Infiniti ще представи първите финалистиДата11.01.2018
Размер46.03 Kb.______________
INFINITI ЩЕ ПРЕДСТАВИ ПЪРВИТЕ ФИНАЛИСТИ

В МЕЖДУНАРОДНОТО СЪРЕВНОВАНИЕ ЗА ДИГИТАЛНО ИЗКУСТВО


  • Творбите на шестимата финалисти на тема „Вдъхновена динамика” ще направят международен дебют.

  • Над 30 произведения са избрани от журито от признати влиятелни фигури в сферата на дизайна.

  • Изложението ще гостува на новите Центрове в Стокпорт, Лийдс, Люксембург и Марсилия.

  • Гостите на откриванията на Infiniti центровете ще гласуват за любимото си произведение, за да изберат победителя по темата „Вдъхновена динамика”.

РОЛ, Швейцария (13 октомври 2011 г.) – Infiniti, марката луксозни автомобили от Япония, ще представи произведенията на шестимата финалисти в първия конкурс на тема „Вдъхновена динамика” от международното Съревнование за дигитално изкуство на Infiniti на предстоящото откриване на 46-ия център на Infiniti на 13 октомври.

Новото представителство в Стокпорт, в близост до Манчестър, е петото, което ще отвори врати в Обединеното кралство, и първото в тримесечния тур на галерията на финалистите. През останалата част от годината изложението ще посети някои от дестинациите с най-голямо културно наследство в Европа, а именно Лийдс (Обединеното кралство), Люксембург (Велико херцогство Люксембург) и Марсилия (Франция) - градове, в които ще бъдат открити нови търговски представителства на Infiniti.

Шестте произведения, които ще дебютират на международната сцена, представляват изящно изваяни скулптури, компютърно генерирани изображения и прожекции върху автомобили. Финалистите в темата „Вдъхновена динамика” са избрани персонално от жури, съставено от признати влиятелни фигури в сферата на дизайна, като са подбрани измежду 32-те най-добри предложения от творци от цял свят. То включва изключително уважавани имена като Биргит Ломан, главен редактор и съосновател на онлайн списанието за изкуство, архитектура и дизайн designboom, Ейдриън Нюи, главен технически директор на отбора от Формула 1 Red Bull Racing, и Йео Гуан Хонг, съосновател и творчески директор на базираната в Шанхай консултантска агенция за дизайн и медийни технологии Super Nature Design.

Произведенията на шестимата финалисти, които ще бъдат представени, са:

Infiniti Passion” (Страст към Infiniti)

Творбата на японския артист Нукуми Шинджи и NBBR „Страст към Infiniti” се състои от поредица от проекции върху модел на Infiniti, които насочват вниманието върху „вътрешното” измерение на автомобила, за да разкрият потенциала на марката.

Value Added” (Добавена стойност)

Прекрасната скулптура на словашките дизайнери Журай Ратаж и Ян Зиска въплъщава идеята за създаване на място за паркиране с подходящо излъчване за луксозен автомобил като Infiniti, което да предоставя „добавена стойност“ като произведение на изкуството на обществено място, вместо да изпълнява единствено функцията на паркинг за превозно средство.

Crystalline DNA” (Кристална ДНК)

В дебюта си в сферата на изкуството с автомобилна тематика Брано Хлавац от Словакия е създал поредица от четири творби, които представят производството и дизайна на моделите на Infiniti чрез кристални елементи и формите на ДНК веригите. В дизайните си той набляга върху голямото значение на креативността и на творческия отпечатък на производителите, оставен в процеса на създаване на автомобилите, които са по-важни като дейности, отколкото продажбите.

Highway of Light” (Магистралата на светлината)

Дигиталната анимация, дело на Боб Тремп и Роман Торес от САЩ, разглежда мощните и отличителни „линии на характера”, използвани при дизайна на всеки един модел на Infiniti. Дигиталната анимация представя линиите на марката Infiniti, като комбинира силуета на автомобил и светлините от фаровете на движещи се с голяма скорост превозни средства по магистралата.

Presence” (Присъствие)

Творбата на Санчит Савария и Палаш Сингх разглежда важността на динамиката и на автомобила, който носи удоволствие на водача не само при шофирането. Произведението не разкрива механиката, която прави всичко това възможно, а го представя като резултат от дискретното присъствие на технология като светлините от фаровете на движещи се автомобили.

Synthesised by Nature” (Създаден от природата)

Вдъхновеното от светлината, природата и геометрията произведение на изкуството на англичанина Джаксън Тейлър комбинира три разполовени куба и проекции, за да представи пътешествието на лъч светлина през един автономен и сложен свят. Свободното движение на лъча, който води зрителите по пътя на разкриването на творбата, съчетава в себе си елементи от балета и разглежда мощта на двигателите на Infiniti и елегантността на извивките на автомобилите.

По повод обявяването на първия тур от изложението на творбите от Съревнованието за дигитално изкуство на Infiniti Жан-Пиер Диерназ, маркетинг директор на Infiniti Европа и член на журито за темата „Вдъхновена динамика”, обяснява: „За нас е привилегия да покажем творбите на артистите пред публика за пръв път при откриването на красивите ни Infiniti центрове. Това е и дебют на международната сцена за някои от участниците. Всяко едно произведение разкрива удивителен талант и креативност и прибавя вълнуващо измерение към философията за „Вдъхновена динамика“ на Infinti. Бихме искали да поздравим артистите, които достигнаха до тази фаза от съревнованието, и да им пожелаем успех във финала на темата.“

Гостите на следващите четири откривания ще бъдат помолени да гласуват на място за любимото си произведение, за да изберат победителя в първата тема от съревнованието, който ще получи награда от €10 000 в началото на следващата година.

Можете да разгледате отделните творби също и в лайфстайл портала на MSN (www.reveal.uk.msn.com) и на уебсайта за европейските клиенти на автомобилния производител (www.infiniti.eu) до края на тази година.

(край)


За повече информация относно Съревнованието за дигитално изкуство на Infiniti и за да прегледате условията за участие, посетете www.designboom.com/infiniti или www.infiniti.eu

За Infiniti

Infiniti идва от Япония. Гамата от седани, спортни автомобили, кабриолети, SUV и кросоувъри на марката вече се предлага в цял свят чрез мрежа от специализирани Infiniti центрове и търговски представителства, поели споделен ангажимент за отлично индивидуално обслужване на клиента. За повече информация посетете Infiniti.com

Информация, снимки и видеоматериали за пресата можете да намерите на www.infinitipress.eu. Не е необходима парола.

Амел Боубая (Amel Boubaaya), Lifestyle

Мобилен телефон: +41 79 399 83 19
Имейл: a.boubaaya@infiniti.ch
Уейн Брус (Wayne Bruce), директор комуникации – Европа
Мобилен телефон: +44 7768 802176
Имейл: wayne.bruce@infiniti.eu
Саймън Уитенберг (Simon Wittenberg), Infiniti Lifestyle Communications Agency
Телефон: +44 207 491 9934

Имейл: simon@sidhuandsimon.comЗа designboom
Първото в света интернет списание за изкуство, архитектура и дизайн – designboom, публикува съвременни издания и критики по всякакви теми от сферата на изкуството, архитектурата и дизайна, занимава се с организирането на изложения за дизайн и работи съвместно с водещи фирми за спонсориране на международни съревнования за дизайн. Designboom насърчава поддържането на непрестанен диалог между креативни професионалисти, индустрията и обществото.
Представител за връзки с обществеността:

Джени Филипети (Jenny Filippetti)Имейл: jenny@designboom.com
Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница