Информация за самостоятелно посещение на музеите в генуа: Цени на музеитеДата08.08.2017
Размер33.48 Kb.
#27546
ИНФОРМАЦИЯ ЗА САМОСТОЯТЕЛНО ПОСЕЩЕНИЕ НА МУЗЕИТЕ В ГЕНУА:

Цени на музеите:

Аквариум – делнични дни от 9-19.30 ч., празнични дни от 8.45–20.30 ч., юли и август от 8.30– 22 ч. Цена 19 EUR, деца 4-12 г. – 13 EUR;

Палацо Дукале Цена 4 ЕUR (раб. време вторник и сряда от 09.00-13.30ч., от четвъртък до неделя от 9.00-19.00ч.)

Съкровищница на катедралата Св. Лоренцо от 9-12 и 15-18 ч. Цена 6 EUR;

Галерия Палацо Реале – 6.50 EUR. (раб. време вторник и сряда от 09.00-13.30ч., от четвъртък до неделя от 9.00-19.00ч.); качване на кулата на Палацо Реале Цена 4 EUR;

Морски музей – вила Дория – вторник - петък от 9-19 ч., събота – неделя от 10-19 ч., понеделник – почивен ден, Цена 4 EUR.

Музеите на Страда Нуова – 9EUR

Палацо Турси - Този най-величествен дворец на „Страда Нуова”, построен през XVI век, с богата декорация, стенописи, бляскави салони и две красиви градини, днес е седалище на градската община (кметството). Наред с представителните зали на разположение на кмета на града в двореца е уредена експозиция, която представя част от богатата колекция на Палацо Бянко. В монументалните зали са изложени ценни предмети като цигулката „Гуарниери на Исус”, принадлежала на Паганини. Експозицията съдържа произведения на декоративното и приложното изкуство: стенни килими (гоблени), мебели, керамика, монетни сбирки и др., сред които се откроява обзавеждането на старинните аптеки на градските болници, както и официалните теглилки и мерки на Република Генуа.

Палацо Бианко - Дворецът служи като художествена галерия с ценни творби от периода XI I - XVII век от европейски автори като Мемлинг, Ван Дайк, Рубенс, Филипо Липи, Караваджо, Веронезе, Зурбаран, Мурильо, Рибера и мн. др. В Палацо Бянко е изложена и текстилна колекция.

Палацо Росо - В този благороднически дом от XVII век, богато украсен със стенописи от най-видните художници от област Лигурия, запазил оригиналната си мебелировка, е изложена ценна колекция от платна от периода XV – XIX век, сред които творби на Дюрер, Ван Дайк, Гуидо Рени, Гуерчино, Веронезе и др. В двореца е изложена и експозиция, посветена на текстила, изключително ценна и интересна в града, който дължи богатството си през вековете освен на мореплаването и на текстилното производство. В Палацо Росо има и кабинет с ценна сбирка на графики и стампи.

Музей „Галерия Палацо Реале” - построен е през 1618-1620 г. от богатата търговска фамилия Балби, през 1677 г. е продаден на друго видно генуезко семейство – Дурацо, което го разширява и доукрасява, а през XIX век го продава на Савойската династия. След създаването на кралство Италия кралят е от Савойската династия, откъдето и дворецът получава и настоящето си название. Галерията на Палацо Реале е музей-резиденция, в който са изложени оригиналната мебелировка, предметите от ежедневието и произведенията на изкуството, красяли двореца, когато е бил обитаван и всичко е великолепно съхранено. На първия етаж е разположен апартаментът на херцога на Абруци, състоящ се от десет зали с богати декорации от XVIII век, където е живял Луиджи Амедео ди Савоя-Аоста, херцог на Абруци (1873-1933), син на испанския крал и виден пътешественик и изследовател, страстен мореплавател. На втория етаж са разположени 23 зали, сред които се открояват на първо място Залата с огледалата, каято е вдъхновена от Огледалната зала на Версайския дворец, облицованата с червено кадифе Тронна зала с позлатен трон под пищен балдахин, с герба на Савойската династия и Салонът на времето, известен и като Салона на Джордано, заради трите творби на известния бароков художник Лука Джордано (1634-1705), които го красят, а на тавана на салона има стенописи-алегории на тема „Истината, разкрита от Времето” и „Разобличената от Времето Лъжа”. В Палацо Реале са изложени над 200 художествени платна, както от видни местни художници, така и на автори като Тинторето, Ван Дайк, Лука Джордано, Гуерчино и пр.

Информация за Торино

Град Торино е разположен в Северозападна Италия. Той е столица на регион Пиедмонт. Лежи на левия браг на р. По и е заобиколен от западната част на Алпите. Градът се нарежда на 4-то място по големина в страната, а същевременно е основен бизнес и културен център за Северна Италия. Населяван е от приблизително 912 000 души, но с предградията броят на населението достига около 2.2 милиона души.Торино е типична дестинация за градски туризъм, предлагаща разнообразие от исторически, културни и архитектурни забележителности. Има множество църкви, замъци, площади, галерии за изкуство, паркове, театри, музеи и други. Много от площадите и замъците са построени между XVI и XVIII век. Особено привлекателен е центърът на града, където архитектурата е по-значима. Основната пешаходна зона е съсредоточена около площад Сан Карло („Piazza San Carlo”). Друг забележим площад е Кастело („Piazza Castello“), на който се помещават няколко важни сгради като Кралският дворец („Palazzo Reale“), дворецът Мадама („Palazzo Madama“), Кралската библиотека („Biblioteca Reale“), в която се намира автопортрета на Леонардо да Винчи, и други Често посещавани са още Катедралата на Торино, посветена на Св. Йоан Кръстител („San Giovanni Battista“); базиликата на Суперга („Basilica of Superga“), както и известният Египетски музей – той е единственият в Европа, посветен само на Египет, като се смята, че е втори по богатство след този в Кайро. Интерес за посетителите на града представлява и сградата Моле Антонелиана („Mole Antonelliana“),в която се помещава Националният музей на киното. Смята се, че със своите 167 м. е най-високата сграда на музей в света. Торино е познат като родното място на вермута (още през 18-ти век Алесандро Мартини и Луиджи Роси създават приятната напитка), но също така на твърдия шоколад и на футболните клубове Ювентус и Торино. Нещо друго – тук се произвеждат колите с марка Фиат, Ланча и Алфа Ромео.
Каталог: img -> PROGRAMI
PROGRAMI -> Мароко нова година екзотика от „1001 нощи”
PROGRAMI -> Имперски тур кръстопът на цивилизации, на границата между два свята. Тук свършва Европа и започва Африка. Една многоцветна мозайка от древна култура, ориенталски пейзажи и прекрасна природа
PROGRAMI -> 1 ден: Казабланка
PROGRAMI -> Концерт на Guns 'N' Roses 22 23 септември 2010 в Белград
PROGRAMI -> Програма: 1-ви ден: 30. 12. 2014 (вторник)
PROGRAMI -> Дата на провеждане: 15. 12. 2011 програма
PROGRAMI -> Програмата се предлага с тръгване от: софия, пловдив и хасково; габрово, велико търново, казанлък, ст. Загора!!!
PROGRAMI -> Програмата се предлага с тръгване от: софия, пловдив и хасково; габрово, велико търново, казанлък и стара загора
PROGRAMI -> Програма: Ден 1 07. 12 Излитане от летище София за Дубай в 00: 00 ч


Сподели с приятели:
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница