Информацията да не се разпространява до 13 февруари 2013 гДата25.08.2016
Размер41.16 Kb.
#7271Информация


*Информацията да не се разпространява до 13 февруари 2013 г.*


BOOST променя бягането завинаги

adidas представя иновация в омекотяването и поставя нови стандарти в индустрията
Херцогенаурах, февруари 2013 – Революционна възвръщаемост на енергията, отлично омекотяване, оптимално адаптиране към крака и независимост от температурните условия: adidas представя Energy BOOST, технология за омекотяване, която осигурява най-добрата възвръщаемост на енергия в индустрията за спортни стоки. И така, бягането вече никога няма да е същото.
Подобрете омекотяването

В основата на иновацията BOOST стои революционен омекотяващ материал. Базиран на новаторския научно-изследователски процес, създаден от нашия партньор BASF, водещата компания за химически продукти в света, твърдият гранулиран материал (TPU) буквално се взривява и се превръща в хиляди малки енергийни капсули, които изграждат характерната подметка. Със своята уникална клетъчна структура, тези енергийни капсули съхраняват и освобождават енергия по-ефективно с всяка крачка. Проведените от Екипа по иновации (ait.) на adidas тестове показват, че високоустойчивият материал, използван само за продуктите Energy Boost, осигурява най-добрата възвръщаемост на енергия в индустрията за спортни стоки.


„adidas се ангажира със създаването на новаторски продукти, които правят спортистите по-добри. С BOOST създадохме революция в омекотяването, която осигурява най-добрата възвръщаемост на енергия в индустрията,” казва Ерик Лийдке, Ръководител „Sport Performance ". „Накратко Energy Boost е следващата страхотна обувка за бягане, която ще промени индустрията за спортни стоки.”
Бернд Валер, Ръководител „Иновации" на adidas добавя: „BOOST е революционен материал, който комбинира обичайно взаимоизключващите се параметри мекота и удобство от една страна и здравина и реагиращо омекотяване от друга, за най-голямо удобство при бягане. Това почти съживява обувката и вие ще го почувствате от първия момент, в който я обуете. BOOST поставя нов стандарт не само при обувките за бягане, но и в цялата индустрия и при всички продукти, които предстои да излязат на пазара.”

Подобрете условията

Новият омекотяващ материал не само осигурява най-високата възвръщаемост на енергия в индустрията, но и запазва параметрите си в почти всички условия до недостижими нива. Екипът по иновации (ait.) на adidas провежда тестове, за да проследи как реагира пяната BOOST при различни температури в сравнение със стандартната EVA пяна, която се използва обичайно при повечето обувки за бягане.


Тези тестове разкриват, че при температури между +40 до -20 градуса по Целзий, пяната BOOST е три пъти по-устойчива от стандартния EVA материал, като по този начин осигурява по-постоянни условия при бягане.
Подобрете удобството

Иновацията се простира отвъд революционната технология за подметки. Горната част на Energy Boost е снабдена с технологията adidas Techfit от високоустойчив и еластичен полиуретан, който осигурява оптимално удобство и поддръжка за целия крак при движение. Еластичният, дишащ мрежест материал предлага удобството на чорап, а технологичните енергийни ленти по цялата горна част осигуряват целева поддръжка и стабилизират крака при бягане, където е необходимо.Подобрете бягането

Energy Boost ще се предлага по целия свят в магазините adidas Sport Performance, в избрани вериги за търговия на дребно и онлайн от 27 февруари 2013 г.


***

Бележки до редакторите:


  • Материалът на пяната BOOST комбинира предимства в параметрите, които преди това са били взаимоизключващи се, а именно мекота и реагиращо омекотяване.
  • Енергийната възвръщаемост се осигурява чрез енергийни капсули в подметката, които съхраняват и освобождават енергия толкова ефективно, че спортистите чувстват разликата от първия момент, в който сложат обувките.
  • Базиран на иновационния процес, разработен от нашия партньор BASF, водещата компания за химически продукти в света, твърдият гранулиран материал (TPU) буквално се взривява и се превръща в хиляди малки енергийни капсули, които изграждат характерната подметка.
  • Когато бъде тествана при екстремни температури от +40 до -20 градуса по Целзий, пяната BOOST демонстрира по-последователни характеристики и не губи омекотяващите си свойства като стандартната EVA. Освен това BOOST запазва ключовите си характеристики по-добре с течение на времето, отколкото подметката от EVA.
  • Допълнителната технология на adidas, използвана при Energy Boost: специална поддържаща рамка, която задържа крака на мястото му, разширена система TORSION® от петата до пръстите, която помага да се намали търкалянето за по-добра стабилност; външна част на подметката adiwear, която намалява износването в ключови зони на подметката и удължава експлоатационния срок на обувката и външна опора в областта на петата, която подобрява до максимум прилягането върху крака и удобството при бягане.
  • Energy Boost може да се използва с miCoach.

***


За повече информация за adidas Running, моля, посетете www.adidas.com/running, нашия news room на www.news.adidas.com или ни намерете на www.facebook.com/adidasrunning
За adidas

adidas е световен дизайнер, производител и търговец на спортни обувки, облекло и аксесоари с мисията да бъде водещата спортна марка в света. Марката adidas е част от adidas Group, корпорация, притежаваща марки като Reebok, TaylorMade и Rockport.


За adidas Group

adidas Group е един от световните лидери в индустрията за спортни стоки, предлагащ широк обхват от продукти от основните марки adidas, Reebok, TaylorMade, Rockport и Reebok-CCM Hockey. Със седалище в Херцогенаурах, Германия, групата има над 46 000 служители и е генерирала печалби от € 13.3 милиарда през 2011.


***

Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница