Информационен бюлетин на пресцентъра на нс на бсп акценти от пресата на 16. 11. 2013 гДата11.06.2018
Размер175.06 Kb.
#73841

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ПРЕСЦЕНТЪРА НА НС НА БСПАкценти от пресата на 16.11.2013 г.

Симпатизанти на БСП и ДПС наеха влакове за митинга в София. Станишев чака тези, които искат да се отърсят от омразата. Целта на Местан е да се чуят подкрепящите кабинета, 24 Часа - стр. 2; 3

С влакове ще дойдат симпатизантите на БСП и ДПС от Бургас и Варна в София днес.

Лидерите на БСП и ДПС и премиерът Пламен Орешарски ще се качат на сцената пред поддръжниците си днес. Тя ще бъде на червен камион и ще гледа на изток. По булеварда ще са монтирани 10 екрана с размери 3 на 4 метра, за да виждат и чуват и най-отдалечените от сцената.
Станишев: Омразата е по сценарий, Труд - стр. 9

„Посланието на нашия митинг е: ,Да на свободата, не на омразата", каза вчера в парламента лидерът на БСП Сергей Станишев . Омразата била насаждана със сценарий за дестабилизация на страната. А истинската причина за изостряне на напрежението бил стремежът за реставрация на режима на Бойко Борисов. Сблъсъците с полицията преди 2 дни били опит за метеж. „Това бяха организирани и докарани от Благоевград, Пловдив, Кюстендил групи на ГЕРБ", каза лидерът на БСП . Станишев бе категоричен, че на днешния митинг няма да станат ексцесии. „Вярвам, че ще се прояви разум", каза той. „Целта е да се чуе гласът и на подкрепящите кабинета „Орешарски", заяви лидерът на ДПС Лютви Местан.


София арена на протести и агитки, Труд - стр. 8; 9

Арена на митинги, протести и футболното дерби ЦСКА - „Левски" ще бъде утре центърът на София. Градът ще бъде блокиран от 11 ч сутринта. Коли няма да се движат по бул. „Цариградско шосе" до ал. „Яворов", както и по бул. „Цар Освободител". На голям митинг в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски излиза БСП. Ще се присъединят и симпатизанти на ДПС. Извънредни влакове, автобуси, лични коли със симпатизанти и активисти на двете партии се очаква да пристигнат в столицата.


Чакат Орешарски на Орлов мост. 3000 полицаи пазят митингите в София и Пловдив, Стандарт - стр. 1

Реч на Пламен Орешарски на Орлов мост чакат днес БСП и ДПС. Премиерът е получил покана от "Позитано" 20 да се включи в митинга за подкрепа на правителството. Той започва в 12 ч от кръстовището. Ще съберем 50 000 души, шествието ни ще стигне чак до "Плиска", уверени бяха организаторите от БСП и ДПС.


БСП И ДПС чакат 50 000 на Oрлов мост. ГЕРБ стоварва 400 автобуса под тепетата, Телеграф - стр. 2

Два митинга и едно дерби ще блокират за няколко часа днес центровете на столицата и на друг от най-големите градове в страната Пловдив. Точно в 12 часа БСП и ДПС свикват симпатизантите си на митинг в подкрепа на кабинета „Орешарски ", който трябва да стартира на Орлов мост.


Хеликоптер ще кръжи над манифестацията на БСП, Преса - стр. 4

Хеликоптер ще кръжи над митинга на управляващите, който започва днес в 12 ч. на Орлов мост. Вчера следобед от БСП уреждаха разрешителните за полета. Разчетите на „Позитано" 20 са бул. „Цариградско шосе" да почернее от над 35 000 симпатизанти от цялата страна, които да изпълнят пространството до алея „Яворов". От хеликоптера във въздуха щели да бъдат направени и „запомнящи се кадри" на събитието. Идеята е те да конкурират кадрите с протестиращи срещу кабинета „Орешарски ". Посланието на митинга на управляващите е „Да на свободата! Не на омразата!".


Днес да кажем „не” на омразата | БСП и ДПС събират хиляди привърженици на кабинета в София, Дума - стр. 1

Хиляди българи от цялата страна днес ще кажат категорично “не” на омразата. Това ще стане на митинг под наслов “Да на свободата, Не на омразата”, организиран от БСП и ДПС. Той ще започне в 12 часа на Орлов мост. Пред хората ще застанат лидерите на БСП и ДПС Сергей Станишев и Лютви Местан. Очаква се на митинга да говори и министър-председателят Пламен Орешарски . От 13 часа е предвидено шествието да мине по “Цариградско шосе” и да стигне до сградата на Министерския съвет в знак на подкрепа към политиката на кабинета.


БСП и ДПС не очакват ексцесии по време на днешния митинг, Дума - стр. 3 Няма да станат ексцесии по време на митинга-шествие на БСП и ДПС, защото ние винаги сме показвали уважение към закона, категоричен бе лидерът на БСП Сергей Станишев. Той припомни, че основното послание на изявата е: “Да на свободата, не на омразата!” Според Станишев омразата се насажда с ясен сценарий за дестабилизация на страната. Ние се обръщаме към всички граждани, които подкрепят правителството на Орешарски и искат държавата да се развива по демократичен път, да дойдат на Орлов мост и да ни подкрепят, призова лидерът на БСП.
Сергей Станишев: Борисов търси политически реванш. ДПС определи като „смешен плач” изказванията на ГЕРБ за европейските пари, Дума - стр. 3

Истинската причина за постоянно възпроизвеждащото се напрежение е стремежът за политически реванш, за реставрация на режима на Борисов, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев от парламентарната трибуна вчера в изявление от името на ПГКБ. Той призова правителството да покаже своята политическа воля и своя управленски капацитет.


Красимир Янков: Трябва да бъде чут гласът на подкрепящите кабинета – Дума - стр. 10

Затова - нека кажем днес: "Не на омразата!" Хиляди българи от цялата страна днес ще произнесат тези думи. Това ще стане на митинг под наслов "Да на свободата! Не на омразата!", организиран от БСП и ДПС. Той ще започне в 12 часа на Орлов мост. Пред хората ще застанат министър-председателят Пламен Орешарски и лидерите на БСП и ДПС Сергей Станишев и Лютви Местан."Трябва да бъде чут гласът на подкрепящите кабинета", настоява в интервюто си за "Дума" Красимир Янков, депутат от "Коалиция за България". "Конфронтацията и омразата не водят до нищо добро", твърди Янков.


Мерим се на избори, Стандарт - стр. 2

Лютви Местан, лидер на ДПС. Целта на митинга в събота е да се чуе гласът и на подкрепящите кабинета "Орешарски ", гласът на тези, които изразяват уважение към вота на суверена, който беше даден на 12 май.


И ДПС в митинга на Станишев, България днес - стр. 2

ДПС също ще мобилизира сили и ще хвърли своя актив в подкрепа на кабинета „Орешарски ".

Това увери вчера лидерът на движението Лютви Местан. За разлика от червените, които обявиха, че ще изкарат на Орлов мост 50 000 души днес, Местан не се ангажира колко от симпатизантите на ДПС Ще ги подкрепят.
Фенове на ЦСКА и „Левски" не искат митинг на Орлов мост, Преса - стр. 1

Футболни агитки на ЦСКА и „Левски" се обявиха против политическия митинг на Орлов мост, който свиква днес БСП , подкрепена от ДПС. Началото на проявата е в 12 ч., а насловът е „Да на свободата, не на омразата". С час по-рано се събират агитките на „червения" и „синия" клуб, двата отбора имат мач за Купата на България от 15,15 ч. на стадион „Васил Левски". Традиционните шествия на цесекарите и левскарите най-вероятно ще се засекат с митинга. Именно заради това привърженици на ЦСКА пуснаха изявление, в което призовават да не се политизира футболният двубой. Левскарите са още по-крайни и предупредиха да не се разпалва гражданска война.


3000 щита делят шествие от дерби, Стандарт - стр. 3

Футболният съюз призова за спокойствие, отборите успокояват феновете. Драконовски мерки за сигурност подготвя за днес МВР. Според неофициална информация близо 2500 полицаи ще охраняват партийното шествие на БСП и ДПС и футболното дерби в столицата. 500 униформени пък ще бъдат изкарани и по улиците в Пловдив заради митинга на ГЕРБ. Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов изпрати официално писмо до министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев заради съвпадащите събития в София.


Ще покажем, че сме силни, Стандарт - стр. 2 -

Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ. Нека в Пловдив в 12 часа покажем, че сме много и сме силни. В противен случай означава, че си заслужаваме това управление. Призовавам всички, които са против това правителство и управление, да дойдат на митинга, за да подкрепят оставката на Тройната коалиция. Напълно споделяме опасенията на футболните фенклубове, изразени в позициите им по-рано днес. Именно за да не допуснем напрежение в деня на вечното дерби, ПП ГЕРБ организира своя митинг в град Пловдив.


Борисов ще играе мач в Пловдив, Труд - стр. 8

Близо 30 000 привърженици на политическа партия ГЕРБ се очаква да се съберат на Централния площад в Пловдив в събота в 12 ч на протест срещу правителството на Пламен Орешарски . Те пристигат под тепетата от цялата страна с автобуси, които ще бъдат чакани на входовете на града от активисти на партията.


ГЕРБ очаква 30 000 души в Пловдив днес, Преса - стр. 4

От ГЕРБ са потегнали целия си организационен ресурс, мобилизирали са всички, работили досега за тях по избори, и очакват да съберат 30 000 души за днешния си митинг в Пловдив, на който ще искат оставката на кабинета „Орешарски ".


В парламента се скараха за парите от Брюксел, Преса - стр. 12

Управляващи и опозиция се скараха кой е отговорен за опасността да загубим милиони евро по Оперативна програма „Околна среда". Според ГЕРБ кабинетът на Пламен Орешарски „не смее да се бори за интереса на България". „Правителството няма нито волята, нито компетентността да управлява еврофондове. Това е само началото, катастрофата предстои", заяви в парламента бившият зам.-министър на екологията Ивелина Василева.


Орешарски заплаши с уволнения протестиращите държавни служители, Сега - стр. 3

Премиерът Пламен Орешарски заплаши с уволнения държавните служители, които участват в антиправителствени митинги. На среща с граждански организации той отбеляза, че има чиновници, които "все още са на работа", въпреки че е потвърдено участието им "в събитията пред сградата на Министерския съвет ". "Стремим се да се освободим от такива хора. За мен саботирането на дейност на което и да е ведомство, не е най-добрият начин да служи всеки държавен служител на държавата си", каза Орешарски .


Чиновници горят заради протести, Стандарт - стр. 2

Държавни служители, участвали в протестите, ще бъдат уволнени, съобщи премиерът Пламен Орешарски . Причината е, че "работят срещу правителството". "Стремим се да подбираме най-добрите кадри, за да може да освободим администрацията от политически пристрастни фигури", мотивира се министър-председателят.


Премиерът Орешарски: Чиновниците аут, ако протестират. Имало оперативни данни за служители саботьори. Телеграф - стр. 2

Такава заявка даде вчера премиерът Пламен Орешарски по време на поредна среща в МС с представители на граждански организации. Той даде да се разбере, че вече имало подобни случаи. Думите му пък бяха провокирани от изказване на един от членовете на Национален форум „Движение" Иван Стамболиев, който виждал сред хората пред парламента и МС лицата на шефове на държавни агенции и на дирекции по ведомства.


Орешарски: Чиновници работят срещу кабинета. Правителството се освобождава от стачкуващи служители, Труд - стр. 4

Премиерът Пламен Орешарски обяви, че разполага с оперативни данни за стачкуващи и недоволни от кабинета служители и се стреми да ги освобождава. Това той обяви вчера пред представителите на граждански организации и сдружения, които се срещнаха с него за шести път.


Орешарски: Не всяка болница ще работи с касата, Стандарт - стр. 5

Не всяка клиника да има договор със здравната каса. Това виждане за промяна на болничния сектор сподели и премиерът Пламен Орешарски . Ако в един регион има 20 болници с еднаква дейност, не трябва всичи да имат договор с НЗОК, обяви той в Хасково.


Вигенин пощадил посланика ни в Бразилия от уволнение, Монитор - стр. 4

Външният министър Кристиан Вигенин пощадил от уволнение посланика ни в Бразилия Чавдар Николов заради гафа със спортиста Гълъбин Боевски. Дипломат № 1 решил да му наложи по-лекото наказание - предсрочно отзоваване. Основният мотив Николов все пак да бъде оставен на работа в Министерството на външните работи бил, че досега дипломатът не е имал други дисциплинарни наказания.


Вигенин чака 10 млн. евро от Брюксел, Стандарт - стр. 5

България ще получи европейска помощ за справяне с бежанския проблем. Това заяви министърът на външните работи Кристиан Вигенин . Той поясни, че Европейската комисия все още не е определила размера й. Вигенин обаче определи чаканата сума като значителна, но все пак недостатъчна, за да покрие всичките ни нужди.


Глобата от Брюксел по екопроектите ясна до дни. Още през октомври 2012 г. сме получили тревожния доклад на Европейската сметна палата. Вицепремиерът Зинаида Златанова подозира, че фирми на ГЕРБ са играли в „нагласени процедури", 24 Часа - стр. 9

До дни ще стане ясно какви санкции ще последват за България заради нарушенията в обществените поръчки по проекти на оперативна програма „Околна среда".

Вчера в Брюксел е имало одиторски съвет на Европейската комисия, на който проблемът с нашите проекти не е бил в официалния дневен ред. Но не е изключено темата да е обсъдена и още в понеделник да има развитие. В края на работния ден вчера обаче от екоминистерството все още нямаха официално становище за това какви санкции ще бъдат наложени на България заради допуснатите системни грешки.
Лавина от искания за пари в земеделието. Предвиждат 250 млн. лв. за вино през 2014-2018 г., 24 Часа |- стр. 10. Подписаните споразумения за субсидиите на зърнопроизводителите и на животновъдите отприщиха лавина от искания за пари от държавата в земеделието, заяви на семинар земеделският министър Димитър Греков .
Физкултурници назначавани в МЗХ и фонд „Земеделие", Монитор - стр. 15

Физкултурници, специалисти по реклама и хора с други отдалечени от земеделието професии, работят във фонд „Земеделие" и аграрното министерство, стана ясно от думите на земеделския министър Димитър Греков .


Физкултурници правели одити на земеделците, Телеграф - стр. 8

Физкултурници, специалисти по реклама и хора с други отдалечени от земеделието професии работят във фонд „Земеделие" и аграрното министерство, стана ясно от думите на земеделския министър Димитър Греков .


Част от земеделските субсидии ще се спестяват в кризисен фонд, Сега - стр. 5

Младите фермери в България ще получават 25% повече пари от еврофондовете за период от 5 годиниФермерите сеят по заявка на веригите, Стандарт - стр. 11

Българските земеделски производители ще планират какво да сеят и какви продукти да произвеждат в зависимост от нуждите на големите търговски вериги. Това е договорено на среща между търговците и фермерите, проведена през миналата седмица, съобщи земеделският министър проф. Димитър Греков .


Виното и храните в една агенция. Търсят как да се изчистят дублиращи се дейности. Стандарт - стр. 11

Агенцията по лозята и виното вероятно ще се влее в Агенцията по безопасност на храните. Обмисля се и възможността структурата да бъде прехвърлена като дирекция в земеделското министерство. Това са част от промените, които се обсъждат в рамките на програмата за оптимизация на агенциите към аграрното ведомство, стана ясно по време на дискусия с участието на земеделския министър проф. Димитър Греков .


Агенцията по храните ще „глътне" и Виното. Труд - стр. 10

Това е един от вариантите, който се обсъжда в аграрното ведомство за пестене на разходи, след като бюджет 2014 предвижда парите на министерството да бъдат орязани с 13%. Това стана ясно от думите на аграрния министър Димитър Греков на семинар в Пловдив. Преди седмица той заяви, че се очертава „дупка" от 43 млн. лв.


Министър притеснен за нулева година в СУ, 24 Часа - стр. 3

Ръководстото на Софийския университет да вземе мерки, за да не се допусне нулева година, призова министърът на образованието Анелия Клисарова вчера. Ако студентите не успеят да си вземат изпитите, няма да се проведе кандидат-студентска кампания.


Клисарова: Окупаторите да се откажат. Телеграф -| стр. 2

Окупаторите трябва да преосмислят решението си за окупация на Софийския университет и да се откажат от нея. Това заяви вчера образователният .министър проф. Анелия Клисарова на открит урок в 119-о СОУ.


Нарязали за скрап десет изтребителя край Катуница. 24 Часа - стр. 4

Министерството на отбраната започва проверка по сигнал за изнасянето на части на излезли от употреба военни изтребители. Това съобщи в Асеновград министърът на отбраната Ангел Найденов .


Найденов по следите на нарязани самолети. Стандарт - стр. 4

Военният министър Ангел Найденов е разпоредил проверка по подаден сигнал за изнасянето на части от военни изтребители, излезли от употреба. По негови думи става въпрос за частна фирма в района на село Катуница, където са нарязани десет изтребители, а впоследствие са изнесени в чужбина под формата на скрап.


Край на безплатните лекарства!, Труд – 1 стр.

Пациентите ще плащат частично за т.нар. безплатни лекарства, които досега бяха 100% покривани от здравната каса. Така на практика в България вече няма да има напълно безплатни лекарства. А сега благодарение на тях живеят хората с най-тежки заболявания. Доплащането е заложено в Концепцията за лекарствена политика през 2014-2020 г., написана от експерти в Министерството на здравеопазването. Предстои документът да бъде разгледан от ръководството му в следващите две седмици, съобщиха за "Труд" запознати. Спорният текст от проекта гласи, че се "въвежда съучастие на пациента (като заплащане на такса или определена сума, например процент от минималната работна заплата)" за лекарствата, 100% покривани от НЗОК. Нововъведението не е от полза за нито един пациент, но затова пък е добре дошло за близо 4000-те фармацевти.


Лекарските протести се отлагат, Сега - стр. 2

Лекарските протести засега се отлагат, след като 82% от колегиите в страната са предпочели на този етап да се приемат ангажиментите, поети от правителството и НЗОК. Едва 4 лекарски колегии от 27 са избрали радикални форми на протест, при които ще се поемат единствено спешни случаи, съобщиха вчера от лекарския съюз.


Медиците се отказаха от протестите, Стандарт - стр. 7

Медиците се отказаха да протестират заради недофинансирането на системата и проблемите в нея. Решението Българският лекарски съюз взе след допитване до всяка една от 28-те си регионални колегии. 23 от тях или 82% са посочили, че засега приемат ангажиментите, които правителството и касата им дадоха през миналата седмица.


Националисти правят незаконни хайки под носа на полицията, Сега – 1 стр.

Прокуратурата е сезирана за записването на лични данни на протестиращи от служители на МВР

Националисти, водени от лидера на Съюза на българите "Национално единство" Боян Расате, и членове на Национален форум "Обединение" са спирали хора по централната софийска улица "Пиротска" и са им искали личните документи, като се представяли за "граждански патрул". Според очевидци мъжете с вързани на ръцете ленти с националния флаг са искали документите на хората по улицата, а те са ги давали от страх. Това се е случило на метри от Столичната дирекция на полицията. Ръководството й научи вчера за случващото се и призова потърпевшите да сигнализират на тел. 112. Той обаче беше опроверган за хайките от директора на столичната полиция комисар Ивайло Спиридонов. "СДВР не е получавало сигнали за нерегламентирано проверяване на лични карти от граждански патрули по ул. "Пиротска", коментира той пред "Сега". По думите му полицията има готовност да реагира веднага щом получи сигнал. "Ще задържим всеки, който се прави на граждански патрул или нещо подобно, това е противозаконно", коментира Спиридонов. От МВР призоваха граждани, станали жертва на нерегламентирани проверки на лични карти, да сигнализират на спешния телефон. От ведомството уточниха още, че "гражданските патрули" не са регламентирани нито в Закона на МВР, нито в този за частната охранителна дейност. В Наказателния кодекс има изричен текст, който предвижда затвор за лице, което самоволно върши дейност в кръга на службата на длъжностно лице без самото то да е такова.
Повече пари за службите? Само срещу пълна и публична отчетност, Сега - стр. 7; 8

Вместо да обяснява как НРС и НСО нямало да могат да си изпълняват задълженията, ако им съкратят бюджетите с 10%, президентът да настоява за изваждане на светло на харчовете им. Специалните служби предприеха масирана кампания за увеличаване на бюджетите си по всички възможни линии, включително чрез изпълнителната и законодателната власт, както и чрез президента. Стана ясно, че парите за новата Държавна агенция "Технически операции" (ДАТО) ще са 49.5 млн. лв., а пък бюджетът на ДАНС скача с близо 30 млн. лв. Тези суми са необосновани и нелогични на общия фон от обещания за по-малко използване на специални разузнавателни средства и за икономии в бюджетните средства, особено в сектор "Сигурност".


Червен шамар за обществените поръчки, Банкер - стр.1

Ето защо не е чудно, че по предложение на Мая Манолова (БСП ) вече е решено да се сформира нова работна група от представители на всички парламентарни сили, която да прекрои текстовете на вицепремиера по икономическото развитие. Едва ли обаче от това законът ще стане по-добър. По-скоро хубавата идея ще се изроди под лобисткия натиск на депутатите, който прозира в предложенията им, записани в доклада на парламентарната правна комисия. Най-голямата изненада е, че основни критици на предложения от Бобева проектозакон не са опозиционерите от ГЕРБ, а мандатоносителите от БСП . Именно „червените" са най-настоятелни в исканията си за корекции, ограничаващи прозрачността. Точно обратното пък е поведението на коалиционния им партньор ДПС, който подкрепя почти всички идеи и дори дава нови. Любопитно е, че повечето техни предложения за поправки са внесени от вече бившия заместник-председател на парламента Христо Бисеров и колегите му Хамид Хамид и Йордан Цонев. Колкото до предишните управници, те по-скоро играят поддържаща неутрална роля.


Паниката на властта, Капитал – 1 стр.

Първи искри във фитила, който ще доведе до имплозия на управяващата коалиция

Утре правителството няма да падне, вдругиден също. За деня след вдругиден обаче вече е трудно да се правят прогнози. Изводът вероятно звучи алогично, след като вече над 150 дни протести не изглежда да са мръднали ни на йота както правителството, така и стоящото зад него парламентарно мнозинство от БСП, ДПС и "Атака". Не се е появила и нова политическа алтернатива, която може убедително да се противопостави на управляващата коалиция "две плюс". Разликата е във все по-скъсяващия се времеви хоризонт на коалицията. В началото на протестите през юни, въпреки че по улиците имаше много повече хора, а ентусиазмът на протестиращите беше по-голям, бързото падане на кабинета беше по-скоро мираж сред по-младите, несвикнали с българските политически нрави. Скандалите и протестите в България, освен ако ситуацията не е опряла до кокала, както беше през 1997 г., не водят до оставки и поемане на политическа отговорност.
Държавна сигурност, Капитал - стр. 1; 7

Едни забравени методи. Някъде в Съдебната палата, незнаен прокурор изтупва от прахта наръчник на Главно следствено управление на Държавна сигурност - "Как да разследваме престъпления срещу Народната република". Сяда на компютъра и образува преписка за диверсия – еди-кой-си се подготвя да прескочи огражденията на парламента. Площад с тълпа от анонимни полицаи – без значка и име. Били освободени да я носят, когато пазят тълпа. Някои от тях се усмихват и съобразително изпълняват задълженията си, без агресия. Други, скрити зад маски и анонимност, ритат по кокалчетата, стискат за слабините, заплашват, без да подбират. Удрят журналисти, дръзнали да заснемат агресията им.


Краят на политиката, Тема - стр. 18; 19; 20; 21; 22; 23; 24; 25

Айнщайн казваше, че "светът е опасно място не заради тези, които вършат зло, а заради онези, които наблюдават пасивно и не предприемат нищо". Най-напред българите излязоха през февруари на протест заради сметките - сметките за парно и електричество. И срещу своеволията на монополите. След това - срещу задкулисието и олигархичното управление през годините на прехода. Сега студентите окупират парламента с искане за оставка на правителството, разпускане на парламента и насрочване на нови избори. Справедлив ли е този гняв? Безспорно да - справедлив е. Другото се нарича апатия - а тя работи само в полза на статуквото. Няма как да се постигне промяна, ако няма гняв. Апатията е най-големият враг на промяната. И няма как да променим предишните, без да променим последните. Но как да стане това? Дали е възможно изобщо да се постигне промяна чрез този политически елит, посредством сега съществуващите политически реалности и посредством актуалните политически инструменти.


Червеняков отива посланик в Черна гора, Труд - стр. 2

Все още не е ясно дали президентът ще подпише отзоваването на първия ни дипломат в Бразилия

Червеният депутат Младен Червеняков става посланик на България в Черна гора, научи „Труд". Той е юрист по образование и народен представител от няколко мандата. Говори руски и английски език. Потърсен за коментар вчера, Червеняков не отговаряше на телефона си. Из коридорите на „Позитано " 20 обаче вече се коментираше новият му пост. Както „Труд" писа, външно министерство готви нова порция назначения на дипломати. Сред номинирате има и доста агенти на ДС. Един от тях е Драговест Горанов (агент Гошо, бил е секретен сътрудник на ДС), който ще е временно управляващ посолството ни в Етиопия. Той беше говорител на Външно при тройната коалиция.
Ивайло Калфин е най-активният евродепутат в социалните медии. За 2 години 13 български представители в ЕП са написали близо 6700 статуса в интернет, Дума - стр. 2

Най-активният български евродепутат в социалните мрежи е Ивайло Калфин, сочи изследване, представено вчера от политолога Иво Инджов и журналистката Михайлина Димитрова. Проучени са публичните постове на 13 души. Не е включен Станимир Илчев, за когото не е установена активност във фейсбук, туитър или блог. Там не е и Владимир Уручев, който има повече от 1000 приятели във фейсбук, но не публикува постове от свое име. Владко Панайотов поддържа профил във фейсбук едва от февруари 2013 г. и не е съпоставим с останалите, уточни Инджов. Включен е Кристиан Вигенин , който бе евродепутат допреди няколко месеца.


Преглед на колата само след платени глоби към КАТ. в. Монитор, 1 стр.

За по-добра събираемост на парите от актове и фишове. Пътна полиция си търси над 82 млн. лева. Автомобилите да минават на годишен технически преглед само ако собственикът си е платил всички глоби към КАТ. Това предложи вчера зам.-шефът на СДВР комисар Младен Маринов по повод ниската събираемост на парите от наложените от Пътна полиция глоби. Според данните на КАТ - София, в столицата платените санкции са под 40 процента.


Всеки трети шофьор, който се осмели да обжалва 8 съда електронен фиш за превишена скорост, печели делото срещу КАТ заради „неуважение", научи „Телеграф"." в. "Телеграф" – 1 стр.

Изготвил: Боян Цонев
Каталог: dobrev k.mbox
dobrev k.mbox -> Кафене новини в памет на закъснялата паметливост срещу злопаметния Първанов
dobrev k.mbox -> Българската комунистическа партия
dobrev k.mbox -> На Дарин Вълев Мирчев София 1784, ж к."Младост-1", Полигона
dobrev k.mbox -> В обединението могат да участват всички социалисти до 35 г. То е отворено и към всички членове на съществуващите и сега младежки организации в бсп, които могат да станат част и от обединението
dobrev k.mbox -> Климент охридски” исторически факултет
dobrev k.mbox -> Българска социалистическа партия национален съвет предварителна календарна справка
dobrev k.mbox -> Въпроси към Кирил Добрев
dobrev k.mbox -> Българска социалистическа партия национален съвет предварителна календарна справка
dobrev k.mbox -> Сценарий Мл. Отговорник 1 Благоевград
dobrev k.mbox -> Регионална телевизия “канал рила”


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница