Информация за медиите 3 декември, 2014Дата02.05.2017
Размер46.74 Kb.
Информация за медиите

3 декември, 2014

EE MUSIC: Енергийно-ефективната музикална култура в Европа разширява обхвата си
EE MUSIC, най-голямата кампания в областта на енергийната ефективност в историята на европейската музикална индустрия, набира скорост по целия континент
Кампанията има за цел да увеличи знанията и уменията за прехода към енергийна ефективност и устойчиво управление на енергията в рамките на музикалната култура, да доведе до дебат сред организаторите на музикални събития, клубове и фестивали за начина, по който използваме енергията и да осигури инструменти и ресурси, необходими за този преход. Необходимостта от по-интелигентното използване на енергия се разраства в индустрията – най-малко заради намаляването на 5-40% от енергия или използването на горива, което практиките на някои от най-добрите събития и клубове вече са в състояние да докажат.
По време на своето европейско турне през 2014 г, EE MUSIC осъществи срещи на водещи лидери в индустрията, присъствайки на някои от най-големите музикални конференции и фестивали в Европа. До момента екипът на EE MUSIC е бил домакин на обучения и събития в Германия, Великобритания, Франция, Полша, Австрия, Холандия, Италия и България! Проектът е бил част от събития като Eurosonic Norderslaag, Nuits Sonores, c/o pop, Waves Festival, Amsterdam Dance Event, SeeMe София, представяйки говорители и професионалисти като Мат Блек (Coldcut), Кейти Мадисън (Bestival), Мелвил Бушар (Heart of Glass, Heart of Gold), Ауро Фокскрофт (Village Underground), Карлайн Линдемулдер (ID&T), Томас Хеер (Waves Festival) и Крис Джонсън (Shambala Festival/Powerful Thinking). През 2015 експертите на EE MUSIC ще посетят още 20 европейски страни, където ще организират 35 нови семинара и уъркшопа.
EE MUSIC ще мобилизира стотици клубове, събития и фестивали, подкрепяйки ги при спестяването на енергия и пари. Проектът има за цел да спести над 19 000 тона CO2 за своята продължителност, както и да положи основите за спестяване на още 200 000 т CO2 до 2020 г. Това ще бъде най-голямото и амбициозно постижение относно постигането на енергийна ефективност в историята на музикалната индустрия.

Заедно със семинарите, експертите на EE MUSIC разработват колекция от подробни ръководства и казуси, достъпни на интернет страницата на проекта (www.ee-music.eu), както и ЕЕ MUSIC IG Tools: специално създаден въглероден калкулатор, ориентиран към музикалния бизнес, който помага на собствениците на клубове и организатори на събития да проследят своя въглероден отпечатък. Този инструмент е в помощ на организаторите на събития и собствениците на клубове да измерват, отчитат и разбират своето потребление на енергия и въздействието му върху околната среда, както и да сравняват тези данни със средните стойности за индустрията. Така те могат да създадат основа за ефективни бъдещи стратегии за управление на енергията и помогнат с изграждането на общоевропейско разбиране на потреблението на енергия в сектора Организация на музикални събития.


Въглеродният калкулатор (http://www.ee-music.eu/ig-tools) е адаптиран от Creative IG Tools на Julie’s Bicycle (който в момента се използва от над 2000 творчески организации по целия свят) и е безплатен за употреба в цяла Европа, като освен английската, езикови версии на немски, полски, португалски, френски, латвийски, български и испански са налични също.
Проектът е координиран от WIP Renewable Energies (D) и съфинансиран от програма „Интелигентна енергия – Европа“. Консорциумът на проекта обединява иновативни инициативи като Julie’s Bicycle (UK) и Green Music Initiative (D), енергийни консултанти и агенции, Elevate Festival (AT), както и комуникационни агенции, включително United Partners от София (BG).
----- КРАЙ -----

www.ee-music.eu

http://eemusic.ig-tools.com

Facebook.com/eemusic.eu


За допълнителна информация:

elena.braykova@united-partners.com

http://ee-music.eu/?id=511

Бележки за редакторите:

За EE MUSIC:

ЕE MUSIC е мрежа експерти по устойчиво енергийно развитие, експерти от музикалната индустрия и комуникационни агенции, която работи за подпомагане на музикалните събития да намалят потреблението на енергия и въздействието си върху околната среда. Подходът на EE MUSIC осигурява енергийно ефективни и устойчиви енергийни решения, специфични за характера и нуждите на сектора. EE MUSIC е най-голямата енергийна кампания, която някога е съществувала в музикалната индустрия. Повече информация можете да откриете на: http://ee-music.eu/?id=511Страните-участници в EE MUSIC:

Австрия, Белгия, България, Хърватска, Чехия, Дания, Естония, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Исландия, Ирландия, Италия, Латвия, Литва, Малта, Холандия, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Испания, Швеция, Великобритания.


Датите на следващите събития:

5 декември 2014: Обучение за експерти, Сейнт Джулианс, Малта

Задълбочено обучение за управление на енергията и употребата на възобновяема енергия клубове, представено от Julie’s Bicycle (Великобритания) и Projects in Motion (Малта)
8 декември 2014: Мастърклас за фестивали, Лондон, Великобритания

Практически интерактивен ден за управление на енергията за фестивали, представен от Julie’s Bicycle и Powerful Thinking (Великобритания)
Изключителна отговорност за съдържанието на тази публикация носят нейните автори. Тя не отразява непременно мнението на Европейския съюз. Нито EASME, нито Европейската комисия са отговорни за каквато и да е употреба на информацията, съдържаща се в нея.


http://www.ee-music.eu

info@ee-music.eu

Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница