Информационен бюлетин на пресцентъра на нс на бсп предстоящи събития в страната за 10. 12. 2013 гДата02.06.2018
Размер55.36 Kb.
#71346
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ПРЕСЦЕНТЪРА НА НС НА БСП
Предстоящи събития в страната за 10.12. 2013 г.

***
София.


От 10.00 часа парламентът ще проведе извънредно заседание.

***
София.


От 9.00 ч. в Гранд хотел „София“ Българо-скандинавската търговска камара, в сътрудничество с посолствата на Норвегия и Швеция, организира Скандинавски бизнес форум на тема „Задълбочаване на сътрудничеството между скандинавския бизнес и българската администрация: публично-частни партньорства и обществени поръчки“. На форума ще присъстват посланиците на Норвегия и Швеция, както и представители от Българска агенция за инвестиции, Министерството на финансите, лектори от Норвегия, както и представители на водещите скандинавски фирми Globul/Telenor Bulgaria, Sweco и Malmberg.

***
София.


От 09.30 ч. в сградата на МВнР, зала „Договори” министърът на външните работи Кристиан Вигенин и посланик Юрий Исаков ще подпишат Програма за сътрудничество в областта на културата, образованието и науката между Правителството на Република България и Правителството на Руската федерация за периода 2012-2014 г.

***
София.


От 10.00 часа в БТА Фондация „Междуетническа инициатива за човешки права”, Гражданско общество в действие, Европейска мрежа против расизма – България ще проведат пресконференция по повод на Международния ден на човешките права.

***
София.


От 10.00 часа в Министерски съвет Министър-председателят Пламен Орешарски ще се срещне с вицепремиера и министър на вътрешните работи на Чешката република Мартин Пецина.

***
София.


От 10:00 ч. в хотел Анел (зала Анел), София, бул. Тодор Александров № 14 Националната агенцията за професионално образование и обучение (НАПОО) ще проведе пресконференция по проект „Повишаване на квалификацията на служителите в Националната агенция за професионално образование и обучение чрез обучение, за по-ефективно и ефикасно изпълнение на задълженията“.

***
София.


От 10:00 ч. в зала 8 на НДК екипът на Областен информационен център София-град и София-област (ОИЦ – София) ще проведе информационна среща за представяне на новата оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 г. Поканени за участие са кметът на Столична община Йорданка Фандъкова и министърът на образованието и науката Анелия Клисарова. Приветствие от страна на Столична община ще произнесе зам.-кметът Тодор Чобанов. Зам.-министърът на образованието и науката Иван Кръстев ще представи проекта на оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 г.

***
София.


От 10.30 часа в зала № 5, ет. 5 на Министерство на труда и социалната политика Националният съвет за закрила на детето ще проведе заседание на тема- повишаването на ефективността на взаимодействие между институциите и съвместните действия за гарантиране на правата на децата чужденци, търсещи и/или получили закрила в Република България. Заседанието ще бъде ръководено от председателя на Държавната агенция за закрила на детето г-жа Ева Жечева. За участие в него, освен членовете на НСЗД, са поканени представители на Президентската институция, Народното събрание, Омбудсмана на Република България, Държавната агенция за бежанците, Българския червен кръст, Върховния комисариат за бежанците на ООН, както и неправителствени организации, работещи с тази група деца.

***
София.


От 11:00 ч. в кино „Одеон“ на бул. Патриарх Евтимий 1 организаторите на Фестивала на българското документално и анимационно кино „Златен ритон“ ще проведат пресконференция и ексклузивна 10-минутна прожекция на легендарен филм от режисьора Анри Кулев.

***
София.


От 11.00 часа в Централно фоайе на НДК столичния кмет Йорданка Фандъкова ще открие Софийският международен панаир на книгата.

***
София.


От 11.00 часа в БТА Сдружение „Асоциация на пациенти с ревматоиден артрит”, съвместно с Националната пациентска организация и Българското дружество по ревматология стартират кампания за обучение на пациенти с ревматоиден артрит по програма „Университет за пациенти”. Представяне на първия в България регистър на пациенти с ревматоиден артрит.

***
София.


От 11.00 часа на ул. „Оборище” 10 ще се проведе официална пресконференция за обявяването на второто издание на MOST 2013: конкурс за българско съвременно изкуство, инициатива на Галерията за модерно изкуство. Поканени са д-р Петър Стоянович, министър на културата, Деница Атанасова-Гергова, президент на Галерията за модерно изкуство.

***
София.


От 11,00 часа в Централното фоайе на Софийския университет "Св. Климент Охридски" (стълбите към Аулата) ще бъдат връчени традиционните стипендии на Международна фондация "Св. Св. Кирил и Методий".

***
София.


От 11,00 часа в залата на петия етаж в Министерство на младежта и спорта министърът на младежта и спорта проф. Мариана Георгиева ще даде годишна пресконференция.

***
София.


От 11.00 часа министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов ще открие разширението на Галерията на Терминал 2 на летище София.
***

София.
От 11.00 часа в Специализираната болница за активно лечение по детски болести – София (бул. „акад. Иван Евстатиев Гешов“ №11, ет. 4, Голяма аудитория) ще бъдат отчетени резултатите от провежданата вече една година Национална инициатива „Приказка без край“.

***
София.


От 12.00 ч. в Заседателната зала на Министерство на правосъдието ще се проведе откриваща конференция на проект на Дирекция „Процесуално представителство на Република България пред Европейския съд по правата на човека“.

***
София.


От 12.00 часа в БТА Съюзът на репресираните от комунистическия терор в Република България ще дадат пресконференция на тема „Комисията по досиетата и българският преход”.

***
София.


От 13.00 часа в БТА ще се проведе пресконференция по повод на обявяването на наградите на 12-тото издание на Националния конкурс „Сграда на годината”.

***
София.


От 14.00 часа в БТА Инициативен граждански комитет ще представи идеята за изграждане на мемориал в памет на цивилните жертви от бомбардировките, извършени над България през Втората световна война. В пресконференцията ще участват: представители на инициативния комитет, както и проф. Вили Лилков - съветник в Столичния общински съвет, полк. проф. д-р Димитър Недялков - от Военна академия „Г.С. Раковски”, и проф. д-р Людмил Спасов - от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”.

***
София.


От 14.00 часа в American Corner в Столична библиотека Фондация „Помощ за благотворителността в България”и Департамент „Кино, реклама и шоубизнес”, НБУ на представяне на студентски видео клипове за благотворителни каузи и дискусия на тема
„За каузите и хората – възможностите на съвременните онлайн медии” .

***
София.


От 14.00 ч. в Заседателна зала на Библиотеката на Нов български университет ще се проведе Workshop „3D принтирането в продуктовия и пространствения дизайн“.

***
София.


По повод 135-годишнината на Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ в 15.00 ч. в Централното фоайе проф. дфн Боряна Христова, директор на Библиотеката ще поздрави гостите и колегите и за пореден път ще връчи грамоти на дарителите по програмата „Осинови книга”.

***
София.


От 15.30 ч в болница Доверие ще се състои церемонията по официално подписване на друстранно споразумение между Клъстър за Медицински Туризъм България и Баварската Международна Здравна Асоциация (Bavarian International Health Association-BHA).

***
София.


От 18.30 часа в двете зали на Арт Галерия „Париж – Москва” на ул. „Г. С. Раковски” №92 в Дом на Москва ще се състои изложба на Сдружение на художниците „Ателие 13”.

***
София.


От 19.00 часа в Червената къща, Червена зала (ул. „Любен Каравелов“ №15), по случай международния ден на човешките права посланикът на Нидерландия в България Н.Пр. Том ван Оорсхот България инициира събитие посветено на правото на информация и журналистическата смелост.

***
Варна.


От 12:00 часа в сградата на ОС на БЧК – Варна (ул. „Братя Шкорпил 3“) Областният съвет на Български червен кръст ще проведе пресконференция, посветена на Коледните и Новогодишни благотворителни инициативи на Варненската организация.

***
Варна.

От 10.00 часа в кинферентната зала на Клуб на стопанския деятел Фондация „Николаевка”- град Варна ще проведе пресконференция по проект B-DCH-A/3-3.3-001 „Рибарска област Бяла – Долни чифлик – Аврен привлекателно място за развитие на туризма”.

***
Стара Загора.


От 9.00 часа в зала „П.Р.Славейков“ на Община Стара Загора министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева ще открие официална годишна конференция на Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г.

***
Стара Загора.


От 19.00 часа, на сцената на НЧ „Св.Кл.Охридски 1858“ старозагорският музикант Иван Тодоров ще отбележи утре два юбилея – 70- та си годишнина и 50 години творческа дейност, посветена на българската фолклорна музика, с авторски концерт.

***
Малко Търново.


От 10.30 часа в заседателната зала на ДПП „Странджа” – гр. Малко Търново Дирекцията на Природен парк (ДПП) Странджа организира кръгла маса на тема: Мерки за възстановяване и разширение на находището на синя хвойна в ПП „Странджа”.

***
Плевен.


По повод 136–а годишнина от освобождението на Плевен, Военноисторическият музеи открива реновираната постоянна експозиция „Оръжието на Плевенската епопея 1877 г.” в заключителната зала на Панорама „Плевенска епопея 1877 г.”. Откриването ще е от 11.00 часа.

***
Кюстендил.


От 18.00 часа в читалище „Братство” - Кюстендил ще гостува Духов оркестър към Общински комплекс „Дворец на културата”, град Перник, който ще изнесе концерт.

Изготвил: Анна Шишова
Каталог: Oporni-R4.mbox
Oporni-R4.mbox -> Информационен бюлетин на пресцентър на нс на бсп акценти от пресата за 20. 06. 2013
Oporni-R4.mbox -> Радост в нс: Извършихме добро дело за енергетиката и за народа
Oporni-R4.mbox -> Информационен бюлетин на пресцентъра на нс на бсп акценти от пресата за 13. 09. 2013
Oporni-R4.mbox -> Информационен бюлетин на пресцентъра на нс на бсп акценти от агенциите до 20. 00 часа 29. 07. 2013 г. Нов ад за депутатите?
Oporni-R4.mbox -> Заседание на Народното събрание. София. В 10. 00 часа започва първото заседание на Министерски съвет с премиер Пламен Орешарски
Oporni-R4.mbox -> Акценти от агенциите до 16. 00 часа 07. 10. 2013 г. Бсп обмисля нова такса за елцентралите
Oporni-R4.mbox -> Информационен бюлетин на пресцентъра на нс на бсп акценти от агенциите до 15. 00 часа 14. 07. 2013 г
Oporni-R4.mbox -> Заседание на Народното събрание
Oporni-R4.mbox -> Програма за рехабилитация на зависими постижения и предизвикателства
Oporni-R4.mbox -> Акценти от агенциите до 20. 00 часа 22. 07. 2013 г. Кабинетът „Орешарски одобри актуализацията на Бюджет 2013


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница