Информационен бюлетин на пресцентър на нс на бсп предстоящи събития в страната за 09. 07. 2013Дата04.01.2018
Размер49.79 Kb.
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ПРЕСЦЕНТЪР НА НС НА БСП
Предстоящи събития в страната за 09.07.2013

***
София.


Президентът Росен Плевнелиев ще посети Националната гвардейска част (бул. „Асен Йорданов“ 2) по повод празника на военното формирование – 12 юли, и 134-годишнината от създаването на българската гвардия. Държавният глава ще приеме строя на почетния караул на формированието.

***
София.


От 9.00 часа в УНСС ще се проведе кандидатстудентски изпит по География на България.

***
София.


От 9.30 часа състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Божидар Проданов и Ирен Вълев за смъртта на Пламен Куцаров

***
София.


От 10.00 часа състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Денис Ершов и Цветан Димитров.

***
София.


Народното събрание на Република България ще бъде домакин на 41-то пленарно заседание на Генералната асамблея на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество от 9 до 11 юли.

***
София.


От 10.00 до 12.00ч. в София прес (ул. Славянска 29) WWF Световен фонд за дивата природа организира семинар, предназначен за журналисти, работещи в сферите на икономиката и на опазването на околната среда.

***
София.


В 10.00 часа в Зала 701 в сградата на Агенция „Пътна инфраструктура” ще бъдат отворени ще бъде отворено ценовото предложение за определяне на изпълнител за проектиране и строителство (инженеринг) на нови пътни връзки и мерки за укрепване, отводняване и стабилизиране на пътни участъци с проблемни геотехнически и хидрогеоложки условия и удължаване мост над река Върбица на обект: „Път Е-85 (I-5) Кърджали – Подкова от км 342+639.41 до км 367+427 и пътна връзка „Фотиново” от км 0+000 до км 2+368“.

***
София.


От 10.00 часа, в зала „Галерия Академия” на Националната художествена академия вицепремиерът Зинаида Златанова ще участва в дискусия на тема: „Имат думата младите“. В дискусията ще участва и заместник-министърът на труда и социалната политика Росица Янкова.

***
София.


От 10.30 часа в зала „Запад“ на Народното събрание председателят на Комисията по труда и социалната политика Корнелия Нинова организира дискусия на тема „Нашата отговорност пред децата и младите хора".

***
София.


В 11.30 часа в офиса на „Движение България на гражданите" на ул. "Бенковски" № 7, ет.2 ще се състои пресконференция на тема „Актуализацията на бюджета ще повиши цената на кредитите".

***
София.


В 11.00 часа в официалната зала на Столична община на ул. „Московска” 33 зам.-кметът на Столичната община Дончо Барбалов ще за изпълнението на бюджета за първите шест месеца от годината.

***
София.


От 12.00 часа в зала 702 в сградата на Агенция „Пътна инфраструктура” ще бъдат отворени офертите за строителен надзор на лот 47 от Оперативна програма „Регионално развитие”.

***
София.


От 12.00 часа в хотел „Шератон”, зала „Сердика” Асоциация „Прозрачност без граници” ще представи Доклад от наблюдението на изборите за народни представители в 42-то Народно събрание и Световен корупционен барометър за 2013 г. на Transparency International.

***
София.


От 13.30 часа в централата на СДС новоизбраното ръководство ще даде пресконференция след заседание на НИС на партията.

***
София.


В 13.30 ч. на Терминал 1 на летище София ще се състои първият полет на нискотарифния авиопревозвач Wizz Air до Киев.

***
София.


От 14.00 часа в сградата на Представителството на Европейската комисия в София, ул. „Раковски“ № 124 министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев ще отличи победителя в националния етап на конкурса „Европейски награди за насърчаване на предприемачеството“ и неговия подгласник.

***
София.


От 14.30 часа в зала „Запад” на Народното събрание ще се проведе заседание на Временна анкетна комисия за проверка на всички данни, факти и обстоятелства при ползването на правителствения "Авиоотряд 28" и въздухоплавателни средства на Министерството на отбраната в случаите на ползване не за цели на въоръжените сили за периода август 2009 - март 2013 г. включително да провери кога, по какви дестинации (в страната и чужбина), с каква цел, в какъв състав, с какъв разход на финансови средства са били ползвани въдухоплавателните средства на авиоотряда и Министерството на отбраната.

***
София.


От 15.00 часа в сградата на Народното събрание на пл. "Княз Александър I" №1, зала 130 ще се състои заседание на Комисията по здравеопазването. Ще бъдат изслушани кандидатите за управител на НЗОК.

***
София.


От 16,00 часа в Центъра за обществена подкрепа на ул.Пиротска 175 в София Институтът за социални дейности и практики ще даде начало на информационната кампания „Лоши традиции“.

***
София.


В 16.00 часа зала 101 на Министерство на външните работи Дипломатическият институт организира лекция на Али Ахмети, Политически водач на Демократичния съюз за интеграция в Република Македония на тема: „Сто години от Балканските войни. Помиряване и интеграция”.

***
София.


От 18.00 часа в Етнографския музей (ИЕФЕМ - БАН) ще бъде открита изложбата „Споменът диша. Проф. дфн Тодор Иванов Живков – човекът, ученият, учителят”.

***
София.


В 18.00 часа в галерия „Средец” на бул. „Ал. Стамболийски” 17 в галерия „Средец” на Министерството на културата ще бъде открита изложба „Чудният свят на стила „Ар Нуво”, Детайли от архитектурата на Дунавските страни” на фотографа Петер Шуберт.

***
София.


В 10.00 часа в пресклуба на БТА Българският енергиен форум ще даде пресконференция на тема: „Резултатите и препоръките в Меморандума от проведения на 2 юли 2013 г. Национален семинар на тема „Либерализация на енергийния пазар в България – подготовка за прехода и минимизиране на рисковете”.

***
София.


От 11.00 часа в пресклуба на БТА Националната пациентска организация, Федерация „Български пациентски форум”, АПОЗ и приятели и Националната онкологична организация ще дадат пресконференция на тема: „Проблеми в снабдяването с лекарства и достъпа до онкологична помощ на българските пациенти”.

***
София.


От 12.00 часа в пресклуба на БТА Гражданско сдружение „Алцхаймер – България” ще даде пресконференция.

***
София.


От 14.00 часа в пресклуба на БТА Сдружение "Младежко движение заедно с природата и обществото” ще даде пресконференция.

***
София.


Националната комисия за борба с трафика на хора и Менпауър България ще запознаят големи бизнес компании с проблемите, свързани с трафика на хора с цел трудова експлоатация на бизнес закуска в хотел Хилтън.

***
Пловдив.


В 9.45 часа в 2 зала Пловдивският апелативен съд ще се произнесе по делото за смъртта на четиригодишната Никол Сурчева от Смолян.

***
Пловдив.


В 10.30 часа Пловдивският апелативен съд ще заседава по дело, образувано по жалба на Йордан Лечков.

***
Пловдив.


От 11.00 часа ще се проведе ден на отворени врати на здравето в УМБАЛ „Св. Иван Рилски” и ден, посветен на паркинсонова болест.

***
Варна.


В 10.00 в залата на Руския център на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър” ще се състои пресконференция за началото на проекта „Създаване и апробиране на система за кариерно израстване на преподавателите във Варненски свободен университет „Черноризец Храбър” (BG051PO001-3.1.09-0002), финансиран от оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.

***
Благоевград.


От 11.00 часа кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов ще се срещне с посланика на Украйна Н.Пр. д-р Микола Балтажи. Срещата ще се състои в кабинета на кмета.

***
Стара Загора.


От 11.00 часа на площада пред сградата на Общинската администрация в Стара Загора министърът на отбраната Ангел Найденов ще участва в церемония по тържественото изпращане в Стара Загора на 15-та рота от състава на Българската армия, която ще се включи в операцията на Международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан (ISAF). След церемонията министърът на отбраната Ангел Найденов ще проведе разговори с командния и личния състав на 2-ра механизирана бригада.
Предвидени са и срещи на министър Ангел Найденов с представители на местната власт в Стара Загора. Срещите с военнослужещите са предвидени за 13.30 ч. във Военния клуб в Стара Загора.

***
Стара Загора.


В 12.00 часа министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов ще открие нова работилница по автомобилна техника в Българо-германския център за професионално обучение (БГЦПО) в Стара Загора (ул. „Армейска” № 7).

***
Асеновград.


В 12.00 часа в Конферентната зала на Хотелски комплекс „Сани” на бул. „България” № 77 в Асеновград ще се състои пресконференция за началото на проекта „Основен ремонт на общинска образователна инфраструктура за прилагане на мерки за повишаване на енергийната ефективност”.


Каталог: Oporni-R4.mbox
Oporni-R4.mbox -> Информационен бюлетин на пресцентър на нс на бсп акценти от пресата за 20. 06. 2013
Oporni-R4.mbox -> Радост в нс: Извършихме добро дело за енергетиката и за народа
Oporni-R4.mbox -> Информационен бюлетин на пресцентъра на нс на бсп акценти от пресата за 13. 09. 2013
Oporni-R4.mbox -> Информационен бюлетин на пресцентъра на нс на бсп акценти от агенциите до 20. 00 часа 29. 07. 2013 г. Нов ад за депутатите?
Oporni-R4.mbox -> Заседание на Народното събрание. София. В 10. 00 часа започва първото заседание на Министерски съвет с премиер Пламен Орешарски
Oporni-R4.mbox -> Акценти от агенциите до 16. 00 часа 07. 10. 2013 г. Бсп обмисля нова такса за елцентралите
Oporni-R4.mbox -> Информационен бюлетин на пресцентъра на нс на бсп акценти от агенциите до 15. 00 часа 14. 07. 2013 г
Oporni-R4.mbox -> Заседание на Народното събрание
Oporni-R4.mbox -> Програма за рехабилитация на зависими постижения и предизвикателства
Oporni-R4.mbox -> Акценти от агенциите до 20. 00 часа 22. 07. 2013 г. Кабинетът „Орешарски одобри актуализацията на Бюджет 2013


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница