Индия и непалДата10.02.2018
Размер100.46 Kb.Индия
И

Непал

По маршрут: СОФИЯ – ИСТАНБУЛ - ДЕЛХИ – ДЖАЙПУР – АМЕР - ФАТЕХПУР СИКРИ – АГРА – ДЖАНСИ - ОРЧА – КАДЖУРАХО – ВАРАНАСИ - САРНАТ – ЛУМБИНИ – ЧИТВАН – НАГАРКОТ – КАТМАНДУ – ПАТАН - ИСТАНБУЛ - СОФИЯ

14 дни / 12 нощувки / 12 закуски / 2 обяда/ 12 вечери
Дати: от 26 април до 09 май 2014 г.

от 12 септември до 25 септември 2014 г.

1 ден София – Делхи

Отпътуване от София в 09.35 ч. с редовен полет на TURKISH AIRWAYS за Истанбул. Продължаване същата вечер в 19.55 ч. за Делхи.2 ден Делхи

Ранно пристигане в Делхи, посрещане със свежи гирлянди от цветя, трансфер и настаняване в хотел. Закуска. Кратка почивка. Полудневна обиколка на Стария град, известен като Шахджаханабад. Днес спомен от някогашната могъща столица на моголите са останките от нейните мощни крепостни стени и няколко от портите на града. Обиколката включва фотопауза пред Червената крепост, укрепление намиращо се в старата част на Делхи и посещение на Джама Масджид, най - голямата джамия в Индия, която има 3 входа, четири ъглови кули и 2 минарета, издигащи се на над 40 м. И двете сгради са издигнати по заповед на може би най - прочутия моголски владетел Шах Джахан. По желание разглеждане на гробницата на Хумаюн. Обиколката предвижда и посещение на Радж Гат, където обикновена плоча от черен мрамор бележи мястото, на което е бил кремиран Махатма Ганди след убийството му през 1948 г. По желание и срещу допълнително заплащане на вечерно представление - шоу „Звук и светлина”. Вечеря. Нощувка.3 ден Делхи - Джайпур

Закуска. Начало на автобусна обиколка на новата част на Делхи, включваща Раджпат, булеварда, по който преминава парадът организиран по случай „Денят на Републиката”, Раштрапати Бхаван или Президентския дворец, Сансад Бхаван или сградата на Парламента, „Вратата на Индия”- 42 метров монумент, посветен на индийците, загинали през Първата Световна война, под който се намира и мемориала на незнайния войн, кулата Кутуб Минар. Отпътуване за Джайпур. Кратка фотопауза пред двореца Джал Махал, разположен сред красиво езеро. Пристигане в Джайпур. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

4 ден Джайпур – Амер - Джайпур

Закуска. Отпътуване за селището Амер и посещение на великолепната Кехлибарена крепост. Екскурзията включва изкачване до крепостта на гърба на слон или в купето на високопроходим автомобил. Следобедна разходка в Джайпур, включваща двореца на Махараджата, древната обсерватория Джантар Мантар, Парламента на щата Раджастан и екзотичния дворец Хава Махал, известен под името „Двореца на ветровете”. Джайпур е известен още като Розовият град. Той е популярна туристическа дестинация и важна част от така наречения Златен триъгълник в Индия. Градът е създаден през 1727 г. от един от най - великите махарджи от клана Качваха, Савай Джай Сингх. Името на Джайпур идва от розовия цвят, който е използван, за да заприлича на градовете от червен пясъчник, строени от моголите. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

5 ден Джайпур - Фатехпур Сикри - Агра

Закуска. Отпътуване от Джайпур по посока Агра със спирка във Фатехпур Сикри - древната столица на Могулската империя, изградена през XVI в. от считания за най - могъщ владетел на моголите Джалал уд Дин Акбар. Статутът си на столица градът запазва само 15 г. заради отсъствието на достатъчно източници на питейна вода. Склоновете, на които е разположен града са умело терасирани, за да може да се разположат многобройните гробници и дворци, които заедно с умелата градска планировка, сложната водоснабдителна система и канализацията са доказателство за високата култура на моголите. Пристигане в Агра и посещение на Червения Форт, посещение на прочутата гробница Татдж Махал, построена за любимата съпруга на моголския владетел Шах Джахан - Мумтаз Махал. Считан за шедьовър на моголската архитектура, гробницата на Итимад уд Давала, считана за предшественик на Тадж Махал. Настаняване в хотел. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на Мохабат тадж шоу, където се разказва прекрасната история на любовта между Шах Джахан и неговата любима съпруга Мумтаз Махал. Вечеря. Нощувка.

6 ден Агра – Джанси – Орча

Закуска. Ранен трансфер от хотела до жп гарата в Агра и отпътуване с влак 1-ва класа с климатик и запазено място за Джанси (продълж. на пътуването ~3 ч.). Пристигане на жп гарата в Джанси и продължаване със специално организиран за групата автобус за Орча - красиво средновековно селище, което е съхранило уникални архитектурни шедьоври. Създадено е през XVI в. от владетелите на Бундела, дворците построени от тях могат да бъдат видяни, сякаш застинали във времето. По онова време Орча е бил център на могъщо кралство, днес е разположен в щата Мадхия Прадеш в близост до град Джанси. Покрай селището тече красивата река Бетва. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

7 ден Орча – Каджурахо

Закуска. Отпътуване за Каджурахо. Разглеждане на храмовия комплекс в Каджурахо, изграден между 950 – 1050 г. и съхранил уникални по рода си паметници на индийската архитектура и изкуство. От 85-те храма, построени за по - малко от век са се запазили само 25 и те се считат за едни от най - красивите религиозни постройки в Индия. Храмовият комплекс е разкрит случайно от английски войници.... По желание и срещу допълнително заплащане на представление - шоу „Звук и светлина”. Вечеря. Нощувка.

8 ден Каджурахо – Варанаси

Закуска. Трансфер до летището и полет до Варанаси. Настаняване в хотел и посещение на вечерна Аарти церемония. Придвижването до брега на р. Ганг се осъществява с велосипедна рикша.Вечеря. Нощувка.

9 ден Варанаси – Сарнат - Варанаси

Закуска. Ранно отпътуване към бреговете на р. Ганг и разходка с корабче. Обиколка на Варанаси - често наричан „Градът на храмовете”. Това е едно от най - важните религиозни средища в Индия, свещен град за хиндуисти, будисти и джайнисти. Културата на Варанаси е тясно свързана с р. Ганг и нейното културно и религиозно значение. Редица индийски духовни водачи произлизат от града в това число и самият Буда. Марк Твен пише „Варанаси е по- стар от историята, по - стар от традицията и по - стар от легендата и дори изглежда два пъти по - стар от всички тях взети заедно”. Следобяд посещение на селището Сарнат, разположено на 12 км от Варанаси, което има огромно значение за Будистката религия, тъй като това е мястото, където Буда проповядва за пръв път своето учение. Посещение на голямата ступа Дхамек, построена около 500 г. и в която Буда е водил своите проповеди, саркофага и колоната на Ашока. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

10 ден Варанаси – Лумбини - Читван

Ранно отпътуване към бреговете на р. Ганг и разходка с лодка. Връщане в хотела във Варанаси. Закуска. Отпътуване за Лумбини. За съжаление, днес от родното място на Сидхарта Гаутама не е останало много, но все пак знанието, че там се е родил самият Буда е достатъчна причина да го посетите. Обяд в местен ресторант. Настаняване в хотел в района на природния парк Читван. Вечеря. Нощувка.11 ден Читван

Закуска. Посещение на природния резерват Читван, където от гърба на слон ще можете да наблюдавате редки животински и птичи видове, а при повече късмет може да зърнете и краля на джунглата – бенгалският тигър. Редките растителни и животински видове са причина, паркът да е място често посещавано от туристи и природолюбители. По време на тура има предвиден обяд в местен ресторант. Връщане в хотела. Вечеря с традиционни песни и танци. Нощувка.

12 ден Читван - Нагаркот – Катманду

Закуска. Отпътуване за Катманду и попътна спирка на Нагаркот. Курортът се намира на 25 км източно от Катманду на височина от 2229 м над морското равнище. От там пред погледа на наблюдателите се разкрива приказна гледка към долината едни от най - високите върхове на планетата, включително и Еверест. Преди пристигането в Катманду, посещение на храма Сваямбхунат (UNESCO) - Будистко светилище, в което се съхранява една от най - известните ступи в света и известно още под името „Храмът на маймуните“. Настаняване в хотел в Катманду. Вечеря. Нощувка.
13 ден Катманду - Патан

Преди закуска възможност за полет над Еверест. При добро време, желаещите могат да изживеят един от най - неповторимите мигове в живота си, а именно да се издигнат над най - високата точка на земята. Едночасовият полет ще ви даде възможност да видите от птичи поглед едни от най - величествените върхове на планетата. Връщане в хотела. Закуска. Начало на обиколка на Непалската столица Катманду, която включва площад Дурбар (UNESCO) – сърцето на стария град с храма на богинята Кумари Деви (отвън), Кралския дворец и храмовете Каштамандап, Хануман Дока, Парвати (отвън) и др. Обиколката продължава с посещение на храма Пашупатинат (UNESCO). Посветен на бог Шива, той е един от най – святите и древни храмове за Хиндуистите. Хиляди поклонници посещават бреговете на свещенната р. Багмати по време на Шиваратри – рожденият ден на бог Шива. Ступата Боднат – високата 36-метрова ступа е един от най - значимите центрове на Тибетския будизъм. Следобед програмата продължава с посещение на Патан, известен още с името Лилитпур, което означава град на красотата. Разположен на бреговете на р. Багмати, градът е бил столица на едно от трите княжества, от които по – късно произлиза държавата Непал. В град Патан известно време е живял самият Буда. Друг известен посетител на града е индийският владетел Ашока, по чиято заповед са създадени четири ступи в четирите края на града. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


14 ден Катманду – Истанбул – София

Трансфер до летището и отпътуване за Истанбул в 08.45 ч. и кацане в Истанбул в 13.40 ч. Полет за София 19.35 ч. и кацане на аерогара София в 20.55 ч.ЦЕНА НА ТУРИСТ В ДВОЙНА СТАЯ: 1830 EUR ( 3587 лв.)


Ранни записвания: отстъпка от 140 лв. от пакетната цена за записвания до 4 месеца преди датата на отпътуване
Пакетната цена включва: самолетен билет за международния полет София – Истанбул – Делхи – Катманду - Истанбул - София, самолетен билет с включени летищни такси за вътрешния полет Каджураху – Варанаси, билет за влак Агра – Джанси 1-ва класа с климатик и запазено място, трансфери летище – хотел – летище, 12 нощувки в хотели 4****, 12 закуски и 11 вечери, 1 с традиционни песни и танци в Катманду, 2 обяда, туристическа обиколка на градовете Делхи, Джайпур, Фатехпур Сикри, Каджураху, Агра, Орча, Варанаси, Сарнат, Лумбини, Катманду, Патан, местни екскурзоводи на английски език с превод на български от водача на групата, разходка със слонове до крепостта Амер в Джайпур – при наличност, входни такси на туристическите обекти, предвидени по маршрута и посочени в програмата ден по ден, входна такса за Тадж Махал, разходка с лодка по р. Ганг във Варанаси, разходка с велосипедна рикша във Варанаси, разходка на гърба на слон в природния резерват Читван, посещение на храма Пашупантинат и ступата Боднат, наземен транспорт с туристически климатизиран автобус, 1 бутилка минерална вода на ден, водач – преводач от агенцията по време на цялото пътуване.
Цената не включва: летищни такси за полета София – Истанбул – Делхи – Катманду - Истанбул - София и обратно - ~330 EUR (подлежат на препотвърждение при издаването на билета), виза за Индия – 105 лв. и виза за Непал – ~25 USD, бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 45 EUR, бакшиши за пренасяне на багажа в хотелите, такса за камера и фотоапарат при снимане вътре в обектите - ~50-200 INR, вечерно шоу „Звук и светлина” – 26 EUR при мин. 10 туристи, Мохабат Тадж шоу в Агра – 27 EUR при мин. 10 туристи, входна такси и транспорт до гробницата на Хумаюн – ~500 INR (~8 EUR), полет над Еверест – ~200 USD.
Доплащане за:

  • единична стая – 285 EUR

  • медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR покритие – 22 лв., за лица над 65 г. – 31 лв., над 70 г. – 44 лв.

  • при недостигнат мин.брой от 15 туристи за основния тур и при записани не по – малко от 10 тур. – 90 EUR

  • виза за Индия –105 лв., заплаща се в Консулството, задължително лично явяване на интервю (по изключение и с разрешение на Консулствоно не се налага за туристи над 70 г. Необходимо е да бъде предоставено пълномощно на английски език, с което упълномощават представител на агенцията да подаде документите от тяхно име и да получи готовата виза), но не по-късно от 30 дни преди отпътуване. Агенцията съдейства за подготовката на документите, подаването им по интернет и получаването на готовите визи.

  • виза за Непал – ~25 USD (поставя се на място, необходими 2 снимки паспортен формат, фотокопие на първата и задната страница на паспорта).


Примерни хотели, предвидени по програмата: хотел Park Land – 4* (www.parklandexotica.com) или подобен в Делхи, хотел Mansingh – 4* (www.mansinghhotels.com) или подобен в Джайпур, хотел Marina Agra – 4*(www.marinaagra.com) в Агра, хотел Orcha Resort – 4* (www.orcharesort.com) или подобен в Орча, хотел Usha Bundela – 4* (www.ushalexushotels.com) или подобен в Каджурахо, хотел Meraden Grand – 4* (www.meradengrand.com) или подобен във Варанаси, Parkland 4**** или подобен в Национален парк Читван, Grand Hotel 4**** (www.grandhotelnepal.com) или подобен в Катманду.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 15 туристи – за основния тур до Варанаси и 6 туристи за продължението до Непал.
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 10 дни преди началната дата
Начин на плащане: депозит – 50 % от пакетната цена, доплащане – до 30 дни преди отпътуване.
Каталог: programi -> 2014 -> destinacii
destinacii -> Тайланд – Лаос – Камбоджа – Виетнам в земите на изумрудения дракон
destinacii -> Йордания – израел 8 дни/ 7 нощувки/ 7 закуски/ 7 вечери
2014 -> Гърция – Йонийските острови Лефкада, Кефалония, Итака, Паксос и Антипаксос островите на божествата
destinacii -> Програма 10 дни / 8 нощувки/ 8 закуски/ 3 обяда/ 4 вечери/ 3 пансиона all inclusive във Варадеро
destinacii -> Аржентина – водопадите игуасу – бразилия с възможност за посещение на столицата на уругвай монтевидео три забележителни градa
destinacii -> Групово пътуване: Дати: от 13 май до 25 май 2014 г
destinacii -> 18 дни / 17 нощувки / 17 закуски
destinacii -> Йордания –израел 6 дни/ 5 нощувки/ 5 закуски/ 5 вечери


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница