Инструкция за безопасна работа при смяна на масла и гресиране на мпс постовете за гресиране и смяна на масла за моторни превозни средства да се устройват в самостоятелни или общи закрити помещенияДата05.12.2018
Размер31 Kb.
#107079
ТипИнструкция

Утвърждавам,Управител: ....................


ИНСТРУКЦИЯ

ЗА БЕЗОПАСНА РАБОТА

ПРИ СМЯНА НА МАСЛА И ГРЕСИРАНЕ НА МПС


 1. Постовете за гресиране и смяна на масла за моторни превозни средства да се устройват в самостоятелни или общи закрити помещения.

 2. Стените на помещението или преградните стени в общите помещения, където са устроени постовете за гресиране и смяна на масла, да бъдат облицовани с фаянсови плочки или с друго водонепроницаемо покритие, позволяващо лесното им почистване.

 3. Подът на помещението и на постовете за гресиране и смяна на масла, устроени в общи помещения, да бъде негорим, непопиващ, горивосмазочни материали и водонепроницаем.

 4. Контактните излази за преносимите ръчни лампи на постовете за гресиране и смяна на масла да са с напрежение до 36 волта.

 5. Забранено е ползуването на подемници, на които повдигателните механизми не осигуряват задържане на повдигнатото моторно превозно средство на установената височина.

 6. Постът за смяна на масла да е съоръжен с маслоуловител, който задължително да се ползува от работника, обслужващ поста.

 7. Работниците, които обслужват постовете за гресиране и смяна на масла на моторни превозни средства да ползуват чисто специално работно облекло и обувки.

 8. Забранено е ползуването на замърсено или напоено с гориво-смазочни материали облекло и обувки.

 9. При ползуване на пост за гресиране и смяна на масла, двигателят на моторното превозно средство да бъде загасен.

 10. След установяване на моторното превозно средство на поста за гресиране и смяна на масла, ползуващият поста трябва да вземе мерки срещу самоволното му придвижване.

 11. Под повдигнато за гресиране и смяна на масло моторно превозно средство е забранено стоенето на лица, които не са заангажирани в тези дейности.

 12. Забранено е замърсяването на постовете за гресиране и смяна на масла с отпадъчна грес или с масла.

 13. При случайно замърсяване на пода, ползуващият поста е длъжен да почисти мястото и да го обезопаси срещу евентуално подхлъзване.

 14. Замърсените с грес или масла парцали, конци, пясък, трици и други материали да се събират в металически съдове с плътно затварящи се капаци. Съдържанието на същите в края на всяка работна смяна да се изхвърля на определеното място.

 15. Забранено е почистването на пода на помещението или на постовете за гресиране и смяна на масла с леснозапалителни течности.

 16. Забранено е пушенето и ползуването на открит огън на поста за гресиране и смяна на масла при работни условия.Каталог: documents -> documenti -> vhod -> 13 Tehn obsl rem Avtomobili
vhod -> Наредба за медицинската експертиза
vhod -> Картотека на произведените/използваните опасни химични вещества в
vhod -> Правила за оказване на пъра долекарска помощ
vhod -> Програма за прилагане на добри производствени и хигиенни практики при предлагане на храни за консумация
vhod -> Ръководство за прилагане на системата за безопасност на медицинските изделия
vhod -> Вещества, които могат да предизвикат професионални белодробни заболявания
13 Tehn obsl rem Avtomobili -> Инструкция за безопасна работа с антифриз
13 Tehn obsl rem Avtomobili -> Инструкция за безопасност при работа с mашини за монтаж и демонтаж на гуми тип сервомат 43, 48, 50, 63, 65, 66, 70, 75


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница