Информационен бюлетин на пресцентър на нс на бсп акценти от пресата за 20. 06. 2013Дата25.07.2016
Размер163.51 Kb.
#5825
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ПРЕСЦЕНТЪР НА НС НА БСП
Акценти от пресата за 20.06.2013
"24 часа" изброява в подзаглавие мерките от плана "Орешарски": Индексират се пенсиите от 2014 г.; От 1 юли токът поевтинява с 5%. ; Майчинските скачат на 310 лв.; Разплащане с фирмите и при дефицит.; 1 млрд. лв. в ББР за евтини кредити.; Подготовка на нов Изборен кодекс.; Анализ на концесионните договори.; Акцент на борбата с битовата престъпност. До 30 юни ще бъде подготвен и пакет от "младежки инициативи" за промени в Закона за насърчаване на заетостта. Кабинетът поема ангажимент да гарантира използването на над 3 млрд. лв. от еврофондовете до края на годината.

Изненада с минималната заплата, продължава темата Труд Премиерът Пламен Орешарски изненадващо предложи минималната работна заплата да се увеличи от 1 октомври. Мярката е част от спешния план на правителството за бързо подобряване на социалното положение на гражданите и на бизнес средата. Размерът й ще се обсъди заедно със синдикати и работодатели. Според депутати от БСП ръстът ще е с 30 лв. - до 340 лв. Това означава, че работодателите ще плащат минимум още 43 млн. лв. годишно за заплати.Освен това ще се увеличат безработицата и сивата икономика, предупредиха представители на бизнеса и анализатори.

Минималната заплата се повишава от 1.X– в. 24 часа. Спешни мерки за стабилизация на държавата одобри парламентът вчера. Планът на Пламен Орешарски обхваща три направления - социалната сфера, бизнессредата и демократизацията на управлението.; Вдигат минималната работна заплата от 1 октомври - в. Земя – стр. 5; Минималната заплата скача от 1 октомври - В. Новинар - стр. 2

НС одобри спешен пакет от мерки на Орешарски - В. Дума – стр. 2. Парламентът одобри вчера внесените от правителството стабилизационни и неотложни мерки за подобряване на социалното положение, бизнес средата и демократизиране на управлението. Депутатите решиха всеки месец премиерът да отчита изпълнението на мерките пред НС. “За” бяха 107 депутати, един от “Атака” се въздържа. В гласуването не участваха ГЕРБ, които отсъстваха от парламента.

ПЛАМЕН ОРЕШАРСКИ: Извинявам се, че допуснах политическа грешка - В. Дума – стр. 3 Миналата седмица допуснах политическа грешка с номинацията на Делян Пеевски за председател на ДАНС, за което се извинявам и на вас, и на хората, които излязоха да протестират, заяви премиерът Пламен Орешарски от трибуната на парламента. Чувам много ясно, че хората искат кабинетът да подаде оставка, посочи премиерът. Той отново подчерта, че оставката би била много лесно лично решение. Ще бъде безотговорно от моя страна да предизвикам още по-голям хаос в държавата и нови избори, които да се проведат в условията на действащия Изборен кодекс, отбеляза Орешарски. ПЛАНЪТ "ОРЕШАРСКИ" ВДИГА ЗАПЛАТИ НАЕСЕН - в. България днес – стр. 2 Минималната работна заплата може да се увеличи от 1 октомври след разговори със социалните партньори. Това е записано в плана за спешни мерки на кабинета „Орешарски", който депутатите приеха вчера. Без опозиция в залата избраниците обсъждаха пред правителството плана цели три часа. На представянето на мерките пристигна не само премиерът, но и цялото правителство.

PR шльокавица - в. Капитал Дейли – стр. 2 Mного често компании или политици се опитват да замажат очите на хората с псевдодействия, за да излязат чисти от дадена кризисна ситуация. Специалистите шеговито наричат тези дейности „PR шльокавица". Нещо подобно в момента прави и правителството в опит да усмири улицата. Само за няколко дни неговият пресцентър избълва десетки прессъобщения - за срещи на премиера Орешарски с мними представители на протестиращите, обещание да се форсира изваждането на държавни пари от Корпоративна търговска банка, специален имейл, на който всички заинтересувани да изпращат предложения за по-добра бизнес среда и социалното положение на българите.
Стойнев: Енергетиката ни е пред срив - В. Новинар - стр. 2. Енергетиката ни е пред срив и трябват спешни мерки. Това съобщи днес икономическият министър Драгомир Стойнев. Той обясни, че първите и най-спешни мерки, които ще се предприемат, са в посока избягване на криза в енергийната система на страната.
ЛЕВИЦАТА ВНАСЯ ПИТАНЕ ДО ФИНАНСОВИЯ МИНИСТЪР ЗА ОФШОРНИТЕ ЗОНИ - В. Дума – стр. 2 . Mинистърът на финансите да отправи питане до офшорните зони за всички фирми, на които краен собственик са български граждани. Това ще поиска парламентарната група на Коалиция за България. Решението бе съобщено от лидера на БСП Сергей Станишев от парламентарната трибуна. Това е почтено към хората в България, това трябва да се знае и институциите в България трябва да направят подобно усилие, каза Станишев.
Чобанов започва проверки на офшорните в Кипър– в. 24 часа. Проверки за фирмите с български собственици в офшорните зони започва финансовото министерство, първото запитване ще е в Кипър. Това стана ясно вчера в парламента, след като соцлидерът Сергей Станишев поиска финансовият министър да отправи питане до офшорните зони.
Кабинетът ще спасява ВМЗ-Сопот със секретен план - в. Сега - стр. 6. След като стана ясно, че държавата сама ще спасява закъсалото ВМЗ-Сопот, без да го продава, вчера правителството прие план, който да вдигне на крак дружеството. Подробности за мерките, както и какви цели се залагат в ударния план не бяха дадени. Съобщено бе единствено, че секретният план трябва да доведе до оздравяване на компанията.
45 000 първолаци ще получат по 250 лв – в. 24 часа. 45 000 деца ще получат наесен по 250 лв. помощ за първолаци, реши правителството вчера. Увеличената помощ за първолаци ще могат да ползват децата от семейства, които отговарят на критериите за социално подпомагане и имат доход на човек от домакинството под 350 лв.Без подоходен критерий помощ за закупуване на найнужните неща за първия учебен ден ще има и за децата с увреждания и сираците. Задължително условие за всички групи обаче е децата да са записани за първи клас в държавно или общинско училище.
"Спешните мерки" на Орешарски се оказаха пожарогасител с демагогия, коментира Сега - стр. 2, 3 Управляващите разиграха евтин сценарий, с който имитираха загриженост за българските граждани и фирми. В опит да отклонят вниманието от безпрецедентните протести депутати и неколцина министри начело с премиера Пламен Орешарски обсъдиха пакет от "спешни стабилизационни мерки". Пакетът, пълен с популистки обещания, обтекаеми намерения и странни срокове, бе обсъден и одобрен от скромен брой народни представители -107 го подкрепиха, а един от "Атака" гласува "въздържал се". СУПЕР ПЛАН от Орешарски - в. Всеки ден – стр. 2

"Правителството заслужава кредит на доверие", казва пред "Монитор" Васил Тончев, директор на социологическа агенция "Сова-Харис". "Нов вот ще е самоубийствен за страната. Очевидно е, че вече приключваме със старите практики. От тази гледна точка на тест е подложен и президентът Росен Плевнелиев. Той не отговори по същество за офшорките, не уточни дали наистина е имал офшорна фирма и дали са правени тразакциите, за които бе споменато", изтъкна г-н Тончев.

Агробизнесът: Чиновниците да се захванат за работа - в. Земя – стр. 7

Ръководствата на двете най-масови браншови организации в агросектора изразиха силно недоволство от невъзможността на политиците да овладеят кризата и да осигурят нормално развитие на бизнеса в страната. От март досега администрацията в Министерството на земеделието не работи и ако това продължава, последиците за бизнеса ще са катастрофални, коментира за Farmer.bg председателят на Асоциацията на зърнопроизводителите Ангел Вукодинов.


ПРОВОКАТОРИ - ГОСТИ НА ОРЕШАРСКИ - в. Труд – стр. 4, 5. Двама представители на неправителствени организации, поканени от премиера Пламен Орешарски в понеделник на среща, бяха разкрити като провокатори от протестиращите и прибрани от полицията на следващия ден. Това са Йордан Бонев и Бисер Миланов. Последният е известен в криминалните среди с прякора Петното.
Нови петима зам.-министри - в. Труд – стр. 6. Премиерът Пламен Орешарски назначи и петима нови заместник-министри вчера, съобщи правителствената пресслужба. Людмила Елкова ще помага на Петър Чобанов във финансовото министерство. Бившата заместничка в партията на Метена Кунева ще отговаря за приходната част. Орешарски й има голямо доверие, тъй като тя е била шефка на дирекция в министерството по времето, когато той го оглавяваше.

Кабинетът определи още 11 областни управители и 5 зам.- министри - В. Дума – стр. 2

Орешарски се разплаща с бизнеса до 30 август - В. Дума – стр. 1. До 30 август ще разплатим всички обществени поръчки на бизнеса и ще ускорим възстановяването на ДДС, обеща премиерът Пламен Орешарски в НС вчера. Той обяви, че кабинетът ще предприеме решителни стъпки против контрабандата. Орешарски посочи, че кабинетът предвижда промени в Закона за обществените поръчки, за да се улесни достъпът до тях. Още в следващите месеци ще предприемем стъпки за привличане на кредитни ресурси за стартиращия, малък и среден бизнес, заяви Орешарски.
Управляващите нападнаха президента за назначения - в. Труд – стр. 3 На шестия ден след като президентът Росен Плевнелиев се противопостави на избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС и свали доверието си от кабинета „Орешарски", БСП и ДПС „откриха огън" по него. Това стана от парламентарната трибуна вчера, докато управляващото мнозинство разрешаваше казуса „Пеевски".
Сикаджия поема втория ешелон в МВР - в. Капитал Дейли – стр. 7 Иван Валентинов Иванов е роден на 13.08.1975 г. Има магистратура по история от СУ „Св. Климент Охридски" и по право от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий". Завършил е Школата за политически мениджмънт във Фрайбург, Германия. В последните шест години е главен юрисконсулт на „Билдинг строй експрес" ЕООД. Преди това е ръководил офиса на „Воинтех" ЕООД в Шумен.

"Улицата не отстъпва", е водещото заглавие на "24 часа". Въпреки оттеглянето на Пеевски, извиненията на Орешарски, Станишев и Местан, въпреки пакета спешни мерки - няма знаци, че протестите стихват. През целия ден вчера самоорганизацията във фейсбук продължи. Новият дразнител бе издигането на Волен Сидеров за председател на парламентарната комисия против корупцията. Снощи отново имаше масови събирания пред сградата направителството и пред партийните централи.

85% подкрепят протестите - показва проучването на агенция "Алфа Рисърч", пуликувано от "Труд". В сайта на вестника вчерашният протест е оразличен на паратекстово равнище: "Над главите - столове и надпис: "Психично Волен". Протестиращи момчета призовават Волен Сидеров: "Извини се!" Те вървят с пластмасова градинска маса над главите си и столове и надпис: "Психично Волен"."Улицата може да роди нова десница", предвижда "Стандарт". Драмата на Орешарски е дали хората искат да чуят посланията му.

34% от българите не искат предсрочни избори - В. Дума – стр. 434,1 на сто от българите смятат, че в момента страната няма нужда от предсрочни избори. Това показват данни на социологическата агенция “Алфа рисърч”, обявени във вторник вечерта в предаването “Референдум” на БНТ. Според същото проучване 35 на сто от запитаните виждат излизане от политическата криза единствено с оставката на кабинета и провеждането на избори в най-кратък срок „Алфа Рисърч": Рекордно нисък кредит на доверие към управляващите - в. Капитал Дейли – стр. 8

"Биячи плашат протестиращите", съобщава "Преса". Четири групи охранители, футболни фенове и човек със седем присъди се вклиниха в митингите. Гардовете, организирани от бившия депутат Павел Чернев, работят за някогашна "застрахователна" групировка.

Вицепремиерът Златанова пое тристранката, съобщава 24 часа. Вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова ще отговаря и за Националния съвет по тристранно сътрудничество, реши кабинетът. В този съвет се водят преговорите между държавата, синдикатите и работодателите по социалните и икономическите мерки.

"Пеевски вън от парламента до решение на Конституционния съд", отразява проведеното вчера гласуване в парламента за отмяна на избора на ръководител на ДАНС "Дума". Конституционният съд ще се произнесе по казуса дали Делян Пеевски остава депутатв 42-то Народно събрание. До произнасянето на конституционните съдии Делян Пеевски няма да се възползва от правомощията си на народен представител, няма да идва в парламента и няма да получава заплата, обяви лидерът на ДПС Лютви Местан.

Според "Сега": "БСП и ДПС стимулираха протестите с псевдокатарзис за гафа "Пеевски". Управляващите се опитват да отклонят вниманието с яростна атака срещу президента. Лютви Местан отвори фронт срещу Плевнелиев. Местан посочи, че стандартите за хигиена, зададени от казуса "Пеевски", трябва да важат и за първите мъже, за които има съмнения, че не са били "екзактни". Той очаква от тях да отговарят от трибуната на парламента "било за своето благосъстояние, било за свои сметки тук-там". В атаката се включи и съпартиецът му Йордан Цонев: "Президентът дължи обяснение за всичко, което се случва около него. Когато искаш да бъдеш морален съдник, трябва да дадеш обяснения". И многозначително напомни, че ДПС има конкретни предложения за данъчно облагане на офшорните зони. В пристъп на спонтанен катарзис соцлидерът Сергей Станишев предпочете да се извини на депутатите, членовете и симпатизантите на левицата за гафа "Пеевски", но не и на гражданите, които от дни протестират срещу скандалното назначение. Което не му попречи миг по-късно да обяви Пеевски за доблестен воин, изразил готовност "да постави семейството си на риск" в името на това да постигне "истински резултати в борбата с организираната престъпност". "Допуснах политическа грешка, за която се извинявам не само на вас, а и на тези, които излязоха да протестират. Те призоваха за оставка и аз много ясно чувам това", с тези думи премиерът изрази своето покаяние.

Конституционният съд ще каже екзактно ли е Пеевски да е депутат – в. 24 часа. Конституционният съд ще каже дали Делян Пеевски остава депутат. Той ще бъде сезиран от ДПС и БСП, обявиха лидерите на двете партии вчера. Хората трябва да са абсолютно убедени в конституционната екзактност на казуса, обясни Лютви Местан. С подкрепата на „Атака" се събраха 128 гласа „за" отмяна на решението за избор на Пеевски за шеф на ДАНС. Самият Пеевски, който тогава гласува за себе си, вчера не дойде. Соцлидерът Сергей Станишев отново каза, че това е „тежък оздравителен урок" за него и се извини на групата си, която подкрепила Пеевски с „огромна вътрешна съпротива". Станишев пое отговорността и призова симпатизантите да не звънят повече на депутатите и да ги мъмрят тях.
ДАНС с нов шеф до 10 дни, пише в. Телеграф. В рамките на от 5 до 10 дни премиерът Пламен Орешарски ще е готов с новата си кандидатура за председател на ДАНС. Това обяви самият той, след като Народното събрание отмени решението си от петък родното ФБР да бъде оглавено от депутата от ДПС Делян Пеевски. Заради обществените реакции още в събота той заяви готовност да се оттегли от поста, а лидерите на БСП и ДПС Сергей Станишев и Лютви Местан внесоха проекторешение за отмяна на предното. То бе одобрено единодушно вчера със 128 депутатски гласа „за".
Станишев води по залози – в. Труд – стр. 2. Лидерът на БСП Сергей Станишев ще запази поста си като водач на червената партия поне до 15 j юли 2013 г. Това прогнозират от букмейкърската къща „Евробет". Вече вървят залагания в нова игра „Предсрочни избори 2013". Заложната къща е номинирала 11 червени активисти, които могат да оглавят партията. Сегашният лидер е с най-добри позиции, тъй като коефициентът за него е определен на 1,20. Това означава, че ако сложите като залог 1 лев, ще вземете 1,20 лв. Последният в колонката е Младен Червеняков. За него коефициентът е определен на 15. Партиите питат съда за Пеевски – в. Труд – стр. 2 ДПС и БСП ще питат Конституционния съд (КС) дали Делян Пеевски може да остане депутат. Това стана ясно в парламента вчера. „До решението на съда Пеевски няма да се възползва от правомощията си на народен представител, няма да идва в парламента и да получава възнаграждение", каза лидерът на ДПС Лютви Местан. След него и председателят на БСП Сергей Станишев обяви, че партията му иска мнението на висшите магистрати. БСП и ДПС поискаха прошка - в. Труд – стр. 2, 3. Вчера 128 народни представители от БСП, ДПС и „Атака" отмениха решението за избора на Делян Пеевски за шеф на Държавната агенция „Национална сигурност" (ДАНС). Депутатите от ГЕРБ не бяха в парламента. Отсъстваше и самият Пеевски. Станишев иска извинение От парламентарната трибуна соцлидерът Сергей Станишев, чиято оставка бе поискана заради скандала около назначението на Пеевски, помоли за извинение съпартийците си. Левицата раздвоена за лидера си - в. Труд – стр. 3. Страстите в софийската организация на БСП не стихнаха и след извинението на Сергей Станишев заради казуса „Пеевски". До късно снощи Градският съвет на партията бистри дали директно да иска оставката на лидера си на пленума днес.

БСП в Стара Загора поиска оставката на ръководството на партията - В. Дума – стр. 2. Общинският съвет на БСП в Стара Загора настоява за оставката на Сергей Станишев и Изпълнителното бюро. Това става ясно от декларация на социалистите от Стара Загора, разпространена вчера. Те искат Станишев и Пламен Орешарски да обяснят действията си в последните седмици пред Националния съвет, който да насрочи извънредно заседание на 48-я конгрес на БСП. “Ръководният орган трябва да направи задълбочен анализ на грешките и да очертае реалните приоритети в дългосрочен план. СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ: Прекрачихме граница, която не биваше да пресичаме - В. Дума – стр. 3 Oказа се, че при търсенето на бързи резултати в сектор “Сигурност” прекрачихме граница, която не биваше да бъде пресичана, и това е тежък урок за нашата партия, призна лидерът на БСП Сергей Станишев. Решението на НС да отмени решението си за назначаването за председател на ДАНС е важно политическо решение, ясен знак за отчитане на гласа на българските граждани, отчете той.

БСП и ДПС продължават в същия дух - в. Капитал Дейли – стр. 3 От избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС миналия петък до гласуването на решението за отстраняването му от поста във вторник всички си задаваха един и същ въпрос, който така и остана без отговор: „Кой предложи депутата от ДПС за шеф на тази ключова държавна структура?" Дали почетният председател на движението Ахмед Доган, който, както твърди лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, е в основата на кадровата политика на правителството на Пламен Орешарски, а всички останали, включително и лидерите на БСП Сергей Станишев и на ДПС Лютви Местан, са само пионки? Дали Пеевски се е самопредложил сам, както предположи червеният депутат Янаки Стоилов, или пък идеята за избора му е дело на някакъв кръг около председателя на социалистите и съпругата му Моника Йосифова, каквито предложения дойдоха откъм бивши депутати от БСП?

Ламбо: Мълча и се срамувам– в. 24 часа. Станишев не се притеснява за лидерството си в ПЕС. Мълча и се срамувам. Така лаконично Стефан Данаилов отказа всякакви коментари по казуса „Пеевски" вчера. Очаква се обаче той да наруши мълчанието си пред другарите на червения пленум днес.
Очевидно незаменими в БСП са само Г-образно стоящите пред лидера - в. Сега - стр. 9, 10 Анализ на Нидал Алгафари във вестник Сега
ДПС стана активен борец срещу офшорките - в. Сега - стр. 3 Борбата срещу вредните офшорни фирми и черната икономика стана лайтмотив на ДПС на вчерашното заседание на Народното събрание. Йордан Цонев, който е зам.-председател на движението и на парламентарната му група, обясни, че предложението им за шеф на ДАНС било продиктувано от благородното намерение да се сложи край на източването на бюджета чрез контрабанда и кражба на данъци чрез офшорни фирми.
Местан: Всеки месец премиерът ще се отчита за мерките, казва Новинар. Всеки месец премиерът Пламен Орешарски ще се явява в пленарната зала и ще отчита какво е изпълнено по стабилизационните мерки, които предложи. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан, след като днес Народното събрание даде зелена светлина на плана на министър-председателя.
"Атака" сезира прокуратурата за престъпна схема на Борисов - В. Новинар - стр. Атака” сезира прокуратурата за заговор за престъпна схема между Румен Николов–Пашата и Бойко Борисов. От изпратено до медиите писмо днес стана ясно, че по нареждане на бившия премиер Пашата е плащал по 50 000 лв. на ден за финансиране на провокаторите, които създават безредици пред централата на „Атака”.

2
ГЕРБ поиска 3% праг за парламента – в. 24 часа. Сваляне на бариерата за влизане в НС на 3% като гаранция, че повече граждани ще получат представителство, обсъждат в ГЕРБ, съобщи Цецка Цачева вчера. Ако поправката мине, според резултата от последния вот с шанс за НС са НФСБ на Валери Симеонов и ДБГ на Меглена Кунева. Друга промяна, която хората на Бойко Борисов ще лансират, е връщането на 31 мажоритарни депутати. ГЕРБ иска 3% праг за парламента - в. Труд – стр. 3; ГЕРБ искат с 3% да се влиза в парламента - в. Всеки ден – стр. 2
Плевнелиев - представител на офшорна фирма за 1 година – в. 24 час. Президентът Росен Плевнелиев е представлявял офшорна компания за 1 година. Това става ясно от документи, изпратени до редакционните имейли. Според тях през май 1999 г. Плевнелиев е водел кореспонденция с консултантската фирма „Окра", специализирана в създаване на офшорки. Тогава президентът дава своите данни като представител на офшорката „Инокс" за срок от 1 г. Освен това изпраща и данните на първата си съпруга Вероника, за да има тя право да се разпорежда с банковите сметки на фирмата.
Кадрова криза на „Дондуков" - в. Труд – стр. 7. Комодор Георги Фиданов остана единственият съветник на президента Росен Плевнелиев по въпросите на сигурността, научи „Труд". В началото на юни държавният глава е приел оставката на съветника по националната сигурност о.р. ген. Стоимен Стоименов. Информацията бе потвърдена от президентската администрация.
Ново обвинение за Цветанов - в. България днес – стр. 10 Върховната касационна прокуратура (ВКП) е отменила постановлението за отказ за образуване на досъдебно производство по т. нар. случай „Горна Оряховица". Става дума за публичното четене от парламентарната трибуна на информация, събрана със СРС, което устрои на 3 декември 2010 г. бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. На базата на подслушани разговори между лекари в болницата на Горна Оряховица министър Цветанов обвини медиците, че умишлено са оставили да умре жизнеспособно новородено.
Прокуратурата възобновява разследването за „Горна Оряховица” - В. Дума – стр. 5

Върховната касационна прокуратура е отменила постановлението за отказ за разследване по случая “Горна Оряховица”, съобщи вчера “Правен свят”. Болницата в града нашумя след публичното четене от парламентарната трибуна на информация, събрана със СРС, което устрои на 3 декември 2010 г. бившият вътрешен министър Цветан Цветанов. На базата на подслушани разговори между лекари в болницата на Горна Оряховица той ги обвини, че умишлено са оставили да умре жизнеспособно новородено.


Шефът на БЕХ сменен заради разследване срещу него - В. Дума – стр. 6. Председателят на съвета на директорите на Българския енергиен холдинг (БЕХ) Михаил Андонов е сменен, защото му е отнет достъпът до секретна информация. Това съобщи министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев пред журналисти в парламента вчера. На въпрос защо е отнет достъпът на Михаил Андонов, Стойнев каза: “Доколкото знам, има досъдебно производство. Ние трябва да спазим закона и когато има досъдебно производство, му се отнема достъпът до секретна информация”.
Персоналните промени в енергийния сектор започнаха - в. Капитал Дейли – стр. 6 Директорът на Българския енергиен холдинг (БЕХ) Михаил Андонов е освободен от поста си заради липса на разрешение за достъп до класифицирана информация. Това стана ясно в сряда, след като министърът на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) Драгомир Стойнев обясни мотивите за смяната на целия борд на директорите на БЕХ. „Заради отнемането на достъпа до определена информация Андонов вече не може да посещава някои стратегически обекти и затова взех решение за смяна на борда", поясни Стойнев.
Людмила Елкова ще бъде вторият заместник-министър на финансите - в. Капитал Дейли – стр. 7 Людмила Елкова е вторият назначен заместник-министър на финансите, съобщиха два източника на „Капитал Daily". Заповедта на премиера е била подписана още във вторник. Тя оглавяваше дирекция „Данъчна политика" във финансовото министерство от 2005 до 2009 г., когато сегашният премиер Пламен Орешарски беше финансов министър. Оттогава явно те са се сработили добре и сега Орешарски я връща във ведомството на по-висок пост. Най-вероятно тя ще е с ресор разходи, за който няма опит.
Пашата готови убийства на политици - в. Галерия – стр. 2, 3 В черния списък на Пашата са политици, магистрати, бизнесмени, собственици на медии, общественици и журналисти. По план „прочистването'" било предвидено за есента Протестите в страната, предизвикани от назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, били на път да ускорят престъпния замисъл. Румен Николов смятал да използва безредиците, за да се отърве от неудобните. Основната цел на Пашата била той да осуети ареста си, за който в столичната прокуратура вече се подготвяла заповед.
ИНТЕРВЮТА В ПРЕСАТА:
Светлозар Костов ,шеф на Специализираната прокуратура в София: Трябва да сключваме писмени договори с разкаяли се мафиоти – в. 24 часа – 14, 15
ЯВОР ГЪРДЕВ: Бунтът е на новата средна класа - в. Труд – стр. 14, 15
СТАНИСЛАВ ВЛАДИМИРОВ: Разумните хора ще спрат с протестите - В. Дума – стр. 11
ГЕОРГИ МЪРКОВ: Нагнетяването на напрежение в БСП работи за връщането на ГЕРБ във властта - В. Дума – стр. 11
Димитър Джамов: Жоро Илиев не вярваше, че ще го убият - в. България днес – стр. 12
Павел Тамборски, заместник финансов министър на Полша, пред "Капитал Daily": Силният капиталов пазар повишава прозрачността на икономиката - в. Капитал Дейли – стр. 17
Иво Христов: Навлизаме във време на нестабилни политически мнозинства - в. Земя – стр. 8, 17
Маргарита Бакрачева: Социалната среда провокира самоубийствата - В. Новинар - стр. 6, 7
Мария Ганева: РУСНАЦИТЕ СЛУШАТ ПОВЕЧЕ ОТ БЪЛГАРИТЕ НА МОРЕТО

- в. Телеграф – стр. 13
Радан Кънев: Няма да бъдем дясно алиби на Борисов – в. Стандарт – стр. 15
Васил Тончев: Правителството заслужава кредит на доверие – в. Монитор – стр. 15
Христо Стоичков: Ще развъртя метлата в ЦСКА – в. Преса – стр. 14, 15
Каталог: Oporni-R4.mbox -> att-0745
Oporni-R4.mbox -> Информационен бюлетин на пресцентъра на нс на бсп акценти от пресата за 13. 09. 2013
Oporni-R4.mbox -> Информационен бюлетин на пресцентъра на нс на бсп акценти от агенциите до 20. 00 часа 29. 07. 2013 г. Нов ад за депутатите?
Oporni-R4.mbox -> Заседание на Народното събрание. София. В 10. 00 часа започва първото заседание на Министерски съвет с премиер Пламен Орешарски
Oporni-R4.mbox -> Акценти от агенциите до 16. 00 часа 07. 10. 2013 г. Бсп обмисля нова такса за елцентралите
Oporni-R4.mbox -> Информационен бюлетин на пресцентъра на нс на бсп акценти от агенциите до 15. 00 часа 14. 07. 2013 г
Oporni-R4.mbox -> Заседание на Народното събрание
Oporni-R4.mbox -> Програма за рехабилитация на зависими постижения и предизвикателства
Oporni-R4.mbox -> Акценти от агенциите до 20. 00 часа 22. 07. 2013 г. Кабинетът „Орешарски одобри актуализацията на Бюджет 2013
Oporni-R4.mbox -> Информационен бюлетин на пресцентър на нс на бсп акценти от пресата за 01. 07. 2013 Държавната нек дължи 1,9 млрд лева, казва Труд
att-0745 -> Информационен бюлетин на пресцентър на нс на бсп предстоящи събития в страната за 20. 06. 2013


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница