Име на пациента (инициали): e-e възраст: 5г Пол: ж Професия: детеДата10.02.2018
Размер33.33 Kb.
#56584
Име на студента: Йорданка Иванчева-Крумова Случай №:10

Име на пациента (инициали): E-E

Възраст: 5г Пол: ж Професия: дете
Оплаквания:

На 6.10.2011 получава хранително натравяне.

Устната кухина е изпълнена с афти, 2-3 големи по езика, вероятно с афти и по хранопровода. Оплаква се, че я боли гърлото. По дланите и пръстите на ръцете, както и по стъпалата, особено по пръстчетата на краката има подкожни пъпки (червени точки).
Други: Изкривена горна дъга на зъбките отляво, в следствие на продължително смучене на пръстите.
Детето получава Боуен терапия от около година, при нужда.
Диагноза:
Сесия I: 6.10.2011

ДБО1 (1-2), ДБО2 (1-4)

Реакция по време на процедурата:


Наблюдения на практикуващия:
Резултати:

На следващия ден някои от подкожните пъпки се превръщат в мехури, пълни с безцветна течност. Силно обложен език.


Сесия II: 7.10.2011

ДБО1 (1-2), ДБО2 (1-8, 8а, 8b), Дихателна, ДБО3, ГД/ДЧ

Хранителен режим: чай, вода (без мед), сладки (некисели) плодове на пюре

Забележка: Детето получава Боуен терапия от около година, при нужда, Дихателна и ГД/ДЧ са правени поотделно в предишни сесии.


Реакция по време на процедурата:
Наблюдения на практикуващия:
Резултати:

В деня на процедурата – езикът я боли в основата си, често има болезнени бодежи в гърлото. Може да се храни само с банан на пюре и сладка круша. Останалите храни дразнят афтите в устата. Избягва да говори (а по принцип е много бъбрива), тъй като й е болезнено. Може да се храни само с банан на пюре и сладка круша. Останалите храни дразнят афтите в устата. Силно раздразнителна.

1 ден след процедурата: бодежи в гърлото много по-рядко. Често има резки болки/бодежи по езика. Отпаднала. Все още избягва да говори. Болезнено й е да дъвчи. Може да се храни само с банан на пюре и сладка круша. Останалите храни дразнят афтите в устата. Зеленчуков бульон (в началото й щипеше на афтите, но го изпи).

Обривите по ръцете и краката ги мажем със шведска горчивка, а вечерта – компрес на крачетата със шведска горчивка.

2 дни след процедурата: Мехурите по ръцете и краката са се увеличили на брой. Афтите все още болезнени и раздразнени, но няма бодежи в гърлото или по езика. Продължаваме да мажем ръце и крака със шведска горчивка, вечерта – компрес на краката с маслен извлек от жълт кантариаон.

3 дни след процедурата: обривите започват да затихват, не са изпълнени с течност. Киснем ръцете и краката в топла вода с оцет за по 2 минути, мажем с с маслен извлек от жълт кантариаон, вечерта – компрес на краката с него. Вечерта е в по-добро настроение, тананика си. Обривите започват да избледняват.

4 дни след процедурата: някои от мехурите отново се изпълват с течност. Говори със желание, въпреки че някои думи ги заваля, заради афтите по езика. Пее си. Обривите по ръцете затихват, а по краката по-бавно (все още има активни мехури).
През следващите дни афтите постепенно зарастват, обривите избледняват и започват да изсъхват.

Сесия III: 14.10.2011

ДБО 1 (1-10), ДБО2, Бъбреци

Реакция по време на процедурата:


Наблюдения на практикуващия:
Резултати: През следващите дни продължава възстановяването, обривите постепенно отшумяват, по-бързо на ръцете.

Сесия III: 14.10.2011

18, 19 окт – минерални бани Велинград. Водата помага за възстановяването, но на 19 окт. пада и наранява ляво коляно и долната челюст отляво, ожулвания по горните и долните крайници. Коляното и долната челюст болезнени.

ДБО 2 (1-4),

След около 30 мин: Коляно, Глава (без предв. процедури)

Реакция по време на процедурата:


Наблюдения на практикуващия:
Резултати:

Кървенето спира след ДБО 1 (1-4). След процедурата спира болката в лявото коляно и челюстта, освен при допир. Може да си плува. Коляното се възстановява бързо през следващите дни, раната на челюстта - по-бавно. Напипва се калциране в областта раната

2 седмици по-късно обривите са изчезнали. Калцирането на долната челюст още стои, външно раната е оздравяла на 70%, коляното – 100%.


Заключение: Възстановяване след хранителан интоксикация – 100%. Възстановяване след нараняване на коляното – 100%, долна челюст – 70%.

Пациентката ще продължи с Боуен терапията.
Каталог: wp-content -> uploads -> 2014
2014 -> Роля на клъстерите за подобряване използването на човешките ресурси в малките и средни предприятия от сектора на информационните технологии
2014 -> Докладна записка от Петър Андреев Киров Кмет на община Елхово
2014 -> Биография: Цироза е траш група от град Монтана. Началото й дават Валери Геров (вокал/китара), Бойко Йорданов и Петър Светлинов (барабани) през 2002година
2014 -> Албум на Първични Счетоводни Документи 01. Фактура
2014 -> Гр. Казанлък Утвърдил
2014 -> 1. Do you live in Madrid? A
2014 -> Брашно – тип „500” седмична справка: средни цени за периода 3 10 септември 2014 Г
2014 -> Права на родителите: Да изискват и получават информация за развитието, възпитанието и здравословното състояние на детето, както и информация за програмите, по които се извършва възпитателно-образователната работа в одз№116


Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница