Информация за състоянието на спорта и туризма в община гълъбово за 2017 г. Уважаеми дами и господа общински съветнициДата22.05.2018
Размер161.89 Kb.
#69335
ИНФОРМАЦИЯ

ЗА СЪСТОЯНИЕТО НА СПОРТА И ТУРИЗМА В

ОБЩИНА ГЪЛЪБОВО ЗА 2017 г.

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ,

През изтеклата спортно-състезателна 2017 г. се наблюдава повишен интерес към спортната дейност, организирана на територията на Община Гълъбово. Основните спортни направления, подпомагани от Общината като масов спорт, ученически спорт и спортни клубове, очертават ясно необходимостта от конкретни условия за съществуването и развитието им.

Строго специфични са средствата и методите не само за подпомагане, но и за усъвършенстване на Общинската система за физическото възпитание и спорт по тези направления.

Финансовото подпомагане от страна на Община Гълъбово е факт, който съдейства за привличане на повече деца, ученици и граждани занимаващи се със спортна дейност.

Община Гълъбово е насочена към финансово и организационно подпомагане на спортна дейност, осъществявана в училищата, при провеждане на ученическите спорни игри, организиране на спортни празници за младите хора и прояви от спортните календари на клубовете.

Системата за физическото възпитание и спорт е предназначена за подобряване на здравето, физическото развитие и дееспособност на жителите на Община Гълъбово, както и създаването на предпоставки и условия за въстановяването и подем на спорта в Общината, укрепването на неговите водещи позиции в региона, страната и международния спорт.

Община Гълъбово съвместно и в сътрудничество със спортните клубове, подкрепят и развиват спорта за високи постижения, за издигането на неговите престижни и възпитателни функции като: откриване и подпомагане на талантите в спорта; предоставяне на подходящи спортни съоражения за тренировъчната и състезателна дейност; материално обезпечаване и медицинско обслужване на спортисти и отбори.
1. СПОРТНИ КЛУБОВЕ

На територията на Община Гълъбово към настоящия момент, има регистрирани седем спортни клуба и едно туристическо дружество,които участват в спортните прояви съгласно утвърдените спортни календари през годината от техните федерации:І. Спортен клуб по борба „Енергетик” - участва в тренировъчния и състезателен процес с възрастови групи: подготвителна група, деца, момчета, кадети и юноши.

Призови места школата по борба спечели като участва в републикански състезания и турнири в градовете – Стара Загора, Сливен, Асеновград, Гълъбово, Търговище, Средец, Димитровград, Горна Оряховица, Нова Загора, Бургас и др.

Една от успешните е 2017 година, където Спортен клуб по борба „Енергетик” участва в 25 турнира и получи 125 медала.

Републиканско първенство за момчета на ДЛШ:

1. Денислав Антонов – ІІІ-то мястоРепубликанско първенство за деца на ДЛШ:

1. Дянко Дянков – кат 47 кг.– І-во място

2. Кристиян Канев – ІІ-ро място

3. Радослав Стоянов – І-во място

4. Мариян Йорданов – ІІІ-то място

Републиканско първенство за деца на ДЛОШ:

1. Дянко Дянков – кат 47 кг. – І-во място

2. Кристиян Канев – ІІ-ро място

3. Радослав Стоянов – ІІІ-то място

Отборът за деца завоюва престижното ІІІ-то място в Държавен лично-отборен шампионат по свободна борба за деца от 54 отбора

Държавен лично-отборен шампионат по свободна борба за кадети

1. Георги Георгиев – кат.42 кг. – вице републикански шампионЕдно от най-крупните спортни мероприятия в Община Гълъбово е Международният турнир по борба свободен стил за момчета „Злати Д.Ройдев”. Турнирът бе проведен за шестнадесети път на 10.03. – 12.03.2017 г. Участие взеха над 25 спортни клуба от страната и 6 отбора от чужбина. В турнира клубът по борба от гр.Гълъбово участва в пълен състав като спечелиха призови места в отделните категории.

Основната цел на клуба по борба е привличането на млади състезатели от подготвителните групи, тяхното обучение в тренировъчния процес за постигане на високи спортни резултати и заемане на призови места в турнири, състезания и Държавни първенства от спортния календар на Българската Федерация по Борба.

Борбата е популярен спорт в Община Гълъбово, има вече изградени традиции и ние се радваме, че също даваме своя принос за утвърждаването и развитието на този вид спорт и че вече сме част от българската борба, която има най-здравите корени от всички спортове в България.

Основно клубът се финансира и подпомага от Община Гълъбово и БФБ.ІІ. Спортен Хандбален клуб „Енергетик” - през изминалата 2017 година не взе участие в Държавното първенство и турнири.

Основно клубът се финансира и подпомага от Община Гълъбово, БФХ и фирми.ІІІ. Футболен клуб „Ботев” гр.Гълъбово - взе участие в състезателната година в Областното футболно първенство с възрастови групи: футбол пет, деца, юноши младша, юноши старша и мъже.

- ФК „БОТЕВ” - мъже със старши треньор Людмил Киров, пом.треньор Никола Николов и треньор на вратарите Стойчо Драгов представи гр.Гълъбово за поредна година в „Б” професионална група, като зае VІІ-мо място на полусезона с двадесет и пет точки. Изиграни бяха 17 срещи, като от тях 6 победи, 7 равенства и 4 загуби.

Ботев (Гълъбово) – Черноморец (Балчик) 3:2

Нефтохимик (Бургас) – Ботев (Гълъбово) 0:2

Локомотив (София) – Ботев (Гълъбово) 1:1

Ботев (Гълъбово) – Марица (Пловдив) 1:1

Монтана - Ботев (Гълъбово) 3:1

Ботев (Гълъбово) – Оборище (Панагюрище) 1:2

Ботев (Враца) – Ботев (Гълъбово) 0:0

Ботев (Гълъбово) – Лудогорец Р. ІІ 0:0

Ботев (Гълъбово) – Струмска Слава 1:0

Созопол (Созопол) – Ботев (Гълъбово) 2:2

Ботев (Гълъбово) – Царско село (София) 0:0

Локомотив (Горна оряховица) - Ботев (Гълъбово) 3:1

Ботев (Гълъбово) – Литекс (Ловеч) 3:0

Поморие – Ботев (Гълъбово) 0:0

Ботев (Гълъбово) – Несебър (Несебър) 2:1

Черноморец (Балчик) – Ботев (Гълъбово) 4:1

Ботев (Гълъбово) – Нефтохимик (Бургас) 2:1

Философията на ФК „Ботев” Гълъбово е да привлече децата в малкия град и да ги научи на сериозно отношение към тренировъчния процес, на постоянство и себераздаване, без да се пречи на учебния процес в училищата, съобразно с Конвенцията на закона за закрила на детето и според изискванията на БФС.

Целите на отбора са да привлича по-голям брой деца и младежи, да им създава и осигурява добри условия за тренировъчен процес, начално обучение и усъвършенстване на футболните умения и навици.

През изминалия сезон 2016/2017 в ДЮШ на ФК „Ботев” гр.Гълъбово бяха сформирани и участваха в първенствата на Областен съвет на БФС гр.Стара Загора с четири възрастови групи: футбол седем, подготвителна група, младша и старша възраст.

През настоящата футболна година тези възрастови групи се променят, но отговарят на изискванията на БФС за професионален клуб от „Б” група.

За настоящата футболна година за директор на ДЮШ по футбол е назначен: Митко Петров Коцинов – треньор по футбол с лиценз „А”, отговарящ на изискванията на БФС.Футбол пет родени след 2009 г. се води от Яни Нуцов. Те ще вземат участие в турнири организирани от общината и областта.

Деца родени след 2002 г. се води от Яни Нуцов. Те ще бъдат включени в програмата на Областния съвет на БФС и ще вземат участие в допълнителни турнири, организирани от общината и областта.

Младша възраст – отборът е от момчета родени 2001 г. и 2003 г. Той се ръководи от Даниел Карадимов. Те ще бъдат включени в програмата на Областния съвет на БФС и ще вземат участие в допълнителни турнири.

Старша възраст – младежи от набор 1999 г. и 2000 г. сформират отбор под ръководството на Даниел Карадимов. Те ще вземат участие в групата от областните центрове: Стара Загора, Сливен, Ямбол и Нова Загора.

Основно клубът се финансира от Община Гълъбово, AES, спонсори и др.ІV. През 2017 г. клубът по тенис на маса разви общинска масова дейност, като взе участие в Държавните лични шампионати. За това време клубът успя да вземе участие в престижни турнири, представи се на добро ниво и спечели медали.

За купата на кмета на гр.Любимец:

1. Мелиса Юсеин Ахмед – ІІІ-то място индивидуално до 18 г.Общински турнир за любители в гр.Стара Загора:

1. Мелиса Юсеин Ахмед – VІІ-мо място индивидуално до 18 г.

2. Мелиса Юсеин Ахмед и Тихомир Георгиев Иванов – V-то място отборно до 20 г.

Общински турнир за любители гр.Пловдив:

1. Мелиса Юсеин Ахмед – 28-мо място индивидуално до 18 г.Общински турнир за любители гр.Гълъбово:

1. Тони Иванов – І-во място индивидуално

2. Тихомир Георгиев Иванов – ІІ-ро място индивидуално

3. Мелиса Юсеин Ахмед – ІІІ-то място индивидуално

Основно клубът се финансира от Община Гълъбово, спонсори и др.

V. Клубът по Бадминтон „Спортен клуб – Гълъбово” е регистриран на 19.04.2011 г. в Министерството на Правосъдието като юридическо лице с нестопанска цел за осъществяване на обществено полезна дейност под № 20110419014. Лицензът на клуба от Министерството на физическото възпитание и спорта е издаден под № 1-007-049 от 07.01.2011 г. като член на БФ по Бадминтон.

Клубът беше подпомогнат материално: мрежи, ракети, пера от БФ по Бадминтон, а спортната зала беше предоставена от Община Гълъбово.

За изминалата 2017 година „Бадминтон клуб Гълъбово” организира:

Летен спортен лагер за деца трениращи бадминтон към „Бадминтон клуб Гълъбово”. Продължителността на подготвителния лагер бе 6 дни и се проведе в с.Стамболово, област Хасково. На лагера присъстваха 25 деца, като целта бе да се подобри физическата подготовка на състезателите за предстощите състезания предвидени в Държавния спортния календар на БФ Бадминтон.

Клубът организира и отворени тренировки със състезали от други клубовете в страната.

През 2017 г. „Бадминтон клуб Гълъбово” се радва на още по голям интерес от страна на любители на бадминтона,които допринасят за развитието му в гр.Гълъбово, както и взимат участие на всички турнири по бадминтон организирани от Националната Верига по бадминтон,както и на Национални турнири за любители и ветерани организирани от клубовете по бадминтон в страната.През 2017 година ” Бадминтон клуб Гълъбово” организира следните турнири: Вторият турнир от Националната Верига по бадминтон „Гълъбово 2017 г.”; Турнир от Национална Верига „Млади таланти” за деца под 9 г., 11 г., 13 г., 15 г., 17 г.; Шести турнир „Малки и големи заедно на корта” – с участието на деца, родители, любители и приятели на бадминтона в гр.Гълъбово; Детски турнир по бадминтон по случай 1 юни Деня на детето; Финален турнир от Национална верига „Млади таланти” за деца под 9 г., 11 г., 13 г., 15 г., 17 г.; Шести Коледен турнир за деца,мъже и жени трениращи бадминтон

Ежемесечни вътрешни турнири за деца и любители за проверка на нивото на състезателите, както и водене на вътрешна клубна ранглиста.Успехите на „Бадминтон клуб Гълъбово” през 2017 г.: През 2017 г. „Бадминтон клуб Гълъбово” имаше представител в Националният отбор на България за момичета под 13 г. - Яница Михалева. Тя участва на Балканският шампионат с Националния отбор по бадминтон за момчета и момичета под 13 г.

През изминалата 2017 г. нашите състезатели участваха в общо 28 турнира, като спечели 116 медала от тях.

Постигнати резултати на турнирите: Държавни лични и отборни шампионати – 1 медал; Зонални лични и отборни първенства – 14 медала; Национална верига „Млади таланти” – 63 медала; Национална верига по бадминтон за мъже и жени – 36 медала; Международни турнири – 2 медала

Държавни отборни шампионати - 4 място - юноши под 15 г.; 4 място - девойки под 15 г.; 4 място - момчета под 13 г.; 4 място - момчета под 11 г.; 5 място - момичета под 13 г.

Тренировъчната дейност, която започнахме е посещавана от много деца тъй като спортът бадминтон е много динамична увлекателна игра и развива много качества като: бързина, реакция, издръжливост, колективен дух и приятелство между играчите. Оформени бяха възрастови групи от 9-11; 11-13; 13-15; 15-17 години, любители и ветерани. Всички те ще вземат участие през 2018 г. в Държавните лични и отборни шампионати.

Надяваме се през новата 2018 г. да постигнем нови успехи, които да допринесат за по голямото въвеждане на спорта Бадминтон като широко достъпен спорт и въвеждането му в училищата като задължително избираем предмет.VІ. Клубът /школа/ по Художествена гимнастика започва дейност през декември 2010 г. в Дома на Културата гр.Гълъбово. СКХГ „Гълъбово“ бе регистриран като нов клуб в БФХГ на 31 януари 2013 г. През изтеклата година за провеждането на по-добри тренировки и предоставянето на по-добри условия на състезателите, спортният клуб беше преместен в „Младешкия център“ на гр.Гълъбово. Треньори и сътезателки, положиха старание за постигане на оптимална спортна форма и достойно представяне на всички състезания.

Годишен анализ за учебно-тренировъчната и състезателна дейност на СКХГ „Гълъбово” гр.Гълъбово за 2017 г.

През изтеклата 2017 г. СКХГ „Гълъбово” в лицето на треньори и състезателки, положиха старание за постигане на оптимална спортна форма и достойно представяне на всички състезания. Отбора има 17 състезателки основен състав и 1 подготвителна група деца м/у 3 - 8 годишни. Картотекирани бяха 9 състезателки към БФХГ и всички са взели участие на състезания, Държавен спортен календар. Към момента в клуба по художествена гимнастика тренират 25 деца.

Клуба по гимнастика, за първа година, бе домакин на Първи Детски Турнир за Купа „Гълъбово” 2017 г.

Прилагам част от класиранията ни за 2017 г. в Държавен спортен календар и международни турнири.Държавно първенство кат „Б“ проведено в гр.Велико Търново на дати 23-26.11.2017 г. индивидуално и отборно първенство. Клуба участва с 8 състезателки в възрасти ДМВ до 10 г., ДМВ, ДСВ. Класиране на ДМВ до 10 г. /Полина Колева и Габриела Николаева/ - отборно заемат 22 място от общо 47 отбора. Индивидуално Полина Колева заема 35 място, а Габриела Николаева – 63 място от общо 112 състезателки. Възраст ДМВ /Катерина Иванова, Анастасия Станкова и Рая Бонева/ - отборно заемат 20 място от общо 45 отбора. Индивидуално Анастасия Станкова заема 14 място, Катерина Иванова - 58 място и Рая Бонева - 77 място от общо 114 състезателки. Възраст ДСВ /Теодора Момчилова, Златомира Ненова и Пламена Маринова/ отборно класирали се на 29 място от общо 35 отбора. Индивидуално класиране: Златомира Ненова заема 47 място, Пламена Маринова – 49 място, Теодора Момчилова – 51 място от общо 80 състезателки.

Държавно първенство „Масов спорт” - проведено в гр.София на дати 02-03.12.2017 г. СК Гълъбово участва с 19 некартотекирани състезателки в три възрастови групи. Деца: Детска градина – мини формации I-ви отбор заема І-во място в състав Сияна Инджова, Ванеса Вълкова, Марина Димитрова. Втория отбор заемат ІІ-ро място. Мини формации от 10 до 14 год. Отбора заема І-во мясро в състав Яница Динева, Гергана Иванова, Патрисия Пенева и Стела Милкова. Мини формации от 7 до 10 години - отбора Криси Тонева и Дария Иванова заемат ІІ-ро място.

Международни турнири:

1. Международен турнир в Сърбия, гр.Нови Сад - дати на провеждане 24-27.03.2017 г. Участваха 12 състезателки в различни възрасти. Те спечелиха общо 4 медала, от които 1 златен, 2 сребърни и 1 бронзов и призови класирания до VІІІ-мо място, представили достойно България и гр.Гълъбово.

2. Международен турнир Приятели на Бургас, който се проведе от 22 - 24 юни в зала Младост гр.Бургас. Осемте представителки на СК Гълъбово завоюваха общо 10 бронзови, 2 сребърни и 1 златен медал. При най малките ни участваха Габриела Николаева, заела ІІІ-то място на въже; Полина Колева - ІІІ-то място на въже и без уред. При девойките Катерина Иванова ІІІ-то място въже и V-то на обръч, Анастасия Станкова - І-во място въже и ІІІ-то на обръч. Рая Бонева - ІІ-ро място на въже. При възраст ДСВ Златомира Пенева е ІІІ-то на бухалки и обръч, Пламена Маринова ІІ-ро на бухалки и ІІІ-то на обръч, Теодора Момчилова ІІІ-то място на бухалки и обръч и ІІ-ро на топка.

3. Международен турнир Олимпия 74 гр.Бургас, който се проведе от 13 – 15 юли. Гълъбово взе участие с 15 състезателки. В мини ансамблите децата спечелиха пет първи места и едно второ. Родени 2011/2012 Сияна и Криси – І-во място; Полина и Габриела – І-во място 2008 г. Стела и Яница – ІІ-ро място 2007/2006, Рая и Александра въжета – І-во място 2005 г., Анастасия и Катерина – І-во място 2005/2006 г. Индивидуално класиране: Полина Колева – VІІ-мо място многобой, VІІ-мо на въже и V-то на без уред, Габриела Николаева – ІV-то място без уред, Гергана Иванова – V-то място без уред, Яница Динева – ІV-то място без уред, Стела Милкова – ІІ-ро място без уред, Катерина Иванова – ІV-то място многобой, V-то на без уред и ІІ-ро на обръч, Патрисия Пенева – VІІ-мо място без уред, Анастасия Станкова – ІІ-ро място многобой, ІІ-ро на обръч и І-во на въже, Рая Бонева – І-во място въже, Александра Казакова - І-во място, Златомира Ненова – ІІІ-то място многобой, ІІІ-то на бухалки и ІІ-ро на обръч, Пламена Маринова – ІІ-ро в многобой, ІІ-ро на бухалки и ІІІ-то на обръч, Теодора Момчилова – І-во в многобой и І-во на обръч и бухалки.

4. Международен турнир „Коледни звездички” гр.Мездра: дати на провеждане 15–16.12.2017 г., организатори са ЖКС „Анелия“ - гр.Мездра. Клубът ни участва с 7 мини ансамбъла от 6 до 15 год. В категория до 6 години - Ванеса, Сияна и Марина заеха І-во място /без уред/; до 7 години - Криси и Дария – І-во място /без уред/; до 8 години - Полина и Габриела – І-во място /без уред/; до 9 години - Стела и Яница заемат ІІІ-то място /въжета/; 10 годишни - Рая, Патрисия и Гергана заемат ІІ-ро място /топки/; ДМВ - Катерина и Анастасия – І-во място /обръчи/, ДСВ - Теодора, Златомира и Пламена – І-во място /2 обръча и 1 топка/.

Клуба бе домакин за първи път на Първи Детски турнир за Купа Гълъбово 2017 г. Със съдействието на Община Гълъбово БФХГ и СК Гълъбово. Проведе се от 02-04 ноември в спортна зала Енергетик. Участие взеха 26 Български клуба от страната. Като общия им брой надвишаваше 300 състезателки.

Класирания на гимнастичките от Гълъбово: Мини ансамбли възраст 2010 г. - Криси и Сияна – І-во място; 2008 г. - Полина и Габриела – І-во място, 2007 г. - Яница и Стела – ІІ-ро място, 2006 г. – Патрисия и Гергана – І-во място, 2005 г. – Анастсия и Катерина – І-во място, 2004 г. – Пламена и Златомира – ІІ-ро място. Индивидуално класиране: 2011 г. - Сияна Инджова – ІІІ-то място, 2010 г. - Криси Тонева – VІ-то място, 2007 г. - Гергана Иванова – ІІІ-то място. Деца 2008 г. - Полина Колева – ІІІ-то място многобой, V-то място без уред и І-во място въже, Габриела Николаева - ІІ-ро място многобой; 2007 г - Яница Динева - 12 място; 2006 г. - Стела Милкова - 16 място многобой и ІІ-ро на въже, Катерина Иванова – ІV-то място многобой, ІV-то без уред и І-во място обръч; 2005 г. - Анастасия Станкова - многобой ІІІ-то място, ІІ-ро на въже и обръч; Рая Бонева - многобой ІІ-ро място, ІІ-ро място въже и VІ-то без уред; Патрисия Пенева – 2006 г. - многобой ІІ-ро място; 2004 г. - Златомира Ненова - многобой ІІІ-то място, І-во на обръч и ІІ-ро на бухалки; 2003 г. - Пламена Маринова - І-во място многобой, ІІ-ро на обръч и І-во бухалки; 2002 г. - Теодора Момчилова - І-во място многобой.

VІІ. Клубът по бокс СНЦ „Ханко” съществува от 2014 г. През изтеклата 2017 г. СНЦ „Ханко” в лицето на треньори и състезатели, положиха старание за постигане на оптимална спортна форма и достойно представяне на всички състезания. Отбора има 18 състезатели основен състав и всички са взели участие на състезания, Държавен спортен календар. Прилагам част от класиранията ни за 2017 г. в Държавен спортен календар.

Клуба по бокс за първа година бе домакин на Първи Ученечески Турнир за Купа „Гълъбово” 2017 г., в който взеха участие 8 отбора от следните общини: Сливен, Ямбол, Стара Загора, Хасково, Димитровград и с.Боеджик. Състезателите бяха наградени с грамоти, а за треньорите бяха осигурени плакети от Община Гълъбово.Държавен личен шампионат – ученици:

1. Красен Ангелов – ІІІ-то място кат.40 кг.ДЛОП І-ви кръг и Купа „България”:

1. Жулиен Станчев – ІІ-ро място кат.44,5 кг. и е вице шампион на Купа „България”

2. Красен Ангелов – ІІІ-то място кат.40 кг.

ДЛОП ІІ-ри кръг за ученици в гр.Петрич:

1. Красен Ангелов – ІІІ-то място кат.43 кг.

2. Жулиен Желев – ІІІ-то място кат.54 кг.

Турнир по бокс за ученици в гр.Сливен „Добри Загоров”:

1. Красен Ангелов – І-во място кат.43 кг.

2. Жулиен Желев – ІІ-ро място кат.54 кг.

3. Христиан Руменов – І-во място кат.48 кг.

4. Живодар Кърджев – І-во място кат.38,5 кг.

Градски турнир „Боруй” гр.Стара Загора

1. Николай Александров – ІІ-ро място кат.36 кг.

2. Сидер Петков – І-во място кат.34 кг.

3. Денислав Ангелов – І-во място кат.32 кг.

Основно клубът се финансира и подпомага от Община Гълъбово и БФБ.
2. МАСОВ СПОРТ И УЧЕНИЧЕСКИ ИГРИ

През годината Община Гълъбово взе активно участие в провеждането на масовите спортни мероприятия и турнирни първенства. Проведоха се:

- ученически игри между училищата в Общината по спортовете: футбол, тенис на маса и бадминтон. Първенците между училищата, взеха участие в Областните състезания в гр.Стара Загора през месец април.

- общински турнир по футбол на малки вратички се проведе през месец февруари. Участие взеха сравнително голям брой състезатели от областта.

- Международен турнир по борба „Злати Д.Ройдев” се проведе през месец март. Участие взеха сравнително голям брой състезатели от страната и чужбина.

- състезания по шах, спортен бридж и табла се състояха през месеците април, май и юни. Участие взеха сравнително огромен брой граждани от Общината.

- през месец август се проведоха традиционните народни борби и киноложка изложба на градския стадион „Хр.Ботев”. Състоя се среща по футбол за ветерани между отборите на ФК „Ботев” – Гълъбово и ПФК „Берое“ – гр.Стара Загора

- в дните за празника на града, се проведе и поредното Дамското рали. Участваха 15 състезателки, които бяха оценявани от жури. Първото място спечели Десислава Стоименова, второто - Десислава Грозева, а третото - Стефка Кондова. Всички участнички получиха по 10 л. гориво. Атрактивната сцена бе осигурена от фирма "Силика" - Динко Кирев и неговият страхотен и супер мощен камион Волво 700.

- през месец октомври в Гълъбово се проведе Първото Рали за влекачи в България. В него представителите на 15 български фирми и 24 състезатели, с 23 влекача показаха професионализма си. Ралито се проведе в един етап, в който имаше елементи – местене на бутилка с вода по време на движение от една платформа на друга, паркиране в гараж на преден и заден ход, пълен кръг на кръгово кръстовище, последвано от каране между конуси- тип змейка, стеснен участък на пътя и финална скоростна отсечка. Седем членното жури и съдии бяха разпределени по цялото трасе, следейки за нарушения, при евентуални такива, даваха по 5 наказателни секунди върху крайното време за изминаване цялото трасе. Електронен хронометър с внушителните размери 2м х 1 м отчиташе времето на всеки един участник, видимо също за цялата публика. В антрактите и по време на състезанието, за доброто настроение за зрителите и участниците допринесоха парчетата на Рок група „Slim Jim“ от Димитровград. Въпреки силният дъжд и вятър професионалните шофьори не допуснаха почти никакви нарушения и доказаха професионализма си. Отличилите се тримата най-добри шофьори са: І-во място Ивайло Желев, ІІ-ро място Милчо Господинов и ІІІ-то място за Велизар. Всеки от участниците в Ралито получи утешителни награди – грамота за участие, 20 литра антифриз и тениски с логото на състезанието. Наградите бяха предоставени от Община Гълъбово, фирма „Скуба – България“, компания „ПРИСТА ОЙЛ – РУСЕ“.

- през месец ноември се проведе Първия детски турнир по художествена гимнастика за купа „Гълъбово“


3. ТД „Еделвайс 57“

Дейността на туристическото дружество „Еделвайс 57” през 2017 г. се свежда до следното: през годината са проведени общо 10 броя излети из страната, от които 8 от годишния календарен план и 2 извън календара, главно по проявено желание на отделни членове на дружеството. Всички провеждани мероприятия са били свързани и съобразени с два основни фактора: да бъдат общодостъпни за участниците и да имат опознавателен характер. В този смисъл, Годишният календарен план също е разделен на две групи:

1. Културно-исторически плюс малък преход, където са проведени 6 такива излета.

2. Пешеходен туризъм, който е съобразен с участващите в групата като лек, средно натоварен и екстремален. С такива групи има проведени 5 излета.

В извън календарните мероприятия са участвали само подготвени туристи, тъй като това са били преходи с по голямо натоварване. Средния брой на участниците в групата е бил от около 45 човека.

Членовете на туристическото дружество към 31.12.2017 г. са 120 човека. Дружеството разполага вече и с лиценс за осъществяване с предмет на дейност „Социален туризъм” и е вписано в Националния регистър на лицензираните спортни организации. Удостоверението е издадено от министерството на физическото възпитание и спорта.

През годината са посетени много красиви местности от България.

4. СПОРТНА БАЗА

Състоянието на спортната база в Община Гълъбово е много добро. След направения вътрешен цялостен ремонт на спортната зала и поставените камери в сградата и тунела, е направен голям изкуствен терен с изкуствена настилка, като изграждането на същия е изцяло със средства Община Гълъбово.

Постигнати са задоволителни резултати от футболния отбор. До сега футболните срещи с другите отбори вървят добре, до момента сме на 7-мо място в пролетно-есенния сезон на 2017/2018 г. Официален спонсор на ФК „Ботев” е Община Гълъбово, AES и други. Надяваме се с настъпването на новия полусезон, отбора да подобри представянето си и да заеме по призово място.

Спортните клубове в Общината участват активно във всички спортни състезания утвърдени по програма от техните спортни федерации, финансово обезпечени изцяло от Община Гълъбово.Можем да отчетем, че спортно-състезателната 2017 година в Община Гълъбово бе на много добро ниво и се наблюдава повишен интерес към спорта от подрастващото поколение.


Каталог: sites -> default -> files -> docs
docs -> Програма за управление на дейностите по отпадъците
docs -> План за действие
docs -> Наредба №10 от 30 март 2007 г за условията и реда за съобщаване, регистриране, докладване и предаване на информация за сериозните нежелани реакции и сериозните инциденти и за блокиране, изтегляне и унищожаване на тъканите и клетките
docs -> Информация за рализираните мероприятия свързани с културния календар на община гълъбово за 2017г
docs -> Програма за управление на дейностите по отпадъците
docs -> З а п о в е д №913 12. 09. 2016 г гр. Гълъбово
docs -> Д о к л а д от 29. 05. 2017г. Относно: Проведено изслушване на допуснатите кандидати за съдебни заседатели към Районен съд гр. Гълъбово, мандат 2017-2021г. Уважаеми дами и господа общински съветници, Със свое решение


Сподели с приятели:
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница