Или какво накара стотици хора от 3 континента да се обединят околко нещо made in Bulgaria? „Лгбт пловдивДата21.01.2017
Размер17.46 Kb.
„Да извадим хомофобията извън игра!“ или какво накара стотици хора от 3 континента да се обединят околко нещо made in Bulgaria?

„ЛГБТ Пловдив“ - правозащитна организация на лесбийки, гей мъже, бисексуални и трансполови хора призовава всички да бъдем един отбор и да оставим хомофобията извън игра. Новосформираната организация за втора поредна година отбелязва Международният ден за борба с хомофобията – 17 май. На тази дата през 1990 г. Световната здравна организация премахва хомосексуалността от Международната класификация на болестите.


За първи път в Пловдив датата е отбелязана през 2012 г. със спортен полуден, чиито акцент е хомофобията в спорта. Този ден дава началото на кампания за изваждането на хомофобията извън игра, в която различни хора застават зад идеята и чрез символичен акт на показването на червен и жълт картон ясно заявяват позицията си срещу омразата. Само за година двете картончета, преведени на над 15 езика, успяват да обиколят света и всичко това започва от града под тепетата. Жълтият картон сигнализира да не подминаваме хомофобията, а червеният я вади от играта. Стотици хора от цял свят се включват в кампанията. Сред тях можем да видим и лицата на посланникът на САЩ в България - Марси Рийс, Мария Илиева, Поли Генова, Явор Бахаров, Димо Алексиев, Чавдар Арсов, момчешка банда "Voice of Boys", Иван Рохас, Ирене Рубио, Айсер Итуриага, Rosa Mei и др.
Разнообразието от симпатизанти е доказателство, че хомофобията засяга всички ни. Компилация от снимките ще бъде част от първата по рода си пътуваща изложба противопоставяща се на дискриминацията към нехетеросесксуалните.

На 17 май от 18ч. заместник посланника на САЩ – Браян Далтън ще открие изложбата в MALL Plovdiv докато в Artnewscafé паралелно тече дигитална експозиция на снимките. Фотографиите ще останат в града през целият прайд месец* (Месец юни е международен ден на борбата за равноправие на ЛГБТ общността). Сред спирките й са: Клуб „Mooroco” (24.05 – 27.05), бар „Грамофона“ (27.05-30.05), „Star hotel”(30.05-04.06), Davidoff Garden (05.06 – 09.06), бирария „Пожарната“ (07.05 – 10.05), Конюшните на царя (11.06 – 15.06), Apartment 101 (15.06-17.06). След това ще посети Солун, София, Бургас, Варна, Пазарджик, Ловеч, Търговище, Букурещ и др.

Събитието е с подкрепата на Община Пловдив и под патронажа на Посолството на САЩ в България.

„ЛГБТ Пловдив“: fb.com/lgbt.plovdivВсеки, който иска да се включи в кампанията, може да свали кароните оттук: goo.gl/NtzwQ и goo.gl/etZUN, да се снима с тях и да изпрати снимката на; lgbt_plovdiv@abv.bg
Каталог: uploads -> files
files -> Книга на етажната собственост (Загл изм. Дв, бр. 57 от 2011 г.)
files -> П р е д у п р е ж д е н и е от Управителя/Управителния съвет
files -> 10 години движение за социален хуманизъм
files -> Категория : open, индивидуален смесен Хендикап : за жени 8 точки на игра Дати : от 06 октомври до 12 октомври 2008
files -> Xxxv редовна годишна среща „Регионални организации и местни органи 2016”
files -> Списък на застрашените от изчезване местни сортове, важни за селскотостопанство
files -> Наредба №4 от 11 март 2011 Г. За реда и условията за провеждане на конкурси за полски инспектори
files -> Наредба №31 от 11 септември 2008 Г. За сертифициране на хмел и продукти от хмел и за регистриране на договорите за доставка на хмел
files -> Рег.№ Име на фирмата Адрес на управление и телефон
files -> Т е Х н и ч е с к о з а д а н и е технически изисквания и технически спецификации


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница