Информационен бюлетин на пресцентър на нс на бсп акценти от пресата за 01. 07. 2013 Държавната нек дължи 1,9 млрд лева, казва ТрудДата16.08.2017
Размер145.23 Kb.
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ПРЕСЦЕНТЪР НА НС НА БСП
Акценти от пресата за 01.07.2013
Държавната НЕК дължи 1,9 млрд. лева, казва Труд "Критично е състоянието на българската енергетика и вина за това носят както правителството на ГЕРБ, така и служебното правителство", заяви в неделя икономическият министър Драгомир Стойнев от трибуната пред кабинета си. Той дори обяви, че зад протестите срещу правителството се крият и енергийни лобита, чиито интереси са засегнати от поевтиняването на тока. НЕК дължи 1,9 млрд. лева на своите доставчици и на компанията майка - БЕХ, обяви икономическият министър... Според енергийни експерти това означава, че дружеството е декапитализирано и дори един от кредиторите да поиска вземането си, ще обяви фалит. Най-голяма сума НЕК дължи на БЕХ - 755 млн. лева. Парите са за неизплатени дивиденти. Освен това НЕК дължи 340 млн. лева за ток на АЕЦ "Козлодуй", по 115 млн. на американските тецове, 60 млн. на топлофикациите, 40 млн. на заводските централи, 110 млн. на зелените централи и още 60 млн. лв. за доставки и услуги. Стойнев допълни, че "ако не бяха приети поправките в енергийните закони, от утре заводските централи и топлофикациите трябваше да спрат". Министърът не обясни защо, а "Труд" не получи отговор на допълнителните си въпроси, изпратени до пресцентъра на Стойнев. Министърът не отговори и на въпроса как ще се подобри ситуацията в НЕК. Стойнев заяви, че вина за лошото състояние на енергетиката има и служебното правителство. По думите му то умишлено е забавило разделянето на Електроенергийния системен оператор (ЕСО) от НЕК.... Икономическият министър обвини още предшественика си Асен Василев, че по негово време е сключен договор за строителен надзор на АЕЦ "Белене" за 2 млн. евро. "Не знам за такъв договор, единственото, което сме правили по "Белене", е работа за организацията на българската защита с адвокатите по арбитражното дело", коментира пред "Труд" Василев. От НЕК също не знаеха за какъв договор става въпрос. Такъв не е отбелязан и в регистъра за обществените поръчки. По думите на Василев служебният кабинет е направил всичко възможно за отделянето на ЕСО от НЕК и процедурата е подготвена... Енергийната система е била източвана, пише Дума - Енергийната система е източвана и това е ставало на гърба на българския народ. Това заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев на извънредна пресконференция вчера. Той разкри шокиращи факти от последната година на управлението на ГЕРБ и от действията на служебното правителство.

Кабинетът „Райков” в далавера за €2 млн. в АЕЦ „Белене”, извежда Монитор. Брюксел ни глобява с 900 бона заради забавени реформи. Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев е възложил проверка на съмнителен договор за строителен надзор на АЕЦ „Белене”. Контрактът е на стойност 2 млн. евро и е сключен от служебния кабинет, въпреки че изграждането на централата е замразено. Това обяви вчера самият Стойнев, който коментира злоупотребите в енергетиката. От думите му стана ясно още, че кабинетът на Марин Райков не предприел необходимите действия, за да покрие страната ни изискванията на Третия либерализационен пакет. В резултат на това Брюксел ще наложи солени глоби на България. Според европейските критерии Електроенергийният системен оператор (ЕСО) трябва да бъде отделен от Националната електрическа компания (НЕК). Срокът да бъде направено това е изтекъл вчера. „За съжаление са налице недопустими забавяния от страна на предишното ръководство. Акциите на ЕСО не са вписани в полза на Българския енергиен холдинг (БЕХ), въпреки че са отписани от НЕК. Променен е и уставът на ЕСО и е освободен тогавашният Съвет на директорите, което е блокирало цялата процедура. Тази отговорност изцяло се носи от служебния кабинет”, констатира Стойнев. Икономическият министър пресметна още, че България най-вероятно ще дължи санкция от 9 хил. лв. на ден или близо 300 хил. лв. на месец, което се равнява на 2000 минимални пенсии. Стойнев обясни още, че правителството ще успее да направи промените за около три месеца, но гафът все пак ще струва на страната близо 900 хил. лв. Освен това министърът алармира, че НЕК е в критично финансово състояние. Темата е водеща и за вестниците Преса, Класа, Новинар, Земя, Репортер.
Засегнахме интереси за 1 млрд. лв., казва Сергей Станишев в интервю за Труд. Само за няколко седмици бе променен моделът за ценообразуване на тока. Вместо 40% увеличение от 1 юли, както бе поискано от производители, се създадоха условия с новия закон да има намаление с 5 на сто. Логично е да се попита откъде идва то. Става дума за огромни интереси в областта на енергетиката. Досега водещи са били интересите на частни структури, а не общественият интерес. Засягат се интересите на ЕРП-тата, на собствениците на ВЕИ-та и ТЕЦ-ове. Става дума за интереси в размер на 1 млрд. лв. годишно! Кое правителство е правило това?! Това е революционна стъпка, казва Станишев. Станишев е категоричен, че „да се говори за четири години управление, не отговаря на днешните реалности. Избори наесен означават хаос, икономическа дестабилизация и връщане на ГЕРБ на власт. Това няма да допуснем“. Той обаче допуска възможността за предсрочни избори заедно с евроизборите догодина напролет. Станишев припомня, че „аз съм човекът, който още през 2005 г. каза, че с "Атака" ние не можем да правим коалиция. „Не приемам нито идеологията на "Атака", нито антиевропейската им риторика, нито провокативния начин, по който се държи г-н Сидеров. Задават ми въпроса каква е сделката с "Атака". Няма сделка! "Атака" не участва в изпълнителната власт“, казва лидерът на БСП. Според него "Атака" отказва да провали парламента, защото „предизборната платформа на г-н Сидеров беше да не допусне отново ГЕРБ на власт! Защо очаквате той да влезе в сценария на Борисов? Освен това във врата им диша Националният фронт за спасение на България (НФСБ). И "Атака" не иска предсрочни избори“. Според Станишев „протестите нито са статични, нито еднопластови. През последните дни все повече се вижда и финансово организираните групи, и въздействието на ГЕРБ в тях, и вливането на агресивни агитки, които съзнателно търсят сблъсък. Очевидно е, че има сценарий, който в крайна сметка обслужва ГЕРБ и корпоративни интереси“. Лидерът на социалистите смята, че ако ГЕРБ „бяха като германските християндемократи, нямаше да има нищо по-естествено от голяма коалиция между ГЕРБ и БСП. Но ГЕРБ не са това. Те не са демократична десница. Няма защо да се оплакват, че нямат председател на парламент, който не признават“.
Сега не е време за оставки, казва зам.-председателят на БСП Георги Пирински в интервю за вестник Преса. . Вашият въпрос за политическата отговорност за огромната грешка има две решения, два отговора. Единият е, че оставка на председателя и на Изпълнителното бюро ще стабилизира и ще даде възможност на правителството по-спокойно да работи. И обратният, който и аз споделям - че, напротив, оставката ще бъде много тежък, може би решаващ удар за правителството, което няма да може да издържи подобно нещо. Вие можете да си представите какво ще последва след такава оставка. Никой с нищо няма да се занимава освен със ставащото сега в БСП , какви са вариантите, какво става с подкрепата за правителството и т.н. Не живеем в спокойна и ведра обстановка, в която един председател и ръководство на една партия, която в момента е ангажирана с това да бъде мандатоносител на правителството, да може да извърши спокойно, целенасочено и ползотворно смяна на своето ръководство, просто е несериозно.
Морски шамар за партиите, посочва Стандарт на първа страница. Варна пасува за кмет, Бозов и Портних на балотаж. Морски шамар получиха партиите. Столицата на протестите Варна не припозна нито един от кандидатите за кмет и отказа да гласува вчера. До урните отидоха по-малко хора, отколкото излизаха на митингите през февруари. Бюлетина пуснаха едва 53 000 (25%) от 290 000 с право на глас. Това ясно показва, че нито един от претендентите не отговаря на очакванията на гражданите за кмет, казаха социолозите. Независимият доц. Христо Бозов, подкрепен от БСП, ДПС и Кунева, поведе по данни на "Сова харис" с 32%. Втори е кандидатът на ГЕРБ Иван Портних (26%). Това е първата голяма загуба за партията на Бойко Борисов, категорични бяха наблюдателите на вота. Според тях балотажът следващата неделя ще бъде решен от хората, които са подкрепили кандидата на десните Чавдар Трифонов. Той се класира трети с изненадващата подкрепа от 20 на сто.

Апатия във Варна, пише на първа страница Капитал Daily. Рекордно ниската активност показва отношението на избирателите към качествата на кандидатите за кмет. Варна беше активна - с протести гражданите свалиха неизменно печелилия четири поредни мандата от името на различни власти Кирил Йорданов. Ентусиазмът обаче днес е изчезнал. Под 20% от избирателите до вечерта решиха, че има смисъл да пуснат гласа си за нов кмет. Най-вероятната причина е, че за изминалите близо четири месеца основните политически сили не успяха да излъчат силни кандидатури за един от най-важните градове в страната и това пролича в апатичното отношение на варненци към вота. Числата към балотажа. До 18 часа правото си на глас упражниха малко над 18% от над 300 хилядите избиратели в града. За сравнение, преди две години на първи тур активността е била 49%, т.е. над два пъти по-висока. Към 16 часа двете социологически агенции, които правеха т.нар. exit polls в секционните комисии, даваха близки резултати за очерталите се двама основни претенденти за довършване на мандата на Кирил Йорданов - бившият му заместник Христо Бозов, подкрепен от БСП и "Движение България на гражданите", и кандидатът на ГЕРБ Иван Портних - областен координатор на партията, който беше избран и за депутат. По неофициални данни според "Сова Харис" водеше Бозов с 40%, според НЦИОМ - Портних с 36%. Чавдар Трифонов, който е другият десен кандидат, е вдигнал процентът си към края на деня и е приближил по резултат кандидата на ГЕРБ, сочи неофициално проучване на една от агенциите. В последните часове се е активизирал и вотът в ромските махали. Първият резултат от гласуването в неделя е ясен - предстои балотаж, който ще се проведе след седмица, на 7 юли. Тогава ще се реши кой ще управлява града през следващите две години. Видимо от първия тур варненци отново нямат фаворит, за когото да вярват, че ще смени модела на управление. Темата е от водещите за останалата днешна преса.

Имам ясен план, но конфронтацията трябва да спре, Това заявява в интервю за "24 часа" министър председателят Пламен Орешарски...". Искам да има бюджет. Да се вдигнат приходите в хазната. Да подобря бизнесклимата. Да не загубим 800 млн.евро от Брюксел. Да съживя бързо енергетиката. Знам, че ситуацията е тежка, но настоящото правителство е последното, което я е направило такава, посочва още Орешарски.

Военният министър: Правителството не умува за оставка, казва Монитор. „Оставка на кабинета не се обсъжда – такива разговори никога не е имало”, опроверга военният министър Ангел Найденов появилата се информация, че правителството е започнало да мисли за оттеглянето си. „Имаме солидна подкрепа в цяла България. Затова нямаме нагласата да чуем искането за оставка на няколко хиляди протестиращи. Нямаме намерения за оставка.
Премиер и министър потвърдиха: Танов си отива от митниците, потвърждава 24 Часа - стр. 10

Шефът на митниците генерал Ваньо Танов ще бъде сменен. За поста ще се обяви конкурс. Генералът е в болнични. Тази новина, която „24 часа" първи обяви преди ден, разбуни духовете и породи много медийни спекулации.


Ново министерство се заема със санирането, казва Труд. Санирането заедно с цялата дирекция „Жилищна политика" се мести от сегашното министерство на регионалното развитие в новото, което кабинетът „Орешарски"създаде - на инвестиционното проектиране. Това ще стане на 1 август, научи „Труд". На тази дата от досегашното министерство на регионалното развитие (МРР) към новото ведомство ще преминат на работа общо 889 човека. 764 от тях са от агенцията по кадастъра и от дирекцията за строителен контрол, а 125 ще работят в самото министерство. Неговото седалище по всяка вероятност ще е в сегашната сграда на МРР на Сточна гара и е напълно възможно никой от служителите да не се мести реално. В МРР на работа остават 2136 човека - 623 в самото министерство и още 1513 в пътната агенция.
Екокоалиция иска оставките на Абазов и Георгиев, пише Капитал Daily. Заместник-министрите Чавдар Георгиев (на околната среда) и Бюрхан Абазов (на земеделието) са пряко свързани със застрояването на Черноморието и защитените територии и назначаването им на тези постове е неприемливо, заявиха в разпространена в петък декларация от коалицията от неправителствени организации „За да остане природа в България". С нея природозащитниците обявиха, че на фона на протестите, започнали заради избирането на Делян Пеевски за ръюводител на ДАНС, те не приемат кадровата политика на правителството на Пламен Орешарски и в други сектори.
Протестите и различните форми, които те придобиват, също продължават са сред водещите теми на всекидневниците.
Протестиращи блокираха пътя до летището в София за 30 мин, съобщава 24 Часа. Около 50-ина протестиращи срещу правителството на Пламен Орешарски блокираха вчера по обяд за близо 30 мин бул. „Брюксел" на разклона с бул. „Цариградско шосе" в София. „Това е още един начин на протест. Блокиран е изходът на пътя, който води от летището към центъра на София. Всички, които пътуват, за да хванат полети, нямаха проблеми, там движението продължава. Освен това пропускахме коли - като такава с болно дете", обясни един от протестиращите. Те раздаваха отпечатани на принтер листовки с исканията си. Протестиращите предупредиха, че ще има още блокади.
Протестът затвори “Тракия”, казва Стандарт. Улицата посреща Джулая пред МС. На 16-ия си ден протестът обхвана не само площадите, но и пътищата. Хората затвориха за един час магистрала "Тракия". Стотина пловдивчани с плакати "Оставка" и "Мафия" спряха в 11 ч движението на 118-ия километър. Въпреки че блокадата нямаше разрешение от общината, полицията реагира мирно и пренасочи шофьорите по обходни маршрути. Малко по-късно на обяд пък софиянци спряха колите по бул. "Брюксел", който свързва летището с центъра на столицата. Демонстрантите пропуснаха през блокадата само един авариен камион и кола с болно дете в нея. Те раздаваха листовки, в които предупреждаваха, че неглижирането на протестите от властта ги тласка към по-грубите мерки. След като управляващите не искат да ни чуят, не ни остава друго освен да блокираме още пътища, казаха хората. Към протестите у нас се присъединиха и сънародниците ни в САЩ. В Ню Йорк десетки българи развяха знамена и издигнаха плакати срещу властта. Тази сутрин протестите започват от 8 ч с посрещане на Джулая под прозорците на кабинета. "Нека изпием по едно кафе за здравето на любимите ни министри", призоваха организаторите във Фейсбук страницата #ДАНСwithme. Те приканиха хората да пуснат от телефоните си хита на Юрая Хийп "Джулай морнинг". Други от организаторите пък зоват за по-голяма масовост на проявите. Всеки, който подкрепя протестите, да излезе в понеделник в 18,30 ч пред МС, зове един от привържениците на страницата #ДАНСwithme. Трета група във Фейсбук настоя за обсада на парламента в сряда. Поканата е не само към жителите на София, а към всички хора в България, които не са съгласни с управлението. Началото отново е планирано за 8 ч. "Да им покажем, че търпението ни беше дотук! Вземете си почивен ден и елате!", пише на страницата.

Протестите сменят тактиката - започват внезапни блокади, продължава Сега. Управляващите нямали нагласа да чуят искането за оставка. На 17-ия ден гражданско недоволство срещу властта протестиращите предприеха нова тактика - изненадващо затваряне на възлови кръстовища и пътища, за да бъде чут гласът им. Управляващите пък продължават твърдо да отхвърлят възможността за оставка на правителството. Паралелно вървят и рехави акции в подкрепа на кабинета "Орешарски". След като в събота за кратко бяха организирани блокади в Пловдив и на гарата в Габрово, вчера за около час бе спряно движението по магистрала "Тракия" край Пловдив. Около 60-ина души дойдоха на 118-ия километър на аутобана с два автобуса и препречиха лентите в двете посоки. Недоволните скандираха "Оставка", "Mафия" и "Олигарски, вън!". Групи от протестиращите играеха и хора. Към 12 часа протестът приключи и движението бе възстановено. Внезапна блокада имаше и в София. За около половин час бе спряно движението по бул. "Брюксел" на разклона с "Цариградско шосе". Така бе запречен пътят от и за летището. Протестиращите раздаваха на шофьорите листовки, в които се казва, че протестите ще продължат и дори ще ескалират. Недоволстващи се зарекоха, че проявите няма да бъдат прекратени, докато управлява "доказано корумпирано правителство", а гласуваните вече социални мерки на кабинета бяха определени като фалшиви. Военният министър Ангел Найденов пък се опита да заличи впечатлението от колебанието на Пламен Орешарски, който миналата седмица даде да се разбере, че е склонен да си тръгне. Министърът твърдо обяви, че правителството няма намерение да подава оставка. "Оставка на кабинета не се обсъжда, такива разговори никога не е имало", бе категоричен Найденов пред bTV. По думите му управлението има солидна подкрепа в цяла България, "затова нямаме нагласата да чуем искането за оставка на няколкохиляди протестиращи". Той добави, че предстоят още много социални и други мерки и даде за пример разплащането на държавата с бизнеса, замразяването на пенсионната реформа и въвеждането на швейцарското правило при изчислението на парите за третата възраст.
Орешарски помоли: Не гладувайте заради мен!, пише Всеки ден. ПРЕМИЕРЪТ ПЛАМЕН ОРЕШАРСКИ отправи личен призив към гладуващите срещу него и в негова подкрепа да прекратят стачките си и да не съсипват здравето си. Министър-председателят лично е телефонирал на Едвин Сугарев, който смята да не се храни, докато кабинетът не подаде оставка.
Сугарев отряза Орешарски, посочва България днес. Синият политик и интелектуалец Едвин Сугарев отряза премиера Пламен Орешарски. Преди седмица Сугарев обяви гладна стачка и бе категоричен, че ще гладува до падането на правителството, та дори и това да коства живота му. „Пламен Орешарски ми се обади с молба да прекратя гладната стачка и аз му отказах. Ще гладувам, докато постигна целите си!", повтори вчера Едвин.
Еднакво вероятно е кабинетът "Орешарски" да падне и да оцелее, казва социологът Живко Георгиев в интервю за вестник Класа.
Протестите ще ескалират, казва проф. Георги Фотев в интервю за Преса.
Само Стара Загора има шанс да настигне София по доходи и то след 160 години, пише „Сега“. Софиянци са с най-високи и с най-бързо растящи доходи в България и нито една област няма шансове да ги догони в обозримото бъдеще. Кризата е задълбочила неравенствата между регионите, като единствено Стара Загора хипотетично може да настигне столицата, при това след около век и половина. Това разкрива проучване на Института за пазарна икономика, което обхваща 10-годишен период, През 2001-2011 г. в България доходите са се покачвали с 9.06% средногодишно. Това увеличение се дължи най-вече на годините, в които страната ни бе сред световните отличници по привлечени инвестиции - за жалост основно в застрояване и търговия с недвижими имоти. В 5 области положението се е подобрило доста над средното през последните 10 години и това са Ст. Загора, столицата, Пловдив, Перник и В. Търново. А петте най-изоставащи области са Пазарджик, Видин, Силистра, Враца и Габрово, където парите в домакинствата са се увеличавали с едва 5.25-6.4% средно за година - или с двойно по-ниска скорост от тази в областите отличници. Всъщност национален шампион по скок на доходи през изследвания период е Стара Загора, която изпреварва дори София по този показател, но въпреки това средногодишният доход на старозагореца през 2011 г. е с почти 25% по-нисък от този на столичанина. Пропастта между богатата столица и останалите по-бедни области е огромна и изводът на ИПИ е, че ако се запазят досегашните темпове, аритметично единствено Стара Загора би могла да настигне София, и то някъде към 2174 г.
Без еднолични решения в БСП, пише Труд. Забрана за еднолични решения в БСП и мерки за подобряване на работата на ръководството на партията ще обсъждат на „Позитано" 20 утре, научи „Труд". Автори на правилата за организация на дейността и координация в левицата са нейните зам.-председатели Георги Пирински и Димитър Дъбов. За приемане на нови стандарти на работа в БСП се заговори покрай гафа с избора на нов шеф на Държавна агенция„Национална сигурност" (ДАНС). Тогава номинацията на премиера Пламен Орешарски - Делян Пеевски, не бе обсъдена в Изпълнителното бюро на партията, а червените депутати научиха за нея минути преди гласуването на кандидатурата в парламента.
Демократът Борисов се възмути от диктатурата в страната, коментира Сега. Бившият премиер Бойко Борисов провидя диктатура и дори направи аналогия с 1944 г. и Народния съд. "Сега е диктатура на едни изключително нагли хора", обяви той пред Нова телевизия и обвини за всичко случващо се соцлидера Сергей Станишев и "неимоверното му желание за власт". Заедно със Станишев бе назован и пожизненият лидер на ДПС Ахмед Доган. Борисов все пак призна, че самият той е бил обвиняван в диктатура. Но веднага след това обясни, че правителството му е подало оставка, "за да не окървави Орлов мост". "Аз разсъждавам като демократ.
ГЕРБ имат притеснения за парламентарната си група, коментира 24 Часа. В момента в лагерите на БСП и ГЕРБ напълно изключват тази възможност. Докато всички извън тях я приемат като необходимо условие и симптом за нормализация. ГЕРБ трябва да се осъзнаят, че бързите избори са политически непостижими при остра конфронтация. Освен ако няма решение на Конституционния съд, БСП и ДПС разполагат с достатъчно ресурс, за да отложат изборите поне с 6 месеца.
Болни от Волен, пише Труд. Усещате ли какво става? До преди два дни всички говореха за олигархията. Днес всички говорят за „Атака". Доскоро всички се възмущаваха от Пеевски. Днес се възмущават от Сидеров. Одеве искаха оставката на Орешарски и Станишев. Сега искат имунитета на лидера на националистите. Той успешно играе ролята си. Вече отклони вниманието от причините за кризата към нейните следствия. Едно от тях е самият той.
Десните дават заден - сега няма да се обединяват, разкрива Преса. Десните дадоха крачка назад - обединението им вече не стои на преден план. Първата цел е да свалят правителството, а чак след това ще уточняват в какви комбинации ще се явяват на избори. Това стана ясно вчера след двучасовото заседание на националното ръководство на партия „Синьо единство", съставена от бивши членове на СДС - изключени или напуснали. „Разглеждаме общия реформаторски блок като временно тематично обединение, което е срещу парламентарното статукво на БСП, ДПС, „Атака" и ГЕРБ. То е насочено срещу днешното управление, а не е предизборна коалиция", обяви председателят на „Синьо единство" Христо Панчугов.
Могат ли ГЕРБ и БСП да работят заедно, пита се 24 Часа. Васил Тончев, социолог: И двете ще се сринат, политически неадекватно е. БСП и ГЕРБ не могат да работят заедно -разривът между тях е много голям. За първи път имаме смяна на властта, при която новата власт не иска да покрие гафовете на старата и иска да започне наново. Досега практиката беше: новите покриват старите и започват със старите схеми да работят те. Сега имаме натиск от гражданското общество, имаме и политическата воля да се започне на чисто и наново. На тази база всъщност се получава голямото напрежение.
Синдикатите с пакет от предложения за младите семейства: Купони за бавачка, казва Стандарт - Предлагат с пари от Брюксел да се плаща за водопроводчик и домашен ремонт. Синдикати и работодатели излизат с различни мерки за реформи в социалната и пенсионната сфера. Тепърва предстоят най-горещите дискусии в търсене на решения, подкрепени от всички. Безплатни ваучери за бавачка ще ползват работещите майки на деца до 3 години, ако кабинетът "Орешарски" приеме пакета от мерки за младите семейства на КНСБ. Той бе приет на семинар на профсъюза през уикенда. А социалното министерство изрази готовност да го обсъжда.
Каталог: Oporni-R4.mbox -> att-0708
Oporni-R4.mbox -> Радост в нс: Извършихме добро дело за енергетиката и за народа
Oporni-R4.mbox -> Информационен бюлетин на пресцентъра на нс на бсп акценти от пресата за 13. 09. 2013
Oporni-R4.mbox -> Информационен бюлетин на пресцентъра на нс на бсп акценти от агенциите до 20. 00 часа 29. 07. 2013 г. Нов ад за депутатите?
Oporni-R4.mbox -> Заседание на Народното събрание. София. В 10. 00 часа започва първото заседание на Министерски съвет с премиер Пламен Орешарски
Oporni-R4.mbox -> Акценти от агенциите до 16. 00 часа 07. 10. 2013 г. Бсп обмисля нова такса за елцентралите
Oporni-R4.mbox -> Информационен бюлетин на пресцентъра на нс на бсп акценти от агенциите до 15. 00 часа 14. 07. 2013 г
Oporni-R4.mbox -> Заседание на Народното събрание
Oporni-R4.mbox -> Програма за рехабилитация на зависими постижения и предизвикателства
Oporni-R4.mbox -> Акценти от агенциите до 20. 00 часа 22. 07. 2013 г. Кабинетът „Орешарски одобри актуализацията на Бюджет 2013
att-0708 -> Водещи заглавия на вестниците 01. 07. 2013 г. „Труд” – Спестяванията секнаха „24 часа” – Ферари и Порше за ½ милион „изчезват”


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница