашия клуб и дистрикта ще подкрепят Ротари клуб Almadies.


За целта :
1.- преценете и дайте оценка на нуждите и потребностите на общността.

2.- Разработете на план на проекта за решаване на нуждите на общността.

3.- Установете как вашият проект ще подкрепи целите на една или повече

точки от зоните на фокус.

4.- обяснете характеристиките на устойчиви проекти, които ще определят как вашият проект ще удовлетвори съществуващите нужди на общността и ще гарантира съществуването му след приключването на проекта.


5.- изгответе План за мониторинг и набележете мерки за проследяване на напредъка и времеви график за оценка и въздействие на проекта.

6.- как ще намерите международен спонсор.
7.- опишете ролята, правата, отговорности и задълженията на работните комисии на проекта .


8.- изгответе детайлен бюджет по пера.

9.- къде ще проверите за наличността на DDF-а и как ще кандидатствате пред дистрикта за финансиране.


Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница